Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1835 1142

    Wysłany: 25 września 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    Dzień dobry ☺️
    Ja te lubię mieć zapas w domu i niestety nie doradzę jakie testy są dobre bo ja zawsze kupuję najtańsze bo jestem chora i sikam co chwilę na nie jak głupia 🤣 mój się śmieje, że w prezencie można mi dawać testy albo w nagrodę żebym sobie sikła 🤣
    Oczywiście robię ich tyle bo moja głowa zwykle dorysowuje sobie cień cienia cieni ...

    Hehe zaszłam i jednak zamówiłam testy z allegro strumieniowe 10szt za 25zl a co. No wariatka sobie pomyslicie.
    Chyba z głupoty zrobię im czelecz od 8dp co będę pokazywac. Bo ostatnie z rosmana ciągle mi cień pokazywały a jeden nawet jasna kreskę a nicnjie było.

    Biedronka89 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomału przeniosę się do was z września. Jeszcze nie wiem kiedy będę testować bo dzisiaj 35 dc @ jak nie było tak nie ma. Do tej pory zrobiłam trzy testy w tym jeden wczoraj wszytkie białe więc okres pewnie nadejdzie

  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1714 2206

    Wysłany: 25 września 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Hehe zaszłam i jednak zamówiłam testy z allegro strumieniowe 10szt za 25zl a co. No wariatka sobie pomyslicie.
    Chyba z głupoty zrobię im czelecz od 8dp co będę pokazywac. Bo ostatnie z rosmana ciągle mi cień pokazywały a jeden nawet jasna kreskę a nicnjie było.
    facelle? ja na nich też cienie widze zawsze. ale już czytałam duzo opini że one takie są.

    chciaż ja już tak bym chciała kreskę zobaczyć że na bieli vizira cienia będe wypatrywała :D

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1835 1142

    Wysłany: 25 września 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    facelle? ja na nich też cienie widze zawsze. ale już czytałam duzo opini że one takie są.

    chciaż ja już tak bym chciała kreskę zobaczyć że na bieli vizira cienia będe wypatrywała :D

    Tak facelle z rosmana. Teraz kupiłam strumieniowe allegro ciekawe czy też będę cień widzic. Nienawidzę jak jest widoczne miejsce umiejscowienia kreski HCG. Wtedy zawsze coś tam widać. A my głupie wariujemy czasem mam wrażenie że oni robią to specjalnie żeby sprzedaż testów wzrosła.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 26 września 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:31

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 147 124

    Wysłany: 26 września 2019, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Cześć dziewczyny, wracam do Was po krótkiej przerwie. Jestem przed @ ale na nic nie liczę. W tym miesiącu zajęłam się badaniami. Miałam odpuścić, ale oczywiście się nie udało, drazyłam temat... I z tych badań wyszło że mam 2 razy podwyższona prolaktynę ! Lekarz kazał przyjść po receptę. Powiedzcie mi, czy to łatwo się zbija, mogła ona przeszkadzać w staraniach?

    Dodatkowo od przyszłego cyklu od 16dc mam brać heparynę i jestem przerażona a zarazem szczęśliwa że coś w końcu działamy z lekarzem ☺️

    Miłego dnia dziewczyny 😍


    Prolaktynę zbija się dość szybko :) I tak ona mogła być problemem z zajściem w ciąże (ale nie koniecznie).

    Trzymam kciuki za Ciebie! <3

    Agafiga lubi tę wiadomość

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 26 września 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:31

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1714 2206

    Wysłany: 26 września 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Cześć dziewczyny, wracam do Was po krótkiej przerwie. Jestem przed @ ale na nic nie liczę. W tym miesiącu zajęłam się badaniami. Miałam odpuścić, ale oczywiście się nie udało, drazyłam temat... I z tych badań wyszło że mam 2 razy podwyższona prolaktynę ! Lekarz kazał przyjść po receptę. Powiedzcie mi, czy to łatwo się zbija, mogła ona przeszkadzać w staraniach?

    Dodatkowo od przyszłego cyklu od 16dc mam brać heparynę i jestem przerażona a zarazem szczęśliwa że coś w końcu działamy z lekarzem ☺️

    Miłego dnia dziewczyny 😍

    Mogła być, dlatego też często podczas KP jest trudno zajść bo prolaktyna jest wtedy wysoka.

    Da się zbić szybko lekami ;)

    Agafiga lubi tę wiadomość

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

    Taśka22, Agus92 lubią tę wiadomość

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 26 września 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:32

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 26 września 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:32

    Nona lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1714 2206

    Wysłany: 26 września 2019, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Pęcherzyk rośnie ile dziennie? Tak próbuje sobie przypomnieć i nie pamiętam. Co prawda mam wizytę ustaloną na monit, ale chce przekalkulować +/- na co się nastawiać wtedy?

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

    Taśka22 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

    Agafiga lubi tę wiadomość

  • lili92 Znajoma
    Postów: 27 20

    Wysłany: 26 września 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Mogę dołączyć ? Proszę o wpisanie na 9.10 :D mam nadzieję, że wytrzymam :D
    Dzisiaj byłam u gin pęcherzyk 25mm bardzo możliwe ,że pękł wczoraj/w nocy ponieważ miał ,,dzyndzelek,, :D Temp też dzisiaj rano ładnie podskoczyła. Dr była zachwycona moim endo (nie pytałam ile ma mm) ale 6dc był już 7mm, a dzisiaj jest 12dc.

    Co do pęcherzyka to jak Nona pisze rośnie 1-2 mm na dzień. U mnie 6dc miał 12 mm, a dzisiaj 12dc 25 mm.

    Agafiga - ja również działam z heparyną ale od pozytywnego testu. W cyklu biorę acard75.
    Ponad miesiąc temu prolaktyne miałam 40 (norma do 23 ) i zbiłam ją do 10. Więc szybko spada.

    Powodzenia wszystkim !

    Nona lubi tę wiadomość

  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 26 września 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:33

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • lili92 Znajoma
    Postów: 27 20

    Wysłany: 26 września 2019, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    To teraz pozostaje cierpliwie czekać 😉

    Tez mam acard ale 150. O heparynę czytałam że właśnie dziewczyny zaczynają od pozytywnego testu, nie wiem dlaczego mi kazała już od 16dc ale się będę słuchać☺️

    Dzisiaj jeszcze gin kazała zaszaleć z partnerem :D i najlepiej jutro powtórzyć haha :D
    Spokojnie ja znam osoby które zaczynają brac heparynę od owulacji, więc nie musisz się niczym martwić :)

    Agafiga, Nona lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

  • lili92 Znajoma
    Postów: 27 20

    Wysłany: 26 września 2019, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona - u nas codziennie było przez 5 dni, a tu jeszcze dzisiaj i jutro trzeba 🙊 😂 ale nam to nie przeszkadza 🤪 później będzie ,,odpoczynek,, hihi 😂
    Trzymam kciuki za pęcherzyk ! ✊🏻 Daj znać po wizycie 😃

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego