Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziulla wrote:146% Przyrost
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aa0dd60083f.jpg
Madziulla lubi tę wiadomość
-
stokrotka92 wrote:https://naforum.zapodaj.net/adbec867f214.jpg.html dziewczyny dwór godziny odstepu między testami zobaczcie
Jak dla mnie ten test niżej jest już pozytywny. Ten wyżej też by mógł, ale może miałaś rozcieńczony mocz? To ważne, żeby przed testem 2 godziny nic nie pić.stokrotka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystokrotka92 wrote:Może faktycznie ten pierwszy był trochę rozcienczony. Od tamtego pozytywnego testu nic nie piłam. czyli dziewczyny jak? Owulacja będzie w ciągu 24 h?
gwałc meza i nie mysl za duzo kiedy owulka bedziestokrotka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:Działajcie Ja przed pierwszą ciążą też myślałam że ovu występuje przeważnie w 14 dc a tu sie okazało że mam koło 20 dc.
Stokrotka jak dla mnie to owulacja nadciąga działajcie, nie wyglądaj @ tylko męża w obroty i heja
A ja sie zapytam gdzie teściki? tyle dziś dziewczyn miało testować a tu póki co cisza
Ja dziś testowałam, ale jedna krecha. Ale nadzieję mam bo @ nie ma Jutro może powtórzę test.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 14:49
-
sssss Witaj Ja tez aktualnie 3 cs
Olciuska. Tylko pamietaj, zeby 2h przed testowaniem nie pic, bo Ci testy blade wyjda
Stokrotka. Czytalam, ze pozytywne testy moga wychodzic przed sama @ ale nie wiem czy to prawda, bo u mnie byly blade. Moze to owu skoro nie mialas w tym cykl. Jakby byl mega dlugi cykl to byloby to mozliwe.
Ten drugi test zdecydowanie pozytywny Jezeli to owu to powinna byc za 24-36h. DzialajcieOlciuska lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
stokrotka92 wrote:Może faktycznie ten pierwszy był trochę rozcienczony. Od tamtego pozytywnego testu nic nie piłam. czyli dziewczyny jak? Owulacja będzie w ciągu 24 h?
Organizm może wielokrotnie w ciągu jednego cyklu "podchodzić" do owulacji. Zwłaszcza że z tego co czytałam dopiero co odstawiłaś tabletki anty. Mierzysz temperaturę? Obserwujesz śluz (najlepiej na szyjce jeśli jest skąpy). To Ci powie więcej niż testy. Masz szansę dowiedzieć się wtedy, czy do owulacji faktycznie doszło, a nie tylko, czy organizm się do niej szykował.
Po tabletkach cykle potrafią być bardzo rozjechane. Więc to, co Ty interpretujesz jako końcówkę cyklu może być dopiero jego środkiem. Spróbuj do tego podejść systematycznie i na spokojnie.
I jak najczęściej kochaj się z mężem. Po prostu -
Anisiulka83. Ja tez kiedys myslalam, ze dwie kreski na testach tylko przed owu wystepuja, ale tak nie musi byc. To zalezy od stezenia hormonu LH. U kazdej kobiety to moze byc inaczej. W kazdym razie po owu tez moze byc druga kreska tylko juz nie powinna byc tak samo silna jak kontrolna.
Asiulka83 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
I jeszcze jedno. Jak tak tu Was czytam, to jedna rzecz nie daje mi spokoju. Byłam na kursie NPR i tam wielokrotnie podkreślano, że trzeba wybrać sobie jedną konkretną metodę obserwacji i się jej trzymać. Każda z nich będzie zwracać uwagę na nieco inne objawy i nieco inaczej je interpretować. Każda powinna być w rezultacie tak samo skuteczna, ale pod warunkiem, że będzie stosowana konsekwentnie a nie w pomieszaniu z innymi. Trochę co innego o owulacji mówi nam temperatura, jeszcze co innego śluz. Jeszcze co innego odpowiednie połączenie interpretacji tych dwóch objawów.
Nie chcę nikogo pouczać, bo nie jestem ekspertem. Tylko dzielę się tym, na co mi zwracano uwagę. Żeby robić to na spokojnie i konsekwentnie. Nie że w tym miesiącu testy, w przyszłym temperatura, a za miesiąc śluz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 15:07
-
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:I jeszcze jedno. Jak tak tu Was czytam, to jedna rzecz nie daje mi spokoju. Byłam na kursie NPR i tam wielokrotnie podkreślano, że trzeba wybrać sobie jedną konkretną metodę obserwacji i się jej trzymać. Każda z nich będzie zwracać uwagę na nieco inne objawy i nieco inaczej je interpretować. Każda powinna być w rezultacie tak samo skuteczna, ale pod warunkiem, że będzie stosowana konsekwentnie a nie w pomieszaniu z innymi. Trochę co innego o owulacji mówi nam temperatura, jeszcze co innego śluz. Jeszcze co innego odpowiednie połączenie interpretacji tych dwóch objawów.
Nie chcę nikogo pouczać, bo nie jestem ekspertem. Tylko dzielę się tym, na co mi zwracano uwagę. Żeby robić to na spokojnie i konsekwentnie. Nie że w tym miesiącu testy, w przyszłym temperatura, a za miesiąc śluz.
dlatego ja odstawilam testy i mierzenie temp...za bardzo mnie to stresowalo...nie obserwuje kompletnie nic w tej chwili. jedynie sluz bo zawsze mialam go sporo i nei sposob go nie zauwazyc. kocham sie z mezem kiedy mam chote i tyle... -
Cześć dziewczyny pięć dni temu zrobiłam test ciążowy wynik niby pozytywny druga kreska ale bardzo jaśniutka. Widoczna nawet mąż ją widział, następny test negatywny nic zero kolejny, też zero. W sumie zrobiłam trzy testy negatywne dwa z rana jeden z popołudnia a teraz najlepsze dziś zrobiłam z rana znowu test i znów jasna ale widoczna kreska.Boję się jak cholera że może jakaś pozamaciczna będzie lub biochemiczna dodam że testy zmieniałam nie były tylko z jednej firmy i co wy o tym myślicie ? bo ja sama zgłupiałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 15:13
ewcia -
nick nieaktualnyewa1307 wrote:cześć dziewczyny pięć dni temu zrobiłam test ciążowy wynik niby pozytywny druga kreska ale bardzo jaśniutka widoczna nawet mąż ją widział następny test negatywny nic zero kolejny też zero ogólnie zrobiłam trzy testy negatywne dwa z rana jeden z popołudnia a teraz najlepsze dziś zrobiłam z rana znowu test i znów jasna ale widoczna kreska boję się jak cholera że może jakaś pozamaciczna będzie lub biochemiczna dodam że testy zmieniałam nie były tylko z jednej firmy i co wy o tym myślicie ? bo ja sama zgłupiałam
idz na bete! tylko ona da Ci 100% pewnosci a jesty domowe najlpiej rano i tej samej fermy bo ronych firm sa roznej czulosci -
Madziulla wrote:dlatego ja odstawilam testy i mierzenie temp...za bardzo mnie to stresowalo...nie obserwuje kompletnie nic w tej chwili. jedynie sluz bo zawsze mialam go sporo i nei sposob go nie zauwazyc. kocham sie z mezem kiedy mam chote i tyle...
Oczywiście nie chodziło mi o to, że trzeba wybrać, czy temperatura czy śluz, bo jednak większość metod będzie się opierać na połączeniu tych dwóch objawów. Stokrotka, poczytaj sobie o metodzie Rotzera. Wbrew powszechnej opinii to nie jest katolska antykoncepcja, tylko bardzo konkretna metoda, żeby wyznaczyć czy doszło do owulacji i kiedy to się stało. -
nick nieaktualny
-
ewa1307 wrote:cześć dziewczyny pięć dni temu zrobiłam test ciążowy wynik niby pozytywny druga kreska ale bardzo jaśniutka. Widoczna nawet mąż ją widział, następny test negatywny nic zero kolejny też zero. W sumie zrobiłam trzy testy negatywne dwa z rana jeden z popołudnia a teraz najlepsze dziś zrobiłam z rana znowu test i znów jasna ale widoczna kreska.Boję się jak cholera że może jakaś pozamaciczna będzie lub biochemiczna dodam że testy zmieniałam nie były tylko z jednej firmy i co wy o tym myślicie ? bo ja sama zgłupiałam
Widzę na Twoim wykresie, że test robiłaś w 8 dniu po owulacji - to bardzo wcześnie. Wystarczy, że kolejnego dnia, nawet rano mocz był nieco bardziej rozcieńczony i już test mógł wyjść negatywny. Poczekaj do dnia spodziewanej miesiączki, a jeśli nie daje Ci to spokoju, idź na betę. -
Olciuska wrote:A myslicie ze skoro na tescie pojawia sie druga kreska (mowa o owulacyjnym) to owulka sie pojawi?, wiem ze test nie daje 100% pewnosci..
Mówisz o kresce tak samo wyraźnej jak kontrolna, tak? Nie, to daje tylko informację, że nastąpił wyrzut hormonu, czyli, że organizm szykuje się do owulacji. W dalszym ciągu może do niej nie dojść. Potwierdzeniem owulacji może być skok temperatury. Oznacza on, że owulacja się już odbyła.Olciuska, AJA_S lubią tę wiadomość