Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Hej, a mi tempka spadla znowu, wczoraj brzuch jak na @ plus jajniki.. Lece do wc a tam wodnisty sluz:/ nigdy tak nie mialam.. A moze przez ten clo paskudny? Albo progesteron?

Może napisz na wątku z clo. Może dziewczyny miały takie sytuacje ?

17.11.17-poronienie całkowite
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a Ty robiłaś test już?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Gratulacje! ;-) w którym dpo robiłaś test?

test zrobiłam dzisiaj czyli 14 dpo, krew upuściłam i czekam na wyniki, będą pewnie popołudniu

dziękuję dziewczyny za gratki bardzo bardzo, jesteście kochane :*

jeśli wszystko okaże się prawdą to będę meega mega szczęśliwa :)

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • Migracja Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja ja też mieszkam w dolnośląskim ;) no to trzymam kiukasy za Ciebie żeby się udało ;)

AJA_S, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

graphics-worms-675324.gif
    Aniołek 26.03.2013 [*]....
  • She86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Hej, a mi tempka spadla znowu, wczoraj brzuch jak na @ plus jajniki.. Lece do wc a tam wodnisty sluz:/ nigdy tak nie mialam.. A moze przez ten clo paskudny? Albo progesteron?

Mika ja tez miałam śluz wodnisty i niestety dostałam @

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Jeśli dzisiaj ani jutro się nie zjawi @ to zatestuje jak przyjdą mi z apteki... Mieszkam na dolnymśląsku a witaminy i teraz testy zamawiam z Apteki w Gdańsku o ponad połowę niższe ceny niż u mnie ;)

Ale nienastawiam się na ciążę... po tak długim czasie nabrałam dystansu;)
    Ale wiem jak myśli same sobą rządzą dając różne scenariusze...
    No nic po owulacji zdaje się tylko czekać :)

Aja trzymam kciuki żeby te gratulacje od klientki były trafione :D <)

AJA_S lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    od wczoraj dokładnie od godziny 19.00 jestem wyjęta z życia.
    od 11 lat chodzę do tej samej dr...
    Wchodzę i pierwszy jej tekst- co mnie sprowadza, odparłam : że chyba jestem w ciąży bo tak naprawdę dopiero lekarz może ją potwierdzić. Wskoczyłam na "samolot" klasyczne badanie, wszystko ok, zaprosiła na USG dopochwowe. Wierciła, wierciła "ma Pani tyłozgięcie macicy, trudno cokolwiek dostrzec" (jestem w 7 tyg).
    Coś tam wynalazła, ale w sumie nie powiedziała mi nic, -"proszę przyjść za 9 dni, może będzie widać serce" myślę sobie ok.
    Wywiad: czy na coś choruję itd. mówię, że nie. Dała całą litanię badań do wykonania- ok, do przewidzenia.
    Zaczęły się teksty, że w wieku 30 lat to ogólnie dużo rzeczy może się już wydarzyć, pytam o wycieczkę (bo przecież lecę za miesiąc) a ona: poronić można w 2,3,6 miesiącu na to już się wpływu nie ma. Czy Pani poroni w Polsce czy w Afryce to już naprawdę nic nie zmieni!!! Kurwa mać ! mówię, jej - główną moją obawą jest to, że poronię itd a ona mi takie teksty ? Wszystko się może wydarzyć... a co w Hiszpanii szpitali nie ma?! co to ma znaczyć ? ja wiem, że może ale na PIERWSZEJ WIZYCIE TAKIE MI WSTAWIAĆ TEKSTY ? końcówka byłą najlepsza: kwas pani bierze ?! Tak- FOLIK biorę, ona: źle! dała mi jakieś suple oczywiście firmy z którą ma podpisana pewnie umowę.
    Czego się pani boi ?! co ma być to będzie... a ja : przebiegu ciązy się boję, chorób, porodu a ona : wszystko się może wydarzyć, testu pappa nie poleca bo drogo a poród boli " bo w biblii nawet jest tak napisane"! dajcie spokój jestem rozwalona. Szukam na szybko jakiegoś lekarza. Dupa jest jeszcze taka że mieszkam w tygodniu w innym mieście niż moje rodzinne i do swojego miasta jeżdzę 50 km.

Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale narazie trzymam fason i nie robię sobie wody z mózgu ;)
    Ale jeśli to prawda to muszę ubłagać kierowniczki by przyjęły jeszcze jedną dziewczynę... Akurat bym ją przyuczuła...
    I piorun strzelił w mój fason xD

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicirożek wrote:
    Witajcie,
    od wczoraj dokładnie od godziny 19.00 jestem wyjęta z życia.
    od 11 lat chodzę do tej samej dr...
    Wchodzę i pierwszy jej tekst- co mnie sprowadza, odparłam : że chyba jestem w ciąży bo tak naprawdę dopiero lekarz może ją potwierdzić. Wskoczyłam na "samolot" klasyczne badanie, wszystko ok, zaprosiła na USG dopochwowe. Wierciła, wierciła "ma Pani tyłozgięcie macicy, trudno cokolwiek dostrzec" (jestem w 7 tyg).
    Coś tam wynalazła, ale w sumie nie powiedziała mi nic, -"proszę przyjść za 9 dni, może będzie widać serce" myślę sobie ok.
    Wywiad: czy na coś choruję itd. mówię, że nie. Dała całą litanię badań do wykonania- ok, do przewidzenia.
    Zaczęły się teksty, że w wieku 30 lat to ogólnie dużo rzeczy może się już wydarzyć, pytam o wycieczkę (bo przecież lecę za miesiąc) a ona: poronić można w 2,3,6 miesiącu na to już się wpływu nie ma. Czy Pani poroni w Polsce czy w Afryce to już naprawdę nic nie zmieni!!! Kurwa mać ! mówię, jej - główną moją obawą jest to, że poronię itd a ona mi takie teksty ? Wszystko się może wydarzyć... a co w Hiszpanii szpitali nie ma?! co to ma znaczyć ? ja wiem, że może ale na PIERWSZEJ WIZYCIE TAKIE MI WSTAWIAĆ TEKSTY ? końcówka byłą najlepsza: kwas pani bierze ?! Tak- FOLIK biorę, ona: źle! dała mi jakieś suple oczywiście firmy z którą ma podpisana pewnie umowę.
    Czego się pani boi ?! co ma być to będzie... a ja : przebiegu ciązy się boję, chorób, porodu a ona : wszystko się może wydarzyć, testu pappa nie poleca bo drogo a poród boli " bo w biblii nawet jest tak napisane"! dajcie spokój jestem rozwalona. Szukam na szybko jakiegoś lekarza. Dupa jest jeszcze taka że mieszkam w tygodniu w innym mieście niż moje rodzinne i do swojego miasta jeżdzę 50 km.
    Współczuję, ale właśnie dlatego przez 3 lata nie chodziłam do ginekologa, a jak poszłam to też trafiłam na imbecyla.
    Po resztą kobieta ginekolog to jakaś pomyłka :/

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Ają, że kobieta gnekolog to pomyłka. Byłam u kilku kobiet ginekologów i tylko jedna była uprzejma, reszta wrędne, chamskie babska :/ Teraz chodzę do faceta. W szpitalu jak lezałam na podtrzymaniu byli sami faceci ginekolodzy i do żadnego nie miałam zastrzeżeń

AJA_S, Kicirożek, Mordeczka lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszedł czas- koniec z wstydem itd. Podczas porodu cała sala będzie oglądała moją waginę :P

chodziłam tylko i wyłącznie dlatego bo wstydzę się jak cholera jasna chłopa! tylko i wyłącznie dlatego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kobieta gin powiedziala jak przyszlam do niej w czasie gdy ronilam ciąze: prosze sie dalej starac....noz...ku*wa.... nigdy wiecej do niej nie poszlam

aaa i bylam u niej cale 5 min!! z zegarkiem w reku..i nie zlecila zadnych badan... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:19

Kicirożek lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicirożek wrote:
    Właśnie przyszedł czas- koniec z wstydem itd. Podczas porodu cała sala będzie oglądała moją waginę :P

chodziłam tylko i wyłącznie dlatego bo wstydzę się jak cholera jasna chłopa! tylko i wyłącznie dlatego.

Co ja ci będe pisać... ja też się wstydziłam jak cholera facetów.. :( Pierwszy raz poszłam dopiero jak nie mogłam zajść w ciąże. Przed poczekalnią dopadł mnie mega stres, ból brzucha, wcześniej w domu miałam biegunkę. Ale teraz chodzę na luzie :D

Edit: heh ja bylam az miesiac w szpitalu, wiec badal mnie prawie każdy ginekolog :D.. A pessar (krążek na szyjkę) zakładał mi młodziutki, przystojny lekarz.. no też był stres ale co tam, tu nie chodzi tylko o nas, tylko o dziecko, wiec jakoś trzeba znieść ten wsyd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:26

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Co ja ci będe pisać... ja też się wstydziłam jak cholera facetów.. :( Pierwszy raz poszłam dopiero jak nie mogłam zajść w ciąże. Przed poczekalnią dopadł mnie mega stres, ból brzucha, wcześniej w domu miałam biegunkę. Ale teraz chodzę na luzie :D

Mialam to samo...tak samo sie balam....poszlam do typa po poronieniu. zupelnie inne podejscie do pacjentek...choc wydwalo sie ze to koiety powinny nas bardziej rozumiec i wogole...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:27

She86, AJA_S, Kicirożek lubią tę wiadomość

• Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyty mam tylko prywatnie, szereg badań oczywiscie tez tylko prywatnie

• MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dziś rano test ciążowy, paskowy z allegro o czułości 10. Negatywny. Jestem 12dpo. Czy jest jeszcze chociaż cień szansy na ciążę?

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migracja wrote:
    Aja ja też mieszkam w dolnośląskim ;) no to trzymam kiukasy za Ciebie żeby się udało ;)
    I ja też :D

AJA_S lubi tę wiadomość

Pozytywne nastawienie :)
  • Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ja mam robić ? od poniedziałku do piątku pracuję w innym mieście niż moje rodzinne. Oddalona o 50 km. nie stanowi to dla mnie problemu przyjazd w ciagu dnia do swojego rodzinnego miasta bo godzinka i jestem.
    nie ufam tutaj lekarzom, rodzić też chce w swoim rodzinnym. Co byście zrobiły ?
    takiego lekarza "doraźnego" miały tutaj na miejscu a te konkrety w swoim mieście czy jak to rozegrać ?

• melmarmis Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 km to nie tragedia a najważniejsze mieć zaufanego lekarza, a nie takiego że się będziesz 10 razy zastanawiać czy aby na pewno dobrze postępuje bo to bez sensu. Jak będziesz miała kontakt telefoniczny to zawsze w razie pilnej potrzeby możesz zadzwonić i się doradzić.

uu6evgk.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula oczywiście że jest szansa na ciążę. Poczekaj 2 dni i zrób test jeszcze raz, będzie pewniejszy. Niektórym zaciążonym jeszcze po terminie @ nie wychodziła druga kreska :)

uu6evgk.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ