Paździrnikowe Szczęścia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaisy wrote:Pirelko ile za komplet razem z recepta?
Możesz do mnie na priv napisać jak cośWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:22
-
mana wrote:agniesja tak clostybegyt
Pytam, bo dzisiaj byłam u gina i mi właśnie przepisał te tabletki nic poza dawkowaniem nie mówiąc. Zaczęłam czytać w necie i mocno się zmartwiłam, bo nie dość, że najprawdopodobniej gin podejrzewa brak owulacji (tylko skąd, jak nie robiliśmy monitoringu), to jeszcze podobno mocno się po tych tabsach tyje a Ty dodatkowo piszesz o złym samopoczuciu, ehhh... -
agniesja Ja brałam CLO i nic nie przytyłam , czułam się dobrze bez żadnych bóli głowy niczego ale to każda kobieta inaczej odczuwa , za to miałam tak mega bolącą owulacje , że płakałam z bólu 2 dni i czułam jakby macica miała mi wypaść a też dostałam CLO bez monitoringu tylko po zwykłym USG i badaniach , pomogło więc nie martw się kochana tylko wykup sobie , bierz i działajcie .
-
hej dziewczyny mam pytanko odnośnie Luteiny 50 podjęzykowej. Mój ginekolog przepisał mi ją i mam brać w 16-26dc, po jednej tabletce dziennie, jeśli jednak będę w ciąży to mam się do niego umówić po 2-3 tygodniach i luteiny już nie brać!
Jeśli odstawie ją w 26dc a miesiączką będzie miała przyjść w 28 to czy Luteina zadziała jak wywołanie miesiączki?
Boję się ją brać bo kurde boję się że po odstawieniu poronię
czy któraś z Was może też ją brała w drugiej fazie cyklu i zaszła w ciąże i ja odstawiła? proszę o pomoc bo ja z początkujących -
Mamusie aniołkowe czy po poronieniu miałyście bóle podbrzusza, macicy, jajnika lub jajników? Nie wiem czy to normalne czy coś mi się dzieje? Niby jak mnie wypisywali ze szpitala to miałam USG lekarz stwierdził że wszystko ok ale przy badaniu mówiłam że boli mnie po prawej stronie jak ruszał tym sprzętem do USG dopochwowego. I od wczoraj znowu boli mnie w okolicy prawego jajnika tam gdzie mnie bolało też podczas USG, wiem że muszę jeszcze i tak iść na wizytę ale może mnie na chwilę obecną uspokoicie i napiszecie czy też tak miałyście? Buziole[*] 6.06.2014 Aniołek
[*] 25.10.2014 kolejny Aniołek
Boże proszę Cię o Cud i o kolejną ciążę, tym razem szczęśliwą i o zdrowe dzieciątko, proszę. -
pirelka wrote:Kochana mam 5 tabl. CLO i 1/2 dostinexu (27 zł) + wysyłka, receptę dorzucę gratis albo mogę kupić Ci leki i wtedy się dogadamy, u mnie dostinex po ok. 30 zł za tabletkę.
Możesz do mnie na priv napisać jak coś
Pirelko nie moge do Ciebie napisac pw bo nie mam Cie w przyjaciolkach a dodac nie umiem nie pokazuje mi sie na kom nic zeby dodac czy zaprosic
Jak dasz rade Ty do mnie wyslac pw to napisz kwote, dane i ja Ci wplace i podam dane do wysylki. Co do recepty to juz sobie wykupie nie bedziesz latac po aptekach dla mnie -
olusia24 wrote:hej dziewczyny mam pytanko odnośnie Luteiny 50 podjęzykowej. Mój ginekolog przepisał mi ją i mam brać w 16-26dc, po jednej tabletce dziennie, jeśli jednak będę w ciąży to mam się do niego umówić po 2-3 tygodniach i luteiny już nie brać!
Jeśli odstawie ją w 26dc a miesiączką będzie miała przyjść w 28 to czy Luteina zadziała jak wywołanie miesiączki?
Boję się ją brać bo kurde boję się że po odstawieniu poronię
czy któraś z Was może też ją brała w drugiej fazie cyklu i zaszła w ciąże i ja odstawiła? proszę o pomoc bo ja z początkujących
A czemu masz zalecenia brac lutke od 16dc? Masz monit ze owulke masz 14 czy 15dc? Jezeli masz problemy z praca cialka zoltego to bym lutki nie odstawiala, bo jesli bedziesz miala niski prg swoj naturalny, to po odstawiwniu lutki niestety mozesz poronic. Dziewczyny z niskim prg biora go zazwyczaj do konca 1trymestru, jesli plamia i zachpdzi potrzeba wspomagac sie hormonami.
-
Daisy wrote:A czemu masz zalecenia brac lutke od 16dc? Masz monit ze owulke masz 14 czy 15dc? Jezeli masz problemy z praca cialka zoltego to bym lutki nie odstawiala, bo jesli bedziesz miala niski prg swoj naturalny, to po odstawiwniu lutki niestety mozesz poronic. Dziewczyny z niskim prg biora go zazwyczaj do konca 1trymestru, jesli plamia i zachpdzi potrzeba wspomagac sie hormonami.
mam regularne cykle 27-29dni, cykle mam owulacyjne, mam bardzo silne bóle miesiączkowe i 2,5 roku temu poroniłam z przepracowania. Luteina ponoć zmniejszy bóle miesiączkowe a przy ewentualnym zapłodnieniu pomoże. Nie rozumiem nic z tej ulotki nie wiem właściwie jak ona działa a boję się brać czegoś o czym nie mam pojęcia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyasiorekk wrote:Mamusie aniołkowe czy po poronieniu miałyście bóle podbrzusza, macicy, jajnika lub jajników? Nie wiem czy to normalne czy coś mi się dzieje? Niby jak mnie wypisywali ze szpitala to miałam USG lekarz stwierdził że wszystko ok ale przy badaniu mówiłam że boli mnie po prawej stronie jak ruszał tym sprzętem do USG dopochwowego. I od wczoraj znowu boli mnie w okolicy prawego jajnika tam gdzie mnie bolało też podczas USG, wiem że muszę jeszcze i tak iść na wizytę ale może mnie na chwilę obecną uspokoicie i napiszecie czy też tak miałyście? Buziole
Mnie w tej chwili pobolewa podbrzusze. Wydaje mi się, że to na okres, bo boli dokładnie tak samo, ale do lekarza idę dopiero za godzinę, więc nie wiem na pewno (ale jakoś wydaje mi się, że tak). Sama nie wiem, czego się teraz spodziewać. -
nick nieaktualnyasiorekk wrote:Mamusie aniołkowe czy po poronieniu miałyście bóle podbrzusza, macicy, jajnika lub jajników? Nie wiem czy to normalne czy coś mi się dzieje? Niby jak mnie wypisywali ze szpitala to miałam USG lekarz stwierdził że wszystko ok ale przy badaniu mówiłam że boli mnie po prawej stronie jak ruszał tym sprzętem do USG dopochwowego. I od wczoraj znowu boli mnie w okolicy prawego jajnika tam gdzie mnie bolało też podczas USG, wiem że muszę jeszcze i tak iść na wizytę ale może mnie na chwilę obecną uspokoicie i napiszecie czy też tak miałyście? Buziole
Mnie długo bolało
Szczególnie właśnie jak jeździł tą głowicą podczas USG ale też w domu, np. podczas jakiejś pracy to już w ogóle. Ja dostałam na to tabletki przeciwbólowe i tyle. No i antybiotyk.
Dopóki mocno nie krwawisz, nie masz wysokiej gorączki, ten ból nie jest taki wielki i nagły i krew nie śmierdzi to jest w porządku wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 14:10
-
Ja miałam bóle macicy , podbrzusza i janika lewego najbardziej , poszłam do ginekologa dwa dni pózniej kazała brać duphastop ale poroniłam dzień po wizycie ... a też powiedziałam jej o tym i powiedziała , ze wszytsko jest oki takze to roznie bywa , kolezanka ma takie same bole a jest w 7 tyg ciązy juz i jest oki wszystko ... Co d luteiny to jezeli dojdzie do zapłodnienia podtrzymuje ona ciąże bo progesteron zawiera a jeżeli nie to wywołuje okres , luteiną nie denerwuj sie nic po niej sie nie stanie !
olusia24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny