Paździrnikowe Szczęścia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie dzisiaj
Zbieram się do pracy, szybko przejrzałam co piszecie i ja też mam tyłozgięcie, również mam to z każdym usg zaznaczone odkąd chodzę do tego lekarza.. wcześniej jak zapytałam babki na NFZ to mnie wyśmiała i nic nie powiedziała ani nie wpisała w usg
Wynik mam z każdego usg razem ze zdjęciami i opisem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć wam mi raz na samym początku podczas pierwszej mojej wizyty ginekolog powiedział że właśnie mam tyłozgięcie i w niektórych pozycjach mogę odczuwać ból (i tak też jest) a później już żaden lekarz nic nie mówił a już kilku ich było przez te kilkanaście latTobi [*] Odszedłeś zanim się urodziłeś 24tc - 20.05.2014
Kruszynki 12.2014 05.2015
Zuzia 22.03.2016 3260g i 57cm
-
Jaszcze dzisiaj byłam zrobić progesteron i prolaktyne, powiedzcie mi czy nie za wcześnie bo wg mnie to 6 dzień po owulacji (choć tutejszy kalendarz wyznaczył mi owulacje 3 dni temu) ale nie dam rady na weekendzie zrobić badań bo pracuję ostatnio robiłam badania w 15 dc i jeszcze był niski poziom progesferonu i na dodatek trochę za dużo prolaktynyTobi [*] Odszedłeś zanim się urodziłeś 24tc - 20.05.2014
Kruszynki 12.2014 05.2015
Zuzia 22.03.2016 3260g i 57cm
-
nick nieaktualny
-
hej wczoraj śledziłam Wasze wypowiedzi nt. trzymania nóg w górze ale, że czytałam na telefonie to dziś Wam wkleję fragment z książki dot. trzymania nóg w górze i że to wcale nie ułatwia :
"W ciągu minuty po wytrysku penis zaczyna się kurczyć a ścianki pochwy zamykają się za nimi i nie wypuszczają nasienia. Nasienie które się nie dostanie wypływa ( na nic się zdadzą trzymanie nóg do góry) nasienie, które nie zostało zamknięte i tak wypłynie tyle że później a te które zostało zamknięte i tak nie wypłynie nawet gdybyśmy skakały ) a trzymanie nóg w górze może utrudnić jego dostanie się dalej. Ponieważ proces przebiega tak:
Nasienie tworzy zbiornik nasienia tężeje i staje się bardziej galaretowate,następnie plemniki zaczynają wydostawać się ze zbiornika. Szyjka macicy podczas seksu zminenia kształ i robi się podobna do trąby słonia która zanużona jest właśnie w tym zbiorniku nasienia. Trąba jest pełna śluzu.
Poprzez zanużenie w zbiorniku nasiennym "zasysa" plemniki które powoli
wypełniają kanaliki śluzu. Po kilku minutach szyjka się kurczy i traci
kontakt z nasieniem odcinając plemnikom drogę do góry. Kiedy trąba się
skurczy plemniki pozostałe w zbiorniku ulegają usunieciu na zewnątrz mniej wiecej dzieje się to w 15 minut po wytrysku, a w 40 minut po plemniki wypływają na zewnątrz tzw. I teraz nasze trzymanie nóg do góry może sprawić iż szyjka macicy nie będzie dotykać zbiornika z nasieniem i go nie zassie.(...)"
udanego weekendumana, Daisy, Nona, sury_cat, mała.mi, Czarnula87, Dżejzi, Mimi86, Morwa, pirelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madziu masz rację, czesto temat nog u góry był poruszany już w poprzednich cyklach. Ja to nigdy nie wiem więc leżę normalnie i już, poprostu idę spać. Wczoraj tylko wstałam siusiu bo już wytrzymać nie mogłam, tak mnie wczoraj goniło co chwilę. U mnie chyba owulkowo, bo tempka spadła na ziemię aż
Miłego dnia! -
nick nieaktualnyLista Testówek w październiku
01 - Kaśka, madzianka, rudainka, Werbenka,
02 - Magda_lena88, JusWik, november123
03 - Ania1986, Nieukowa, Morwa, estrella, apaulaa,
04 - Dżejzi,
05 - marzen2210, kasika8303, zonaboba, la
06 - mała.mi, Kitaja
07 - Pysiaaa21
08 - tomania2806, firanki na duszę, basiulkaa_89,
09 - Alorrene13,
10 - renieczka, battinka, Muffinka1019,
11 - Drzwiona, agniesja, Daisy,
12 -
13 - Amerie, pirelka, Aga_502, MagSz
14 - Czarnula87
15 - sury_cat
16 - Natka098, lilirose
17 - Magnosia
18 - Isia93, mimi86
19 - Toxey
20 - Ania14, asiorekk, Nona, Marteczka91
21 - magda-ck, mana
22 -
23 - Tolcia25,
24 - Anastazjaaa, Nancy87
25 -
26 - zwei_kresken, Biedroneczka83
27 - monia91, sigma
28 -
29 - november123
30 -
31 -
W tym miesiącu jest już ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:21
-
nick nieaktualny
-
Mana ilu dniowe masz cykle, że na 21 się zapisujesz?
Magda_lena no ładnie tempka Ci się pnie do góry
Mi dzisiaj też podskoczyła
Też staram się leżeć po chociaż nie wiem na ile to coś daje, bo przy staraniach o pierwsze dziecko to zawsze normalnie po leciałam pod prysznic, bez żadnego czekania...