X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1766 2277

    Wysłany: 24 września 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane nie wiem co się ze mną działo w nocy po serduszkach dostałam takiego bólu, pilsacyjnego obu jajników że aż na wymioty mnie brało. Czy to oznacza że pękł pęcherzyk? Ciekawe tylko dlaczego obu jak tylko na lewym był pęcherzyk. Kurcze dziewczyny w sumie to ona mi prawego chyba wcale nie sprawdziła🤔

    Miała któraś z Was coś takiego kiedyś?
    Wiesz ogólnie ból może promieniować. Może sprawdziła prawy ale nic nie było więc nie mierzyła nic?

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - uszkodzone mechanicznie po porodzie.
    Lekka nadwaga
    1 IUI 😐
    2 IUI 😐

    05.2021 - 1 IVF - słaba odpowiedź na stymulacje, tylko 3 komórki pobrane, nic się nie zapłodniło

    10-11.2021 - 2 IVF - długi protokół - 7 oocytów pobranych, 6 zapłodnionych, 3 zarodki w 3 dobie, 1 zarodek podany w 3 dobie(8B), 2 pozostałe nie dotrwały do mrożenia :(
    Luty 2022
    Zmiana kliniki.
    Pcos + insulinooporność
    Przygotowujemy się do czerwca ❤

    Mąż - wyniki w dolnej granicy normy
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 24 września 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    Wiesz ogólnie ból może promieniować. Może sprawdziła prawy ale nic nie było więc nie mierzyła nic?

    Właśnie próbuje skojarzyć sprawdziła endometrium i od razu lewy jajnik i tam się zatrzymała zmierzyła pęcherzyk pogadała i na prawy nie zajrzała

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 5202 8031

    Wysłany: 24 września 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam zabawe z mierzeniem temperatury.
    Troszke zdziwila mnie rano temperaturka bo z samego rana, bez wstawania, ruszania itp w 6 dc wyniosla 36,73 🙄
    Wczoraj wieczorem bylo ❤️ Pewnie zawyzylo temperature. Czy nie ma to wplywu?

    13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    56cm, 3300g, 10/10 🐻

    6 miesięcy - 6800 gram do kochania 💕

    Rok - 8,5 kg małego chłopczyka 🥰

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 151 124

    Wysłany: 24 września 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Dzisiaj zaczynam zabawe z mierzeniem temperatury.
    Troszke zdziwila mnie rano temperaturka bo z samego rana, bez wstawania, ruszania itp w 6 dc wyniosla 36,73 🙄
    Wczoraj wieczorem bylo ❤️ Pewnie zawyzylo temperature. Czy nie ma to wplywu?


    Seks wieczorem nie ma wpływu na temperaturę rano :) Ważne, żeby było po przynajmniej 4h ciągłego snu.
    Chociaż ja wstaje do dziecka kilka razy w nocy, także nad ranem a temperatura zawsze jakoś tak ładnie mi się rozkłada i mam wykresy idealne :P

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • anulla91 Autorytet
    Postów: 631 367

    Wysłany: 24 września 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    Ja ten miesiąc sobie raczej odpuszczam.
    Stawiam na badania. Już prawie wszystko co zleciła gin wykonane.
    Dziś byłam na progesteronie jeszcze mam prolaktynę, i na 16 października do lekarza, zobaczymy co powie..

    Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    9d2ce3d20b.png[/ur
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też proszę o wpisanie, testuję 5.10.
    Fajnie jakby maluch urodził się w czerwcu 😁 Ale znając życie za miesiąc się wpiszę na listopadowe testowanie 🙈

    Nona lubi tę wiadomość

  • anulla91 Autorytet
    Postów: 631 367

    Wysłany: 24 września 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron mój wynik: 24,60 ng/ml w 21 dniu cyklu

    - faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
    - faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    - po menopauzie 0,1 - 0,2 ng/ml
    Ciąża:
    I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
    II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
    III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml

    Hm myślicie że to może byc powodem tak trudnego zajścia w ciąże? Ten podwyższony progesteron ....

    Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    9d2ce3d20b.png[/ur
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1766 2277

    Wysłany: 24 września 2019, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Progesteron mój wynik: 24,60 ng/ml w 21 dniu cyklu

    - faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
    - faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    - po menopauzie 0,1 - 0,2 ng/ml
    Ciąża:
    I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
    II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
    III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml

    Hm myślicie że to może byc powodem tak trudnego zajścia w ciąże? Ten podwyższony progesteron ....

    A to nie jest tak, że po owu on ma najwyższe stężenie i może taki wyjść? Podwyższony progesteron to by był jakbyś była na początku cyklu

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - uszkodzone mechanicznie po porodzie.
    Lekka nadwaga
    1 IUI 😐
    2 IUI 😐

    05.2021 - 1 IVF - słaba odpowiedź na stymulacje, tylko 3 komórki pobrane, nic się nie zapłodniło

    10-11.2021 - 2 IVF - długi protokół - 7 oocytów pobranych, 6 zapłodnionych, 3 zarodki w 3 dobie, 1 zarodek podany w 3 dobie(8B), 2 pozostałe nie dotrwały do mrożenia :(
    Luty 2022
    Zmiana kliniki.
    Pcos + insulinooporność
    Przygotowujemy się do czerwca ❤

    Mąż - wyniki w dolnej granicy normy
  • anulla91 Autorytet
    Postów: 631 367

    Wysłany: 24 września 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    A to nie jest tak, że po owu on ma najwyższe stężenie i może taki wyjść? Podwyższony progesteron to by był jakbyś była na początku cyklu

    hm ale faza lutealna mam zakres do 15,9 ng więc u mnie jest dużo ponad.

    Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    9d2ce3d20b.png[/ur
  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 151 124

    Wysłany: 24 września 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla92 według mnie wysoki progesteron po ovu jest tylko powodem do radości i świadczy o tym że miałaś piękną owulacje :) Nie słyszałam jeszcze żeby za wysoki progesteron po ovu był powodem trudności w zajściu w ciąże.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 14:29

    Nona lubi tę wiadomość

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:10

  • anulla91 Autorytet
    Postów: 631 367

    Wysłany: 24 września 2019, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informację;)
    Ja za bardzo w tych tematach nie siedzę więc nie bardzo wiem jak interpretować:)

    Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    9d2ce3d20b.png[/ur
  • anulla91 Autorytet
    Postów: 631 367

    Wysłany: 24 września 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wyniki wporządku jeśli chodzi o hormony a ciąży dalej nie ma.
    Jakie kolejne kroki wykonywałyście? Oprócz badania nasienia bo to mamy w przyszłym tygodniu...

    Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    9d2ce3d20b.png[/ur
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1766 2277

    Wysłany: 24 września 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Wszystkie wyniki wporządku jeśli chodzi o hormony a ciąży dalej nie ma.
    Jakie kolejne kroki wykonywałyście? Oprócz badania nasienia bo to mamy w przyszłym tygodniu...

    Badania nasienia podstawa. ale to jakieś 2 h i jest wynik więc spoko.

    Ja mogę ze swojej strony powiedzieć:
    1. hormony - ok
    2. monitoring cyklu - domowy plus ten w klinice - czyli ja obserwuje sama cały cykl a do gina w 11-14 dc (bo tak mi owu wypada) później w 15 czy na pewno pęcherzyk pękł - wszystko ok oprócz endo - okazuje się że mam cieniznę po łyżeczkowaniu
    3. miałam 3 cykle stymulowane - endo po drugim cyklu w koncu ruszyło ale bez szału. Ponoć te mechaniczne uszkodzenia endo długo się odbudowują. ale już wiem co na mnie działa
    4. okazało się że mąż ma przy okazji morfologię 2% i leniwe plemniory (w sensie ruch starsznie słaby). ale dosłownie 6 msc wcześniej była sprawdzana i była ok... więc dobrze że ginekolog kazała nam powtórzyć

    tak więc 3 miechy suplementacji męża. od wczorajszych wyników zależało co robimy. Na razie cykl stymulowany plus seksy w domu. Żeby w tym msc zrobić dodatkowe badania przygotowujące do IUI. Moje endo w 4 dc całe 2,4 mm.... także bez szału.

    Ogólnie to czeka mnie jeszcze drożność jajowodów - i pod względem IUI i w celu dalszej diagnostyki, ale na razie wszystko zależało od wyników męża.


    ależ nieskładnie!

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - uszkodzone mechanicznie po porodzie.
    Lekka nadwaga
    1 IUI 😐
    2 IUI 😐

    05.2021 - 1 IVF - słaba odpowiedź na stymulacje, tylko 3 komórki pobrane, nic się nie zapłodniło

    10-11.2021 - 2 IVF - długi protokół - 7 oocytów pobranych, 6 zapłodnionych, 3 zarodki w 3 dobie, 1 zarodek podany w 3 dobie(8B), 2 pozostałe nie dotrwały do mrożenia :(
    Luty 2022
    Zmiana kliniki.
    Pcos + insulinooporność
    Przygotowujemy się do czerwca ❤

    Mąż - wyniki w dolnej granicy normy
  • Agus92 Ekspertka
    Postów: 151 124

    Wysłany: 24 września 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Wszystkie wyniki wporządku jeśli chodzi o hormony a ciąży dalej nie ma.
    Jakie kolejne kroki wykonywałyście? Oprócz badania nasienia bo to mamy w przyszłym tygodniu...


    Anulla a ile się staracie?

    27 cykl starań


    Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 24 września 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Wszystkie wyniki wporządku jeśli chodzi o hormony a ciąży dalej nie ma.
    Jakie kolejne kroki wykonywałyście? Oprócz badania nasienia bo to mamy w przyszłym tygodniu...
    Kolejny krok to hsg.Monitoring cyklu robilas?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • anulla91 Autorytet
    Postów: 631 367

    Wysłany: 25 września 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92 wrote:
    Anulla a ile się staracie?

    Staramy się jakieś półtora roku.

    Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    9d2ce3d20b.png[/ur
  • anulla91 Autorytet
    Postów: 631 367

    Wysłany: 25 września 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    Badania nasienia podstawa. ale to jakieś 2 h i jest wynik więc spoko.

    Ja mogę ze swojej strony powiedzieć:
    1. hormony - ok
    2. monitoring cyklu - domowy plus ten w klinice - czyli ja obserwuje sama cały cykl a do gina w 11-14 dc (bo tak mi owu wypada) później w 15 czy na pewno pęcherzyk pękł - wszystko ok oprócz endo - okazuje się że mam cieniznę po łyżeczkowaniu
    3. miałam 3 cykle stymulowane - endo po drugim cyklu w koncu ruszyło ale bez szału. Ponoć te mechaniczne uszkodzenia endo długo się odbudowują. ale już wiem co na mnie działa
    4. okazało się że mąż ma przy okazji morfologię 2% i leniwe plemniory (w sensie ruch starsznie słaby). ale dosłownie 6 msc wcześniej była sprawdzana i była ok... więc dobrze że ginekolog kazała nam powtórzyć

    tak więc 3 miechy suplementacji męża. od wczorajszych wyników zależało co robimy. Na razie cykl stymulowany plus seksy w domu. Żeby w tym msc zrobić dodatkowe badania przygotowujące do IUI. Moje endo w 4 dc całe 2,4 mm.... także bez szału.

    Ogólnie to czeka mnie jeszcze drożność jajowodów - i pod względem IUI i w celu dalszej diagnostyki, ale na razie wszystko zależało od wyników męża.


    ależ nieskładnie!

    Super dzięki za informację;) na pewno skorzystam;)

    Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    9d2ce3d20b.png[/ur
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 25 września 2019, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki 😁

    Pochwałę się wam jaki dziś miałam piękny sen oby tylko okazał się być proroczym. A więc snilo mi się że zrobiłam test w 6dp i zobaczyłam piękne dwie kreski. Wiem śnić sobie mogę a życie i tak pokaże swoje...

    Wybieram się na zakupy a mój zapas testów się skończył jakie testy polecacie bo już sama nie wiem co kupić. Do testowania jeszcze trochę czasu ale ja lubię mieć zapas w domu 😆

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 25 września 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Do testowania jeszcze trochę czasu ale ja lubię mieć zapas w domu 😆

    Dzień dobry ☺️
    Ja te lubię mieć zapas w domu i niestety nie doradzę jakie testy są dobre bo ja zawsze kupuję najtańsze bo jestem chora i sikam co chwilę na nie jak głupia 🤣 mój się śmieje, że w prezencie można mi dawać testy albo w nagrodę żebym sobie sikła 🤣
    Oczywiście robię ich tyle bo moja głowa zwykle dorysowuje sobie cień cienia cieni ...

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ