X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    zaglądam tu od czasu do czasu. Basiu serdeczne gratulacje! Trzymam kciuki, aby wszystko teraz było dobrze <3
    kaarolaa wrote:
    ja sie chyba jeszcze nie załapie na refundacje bo za ktotko sie lecze pod katem niepłodnosci, ale nie chce juz dłuzej czekac. chocbysmy mieli wydac ostatnie pieniadze zaczniemy juz w listopadzie.

Karola o ile dobrze pamiętam to Twój mąż miał słabe wyniki i to też Was kwalifikuje do refundacji, dlatego na pewno będziecie musieli się jeszcze gruntownie przebadać i lekarz dopiero zadecyduje. Wiem, bo mój też ma fatalne wyniki i jeśli się nic nie poprawi (jest po operacji żpn) to też tylko in vitro. Trzymam kciuki za Was.

kaarolaa, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola o ile dobrze pamiętam to Twój mąż miał słabe wyniki i to też Was kwalifikuje do refundacji, dlatego na pewno będziecie musieli się jeszcze gruntownie przebadać i lekarz dopiero zadecyduje. Wiem, bo mój też ma fatalne wyniki i jeśli się nic nie poprawi (jest po operacji żpn) to też tylko in vitro. Trzymam kciuki za Was.[/QUOTE]

ale nie musze miec wtedy udokumentowanego rocznego leczenia w kierunku bezplodnosci???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, jeśli nie ma przyczyny kiepskich wyników męża np. bakterii, żylaków, wodniaków, a bierze jakieś suplementy i jest jak jest to leczenie i tak by nie pomogło. fakt. musicie spróbować znaleźć przyczynę, ale jeśli nie ma, a Wam się nie udaje, to z tego co wiem, lekarz szybciej podejmuje decyzje. Przynajmniej tak jest u nas. Z resztą, możesz sobie przeczytać rozporządzenie ministra w tej sprawie :) Chyba do 3mln/ml jest wskazaniem do ivf. u nas jest mniej wiec nie ma sie co oszukiwać, że nam się uda.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• ecencia Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia Gratulacje!!!! Ale zaskoczenie, dowód na to żeby nie tracić nadziei :) dla pewności leć na betę i z wynikiem do gina na wszelki wypadek.

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spero wrote:
    nie, jeśli nie ma przyczyny kiepskich wyników męża np. bakterii, żylaków, wodniaków, a bierze jakieś suplementy i jest jak jest to leczenie i tak by nie pomogło. fakt. musicie spróbować znaleźć przyczynę, ale jeśli nie ma, a Wam się nie udaje, to z tego co wiem, lekarz szybciej podejmuje decyzje. Przynajmniej tak jest u nas. Z resztą, możesz sobie przeczytać rozporządzenie ministra w tej sprawie :) Chyba do 3mln/ml jest wskazaniem do ivf. u nas jest mniej wiec nie ma sie co oszukiwać, że nam się uda.
    u nas jest 6 mln ale ruch masakra ruch A tylko 1% a B 9%, Cos lekarz wspominał,ze te wyniki to tylko do ivf sie kwalifikuje. poczekamy do listopada i wtedy nawet jak sie polepsza to i tak zapiszemy sie, niech zaczna konkretne leczenie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak będzie najlepiej, ale myślę, ze może Wam szybko ruszyć. Oby. Powodzenia :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby :) dzieki i Tobie tez powodzenia :)

Spero lubi tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Basiu :-)
    Testowałem dwa dni temu, druga kreska była ledwo widoczna, ale mój mąż ją nawet widział (więc to nie były tyko moje przewidzenia ;-) ) miałam testować kolejny raz w poniedziałek ale nie wytrzymałam oczywiście i zrobiłam to przed chwila.. Druga kreseczka jest już bardziej widoczna..mam dzisiaj 27 dc i wg ovu 10dpo. To normalne że tak wyszedł test?

Boję się :-(

MariaAntonina, MalutkaEve, Olgenek, Klif, kaarolaa, Andzia33, basiulkaa_89, Iwka lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka ale nam psikusa zrobił twój szczur.. GRATULUJE...ciesze sie jak chorera..nosz mam banana na ustach od rana..>:)

Azi jak jest krecha to na pewno nie ucieknie i będzie zielono..>:)

KOCHANE DLA WAS MEGA WIRUS>>>>

Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • magdulka87 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia gratulacje!!!! Ale miłe zaskoczenie :) październik zaczyna się szczęśliwie oby dla każdej z nas <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

2014 córka z IUI

Starania o drugie dzieciątko
    2018 - dwie nieudane IUI
    2019 - dwie nieudane IUI

09.2019 - ICSI - hiperstymulacja - 17 komórek pobranych. 6 zapłodnionych. 5 mrozaczków.
    31.10.2019 criotransfer 😥
    Kolejne 3 crio nieudan
    10.2020 Histeroskopia wykazała rozległe isthmocele w bliznie po cc😔
    11.2020 start 2 procedura❄❄❄❄
    7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    Gratuluje Basiu :-)
    Testowałem dwa dni temu, druga kreska była ledwo widoczna, ale mój mąż ją nawet widział (więc to nie były tyko moje przewidzenia ;-) ) miałam testować kolejny raz w poniedziałek ale nie wytrzymałam oczywiście i zrobiłam to przed chwila.. Druga kreseczka jest już bardziej widoczna..mam dzisiaj 27 dc i wg ovu 10dpo. To normalne że tak wyszedł test?

Boję się :-(

Kochana, jak Ci test tak pokazuje, to już możesz iść na betę. Po co się męczyć w niepewności :)

• Olgenek Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi, idź na krew to Ci potwierdzi :) będziemy trzymać kciuki, nie stresuj się, bo to szkodzi! ;)

1bf4fbaaea42d99c70b356c72a75b59c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu się ciążowo zrobiło :-D Super :-)

Olgenek lubi tę wiadomość

• Olgenek Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jak tu długo będziemy siedzieć to się zarazimy :) :D

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jak i ja się do Was przyłączę, to się uda :)

MalutkaEve, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w grupie siła :)

Iwone lubi tę wiadomość

• Olgenek Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musimy zarażac sie mentalnie, a potem przez głowe do brzusia :D

• azi Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczekam weekend i w poniedziałek pójdę na bete. Przy pierwszej ciąży test robiłam dopiero 8 dni po spodziewanej @,kreski były bardzo widoczne, tego samego dnia miałam wizytę u gin, potwierdziła.. Ale 2tyg później było po wszystkim :-(

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Olgenek Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okej, na spokojnie, nie myśl o takich rzeczach.. nastaw się pozytywnie na ten poniedziałek :*

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi gratulacje, widac ze pazdziernik moze byc bardzo ciazowym miesiacem, super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 11:20

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ