Paździrnikowe Szczęścia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Aktualnie jestem przed owulką
pęcherzyk 19,4 endometrium dwufazowe 10 mm - zastrzyk pregnyl 10 000jm .
Nie pozostało Mi nic innego jak oczekiwać bóli owulacyjnych, a potem czekać na efektyCzarnula87, Daisy, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ach dziewczyny, problemy z łącznością mam, bo komputer uszkodzony ( zostaje tylko telefon do uzupełniania kalendarzyka). I nawet nie mogę z Wami na bieżąca poplotkować tudzież pożalić się
Powiem tylko, że ja z tego pierwszego października muszę się przepisać na dużooo dużo dalej bo tym razem cykl bezowulacyjny ;/
No, ale mam nadzieję że w drugiej połowie października dołączę się do testowania
Powodzenia wszystkim życzę!
A ja pozostaję bez odbioru do momentu naprawy komputera49 cykl starań...
-
nick nieaktualny
-
no właśnie dopisuję się do pytania pirelki
ja gdzieś czytałam że poniżej 10ng/ml w 7 dpo znaczy że cykl był bezowulacyjny, poprawcie mnie jeśli się mylę
ja dziś w 6dpo miałam 8,80ng/ml i trochę się zasmuciłam
Daisy nikomu nie powinno się to przytrafiać ale nikt na to nic nie może poradzićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 19:07
Tobi [*] Odszedłeś zanim się urodziłeś 24tc - 20.05.2014
Kruszynki 12.2014 05.2015
Zuzia 22.03.2016 3260g i 57cm
-
nick nieaktualnyJa pierwszy raz jak badałam przed staraniami miałam tylko 1,19 około 20 dc..i od wtedy używam dupka.. robiłam ponownie badanie po kilku mies. i wtedy wynik miałam wyższy bo 7,31 i ginekolog powiedział, że na ciąże to za nisko, ale poza ciążą ok.. więc przed staraniami wydaje mi się, że trafiłam na bezowulacyjny cykl z badaniem bo i pęcherzyka dominującego wtedy nie było.
W tym cyklu też idę badać progesteron. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLista Testówek w październiku
01 - Kaśka, madzianka, rudainka, Werbenka,
02 - Magda_lena88, JusWik, november123
03 - Ania1986, Nieukowa, Morwa, estrella, apaulaa,
04 - Dżejzi,
05 - marzen2210, kasika8303, zonaboba, la
06 - mała.mi, Kitaja
07 - Pysiaaa21
08 - tomania2806, firanki na duszę, basiulkaa_89,
09 - Alorrene13,
10 - renieczka, battinka, Muffinka1019,
11 - Drzwiona, agniesja, Daisy,
12 -
13 - Amerie, pirelka, Aga_502, MagSz
14 - Czarnula87
15 - sury_cat, Gosiacu
16 - Natka098, lilirose
17 - Magnosia
18 - Isia93, mimi86
19 - Toxey
20 - Ania14, asiorekk, Nona, Marteczka91
21 - magda-ck, mana
22 -
23 - Tolcia25,
24 - Anastazjaaa, Nancy87
25 -
26 - zwei_kresken, Biedroneczka83
27 - monia91, sigma
28 -
29 - november123
30 -
31 -
W tym miesiącu jest już ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 19:38
-
nick nieaktualny
-
Magda_lena88 wrote:hej wczoraj śledziłam Wasze wypowiedzi nt. trzymania nóg w górze ale, że czytałam na telefonie to dziś Wam wkleję fragment z książki dot. trzymania nóg w górze i że to wcale nie ułatwia :
"W ciągu minuty po wytrysku penis zaczyna się kurczyć a ścianki pochwy zamykają się za nimi i nie wypuszczają nasienia. Nasienie które się nie dostanie wypływa ( na nic się zdadzą trzymanie nóg do góry) nasienie, które nie zostało zamknięte i tak wypłynie tyle że później a te które zostało zamknięte i tak nie wypłynie nawet gdybyśmy skakały ) a trzymanie nóg w górze może utrudnić jego dostanie się dalej. Ponieważ proces przebiega tak:
Nasienie tworzy zbiornik nasienia tężeje i staje się bardziej galaretowate,następnie plemniki zaczynają wydostawać się ze zbiornika. Szyjka macicy podczas seksu zminenia kształ i robi się podobna do trąby słonia która zanużona jest właśnie w tym zbiorniku nasienia. Trąba jest pełna śluzu.
Poprzez zanużenie w zbiorniku nasiennym "zasysa" plemniki które powoli
wypełniają kanaliki śluzu. Po kilku minutach szyjka się kurczy i traci
kontakt z nasieniem odcinając plemnikom drogę do góry. Kiedy trąba się
skurczy plemniki pozostałe w zbiorniku ulegają usunieciu na zewnątrz mniej wiecej dzieje się to w 15 minut po wytrysku, a w 40 minut po plemniki wypływają na zewnątrz tzw. I teraz nasze trzymanie nóg do góry może sprawić iż szyjka macicy nie będzie dotykać zbiornika z nasieniem i go nie zassie.(...)"
udanego weekendu -
Kochane jesli chodzi o progesteron w fazie lutealnej ktora nastepuje po fazie owulacyjnej, to bedziemy mialy rozpisany na normach przy otrzymaniu wyniku Po tym mozemy przypuszczac czy owulka byla czy tez nie. Ale! Niestety tylko usg badz ciaza potwierdzi to na 100%.
Progesteron badamy w 7dpo i wtedy po wyniku zazwyczaj zalacza sie lutke lub dupka jesli wynik jest slaby. My jednak jestesmy juz tak wprawione co po niektore, ze wiemy kiedy jest pwulka i zamiast czekac do 7 dpo i robic badania, to od razu bierzemy leki. Dodatkowy progesteron wspomaga zagniezdzenie i oczywiscie podtrzymuje ciaze jesli juz zafasolkujemy -
nick nieaktualny
-
DZIEWCZYNY ALE JESTEM ZADOWOLONA, bylam dzis u gina i okazuje sie ze laparoskopia mnie ominie bo mojego torbiela NIE MA mąż dostal skierowanie na badanie nasienia i za miesiac jak co to z wynikami do niego jesli on bedzie mial dobre wyniki to ja dostane tabletki na poparwe jajeczkowania
Nona, Czarnula87, sury_cat, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:hej wczoraj śledziłam Wasze wypowiedzi nt. trzymania nóg w górze ale, że czytałam na telefonie to dziś Wam wkleję fragment z książki dot. trzymania nóg w górze i że to wcale nie ułatwia :
"W ciągu minuty po wytrysku penis zaczyna się kurczyć a ścianki pochwy zamykają się za nimi i nie wypuszczają nasienia. Nasienie które się nie dostanie wypływa ( na nic się zdadzą trzymanie nóg do góry) nasienie, które nie zostało zamknięte i tak wypłynie tyle że później a te które zostało zamknięte i tak nie wypłynie nawet gdybyśmy skakały ) a trzymanie nóg w górze może utrudnić jego dostanie się dalej. Ponieważ proces przebiega tak:
Nasienie tworzy zbiornik nasienia tężeje i staje się bardziej galaretowate,następnie plemniki zaczynają wydostawać się ze zbiornika. Szyjka macicy podczas seksu zminenia kształ i robi się podobna do trąby słonia która zanużona jest właśnie w tym zbiorniku nasienia. Trąba jest pełna śluzu.
Poprzez zanużenie w zbiorniku nasiennym "zasysa" plemniki które powoli
wypełniają kanaliki śluzu. Po kilku minutach szyjka się kurczy i traci
kontakt z nasieniem odcinając plemnikom drogę do góry. Kiedy trąba się
skurczy plemniki pozostałe w zbiorniku ulegają usunieciu na zewnątrz mniej wiecej dzieje się to w 15 minut po wytrysku, a w 40 minut po plemniki wypływają na zewnątrz tzw. I teraz nasze trzymanie nóg do góry może sprawić iż szyjka macicy nie będzie dotykać zbiornika z nasieniem i go nie zassie.(...)"
udanego weekendu
Kurczę, powiem Ci, że u mnie nie do końca tak to wygląda - jak po seksie się podmywam, to nie mam żadnych zaciśniętych ścianek pochwy, wręcz przeciwnie - bardziej rozluźnione niż zwykle, a jak wstaję, to i tak wszystko ze mnie wypływa (dlatego leżę, żeby plemniki miały czas przedostać się do macicy, zanim wszytko wypłynie). Nie mam żadnego zbiorniczka... No i nasienie się upłynnia po pewnym czasie, a nie staje się bardziej galaretowate.
Na pewno ważne jest to, żeby kobieta nie szczytowała przed mężczyzną - bo w takim wypadku plemniki nie trafią już na ten moment, kiedy podczas kobiecego orgazmu macica się kurczy i dzięki temu podciśnienie pomaga plemnikom się do niej dostać
No i to nieprawda, że przez trzymanie nóg do góry szyjka nie dotyka spermy... http://zosia5.samosia.pl/81923bc2e30a6073a398beaecc8ef0d7/anatomia%20kobiety.png obrazek poglądowy, przy podniesionych nogach i biodrach grawitacja sprawia, że sperma spływa na szyjkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 23:15
-
nick nieaktualny