Paździrnikowe Szczęścia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry
ja juz nic nie wiem temp poszła w góre ale wstwałm do Zuzi w nocy o 1 hmm tylko ze nc temu to nie zawyżyło tempki wiec nie wiem wiedziałam ze ten cykle będzie pofyrtany teraz chyba juz tylko czekanie na @ zostało bo nic z tego nie wiem -
nick nieaktualny
-
Anastazjaaa wrote:A ja tam się nie przejmuje za bardzo ta temperatura, przecież nieraz zdarzają się gorsze nocki, wiec nie nakręcam się po co mi dodatkowy stres
Ummm coś dziś zaczyna jajcor bolec - to chyba dobrze
nio ja w sumie wpisałm normalnie bo od 1 do 6 jak wstaje jest 5h snu a spałam jak kamin bo mała spała cała noc u siebie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurde dziewczyny słabo coś ten wrzesień nam idzie...
renieczka oby listopad był szczęśliwy
Mi wreszcie ovu wyznaczyło owulke, ale podobno cykl bezowulacyjny także też się nie nastawiam, zaczęłam magisterkę i strasznie się cieszę, bo wśród ludzi w ogóle nie myślę co tam "na dole" się dzieje -
nick nieaktualny
-
Pysiaaa21 wrote:Hej dziewczyny
Dzisiaj bylam u ginekologa... HSG bede miec w srode 15.10.2014 na 13:30... dzisiaj wreszcie doprosilam sie wynikow hormonalnych ktore robila w styczniu i nie wiem czy sa dobre doktorka mowi ze sa dobre:
Szczerze nie pamietam ktory to byl dzien cyklu ale chyba 3 albo 4 dc:
LH: 2,0 U/L
FSH: 4,6 U/L
prolaktyna : 349 mU/L przy normie 80-510 wiec chyba ok
testosteron: 1,3 nmol/L przy normie 0,4-2,0
progesteron: 52,2 nmol/L to chyba było w ostatnich dniach cyklu przed miesiaczka
estradiol: 89 pmol/L w 4 dniu cyklu ..... ponownie mialam badany estradiol przed pierwsza IUI to bylo w maju i 8 dni przed inseminacją i owulacja estradiol wynosil 214 pmol/L czy to dobrze?
PORADZCIE CZY TAKIE WYNIKI SA DOBRE?
Pysiu, ogolnie rzecz biorac wyniki masz bardzo dobre. Jedynie ten stosunek lf do fsh moze odstaje od idealu. Poczytaj sobie w necie albo zapytaj lekarza przy wizycie, mowi sie, ze stosunek tych hormonow powinien wynosic ok. 1.
Prolaktyna do pozazdroszczenia A robilas po obciazeniu rowniez wyniki? Moze to byc dosc istotne, choc wielu lekarzy twierdzi, ze skoro normalna prl jest ok, to podwyzszona po obciazeniu jest bez znaczenia.
Testosteron super, progesteron wychodzi ok 14 wiec ok (Przelicznik: 1 pg/ml = 3,67 nmol/l), estradiol jak na 4dc jest ok, widac ze pecherzyki rosna, 8 dni przed owulka wynik ponad 200 tez jest ok, bo dojrzaly pecherzyk osiaga przy peknieciu ok 400, wiec w sama pore. Poczytaj o Lh/fsh i dopytaj lekarza.Pysiaaa21 lubi tę wiadomość
-
Ah no i ja sie witam, niestety bez usmiechu na ustach. Tempka leci wiec jak widac i lutka nie pomogla na zagniezdzenie jakiekolwiek skoro nawet do zaplodnenia nie doszlo. Poki co @ brak, no ale juz oczekuje, wiadomo, po lutce, moze to potrwac..eh! Kolejny cs na straty..
Urodzinki minely, jestem juz rok starsza niz przedwczoraj
Moj mial caly dzien wolnego, troche pozalatwialismy spraw na miescie, potem odebralismy core i pojechalismy do Sopotu na sushi, ostatecznie poszlam spac ok. 1, jeszcze po polnocy torcika zajadalam :p
Milego dnia!Lena87, zwei_kresken lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie,
Mnie z rana skusił test pepino, choć biłam się z myślami. Negatywny. Zdaję sobie sprawę, że może być za wcześnie nawet gdyby się udało bo to dopiero 24 dc, ale jednak boję się też, że znowu sobie wkręciłam wszystko i to moja chęć ciąży zwycięża nad jej obecnością
renieczka o nie.. a może jednak jeszcze nie zawita?? Dopóki nie ma to jest nadzieja :* -
renieczka wrote:He dziewczynki moje kochane. Dla mnie wpiszsie (-) Wczoraj zrobiłam test. Dziś tempka ląduje więc okres jutro zawita Niestety nie udało się, ale będę walczyć dalej Trzymam za was kciuki :*
Renieczka widze, ze sie spotkamy w listopadzie..Ja tez czekam i czekam niech @ przyjdzie i oby do nastepnej owulki
Czy mozna juz zaczac plakac? -
Tulę wszystkie dziewczyny do których @ przylazła, testerkom życzę 2 kreseczek. O jej taka smutna ta nasza lista ;( mało boćków ale ważne że w ogóle jakieś są że mamy 5 nowych szczęśliwych mam. Buziaki i miłego dnia życzę
[*] 6.06.2014 Aniołek
[*] 25.10.2014 kolejny Aniołek
Boże proszę Cię o Cud i o kolejną ciążę, tym razem szczęśliwą i o zdrowe dzieciątko, proszę. -
Jakiś mało optymistyczny nastrój w tym miesiącu. Mam nadzieję, że w końcu przełamiemy passę "@" i "-" i dołożymy jakieś boćki
Miłego dnia :*
Lista Testówek w październiku
01 - Kaśka (-), madzianka(-), rudainka @, Werbenka , Magda_lena88
02 - JusWik (-), november123 (@)
03 - Ania1986(@), Nieukowa , maaadzik1207 (@), fAnusia (@)
04 - Dżejzi (-)
05 - marzen2210 (@), kasika8303 , zonaboba (@), apaulaa (-),
06 - Kitaja, Morwa (-),
07 - Pysiaaa21 (@),
08 - tomania2806 @, firanki na duszę @, basiulkaa_89, Bąbelek (-),
09 - Alorrene13 , mała.mi @, la,
10 - renieczka(-), battinka, Muffinka1019 @, MagdaH
11 - Drzwiona, agniesja, Daisy, Paulina_2603, Ewa99 (@), kot_bury
12 - Maniuś
13 - Amerie, Aga_502, MagSz, Pati Belgia, pirelka, Sana
14 - Czarnula87 @
15 - sury_cat, Gosiacu
16 - Natka098, lilirose
17 -
18 - Isia93, mimi86, XxMoniaXx
19 - Toxey
20 - asiorekk, Nona, Marteczka91
21 - magda-ck, mana, Magnosia
22 - Lena83, karen85, rybka
23 - Tolcia25, triss
24 - Nancy87, motyl1993, Rutelka
25 - Ania 14, julita
26 - zwei_kresken, Biedroneczka83
27 - sigma, Storczyk3
28 - monia91, elucha
29 - november123,
30 - Anastazjaaa, madzianka, Ania1989, roletka
31 - mik82, serena1989, maaadzik1207
W tym miesiącu jest już 5 -
nick nieaktualny
-
Biedroneczka83 wrote:a tesy blade zobacze dzis co bedzie
Moja ginka mówiła żeby ich nawet nie kupować, bo bywają bardzo zawodne. Czasami pokazują ze owulka jest a jej nie ma i na odwrót. Skupiając się tylko na nich można ominąć ten najważniejszy moment.
Ja już miałam kupione, dlatego z nich korzystałam, ale nie były nigdy głównym wyznacznikiem owulacji.
Jak już pisałam wcześniej, nigdy nie miałam testowej ciemniejszej...ba nawet takiej samej jak kontrolna. Może bladzioch u Ciebie to wynik dobry.