Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanka nie mam pojęcia, niby że mało pije ale u mnie to norma.
Co do zdrowej diety ograniczam gluten od 2 tyg, już brzuch bardziej płaski. Kocham chleb i makarony a te bezglutenowe są ohydne.33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:
Choc w ciazy z Julka prowadzilam wykres temp i jakos super skokow nie zauwazylam ani szczegolnie wyzszych temp w 2 fazie cyklu a ciaza byla wiec roznie to bywa
A to ciekawe Monia,że w ciążowym cyklu nie zauważyłaś dwufazowości.Jednak widać,że nie ma co się sugerować za bardzo temp. Ja zawsze mam w drugiej fazie 5-6 kresek wyżej.
Nona racja-cynk i selen to
minerały męskiej płodności Z każdym wytryskiem mężczyzna traci ok 5mg.cynku także warto suplementować te pierwiastki-byle ich nie łączyć.
Ja bym chciała zdrowo się odżywiać ale średnio mi to idzie.Teraz zacznie się sezon na kaki-moje ulubione owoceWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 22:02
-
Dlaczego nie mozna laczyc cynku i selenu ? Ja mojego suplementuje maca, androvitem, salfazinem i kwasem foliowym.
Nie wiem moze dlatego ze na clo bylam i ten wykres temp byl jakis taki nijaki . choc nie wiem czy stymulacja cyklu ma cos wplyw na wykres i jego temp.
Ja btalam w 2 fazie wtedy luteine i po ( chyba , bo juz nie pamietam ) po 10 dniach od owu mialam zrobic test i jak bedzie poz to brac nadal a jak neg to odstawic i czekac na okres i ja glupia chcialam bez testu odstawic luteine bo bylsm pewna ze w ciazy nie jestem bo tego nie czulam nie mialam ani jednego objawu nic, czulam sie jak co cykl . ale zrobilam test z rozsadku i bym dostala zawalu jak widzialam 2 kreski. -
alex0806 wrote:U mnie jedna ze styczniówek z mojego wątku 92 też miała taki przypadek Mam nadzieję, że się udało. Czuję to wewnętrznie, jakoś już spokojna jestem W brzuchu nadal pika, czasem coś zakłuje i tyle. Temperatura 37,5 po południu. Jest dobrze, musi być!
Ja miałam 2.3 a następnego dnia 3.3
Ale niestety następnego dnia przyszła @ -
Alex właściwie ani wcześniej dr ani teraz mój nic nie mówią..dostałam inofolic na wspomogę tej owu póki co i tyle. Jak się nie uda 3 cykle to stymulujemy.
Nona muszę znowu go kupić ale u nas pilnujemy zdrowego trybu życia w jedzeniu i aktywności więc teraz jeszcze bardziej wzbogacę
Lady dlaczego się nie łączy?
Mój pestki dyni wsuwa a co selen ma w naturze? bo ja akurat biorę na tarczycę.
Monia u mnie test zawsze dzień przed owu,dlatego wiem,że jutro nie bedzie jeszcze haha
-
XxMoniaXx wrote:Dlaczego nie mozna laczyc cynku i selenu ? Ja mojego suplementuje maca, androvitem, salfazinem i kwasem foliowy.
Ponieważ te minerały przyjmowane razem-nie wchłaniają się-jest to tzw.antagonizm Często w preparatach jest wiele wit.i minerałów które wzajemnie blokują wchłanianie się,dlatego ja mojemu podaję wszystko osobno.Trochę tego zażywa-moze dlatego ma takie dobre wyniki nasienia.Mam nadzieję,że szybko uda mi się zajść w ciążę,bo szkoda mi jego wątroby jednak -
Nona wrote:Nie wiem jak długo... Parę razy zacisnąć myślę.
Aaa I przedszkolanko grejpfrut ma dużo wit A :
Szanse na ciążę zwiększa także zdrowa dieta dla par starających się o dziecko. Powinniście zadbać o dużą ilość witaminy A w diecie. W produktach występuje ona w postaci beta-karotenu i retinolu. Najwięcej beta-karotenu zawierają: marchew, pomidory, papryka, kalarepa, kabaczek, burak, dynia, surowy szpinak, kapusta włoska, brukselka, sałata, gotowane brokuły oraz owoce, np.: morele, brzoskwinie, czerwony grejpfrut
Ale zdrowa dieta to podstawa .. choc ja w tym cyklu to aż wstyd sie przyznacWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 22:36
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ariette i Czarnulka , gratulacje!
Alex mam nadzieję, że to to, ale gratulacje zostawie na poniedziałekczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Lady Dior a co dokladnie przyjmuje twoj maz na nasienie i jak dlugo juz je bierze ?
Trochę tego jest
*kwas foliowy
*Wit.B12,B6,C,D3zK2,E
*Koenzym Q10
*Cynk,selen,magnez
*L-karnityna,L-arginina,L-glutation
Wszystko oczywiście ma podzielone i w saszetkach zapakowane Z Witamin z grupy B schodzimy powoli,bo nie są za dobre w nadmiarze,żelaza też już nie bierze.
Kwas foliowy brał od początku starań czyli październik zeszłego roku a resztę od lutego tego roku.
Teraz zakupiłam Mace i jak tak czytam o jej właściwościach,to aż sama mam ochotę brać -
Gdzies czytalam ze maca lepsza w proszku niz w kaps . mialam w proszku i przeed Julka i teraz.. Ale maz nie odczul jej dzialania oprocz poprawy wynikow nasienia za pierwszym razem ale bral tez inne leki i uplementy wiec nie wiem ile w tym zaslugi macy
-
Lady_Dior wrote:Trochę tego jest
*kwas foliowy
*Wit.B12,B6,C,D3zK2,E
*Koenzym Q10
*Cynk,selen,magnez
*L-karnityna,L-arginina,L-glutation
Wszystko oczywiście ma podzielone i w saszetkach zapakowane Z Witamin z grupy B schodzimy powoli,bo nie są za dobre w nadmiarze,żelaza też już nie bierze.
Kwas foliowy brał od początku starań czyli październik zeszłego roku a resztę od lutego tego roku.
Teraz zakupiłam Mace i jak tak czytam o jej właściwościach,to aż sama mam ochotę brać27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lady_Dior wrote:A to ciekawe Monia,że w ciążowym cyklu nie zauważyłaś dwufazowości.Jednak widać,że nie ma co się sugerować za bardzo temp. Ja zawsze mam w drugiej fazie 5-6 kresek wyżej.
Nona racja-cynk i selen to
minerały męskiej płodności Z każdym wytryskiem mężczyzna traci ok 5mg.cynku także warto suplementować te pierwiastki-byle ich nie łączyć.
Ja bym chciała zdrowo się odżywiać ale średnio mi to idzie.Teraz zacznie się sezon na kaki-moje ulubione owoce27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
nick nieaktualny
-
czarnulka24 tak brał kiedyś ten suplement ale właśnie,że są tam składniki,których nie powinno się ze sobą łączyć,to kupiłam wszystko osobno.W tym suplemencie dawki są bardzo niskie,więc powątpiewam-że coś mogą polepszyć (no może trochę) tym bardziej, że człowiek,który źle się odżywia-ma zapchane jelita to pewnie mało co z tego się wchłania...
Co do temperatury to u mnie w 1wszej fazie jest na poziomie 36.35 a po owulacji 36.85-37 Ciekawe jak w ciąży
Monia ja sobie jeszcze poczytam i chyba spróbuję tej maki w proszku Kusi mnie,że niby dodaje energii hmmm -przydałaby mi się
Miłej nocki dziewczynyczarnulka24 lubi tę wiadomość