X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    No wlasnie ja zauwazylam chyba ze 3 cykle temu, ze mi lutka chyba w ogiole nie podniosla tempki, a nawet jesli, to naprawde bylo to niezauwazalne. Ale za to jest masa dziewczyn na of, ktore bez lutki maja slabe tempki, a po lutce w nastepnym cyklu ponad 37. :D

Ale to może jakieś większe ilosci brały?? Bo mi gin mówił jak go pytałam że lutka w małej ilosci nie ma wpływu na owulkę, za to ten orgametril co biorę jest tak silny że owulkę hamuje :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    No bardzo dobrze, czyli 10mm :) Żeby sie zagniezdzilo to powinno byc min. 6mm, ale ponoc ktos kiedys gdzies notowal ciaze przy nawet 4, 5mm.

ja miałam ostatnim razem 7mm i mi powiedziąła lekarz która robiła usg że takie średnie to moje endo :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    No bardzo dobrze, czyli 10mm :) Żeby sie zagniezdzilo to powinno byc min. 6mm, ale ponoc ktos kiedys gdzies notowal ciaze przy nawet 4, 5mm.

przy 6? :D ja miałam w 30dc pierwszego cyklu po tabsach 6 mm :) gin nic nie mówił, że mało, ale i tak zajadam migdałki :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Tak, nawet sprawdziłam :D Endo jednorodne 1,00 cm :D gin mówił, że ładne wszystko gotowe na przyjęcie komórki jajowej więc chyba było ok :)

ok to sorki za niedowiarstwo :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ale to może jakieś większe ilosci brały?? Bo mi gin mówił jak go pytałam że lutka w małej ilosci nie ma wpływu na owulkę, za to ten orgametril co biorę jest tak silny że owulkę hamuje :]

Ja gdy biorę to 3x2 podjęzykowo i przy tym tez mi tempki jakos nie zawyzalo. Jeden cykl za to juz sprawdzialam i mialam piekny ciazowy wykres, na pewno przez lutke :)
    Nie wiem, jesli te wszystkie lutki, srutki i dupki maja taki zbawienny wpływ i pomagaja zajsc, to niech nam w koncu wszystkim one pomogą! :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:50

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    przy 6? :D ja miałam w 30dc pierwszego cyklu po tabsach 6 mm :) gin nic nie mówił, że mało, ale i tak zajadam migdałki :)
    Kochana w 30dc mialas prawo miec 6mm, bo po owulce się endo juz zaczyna degenerowac i zluszczac w koncu w ktoryms tam dc i robi sie coraz mniejsze. Ja np raz mialam 11 mm chwile po owu, a potem po 7 dniach mialam juz znowu tylko kilka mm, bo sie zluszcza no i wtedy przychodzi ta wredna @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uciekam ! Trzymajcie kciuki ;)

sury_cat, Daisy, Czarnula87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    OK, KUPIE SOBIE MIGDAŁY DO PRACY :-)
    mnie martwią moje skapie i bezproblemowe miesiaczki. Zero bólu, minimalne napięcie tylko mam w brzuchu...I te plamienia. Czas zbadać w końcu grubość mojego endo...na monitoringu sie dowiem co i jak.

ja właśnie miałam pierwsze 2 cykle po tabsach takie lekkie i niebolesne (a na mnie to nie do pomyślenia) i wyszło, że w 30dc miałam endo 6mm, kupiłam migdały i poprzednia miesiączka była już jak zawsze - nie do zniesienia ;P więc na pewno coś tak zadziałały :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochana w 30dc mialas prawo miec 6mm, bo po owulce się endo juz zaczyna degenerowac i zluszczac w koncu w ktoryms tam dc i robi sie coraz mniejsze. Ja np raz mialam 11 mm chwile po owu, a potem po 7 dniach mialam juz znowu tylko kilka mm, bo sie zluszcza no i wtedy przychodzi ta wredna @.

tak, ale właśnie tak jak napisałam, miesiączki miałam w ogóle niebolesne i prawie bezkrwawe ;P więc pewnie w środku cyklu to moje endo też szału nie robiło :P

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ze mnie żółtodziób, nie ogarniam!

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey pytaj, pomożemy ile wiemy i ile możemy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja brałam 10 dni 2x1 :]

Za to czekam aż mi tera jak zacznę brac w tym cyklu orgametril pięknie ovu wyznaczy owulkę :D tak jak w poprzednim cyklu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    ale ze mnie żółtodziób, nie ogarniam!

Dawaj :D ponieogarniamy razem :D

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam, mysle ze jutro mi wyznaczy oczywiscie na 21dc :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się nie uda przez kilka miesięcy to pewnie też będę w temacie co do usg i tych wszystkich wspomagaczy! na razie nie mam pojęcia o czym piszecie!

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    jak się nie uda przez kilka miesięcy to pewnie też będę w temacie co do usg i tych wszystkich wspomagaczy! na razie nie mam pojęcia o czym piszecie!

Zdradzę Ci tajemnicę - ja też nie :D

Toxey lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:

I bardzo dobrze, i niech tak zostanie! <3 Zajdz szybciutko i zadne wiadomosci nt nie beda Ci potrzebne :)

Toxey lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula a swoja drogą, czy wiesz ze ten orgametril to strasznie przestarzaly lek? Nie tyjesz po nim? Nie masz objawow klimakterium? :D Smieje sie, bo ponoc po tym ma sie niezle skutki uboczne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Czarnula a swoja drogą, czy wiesz ze ten orgametril to strasznie przestarzaly lek? Nie tyjesz po nim? Nie masz objawow klimakterium? :D Smieje sie, bo ponoc po tym ma sie niezle skutki uboczne..

Nieee nie zauważyłam nic złego po nim :] Moze lekko waga w góę jakieś 2 kg ale nie więcej.

Ja ogólnie jestem takim przypadkiem że mi ciękzo dobrac leki na stymulację owulki. I bardzo syzbko każdy z leków na mnie przestaje działać. Ten lek to takie moje zabezpieczenie ;) a dodatkowo na nim w ciażę zaszłam więc wiesz :D

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ