Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla nowych mam!
Ja po drugiej tabletce duphastonu cyce bolą i od pięciu dni mam bóle w podbrzuszu... Takie niby kłucia niby pulsowanie sama nie wiem ale tak dziwne uczucie... Dupek działa
Ps. Apropo tematu kliniki. Ostatnio mieliśmy kryzys pieniężny bo ja dostałam tylko pół wypłaty do tego kredyty, dwa wesela .. Ale trafiliśmy na darmową wizytę w klinice bocian w katowicach. Fajnie. Pojechaliśmy. Wszystko okej po czym doktor pyta czy robimy od razu badanie krwi hormonów ( była sama rozmowa ok 1 minuty) zapytałam ile wyniosą te badania powiedział że około 150 zł. Mieliśmy ostatnie 250 zł. Zgodziliśmy się po czym stwierdz że zrobimy potem usg. Idziemy do pielęgniarek pobierają mi krew po czym ona do mnie że 265 zł się należy i czy za usg płacimy od razu czy później. Oczy nam z orbit wyszły. Zrezygnowaliśmy w ogóle z badań i pojechaliśmy do domu. Dwa tygodnie temu zrobiłam te badania hormonów i zapłacilam 140 zł.
Powiem wam że my też mamy dużo kredytów rat bo w maju zamieszkaliśmy razem i trzeba było wszystko kupić czyli telewizor, lodówkę, zmywarkę, pralkę, żelazko, łóżko do sypialni i meble do dużego pokoju. Część jest splacona ale ogólnie nadal jest dużo. Nie stać nas na klinike in vitro czy inseminacje. Ale wiem że na dziecko będzie nas stać. Wystarczy że zamiast co miesiąc wydawać na kosmetyki, nowe ciuchy, torebki i inne bzdury da się na pieluchy. Na wózek, łóżeczko i ogólnie wyprawkę mamy pieniądze odłożone. Aleklinika nie wchodzi w grę. A szkoda dawać mi na prywatnych ginów skoro opłacam składki na nfz ... Ale jeśli chodzi o prowadzenie ciąży to chcę prywatnie.🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url] -
Kicirożek wrote:Pianistko,
ale bóle mam co jakiś czas. Chociaż ból- mocne słowo...
Bardziej bym określiła, że ćmi tak na 5 sekund i puszcza ....
pod pojęciem ból rozumiem - leżysz na dywanie i Cię skręca
takie ćmienie też jest normalne
w końcu fasol się wgryza w macicę! i musi to zrobić porządnie, w końcu ma w niej mieszkać 9 miesięcy! -
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje pilnie Waszej pomocy!!!
Odebrałam przed chwilą wyniki (robione w 4 dc)
LH - 5,51
FSH - 7,61
estradiol - 59,99
prolaktyna - 13,57
testosteron - 56,43
DHEA-SO4 - 167
17-OH progesteron - 0,77
Pomóżcie proszę w interpretacji... -
nick nieaktualnyroslinka wrote:Dziewczyny potrzebuje pilnie Waszej pomocy!!!
Odebrałam przed chwilą wyniki (robione w 4 dc)
LH - 5,51
FSH - 7,61
estradiol - 59,99
prolaktyna - 13,57
testosteron - 56,43
DHEA-SO4 - 167
17-OH progesteron - 0,77
Pomóżcie proszę w interpretacji...
masz normy podane? -
nick nieaktualnytak, już podaje
LH - wynik 5,51 norma 1,9 - 12,5
FSH - wynik 7,61 norma 2,5 - 10,2
estradiol - wynik 59,99 norma 19,5-144,2
prolaktyna - wynik 13,57 norma 2,8-29,2
testosteron - wynik 56,43 norma 14-76
DHEA SO4 - wynik 167 norma 35-430
17 oh progesteron - wynik 0,77 norma 0,2 - 1,3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:38
-
roslinka wrote:tak, już podaje
LH 1,9 - 12,5
FSH - 2,5 - 10,2
estradiol - 19,5-144,2
prolaktyna - 2,8-29,2
testosteron - 14-76
DHEA SO4 - 35-430
17 oh progesteron - 0,2 - 1,3
LH ok
fsh ok
estriadol ok
prolaktyna ok
testosteron ok
DHEA SO4 ok
progesteron ok
wszystko jest okej, ja mam podobne , jednak w ciąży nie jestem nadal... obie mamy hormony okej. A tsh badałaś?🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
nick nieaktualny
-
DZIEWCZYNY BLAGAM O POMOC JESTEM W PRACY CZY KTORAS MIALA PO CLO SILNE KRWAWIENIE ALA KRWOTOK? Jestem w pracy i juz nie wiem co robic to 5dc wiec koncowka okresu a dzis po zazyciu pierwszy raz w zyciu clo dostalam ciemnokrwistego ciurkiem cieknacego okresu z bolami Lekarz moj mowi ze odstawic estrofem bo przestymulowalismy jajniki ale juz nie wirm komu wierzyc firadzcie jesli ktoras miala takie doswiadczenia
-
nick nieaktualny
-
Agnesia, Justata, Baranek_Aga, dopisane
Ja w 1. ciąży poszłam z fioletowych na 5 mscy, bo nie mogłam wytrzymać tego ciągłego straszenia się. Potem wróciłam, a w końcu przejęłam wątek i prowadziłam listę
Pianistka, piękne krechy !
Co do wymiotów i mdłości to ja miałam od 7 tyg do 14. Schudłam wtedy 3kg, nic nie mogłam jeść i rzygałam dalej niż widziałam. Prawie jedyne, co wchodziło to KFC. Mnie tam nic nie pomagało, czy jedzenie w łóżku, czy nie jedzenie. Generalnie wszystko śmierdziało tragicznie i od wszystkiego mdliło szalenie.
aria, dobuska, podajcie daty, to dopiszę was do listy
mika1987, przesunięte
Basik, Lovi89, nie lubię
Pianistka, co do fot brzucha robiłam od 5tyg do porodu co tydzień. Żałuję tylko, że tuż przed wyjazdem do szpitala nie zrobiłam (mam na 2 dni przed i jak jestem podłączona pod KTG przy przyjęciu [przed skurczem i w czasie skurczu ]).
Ja mam WIELKĄ nadzieję, że druga ciąża będzie ZUPEŁNIE inna niż pierwsza, bo to będzie znowu koszmar, a nie 9 mscy oczekiwań na dziecko..
Agaa89, gratulacje !! Piękne, wyraźne krechy
Mamy 10 ciężarówek ! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNola wrote:DZIEWCZYNY BLAGAM O POMOC JESTEM W PRACY CZY KTORAS MIALA PO CLO SILNE KRWAWIENIE ALA KRWOTOK? Jestem w pracy i juz nie wiem co robic to 5dc wiec koncowka okresu a dzis po zazyciu pierwszy raz w zyciu clo dostalam ciemnokrwistego ciurkiem cieknacego okresu z bolami Lekarz moj mowi ze odstawic estrofem bo przestymulowalismy jajniki ale juz nie wirm komu wierzyc firadzcie jesli ktoras miala takie doswiadczenia
bralam CLO 3 mies ale nie mialam takiej sytuacji.
Sprobuj napisac na tym watku poswieconemu CLO
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/clo,15,2066.html -
nick nieaktualny
-
zakocona, napisałam dzisiaj laskom na czerwcówkach na temat cieszenia się z ciąży i uśmiercania dzieci w myślach... kurde no, swoje przeszłam, a jakoś tak nie snuję wciąż wizualizacji poronienia. nie lubię czegoś takiego. nie wiem czy dotarło ale zrobiło się pozytywniej
wiadomo, każda ma jakieś rozterki ale bez przesady! 1 dzień ciąży a tam już 90% na IP chce jechać bo brzuch zabolał...
co do KFC właśnie mąż z mcdonaldem do mnie nadciąga nie mogę się doczekać
Ja miałam naprawdę wspaniałą ciążę. Pierwszy trymestr i krwawienia to był ogromny stres, ale potem gdy się skończyły to czułam się fantastycznie... Aż do ok 30 tc...
miałam brzuch tak gigantyczny że tego się nie da opisać, skurcze od 32 tc. od 35 tc np miałam praktycznie co któryś dzień regularne skurcze przez 5-6 h po czym się wyciszały na 5 tygodni przed porodem były już codziennie... dzień w dzień miałam bolesne skurcze które się kończyły w nocy już byłam tak umordowana, że naprawdę chciałam końca
Mam nadzieję mieć lepszą końcówkę tym razem -
roślinka jest w porządku! tsh też okej! ważne żeby nie spadło bardziej... między 1-2 jest okej ...🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
nick nieaktualny