Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:no wiecie Wy co OF znowu przesunął mi owulacje....
Susanna, looknij na wykres, zgadzasz się z tym? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQasha wrote:No dziewczyny, 27.10 mam urodziny i wtedy też kończę pierwszy trymestr wg OM, więc życzę sobie wtedy pięknych prezentów urodzinowych w postaci pozytywnych teściorów Tylko ma ich być dużo!
Mam nadzieje ze zrobie Ci przezent!! no i sobie oczywiscie Mam nadzieje ze to w koncu bedzie moj ostatni cyklWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:34
-
nick nieaktualny
-
Qasha, ja też mam urodziny 27 października! chętnie zrobię i Tobie, i sobie prezent
dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :*
Susanna, ja myślę że owu była w 18 lub 19 dc więc dziś 4-5 dpo..
co do plamień, to na chłopski rozum... gdyby plamienie było po dupku, to trwałoby aż byś go odstawiła
jak dla mnie to mogła być implantacja... ile dziś dpo u Ciebie? 7?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:53
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:Qasha, ja też mam urodziny 27 października! chętnie zrobię i Tobie, i sobie prezent
dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa :*
Susanna, ja myślę że owu była w 18 lub 19 dc więc dziś 4-5 dpo..
co do plamień, to na chłopski rozum... gdyby plamienie było po dupku, to trwałoby aż byś go odstawiła
jak dla mnie to mogła być implantacja... ile dziś dpo u Ciebie? 7? -
no spa nie jest wskazana bynajmniej w ciąży.
Ok, można ją brać jeśli masz skurcze, ale lepiej unikać
bierzesz magnez? na lekkie bóle brzucha działa jak no spa a jest o wiele bezpieczniejszy.
a tak prawdę mówiąc, to mnie w ciąży z Emmą jeszcze przed terminem @ i w jego okolicach brzuch napieprzał tak samo albo nawet i bardziej jak przy cyklu @... tak więc ja bym no spę odstawiłaSusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPianistka wrote:no spa nie jest wskazana bynajmniej w ciąży.
Ok, można ją brać jeśli masz skurcze, ale lepiej unikać
bierzesz magnez? na lekkie bóle brzucha działa jak no spa a jest o wiele bezpieczniejszy.
a tak prawdę mówiąc, to mnie w ciąży z Emmą jeszcze przed terminem @ i w jego okolicach brzuch napieprzał tak samo albo nawet i bardziej jak przy cyklu @... tak więc ja bym no spę odstawiła
Może nic się nie stało, miałam lekkie kłucia to wolałam brać.... -
Kobietki powiedzcie mi prosze, czy to normalne ze moj @ trwał 3 dni ? w tym dzisiaj jest suchutko a wczoraj i przed wczoraj krew.. ? To chyba za krotki tak? moze jednak powinnam isc do gina? moze i ja mam cos z hormonami ale to mi sie zdarzyło 1 raz kilku latek
-
Oktawka, sama sobie odpowiedz czy to normalne u mnie by nie było, bo ZAWSZE leje się ze mnie przez tydzień jak z zażynanego prosiaka ... sorry za porównanie ale czasem muszę używać podkładów poporodowych więc taki 3 dniowy okres u mnie byłby czymś mega dziwnym... ale jeśli zwykle masz skąpe, 4-5 dniowe miesiączki, to i 3 dniowa może się zdarzyć takie moje zdanie
Susanna, kłucia to nic strasznego prawda jest taka, że calutką ciążę coś kłuje, ciągnie, pobolewa. wiesz, tam wszystko pracuje, więc nie ma się co dziwić no spę bierze się tylko jesli występują skurcze. a magnez genialnie łagodzi takie delikatne napięcia brzucha
lepiej kup ten dobrze przyswajalny bo po co ci brać choćby dużą dawkę słabo przyswajalnego.. co do dawki to cholerka nie pamiętam. pamietam, że ja brałam strasznie dużo bo nie dość ze miałam niedobory magnezu sprzed ciąży to i całą ciążę skurcze, plamienia. zaraz spróbuję to jakoś ogarnąć
Edit: ja miałam magnez w dawce 300 mg i brałam 2 tabletki dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 10:09
-
nick nieaktualnyOktawka wrote:Kobietki powiedzcie mi prosze, czy to normalne ze moj @ trwał 3 dni ? w tym dzisiaj jest suchutko a wczoraj i przed wczoraj krew.. ? To chyba za krotki tak? moze jednak powinnam isc do gina? moze i ja mam cos z hormonami ale to mi sie zdarzyło 1 raz kilku latek
-
Susanna, moim zdaniem plamienie to już z pewnością nie piszesz dupka Może to było zagnieżdżenie, a jeśli nie to może wcale nie poziom progesteron jest u Ciebie powodem płomień.
Oktawka, lepiej powiedzieć o tym lekarzowi, bo wydajemi się, że 3 dni, to trochę krótko
Ja dzisiaj zrobiłam badania tsh, prolaktyna i progesteron. Zobaczymy jakie wyjdą. Progesteronu chyba dzisiaj mam szczyt bo temperaturka podskoczyła -
Zawsze miałam miesiączki przez 7 dni , właśnie przeglądam poprzednie cykle , zawsze 30 dnia @ , zawsze trwała do 7dc tylko w tym 7dc już plamienia a teraz?
Tydzień przed spodziewaną @ , pierwszy dzień plamienia 2 dni krewka i dzis już śluz.
Pianistka hahaahahah tak , ze mnie też się zawsze tak leje jak z prosiaka!
-
nick nieaktualnyMamuśka2017 wrote:Susanna, moim zdaniem plamienie to już z pewnością nie piszesz dupka Może to było zagnieżdżenie, a jeśli nie to może wcale nie poziom progesteron jest u Ciebie powodem płomień.
Oktawka, lepiej powiedzieć o tym lekarzowi, bo wydajemi się, że 3 dni, to trochę krótko
Ja dzisiaj zrobiłam badania tsh, prolaktyna i progesteron. Zobaczymy jakie wyjdą. Progesteronu chyba dzisiaj mam szczyt bo temperaturka podskoczyła
Pianistka, to ja sobie poszukam jakiegoś magnezu z tych dobrze przyswajalnych i zakupię i będę brać -
nick nieaktualnyOktawka wrote:Zawsze miałam miesiączki przez 7 dni , właśnie przeglądam poprzednie cykle , zawsze 30 dnia @ , zawsze trwała do 7dc tylko w tym 7dc już plamienia a teraz?
Tydzień przed spodziewaną @ , pierwszy dzień plamienia 2 dni krewka i dzis już śluz.
Pianistka hahaahahah tak , ze mnie też się zawsze tak leje jak z prosiaka! -
Oktawka, a pokaż nam wykres?
ile dpo jesteś?
Susanna, ja w ogóle magnez suplementuję bo jest ważny a w ciąży to podstawa
wiesz, ja się nie chcę bawić w farmaceutkę ale pogadaj z ginem o tym czy możesz brać już teraz i ile. w ciąży dziewczyny biorą codziennie, obok witamin prenatalnych i kwasu foliowego