X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    ja juz nic nie wiem temp poszła w góre ale wstwałm do Zuzi w nocy o 1 hmm tylko ze nc temu to nie zawyżyło tempki wiec nie wiem wiedziałam ze ten cykle będzie pofyrtany teraz chyba juz tylko czekanie na @ zostało bo nic z tego nie wiem :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tego całą noc się przebudzałam i nie mogłam zasnąć, gdzie normalnie śpię jak zabita ledwo przykładając głowę do poduszki, porządnie zasnęłam dopiero koło 3, gdzie szłam spać po 22.

wkręcam sobie, ogarnijcie mnie!!!

Wysłany: 10 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey teraz juz nic nie zrobisz tylko spokój nas uratuje :) może faktycznie zagnieżdżenie a jutro pieknie odbije :) nie denerwuj sie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka u ciebie tempka i sluz ewidentnie wskazuje owulacje

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam się nie przejmuje za bardzo ta temperatura, przecież nieraz zdarzają się gorsze nocki, wiec nie nakręcam się po co mi dodatkowy stres

Ummm coś dziś zaczyna jajcor bolec - to chyba dobrze

Asiula86 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png

Wysłany: 10 października 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Biedroneczka u ciebie tempka i sluz ewidentnie wskazuje owulacje
    a tesy blade :/ zobacze dzis co bedzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 10 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    A ja tam się nie przejmuje za bardzo ta temperatura, przecież nieraz zdarzają się gorsze nocki, wiec nie nakręcam się po co mi dodatkowy stres

Ummm coś dziś zaczyna jajcor bolec - to chyba dobrze
    Będziesz niebawem owulować :)
    nio ja w sumie wpisałm normalnie bo od 1 do 6 jak wstaje jest 5h snu a spałam jak kamin bo mała spała cała noc u siebie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He dziewczynki moje kochane. Dla mnie wpiszsie (-) Wczoraj zrobiłam test. Dziś tempka ląduje więc okres jutro zawita :) Niestety nie udało się, ale będę walczyć dalej :) Trzymam za was kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny słabo coś ten wrzesień nam idzie...

renieczka oby listopad był szczęśliwy :)

Mi wreszcie ovu wyznaczyło owulke, ale podobno cykl bezowulacyjny także też się nie nastawiam, zaczęłam magisterkę i strasznie się cieszę, bo wśród ludzi w ogóle nie myślę co tam "na dole" się dzieje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:40

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    wpadam Wam życzyć pogodnego weekendu <3
    3mam kciuki za oczekujące testerki i jestem całym serduchem z tymi którym się nie udało..damy radę <3 :)

Malenq lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaaa21 wrote:
    Hej dziewczyny
    Dzisiaj bylam u ginekologa... HSG bede miec w srode 15.10.2014 na 13:30... dzisiaj wreszcie doprosilam sie wynikow hormonalnych ktore robila w styczniu i nie wiem czy sa dobre doktorka mowi ze sa dobre:

Szczerze nie pamietam ktory to byl dzien cyklu ale chyba 3 albo 4 dc:
    LH: 2,0 U/L
    FSH: 4,6 U/L
    prolaktyna : 349 mU/L przy normie 80-510 wiec chyba ok
    testosteron: 1,3 nmol/L przy normie 0,4-2,0
    progesteron: 52,2 nmol/L to chyba było w ostatnich dniach cyklu przed miesiaczka
    estradiol: 89 pmol/L w 4 dniu cyklu ..... ponownie mialam badany estradiol przed pierwsza IUI to bylo w maju i 8 dni przed inseminacją i owulacja estradiol wynosil 214 pmol/L czy to dobrze?

PORADZCIE CZY TAKIE WYNIKI SA DOBRE?

Pysiu, ogolnie rzecz biorac wyniki masz bardzo dobre. Jedynie ten stosunek lf do fsh moze odstaje od idealu. Poczytaj sobie w necie albo zapytaj lekarza przy wizycie, mowi sie, ze stosunek tych hormonow powinien wynosic ok. 1.

Prolaktyna do pozazdroszczenia :) A robilas po obciazeniu rowniez wyniki? Moze to byc dosc istotne, choc wielu lekarzy twierdzi, ze skoro normalna prl jest ok, to podwyzszona po obciazeniu jest bez znaczenia. :)
    Testosteron super, progesteron wychodzi ok 14 wiec ok (Przelicznik: 1 pg/ml = 3,67 nmol/l), estradiol jak na 4dc jest ok, widac ze pecherzyki rosna, 8 dni przed owulka wynik ponad 200 tez jest ok, bo dojrzaly pecherzyk osiaga przy peknieciu ok 400, wiec w sama pore. Poczytaj o Lh/fsh i dopytaj lekarza. :)

Pysiaaa21 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i ja sie witam, niestety bez usmiechu na ustach. Tempka leci wiec jak widac i lutka nie pomogla na zagniezdzenie jakiekolwiek skoro nawet do zaplodnenia nie doszlo. Poki co @ brak, no ale juz oczekuje, wiadomo, po lutce, moze to potrwac..eh! Kolejny cs na straty..

Urodzinki minely, jestem juz rok starsza niz przedwczoraj :)
    Moj mial caly dzien wolnego, troche pozalatwialismy spraw na miescie, potem odebralismy core i pojechalismy do Sopotu na sushi, ostatecznie poszlam spac ok. 1, jeszcze po polnocy torcika zajadalam :p

Milego dnia! <3

Lena87, zwei_kresken lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Mnie z rana skusił test pepino, choć biłam się z myślami. Negatywny. Zdaję sobie sprawę, że może być za wcześnie nawet gdyby się udało bo to dopiero 24 dc, ale jednak boję się też, że znowu sobie wkręciłam wszystko i to moja chęć ciąży zwycięża nad jej obecnością :(

renieczka o nie.. a może jednak jeszcze nie zawita?? Dopóki nie ma to jest nadzieja :*

• Daisy Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    He dziewczynki moje kochane. Dla mnie wpiszsie (-) Wczoraj zrobiłam test. Dziś tempka ląduje więc okres jutro zawita :) Niestety nie udało się, ale będę walczyć dalej :) Trzymam za was kciuki :*

Renieczka widze, ze sie spotkamy w listopadzie..Ja tez czekam i czekam niech @ przyjdzie i oby do nastepnej owulki :(

Czy mozna juz zaczac plakac? run.gif

• asiorekk Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę wszystkie dziewczyny do których @ przylazła, testerkom życzę 2 kreseczek. O jej taka smutna ta nasza lista ;( mało boćków ale ważne że w ogóle jakieś są że mamy 5 nowych szczęśliwych mam. Buziaki i miłego dnia życzę :)

[*] 6.06.2014 Aniołek <3
    [*] 25.10.2014 kolejny Aniołek <3
    Boże proszę Cię o Cud i o kolejną ciążę, tym razem szczęśliwą i o zdrowe dzieciątko, proszę.
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Daisy nie wolno płakać! Trzeba się nie poddawać! Walczymy dalej Kochana :*
    Miłego dnia życzę. :)

20140607580117.png
  • karen85 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś mało optymistyczny nastrój w tym miesiącu. Mam nadzieję, że w końcu przełamiemy passę "@" i "-" i dołożymy jakieś boćki :)

Miłego dnia :*

Lista Testówek w październiku mini-graphics-baby-788700.gif

01 - Kaśka (-), madzianka(-), rudainka @, Werbenka mini-graphics-baby-602256.gif, Magda_lena88 mini-graphics-baby-602256.gif
    02 - JusWik (-), november123 (@)
    03 - Ania1986(@), Nieukowa mini-graphics-baby-602256.gif, maaadzik1207 (@), fAnusia (@)
    04 - Dżejzi (-)
    05 - marzen2210 (@), kasika8303 mini-graphics-baby-602256.gif, zonaboba (@), apaulaa (-),
    06 - Kitaja, Morwa (-),
    07 - Pysiaaa21 (@),
    08 - tomania2806 @, firanki na duszę @, basiulkaa_89, Bąbelek (-),
    09 - Alorrene13 mini-graphics-baby-602256.gif, mała.mi @, la,
    10 - renieczka(-), battinka, Muffinka1019 @, MagdaH
    11 - Drzwiona, agniesja, Daisy, Paulina_2603, Ewa99 (@), kot_bury
    12 - Maniuś
    13 - Amerie, Aga_502, MagSz, Pati Belgia, pirelka, Sana
    14 - Czarnula87 @
    15 - sury_cat, Gosiacu
    16 - Natka098, lilirose
    17 -
    18 - Isia93, mimi86, XxMoniaXx
    19 - Toxey
    20 - asiorekk, Nona, Marteczka91
    21 - magda-ck, mana, Magnosia
    22 - Lena83, karen85, rybka
    23 - Tolcia25, triss
    24 - Nancy87, motyl1993, Rutelka
    25 - Ania 14, julita
    26 - zwei_kresken, Biedroneczka83
    27 - sigma, Storczyk3
    28 - monia91, elucha
    29 - november123,
    30 - Anastazjaaa, madzianka, Ania1989, roletka
    31 - mik82, serena1989, maaadzik1207

W tym miesiącu jest już 5 mini-graphics-baby-609603.gif

bl9csg18q9opjj7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać do wielu z Nas zawitała @.. u mnie pewnie początkiem kolejnego tygodnia też przyjdzie :/ zobaczymy...
    Uciekam się szykować. Miłego Dnia Wam życzę i lepszego humoru niż mój :*

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a tesy blade :/ zobacze dzis co bedzie

Moja ginka mówiła żeby ich nawet nie kupować, bo bywają bardzo zawodne. Czasami pokazują ze owulka jest a jej nie ma i na odwrót. Skupiając się tylko na nich można ominąć ten najważniejszy moment.

Ja już miałam kupione, dlatego z nich korzystałam, ale nie były nigdy głównym wyznacznikiem owulacji.

Jak już pisałam wcześniej, nigdy nie miałam testowej ciemniejszej...ba nawet takiej samej jak kontrolna. Może bladzioch u Ciebie to wynik dobry.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ