Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poproszę na 4 :)

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, doskonale cię rozumiem i nadal trzymam kciuki za II :)!

Karola - mama Julci i ... ?, dopisane. Nie poddawaj się! Nadzieja umiera ostatnia, a na OF jest dużo pięknych historii zakończonych happy endem!

mika1987, na kiedy cię dopisać :)?

ktosiowa, dopisane :)!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakos na 15.10

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Tak jak się spodziewałam cykl bez owu :/ teraz czekam na wredną @ prawdopodobnie cykl wydłuży się przez łykanie żelaza... tak więc dużo cierpliwości będzie trzeba.

Pozytywne nastawienie :)
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tez poprosze na 15ego

f2w33e3kcrry2bu4.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika, gossia, dopisane :)

gossia, jak dajesz sobie radę z trójką dzieci :)?

cookie, miałaś monitoring robiony, czy OF ci nie wyznaczył?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lada chwila zapisze się na październikowe testowanie. Jeszcze dokładnie nie wiem kiedy ale jakoś na początku ;) z wrześniowego testowania nici, bo już trzeci spadek temperatury pod rząd i wszystkie znaki wskazują na to, że małpiszon madejdzie lada dzień, najpóźniej wtorek..nawet nie będę testować.
    Tak więc wkrótce zagoszczę tu oficjalnie ;)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka, dopisane :) Jak jednak uda ci się we wrześniu, to wpadaj do nas rozsyłać wiruski :D

marzymisie, ok :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @. Faza lutealna tylko 5 dni. Pewnie trzeba powoli grzać miejsce na październik ale kiedy testowanie i czy w ogóle będzie to jeszcze dam znać.

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 4 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    mika, gossia, dopisane :)

gossia, jak dajesz sobie radę z trójką dzieci :)?

cookie, miałaś monitoring robiony, czy OF ci nie wyznaczył?
    Testy owu, OF też nie i śluzu brak, a temp. nie ma widocznego skoku utrzymuje się na takim.samym poziomie. Testy owu wskazywały cień przez parę dni, a wczoraj biel vizira... Dziś 22dc a cykl waha się 31-37.

Wysłany: 4 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Na pewno wtedy przyjdę was zarażać :) Ale staram się myśleć "trzeźwo" i przyjąć na swój kark ewentualną porażkę we wrześniu. Widzę zakocona, że u ciebie teraz też 2 cs (jak u mnie).

Też to mój 2cs, ale stracony :/
    Edka85 Ty zachodzisz na wrześniowym ;) więc nie ma..potrzeby zapisywania się tutaj ;)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa, myślisz, że mogłoby nie być, bo nie będzie owu?
    PS. Przykro mi, że się jednak we wrześniu nie udało? Który to twój cs?

cookie, 2 cs to jeszcze żadna tragedia :). Ja jeszcze się nie przejmuję zupełnie, bo na myśl o ciąży z małym dzieckiem, to mi się nie spieszy (bo ciążę znosiłam gorzej niż koszmarnie). Marzę o dziecku, ale gdyby tak ciąża tylko 3 miechy trwała, to by było super :P

edka, ja się zupełnie nie nakręcałam na 1. cykl i od razu zapisałam na listę na kolejny, bo nie wierzyłam, że można zajść tak szybko, a tu CYK i była ciąża :D Także wróżę to samo u ciebie ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 4 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie TSH mam 3,210 więc nie jest ciekawie... jurto do ogólnej i może dalej pokieruje. A jak nie to prywatnie będę robiła.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookie, to niby masz trochę wyższe. Ciekawe czy ogólny pokieruje, bo ten wynik generalnie jest w normach, choć nie zawsze dla staraczek.

Moje TSH przed pierwszą ciążą było 0.40, a teraz mam 0,57. W ogóle się tym nie przejmuję.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 4 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    cookie, to niby masz trochę wyższe. Ciekawe czy ogólny pokieruje, bo ten wynik generalnie jest w normach, choć nie zawsze dla staraczek.

Moje TSH przed pierwszą ciążą było 0.40, a teraz mam 0,57. W ogóle się tym nie przejmuję.
    Norma niby jest, ale dla starających się nie jest ciekawy. Dlatego chcę zrobić ft3, ft4, anty. A międzyczasie starać się i w którymś momencie zaskoczy ;) ale kiedy tego nie wie nikt :D

P.S. idę dalej szydełkować świnkę peppę bo czas goni ;)

Wysłany: 4 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona własciwie to w tym cyklu była pierwsza owulacja po porodzie ale od kiedy mały skończył 6 miesięcy to przestaliśmy z mężam uważać. Mimo to uznaje ze o był 1cs.
    Mysle ze teraz ovu juz bedzie ale nie wiem czy my nie odpuscimy bo:
    1. Nie wiem jak ugryść powrót do pracy. Nie chce wrócić tak ze po tygodniu pracy okaże sie ze jestem w ciaży i zwolnienie (prace mam taką ze podnosze, przenosze itp osoby niepełnosprawne) W tym tygodniu spotkam się z Szefową i zobacze co wyjdzie z naszych rozmów, ona zna moje plany co do drugiego dziecka
    2. Mały od października idzie do złobka i pewnie bedzie to dla mnie stres
    3. maz jest po antybiotyku i moze warto odczekac te 3 miesiace

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 4 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    cookiemonsterka, o dziwo są kobiety, które z takim TSH (jak twój) zachodziły w ciążę i dotrwały szczęśliwego rozwiązania. Natura naprawdę potrafi być zaskakująca. Dlatego nie przestawaj w swoich staraniach ;)
    Wierze w to, że będzie wszystko dobrze :) tylko potrzeba czasu...
    A Ty jesteś rocznik 85?

• zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, no niby dla staraczek za wysokie, ale nigdy nie wiadomo :) Jeśli uda Ci się w ciążę zajść i gin zobaczy wyniki krwi to wyślę do endokrynologa i ustawi cię na leki :)

Styczniowa, my nie uważamy od końca połogu :) Jak dostałam okres, to po prostu bardziej celowanie jest po prostu o ile w ogóle można to nazwać celowaniem w tym miesiącu :P A kiedy ty okres dostałaś?
    Oj to przeżycie dla was obojga będzie ten żłobek.
    Ja mam własną firmę, którą z L prowadzę, więc mały dopiero do przedszkola pójdzie. Choć czasem jest cholernie ciężko pogodzić opiekę nad nim z pracą, ale stwierdziliśmy, że szkoda go posyłać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 22:15

cookiemonsterka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 5 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Oczywiście, że będzie dobrze. Problem wielu z nas jest taki, że brakuje nam cierpliwości. Chcemy teraz, już, natychmiast. Testujemy zaraz po owu nie mogąc wytrzymać nawet do dnia @. Widzimy wszelkie objawy, a później wariujemy, że to jednak @. I tak w kółko. A to właśnie ten stres bywa blokujący, a na dodatek zżera nas od środka. Z drugiej strony nie jest łatwo odpuścić i powiedzieć sobie "od dzisiaj LWD". Do takiej decyzji chyba trzeba po prostu dojrzeć.
    Jednego jestem pewna - każdej z nas się uda w końcu zrealizować swoje marzenie, tyle że w różnych terminach.
    Masz rację ;) więc ja sobie czekam na wredną @ i niech przyjdzie jak najszybciej bo mowy cykl nowa naadzieja.

Miłego dnia :)

Wysłany: 5 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona okres dostałam jak mały miał 5,5 miesiąca (gdy skończył 5 zaczełam wprowadzać stałe pokarmy) i do ostatniego cyklu wszystkie były w miarę regularne ale bezowulacyjne. Teraz gdy zeszłam do 3-4 karmień pojawiła sie owulacja i dopiero ten okres przypomina te z przed porodu, wcześniejsze były dużo bardziej skąpe. My byliśmy ostrożni przez te okolo pół roku bo ja niestety miałam cc i tak zalecił lekarz zeby min 6 miesięcy odczekać. Myśle ze u mnie kwestia 2/3 cykli i wszystko sie unormuje :)

Jeśli chodzi o zlobek to ja nie mam obaw bo mały jest bardzo otwarty na ludzi, zostanie mi praktycznie z każdym i nie potrzebuje mojego towarzystwa przez cały dzień. Tak był od poczatku uczony, a żlobek sprawdzony: brat męża posłał do niego o rok starszą córke od naszego Szczepana i odkąd chodzi do złobka to bardzo dużo się nauczyła (mówi coraz więcej, nie nosi pieluchy, zna wierszyki a ma niecałe 2 latka). Jestem dobrej myśli bo grunt to pozytywne nastawienie :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ