Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
emerald_m wrote:Gratuluję raz jeszcze Beta super Marzę o takiej.
Co do testów, to przecież one wykrywają HCG w moczu, a tam stężenie hormonu jest niższe niż we krwi, więc chyba wszystko się zgadza Sikałaś na taki o czułości 10mLU i pokazał ciążę, więc możemy przyjąć, że w Twoich siuśkach jest więcej niż 10mlU HCG. Dobrze myślę?
eMM, gratuluję! Pięknie rośnie -
nick nieaktualnystokrotka92 wrote:Olciuska byłam w 14 dc u gina bo dwa miesiące temu odstawiłam tabletki i powiedział że owulacja jeszcze nie wróciła do normy i nie widać żadnych pęcherzyków owulacji w tym cyklu nie będzie i kazał się nie nastawiać na sukces bo nie ma z czego się udać.
Kochana wiec nie masz sie co martwic. W twoim przypadku chodzi o to zeby organizm sie oczyscil z hormonow (jakie daja nam tabletki) wiec wydaje mi sie ze do grudnia sie uda! juz dwa miesiace przetrwalas. A To ze bralas tabletki to nic... Prawie 70% kobiet je bralo i normalnie zaszly w ciaze :* -
nick nieaktualnyOlciuska wrote:Kochana wiec nie masz sie co martwic. W twoim przypadku chodzi o to zeby organizm sie oczyscil z hormonow (jakie daja nam tabletki) wiec wydaje mi sie ze do grudnia sie uda! juz dwa miesiace przetrwalas. A To ze bralas tabletki to nic... Prawie 70% kobiet je bralo i normalnie zaszly w ciaze :*
-
nick nieaktualny
-
stokrotka92 wrote:No tak ale martwię się że tych pęcherzyków nie było w jajnikach
Będzie dobrze! Odczekaj, niech się wszystko unormuje i potem będzie ciąża jak już jajniki zaczną pracować! -
nick nieaktualny
-
mika1987 wrote:No wlasnie a propo hormonow.. Czy branie progesteronu zawyza tempki czy zaniza? Czy to kwestia indywidualna?
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
nick nieaktualnystokrotka92 wrote:Właśnie cholera nie dopytalam
-
nick nieaktualnymika1987 wrote:No wlasnie a propo hormonow.. Czy branie progesteronu zawyza tempki czy zaniza? Czy to kwestia indywidualna?
duphaston nie zawyza temp ale daje objawy ciazowe a luteina zawyza temp.
tak slyszalam. niektórzy mowia ze dupek tez wplywa na temp ale ja w swoich cyklach jak jeszcze mierzylam temp nie zauwazylam jej wzrostu -
nick nieaktualnyOlciuska wrote:Widzisz, to moze troszke potrwac. Idz na nastepne usg w nastepnym cyklu. I zapytaj lekarza. Ale ja slyszalam ze organizm sie oczyszcza do paru miesaicy. Moja szwagierka brala pare miesiecy anty.. jak odstawila to udalo jej sie w piarwszym cyklu, tyle ze ona brala bardzo krotko..
niestety ja anty bralam dlugo i żałuje tego. juz jako 16-latka dostalam anty od swojej ginekolog bo na zmniejszenie torbieli...po paru miesiacach przerwalam i zaczelam brac jak mialam 18 lat bo juz bylam zwiazana z Darkiem moim obecnym mezem i bralam do 25 roku zycia w tym otatnie 2 lata o zgrozo zastrzyki....troche sie boje ze ginekolok napsula mi mocno w moich hormonach nie odradzajac mi ich.. -
nick nieaktualnyMadziulla wrote:niestety ja anty bralam dlugo i żałuje tego. juz jako 16-latka dostalam anty od swojej ginekolog bo na zmniejszenie torbieli...po paru miesiacach przerwalam i zaczelam brac jak mialam 18 lat bo juz bylam zwiazana z Darkiem moim obecnym mezem i bralam do 25 roku zycia w tym otatnie 2 lata o zgrozo zastrzyki....troche sie boje ze ginekolok napsula mi mocno w moich hormonach nie odradzajac mi ich..
A jak robilas badania hormonow to byl duzy balagan? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny