X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana to zaufaj ginowi i poczekaj :) skoro tak mówi to musi coś w tym być, jeśli chce potwierdzić owulację to niech tak będzie, może ma ku temu powody!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to mieć zaufanie do ginekologa ;) Ja też miałam obawy, ale jednak robiłam co zalecał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane zrobilam testa z ranca,z pierwszego sikanca i co ???
    i zas bladzioch :/ zreszta wysle wam fote jak wroce z pracy ;)
    Ale wyrazniejsza jak wczoraj-ale po wyschnieciu !!! niewiem czy sie liczy :/
    Pozdrawiam kochane moje i 3mam kciuki :)

Ewa99, Wonderwall, kot_bury, Daisy, Toxey lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulka trzymam kciuki by się liczyło i dobrze zwiastowało, ale ja w tamtym cyklu miałam to samo, jak wyschło był bladzioch, ale to była reakcja chemiczna :( i tak dwa razy!

basiulkaa_89, MagSz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana u mnie nie pierwszy raz by tak bylo ;) dlatego sie nie nastawiam tak fest :) choc,nie powiem chcialabym :) ALe dopoki niema @ to mozna miec nadzieje :D

• MagSz Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak miałam :/

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    ja też tak miałam :/

ciaza czy nie??? ale mamy pecha ehhh :/

• Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam bladziocha i nic z tego, w lipcu to było :(
    Basiu a byłaś na becie?

Daisy kochana wszystkiego najlepszego :* jak najszybszego zobaczenia dwóch grubaśnych krech :* tort pyyyycha! Zgrzeszyłyśmy z samego rana :D

Pięknego dnia dziewczyny :*

Daisy lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Basiulka ja pierwszy test robiłam wg OF 11dpo i miałam blade kreski na pepino czuł 10 po 5min ale że raz mnie pepino oszukało zrobiłam facella jakoś tak z rosmana o czuł 25 i tam kreska po 3min ale też blada, że ledwo na foto widać a hcg z krwi tego dnia 40 z groszem :) dwa dni później robiłam test apteczny o czuł 25. od razu po dodaniu kropelek wyszła kreska ale też jasna a po czasie który zaleca się na odczytanie czyli ok 5min wyszła już bardzo ładna kreska która jest do dziś - to był 13dpo wg. OF a hcg z krwi 185 z groszem. wczoraj po 6dniach powtarzałam hcg i jest 2080 z groszem więc 3mam mocno kciuki i czekamy na pozytywne wieści :)
    A ja teraz czekam do pn i na wizytę <3
    Kochane gratuluję nowych boćków <3 <3 pięknie, że ich przybywa :) przyszłoroczne lato będzie piękne tyle cudów się narodzi <3
    Za oczekujące na testowanie 3mam kciuki i życzę cierpliwości <3
    I każdej Zielonego końca życzę <3 276283oeknvz7m8i.gif

basiulkaa_89, Mimi86 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulka ja bladziochy miałam przez półtory tygodnia :) Dopiero później wyszła wyraźna krecha, a beta już dawno była piękna :) Co dzień bladzioszek był ciut wyraźniejszy, prawie tego nie było widać :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie was czytam i dopiero stawiam pierwsze kroki na OF, ale bardzo mi się podoba jak ze sobą piszecie, wspieracie, motywujecie... Myślę, że takie forum bardzo może pomóc w staraniach o dzidzię :) Kiedy z moim już mężem organizowaliśmy ok. 1,5 roku ślub, to udzielałam się na Poznańskim Forum Ślubnym i naprawdę obecność na nim i rozmowy bardzo pomogły w przygotowaniach, a inne dziewczyny były kopalnią wiedzy :) Nawet zaczęłyśmy się ok. raz w miesiącu spotykać i z kilkoma z nich dalej się spotykamy na gruncie prywatnym, tyle tylko, że teraz nasze tematy ślubne zmieniły się na staraniowo-kredytowo-mieszkaniowo-remontowe :) Już teraz wiem, że na pewno zagoszczę u was na dłużej. :)

Kilka słów o mnie: 25 lat, od 2 miesięcy żona K., razem od 4 lat i 2 miesięcy, mieszkamy razem od 3 lat i 2 miesięcy, starania o maluszka: 2.10 zaczęłam drugi cykl. Od 16 roku życia brałam tabletki anty (miałam dwie 3-miesięczne przerwy), przed braniem tabletek miałam regularne, 30-dniowe miesiączki i ciekawa jestem jak to będzie u mnie teraz. Odstawiłam tabletki od razu po podróży po ślubnej i zabraliśmy się do roboty, niestety w pierwszym cyklu (choć okazał się być o dziwo regularny) się nie udało. Trochę żałuję, bo od początku nie mierzyłam temperatury bo złudnie liczyłam, że uda mi się zajść za pierwszym razem ;-) Sugerowałam się plotkami, że po odstawieniu bardzo łatwo zajść w ciążę, liczyłam na szybkie zaskoczenie i ciążę bliźniaczą, jednak spotkało mnie gorzkie rozczarowanie i pierwsza negatywna beta. I nie wiem czy tylko mój mąż, czy wszyscy faceci tak mają, ale nie wiedział totalnie co to jest owulacja i że to tylko w jeden dzień (a może być i w cale) mamy szansę na zapłodnienie. Myślał, że raz poserduszkujemy w byle jaki dzień i od razu ciąża i to wiadoma za tydzień :-) Musiałam wyprowadzić go z błędu :-)

Już się nie rozpisuję :-) Trzymam kciuki za ten cykl i za ciąże wszystkich październikówek :-)

Daisy lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    kochana u mnie nie pierwszy raz by tak bylo ;) dlatego sie nie nastawiam tak fest :) choc,nie powiem chcialabym :) ALe dopoki niema @ to mozna miec nadzieje :D
    Mocno trzymam kciuki ;)
    A ja właśnie wróciłam z apteki i wydałam 90 zł na dupka :P ale będę mieć zapas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:05

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Dziewczyny, tak sobie was czytam i dopiero stawiam pierwsze kroki na OF, ale bardzo mi się podoba jak ze sobą piszecie, wspieracie, motywujecie... Myślę, że takie forum bardzo może pomóc w staraniach o dzidzię :) Kiedy z moim już mężem organizowaliśmy ok. 1,5 roku ślub, to udzielałam się na Poznańskim Forum Ślubnym i naprawdę obecność na nim i rozmowy bardzo pomogły w przygotowaniach, a inne dziewczyny były kopalnią wiedzy :) Nawet zaczęłyśmy się ok. raz w miesiącu spotykać i z kilkoma z nich dalej się spotykamy na gruncie prywatnym, tyle tylko, że teraz nasze tematy ślubne zmieniły się na staraniowo-kredytowo-mieszkaniowo-remontowe :) Już teraz wiem, że na pewno zagoszczę u was na dłużej. :)

Kilka słów o mnie: 25 lat, od 2 miesięcy żona K., razem od 4 lat i 2 miesięcy, mieszkamy razem od 3 lat i 2 miesięcy, starania o maluszka: 2.10 zaczęłam drugi cykl. Od 16 roku życia brałam tabletki anty (miałam dwie 3-miesięczne przerwy), przed braniem tabletek miałam regularne, 30-dniowe miesiączki i ciekawa jestem jak to będzie u mnie teraz. Odstawiłam tabletki od razu po podróży po ślubnej i zabraliśmy się do roboty, niestety w pierwszym cyklu (choć okazał się być o dziwo regularny) się nie udało. Trochę żałuję, bo od początku nie mierzyłam temperatury bo złudnie liczyłam, że uda mi się zajść za pierwszym razem ;-) Sugerowałam się plotkami, że po odstawieniu bardzo łatwo zajść w ciążę, liczyłam na szybkie zaskoczenie i ciążę bliźniaczą, jednak spotkało mnie gorzkie rozczarowanie i pierwsza negatywna beta. I nie wiem czy tylko mój mąż, czy wszyscy faceci tak mają, ale nie wiedział totalnie co to jest owulacja i że to tylko w jeden dzień (a może być i w cale) mamy szansę na zapłodnienie. Myślał, że raz poserduszkujemy w byle jaki dzień i od razu ciąża i to wiadoma za tydzień :-) Musiałam wyprowadzić go z błędu :-)

Już się nie rozpisuję :-) Trzymam kciuki za ten cykl i za ciąże wszystkich październikówek :-)
    Kochana ja też sie tak łudziałm z córa udało sie w 3 cyklu teraz zaczynam czwarty cykl po odstawieniu zobaczymy co bedzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! Szczescia, milosci, spełnienia marzeń, a przede wszystkim, tego upragnionego, wyśnionego - dziecka!
    Trzymam za Ciebie kciuki!!

Biegnij do lekarza, moze przyda sie jakas stymulacja czy cos :)
    I serduszkuj wieczorem a potem świeca :) a Twoj maz niech je banany, maja duzo cynku :)

Wszystkiego co najlepsze!

basiulkaa_89, Daisy lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu moim zdaniem beta Ci wszystko wyjaśni :)
    Bo bladzioch może oznaczać ciążę a może i nie, a beta rozwieje wszystkie wątpliwości :)

Witamy nową koleżankę na pokładzie :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:40

• Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, forum uzależnia :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:49

• Morwa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:50

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ