Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 22 września 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Wracając do tematu to myślę, że nie ma co się bać, bo oni są przyzwyczajeni do multi kulti i spokojnie się dogadasz ;)

    Tu u mnie ciężko z językiem mają 🤣 i po angielsku nieliczni gdakają haha 🤣

    @Nona
    Mój był tu u urologa i on zrobił USG jąder i ogólne krwi i wszystko okazało się okej, powiedział, że mamy powtórzyć badanie nasienia i przyjść do niego z wynikami ale na jego oko na tę chwilę to, to 0% było chwilowe, ze stresu, nerwów i pośpiechu bo badanie robiliśmy we Wrocławiu o 8 rano a wstaliśmy w nocy i jechaliśmy do Pl żeby na tę godzinę być już w Invimedzie.
    Ale ze swoim stwierdziliśmy, że badanie zrobimy dopiero w połowie października, mój zaczął brać Salfazin i zobaczymy co wyjdzie. Zdecydowaliśmy się, że powtórkę badania nasienia zrobimy już w De

    Nona lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Lili1 Koleżanka
    Postów: 47 2

    Wysłany: 22 września 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę testować 5 października o ile wcześniej nie będzie @. Choć wydaje mi się że ten cykl był bezowulacyjny mimo przyjmowania clo...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 19:12

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 22 września 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ok dzięki, I nas te 0% też takie bez przyczyny, raczej stres. Reszta parametrów w normie.

    My jak powtórzymy te badanie i zobaczymy co się okaże, jeśli będzie okej to dostanę leki na stymulację owulacji ale ja już żyje nadzieją, że ten cykl był owulacyjny i, że się uda... Jutro do ginekologa idę tu zobaczyć jak to tam wygląda i chce wyprosić usg piersi bo w Polsce nie mam kiedy zrobić bo jeżdżę na weekendy a w tygodniu pracuje.

    Nona lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 22 września 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja właśnie w czwartek usg piersi. Mam pakiet z pracy także ja mówię co chce a oni robią. Np monit, posiew I cytologie wymyśliłam czy Chlamydia I wszystko w pakiecie więc tyle dobrze.

    Ojej super 😍 ja nie mam takich dobrodziejstw ;p ja ze wszystkim do Pl jeżdżę i prywatne robię ale zobaczę jak jutro podejdzie do mnie ginekolog czy coś da ciekawego do zrobienia.

    Nona lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2473 2875

    Wysłany: 22 września 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie mnie na 7 października. Trzymam kciuki za was wszystkie.

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

    mhsvej28dzyxqzel.png
  • MałaMi24 Autorytet
    Postów: 469 336

    Wysłany: 22 września 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) wpiszcie mnie na 2.10 :-) mój pierwszy cykl z duphastonem mam nadzieję że owocny :-)

    PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤


    oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

  • MałaMi24 Autorytet
    Postów: 469 336

    Wysłany: 22 września 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    A ten progesteron to masz pod kontrolą bo jakoś niski kurcze...
    Tak właśnie dlatego biorę Duphaston na podwyzszenie.

    Nona lubi tę wiadomość

    PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤


    oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3828 6401

    Wysłany: 22 września 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że ten cykl będzie u mnie udany.
    Biorę się ostro do roboty.

    Badania porobione, wydaje się, że jest ok. Tylko stosunek LH:FSH mały bo wynosi 0,42 :(

    Do standardowych leków - pregna start i omega 3 dołączam wiesiołka mniej więcej do owulacji i magnez. Zaczynam też mierzyć temperaturę. 💪🏻

    W tym cyklu musi nam się udać!

    zakochanaaw, Nona lubią tę wiadomość

    uwo99jcgxbwmgxow.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml 🍀 8dpt - beta 110,50, prg 231 🍀 10dpt - beta 164,20 🍀 12dpt - beta 371,90, prg 222 🍀 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
    1.06 - połówkowe 375 gram 💙
    10.06 - 483 gramy szczęścia 💙

    Synku rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 23 września 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Tak właśnie dlatego biorę Duphaston na podwyzszenie.

    Ja dostałam Duphaston na wyregulowanie @ bo raz miałam po 50 innym razem po 24 itp ale zwykle i tak bardzo długo czekałam na @, zalecono mi go brać od 19 dc przez 10 dni 2x1 i @ przez 3 cykle była równo po 32 dniach a ostatnio przyszła po 41 później znów po 32 i znów po 41 i teraz ginekolog kazała mi go brać 3x1 zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, że ureguluje się bo ja za każdym razem na nowo wyrabiam nadzieję i się napalam a później płacz i dołek :/

    @Mlodamezatka trzymam mocno kciuki aby się udało! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Dla wszystkich nas dziewczyn trzymam kciuki w końcu się uda ❤️

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1917 1210

    Wysłany: 23 września 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane poszłam jednak na monitoring u mnie dziś gdzieś blisko polowy cyklu 16dc dokładnie mam 32-33dni. Gin powiedziała że ładna śluzówka i jest pęcherzyk 2,20 w lewym jajniki więc działamy w środę mam podejść zobaczyć czy peknal. Mogę się dopisać na testowanie na 7 październik?

    Nona lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    17.07.2021 II prenatalne


    Aniela/Feliks ♥️
    467a0965ac.png
  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 147 124

    Wysłany: 23 września 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane poszłam jednak na monitoring u mnie dziś gdzieś blisko polowy cyklu 16dc dokładnie mam 32-33dni. Gin powiedziała że ładna śluzówka i jest pęcherzyk 2,20 w lewym jajniki więc działamy w środę mam podejść zobaczyć czy peknal. Mogę się dopisać na testowanie na 7 październik?


    Pewnie już Cię wpisuje :)

    Pęcherzyk ładny oby pękł - działajcie <3

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1749 2265

    Wysłany: 23 września 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wracam po 3 miesiącach nieobecności.
    Wróciliśmy od ginekologa. Wyniki męża poprawiły się!
    Morfologia z 2% na 4%, ruch postepowy szybki z 0 do 6.3%.

    Super! Kupiłam jeszcze fertillman plus na dwa miesiące. Ogólnie to m ma 2x2 dziennie.

    Ja od dziś mam puregon co drugi dzień - słabe Endo. Dziś w 4 dc lewy jajnik 11 mm, prawy 8mm. Endo 2.5 mm.... oby do 7 dociagnąć jakoś.

    Zobaczymy... jeśli nie to następny cykl zaczynamy procedurę do IUI

    Nona lubi tę wiadomość

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - szkodzone mechanicznie po porodzie.
    Lekka nadwaga
    1 IUI 😐
    2 IUI 😐

    05.2021 - 1 IVF - słaba odpowiedź na stymulacje, tylko 3 komórki pobrane, nic się nie zapłodniło

    Mąż - wyniki w dolnej granicy normy
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1749 2265

    Wysłany: 23 września 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I proszę o wpisanie na testowanie na 20.10 😉

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - szkodzone mechanicznie po porodzie.
    Lekka nadwaga
    1 IUI 😐
    2 IUI 😐

    05.2021 - 1 IVF - słaba odpowiedź na stymulacje, tylko 3 komórki pobrane, nic się nie zapłodniło

    Mąż - wyniki w dolnej granicy normy
  • Nera Autorytet
    Postów: 7328 2432

    Wysłany: 23 września 2019, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie :)
    26.09 muszę testować by odstawić leki . Póki co wszystko jak w "zegarku"każdego cyklu. Normalnie powoli już mi się odechciewa . Trzymam kciuki aby październik okazał się dla Was tym szczęśliwym❤

    Nona lubi tę wiadomość

    (lista na stronie 2691)
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 23 września 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ginekologa i powiedziała, że na 99% owulację miałam, chyba pierwszy raz w życiu 🤣 jajniki wyglądają jakby zaczęły pracować ❤️ nawet prawy ❤️ powiedziała, że jest szansa, że mogło dojść do zapłodnienia a to, że mnie cały czas boli podbrzusze to oznaka że sobie wędruje żeby się zadomowić 🤣 oczywiście mam cierpliwie czekać do @ :p
    Cierpliwie... Tak.....

    Agus92, dzastina2005, Nera lubią tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1917 1210

    Wysłany: 24 września 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie wiem co się ze mną działo w nocy po serduszkach dostałam takiego bólu, pilsacyjnego obu jajników że aż na wymioty mnie brało. Czy to oznacza że pękł pęcherzyk? Ciekawe tylko dlaczego obu jak tylko na lewym był pęcherzyk. Kurcze dziewczyny w sumie to ona mi prawego chyba wcale nie sprawdziła🤔

    Miała któraś z Was coś takiego kiedyś?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    17.07.2021 II prenatalne


    Aniela/Feliks ♥️
    467a0965ac.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego