Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTakie testy trzeba traktować z przymrużeniem oka bo one Ci pokażą spadek i wzrost poziomu lh ale nie pokażą czy napewno odbyła się owulka - to Ci tylko monitoring pokaże. Wiec jeśli chcesz zatestuj powinna być bledsza jak wczoraj ale wiesz...to tylko testy...tak samo tak jak w moim przypadku 2 kreska na teście ciążowym nie gwarantuje ciąży. Wiec jak chcesz to sikaj ale na tzw luzie
-
Jezeli wczoraj byl pozytyw, to teoretycznie dalej nie ma sensu testowac, bo zobaczylysmy to o co nam chodzilo. W praktyce ja sobie testowalam 2 prawie pelne cykle, zeby poznac swoj organizm i zobaczyc jak testy sie zachowuja.
Teraz kreska powinna blednac.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
Naprawdę z całego serca polecam Ci poobserwować swój organizm, to Ci powie 100 razy więcej niż testy. Testy owulacyjne można potraktować jako potwierdzenie innych objawów. Po prostu wiem, jak łatwo wpaść w manię testowania.
Pierwszy test owu w danym cyklu wskazuje na to, że owulacja może się odbyć w ciągu 24-36 godzin. Każdy kolejny mówi tylko tyle, że poziom hormonu LH utrzymuje się na takim samym lub niższym poziomie niż przed skokiem zapowiadającym owulację. Ale z samą owulacją nie ma już nic wspólnego. Nawet jeśli kreski będą Ci wychodzić nadal ciemne, nie oznacza to, że owulacji nie było i nadal na nią czekasz. Nawet jeśli będą jaśniejsze, nie oznacza to, że owulacja się odbyła. -
nick nieaktualny
-
Tubispl, tule mocno. Mi tez ciezko pojac, ze testy pozytywne, tempka skoczyla, przytulanie w tym czasie bylo, a ciazy nie ma. Jednak wiem, ze tak czesto sie zdarza. Chcac nie chcac musimy akceptowac ten przykry fakt
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyJasne że trzeba się z tyn pogodzić.mnie i tak cieszy że test był pozytywny bo do tej pory wychodziły mi negatywy i lekarz też nic nie widział co by wskazywało na owulacje. Cieszy mnie sam fakt, że prawdopodobnie mój organizm zaczął reagować na inofolic co daje mi nadzieję że jednak się nam uda w końcu. Bo wiadomo jak już owulacja wraca to i ciąża też kiedyś będzie a wiadomo jak cykle bez owu to się robi kiepsko
-
Witajcie dziewczyny
Tubispl tule, a tak liczylam, że tą ciąże przejdziemy razem, ale co sie odwlecze to nie uciecze trzymam kciuki za listopad
Ja wlasnie oddalam krew I czekam na wyniki, pewnie beda po 12.00
Nie robilam nic wiecej, musze jeszcze troche poczytac na temat zalecanych badan. Wizyte mam 8 listopada wiec raczej 7 sobie zrobie wtedy jeszcze raz bete, progesteron, tsh, ft3 I ft4 to bede miala aktualne wyniki na wizyte.
A tak wogole zastanawiam sie czy mam wydawac kas skoro mam pakiet medyczny w medicower, wiec moze po prostu wyznacze szybszy termin do gina I niech mi da skierowanie na te badania. W koncu co miesiac place im za opieke medyczna. Zastanowie sie jeszcze
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny czekajace na testowanie -
Ja to jednak jestem walnięta. Radzę Stokrotce, żeby darowała sobie robienie testu owu, a sama co... Coś mnie tknęło i poszłam do apteki - kupiłam dwa testy strumieniowe - Pink Test o czułości 25. Jeden zrobiłam jakieś 2 godziny temu. Wyszedł negatywny, nawet cienia cienia cienia nie było. Jakiś czas temu otwieram szufladę, do której go schowałam i co... Jest cieniutka druga kreska. Nie, nie będę Was pytać, czy to może oznaczać ciążę, bo wiem, że to może oznaczać wszystko, ale walnijcie mnie w ten głupi łeb, że sobie taki komplikator włączam zamiast jak człowiek poczekać do przyszłego tygodnia...
-
nick nieaktualny
-
I oczywiście wiem, że po czasie nie można odczytywać wyniku, ale wkręcam sobie, że przecież ta kontrolna kreska też ciemnieje po czasie jak test wysycha. Więc na chłopski rozum ta testowa też ciemnieje. Tylko czy może ściemnieć coś, czego wcześniej w ogóle nie było widać...
nitta32 lubi tę wiadomość
-
stokrotka92 wrote:https://naforum.zapodaj.net/464cf49e5b8b.jpg.html dziś już kreska wyraźnie bledsza. Zobaczcie
Rzepakowepole widzisz ja Ciebie nie słucham i ty sama siebie też nie słuchasz obie po jednych piniadzach
Bo w cudzej sprawie łatwo być sędzią. Gorzej jak coś człowieka samego dotyczy.stokrotka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystokrotka92 wrote:https://naforum.zapodaj.net/464cf49e5b8b.jpg.html dziś już kreska wyraźnie bledsza. Zobaczcie
Rzepakowepole widzisz ja Ciebie nie słucham i ty sama siebie też nie słuchasz obie po jednych piniadzach
no i pieknie choc tak jak mowilam to nie oznacza ze napewno owu bylastokrotka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziulla wrote:no i pieknie choc tak jak mowilam to nie oznacza ze napewno owu byla
Wiadomo ale ważne że organizm zaczął w końcu pracować to mnie cieszy no nic może akurat te dwa dni przytulanek coś dały i może akurat się udało. Pożyjemy zobaczymy i tak mam dziś dobry humor i nic mi go nie zepsujeAJA_S, Madziulla, cookiemonsterka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny