X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 13:54

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    U mnie też nie było w zasadzie objawów bo dopadło mnie przeziębienie i gdyby nie duphaston pewnie bym na betę nie poszła i bym sobie była w nieświadomości ha ha także brak objawów też objawem :D
    Też jestem przeziębiona, też biorę dupka,też muszę robić betę. Też jestem w ciąży :D mam nadzieję ;)

Dobruska, skiknij do apteki po teścior. Plamienia w terminie @ to częsta sprawa na początku ciąży. Widać to dobrze w galerii wykresów. Nie żebym Cię nakręcała, ale warto sprawdzić ;) A jeśli to będzie ciąża, czego bardzo Ci życzę, warto oznaczyć poziom proga.

Adry, dzięki <3

AJA_S lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Kurcze no moze coś bedzie z tego, plamienia się zdarzają w ciąży, juz nie raz o tym pisałyśmy. Jak długie masz cykle?
    ostatnie kilka cykil wynosiło 27dni teoretycznie @ powinnam dostać wczoraj

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Witam moje drogie !
    U mnie jednak @ dalej nie ma. Wczoraj plamienie się nasilało, a dzisiaj patrzyłam, że na ręku mam kremowy śluz, po wytarciu w papier był lekko beżowy. Oprócz tego wczoraj na imprezie u kuzyna byłam pewna, że skoro @ się rozkręca to wypiłam 3 słabe drinki. Moje siostry wypiły ich chyba z 7, a ja nie dałam rady, było mi niedobrze.
    No może gorszy dzień.
    Krew pojawiła się 4 dni temu już, jednorazowo. Okres powinien być dzisiaj, ewentualnie pojutrze. Mam dość regularne cykle. Czasem plamię, czasem nie.
    Nie mam w domu żadnego testu ciążowego.
    WARIUJE!:( I dodatkowo brak objawów PMS mnie nakręca, a zawsze mnie wszystko boli i męczy.

Najdmlodsza_staraczka strasznie mi przykro:( Ale to zdecydowanie za szybko na test moim zdaniem:)

Karolka22 kurcze przykro mi:(

Ale może jeszcze jest nadzieja dziewczyny?:)

Katiś dobra wróżba:D

Alis* tule mocno!

Mam pdobnie dostałam plamień w 27dc leciutko różowe które na drugi dzień były beżowe i tak zostało do teraz. nie jest te plamienie duże dosłownie to raczej śluz jest tego kolor żólty podchodzący pod beżowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 12:15

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 13:54

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Mam pdobnie dostałam plamień w 26dc leciutko różowe które na drugi dzień były beżowe i tak zostało do teraz. nie jest te plamienie duże dosłownie to raczej śluz jest tego kolor żólty podchodzący pod beżowy.
    Trzymam kciuki, żeby wredna @ u Ciebie nie przyszła!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Trzymam kciuki, żeby wredna @ u Ciebie nie przyszła!:)
    ah jakoś małe nadzieje mam że mogło się udać .

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie te pozytywne testy , eh a tak się pięknie zapowiadało.

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, a Ty kiedy testujesz ponownie? :)

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    Dziewczyny gdzie te pozytywne testy , eh a tak się pięknie zapowiadało.
    No jakiś smutny poranek...

kaka470 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Tylko, że to plamienie zaczęło się tydzień przed terminem, a około tydzień po objawach owulacji. Pierwszy raz tak, dziwnie jakoś... na pewno czekają mnie badania, aczkolwiek słyszałam, że niski progesteron sprawia, że są nieregularne cykle, a u mnie wszystko w tym rejonie sprawnie działa. Ale może nie u wszystkich. Trzeba sprawdzić. :)

Dobuska ja mam bardzo regularne cykle co 30-31 dni i niestety u mnie progesteron jak się okazało zawodzi. A zorientowałam się po tym, że właśnie od 3-4 cykli mam plamienia przed @, wcześniej nie miałam. Nie wiem co wpłynęło na zmianę, akurat jak się zdecydowaliśmy na starania.
    No ale oczywiście u Ciebie progesteron może być ok:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dobuska ja mam bardzo regularne cykle co 30-31 dni i niestety u mnie progesteron jak się okazało zawodzi. A zorientowałam się po tym, że właśnie od 3-4 cykli mam plamienia przed @, wcześniej nie miałam. Nie wiem co wpłynęło na zmianę, akurat jak się zdecydowaliśmy na starania.
    No ale oczywiście u Ciebie progesteron może być ok:)
    Ja plamię przed @ od zawsze w sumie i zawsze lekarze mówili, że to w granicach normy, aczkolwiek w poprzednich cyklach to wystąpiło tylko w terminie @, a teraz jest inaczej. W przyszłym miesiącu muszę iść do lekarza, nie ma innej szansy.:( pewnie nie ciąża:(
    U mnie lekarz mówił, że to z powodu mojego pcos, ale w sumie plamienie plus normalne krwawienie trwa ok 8 dni wiec w normie, dlatego tego nie sprawdzał żaden.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 12:25

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Judi, a Ty kiedy testujesz ponownie? :)

Nie wiem teoretycznie mogłam dzisiaj bo okresu nadal nie mam a teoretycznie powinien być wczoraj ale jakoś tak nie pchało mnie do tego może temu że ciężko mi uwierzyć żeby mogło się udać bo tempka troszkę spadła i te plamienia. Zobaczymy jak dalej bedzie dzisiaj jeśli się nie pojawi to może jutro

• Paula_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się tak zestresowałam tym progesteronem że spać rano nie mogłam i cały czas o tym myślę. Wiem, że to stosunkowo łatwo się leczy ale ja już jakieś czarne myśli mam:(

Nie wiecie co może być przyczyną takiego obniżenia proga?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja plamię przed @ od zawsze w sumie i zawsze lekarze mówili, że to w granicach normy, aczkolwiek w poprzednim cyklu też to wystąpiło tylko w terminie @, a teraz jest inaczej. W przyszłym miesiącu muszę iść do lekarza, nie ma innej szansy.:( pewnie nie ciąża:(
    ja nie miałam nigdy plamień. aJesli już to z dwa razy się zdarzyły dzień przed @ i potem od razu krew i ból brzucha. poprzednim cyklu badałam progesteron wynosil 19.20

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja plamię przed @ od zawsze w sumie i zawsze lekarze mówili, że to w granicach normy, aczkolwiek w poprzednim cyklu też to wystąpiło tylko w terminie @, a teraz jest inaczej. W przyszłym miesiącu muszę iść do lekarza, nie ma innej szansy.:( pewnie nie ciąża:(
    Wiesz jak masz tak zawsze to może "taka Twoja uroda" więc nie ma się co podłamywać.
    Życzę by jednak @ nie przyszła

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    ja nie miałam nigdy plamień. aJesli już to z dwa razy się zdarzyły dzień przed @ i potem od razu krew i ból brzucha. poprzednim cyklu badałam progesteron wynosil 19.20

Judi to u Ciebie może to być dobry znak te plamienia:)
    Tak jak dziewczyny piszą właśnie u niektórych się to zdarza w początkowej ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 12:26

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Alis* Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny od czego mogą być bóle w dolnej okolicy pleców. Miałam nadzieję ze to ciąża ale teraz jak zrobiłam test i jest negatywny to zaczynam sie martwić.

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Agula92 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety też test negatywny, 14dpo więc to pewne :) Czekam na małpę i od nowego cyklu z clo :) wierzę, że wtedy się uda.

• Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze te plecy bola mnie juz chyba z tydzień czasu.

c55f3e3ka5j4kmdt.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ