Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    Ja po monitoringu... niestety u mnie lipa w tym cyklu, brak pęcherzyka dominującego, słabe endometrium - jedynie 5,4 mm... ech szkoda gadać :(:(

Od przyszłego cyklu zaczynam CLO + dupek :(

Mam jeszcze pytanko, mam już w tym cyklu włączyć dupka, lekarz kazał brać od 16 dc, ale czy czasem nie powinnam brać dupka po "owulacji" ?? może lepiej poczekać do tego 19-20 dc i dopiero ? z tych wszystkich emocji zapomniałam gina zapytać :(
    MI kazał brać od 16 dc, ale owulacje chyba zazwyczaj miałam wcześniej. teoretycznie powinno się brać po owulacji, ale przy małej dawce ponoć nie blokuje owulacji.

magda-ck lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać 1X1 więc to chyba nie jest duża dawka, zresztą jak raczej cykl bezowulacyjny to chyba posłucham gina i wezmę od 16 dc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    Mam brać 1X1 więc to chyba nie jest duża dawka, zresztą jak raczej cykl bezowulacyjny to chyba posłucham gina i wezmę od 16 dc...
    A nie wiesz dokładnie kiedy u Ciebie jest owulacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nona od nowego cyklu winko + migdały !!

Z jednej strony cieszę się wiem na czym stoję, chyba wreszcie trafiłam na lekarza który nie zbywa mnie moim młodym wiekiem, ale z drugiej to smutno trochę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A nie wiesz dokładnie kiedy u Ciebie jest owulacja?

około 18-19 dc, mierzę tempkę więc zobaczymy jak ovu wyznaczy, w zeszłym miesiącu pozytywny test owu wyszedł mi w 18 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    około 18-19 dc, mierzę tempkę więc zobaczymy jak ovu wyznaczy, w zeszłym miesiącu pozytywny test owu wyszedł mi w 18 dc
    No to najwyżej poczekaj i weź po owulacji, ale jak ja zaczynałam dupka też miałam chyba później owulację, ale cykle się skróciły i ten 16 dc był dobry ;) w tamtym cyklu to miałam chyba owulację w 12 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś czuję, że jeśli nie ten cykl z tymi dwoma pęcherzykami (jeden duży, drugi mniejszy) to żaden inny :/ sama nie wiem czemu tak mam, ale odstawię wtedy CLO i będę starała się żyć normalnie i nie stymulować. Zostawię tylko lek na prolaktynę i progesteron na wszelki wypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to poczekam kiedy ovu wyznaczy mi owulke i dopiero wezmę, dzięki Pirelko

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda tak chyba lepiej zrobić jeśli masz się stresować i martwić, że zablokuje Ci owulację, chociaż ja też miałam problem z braniem inaczej niż zalecił lekarz, w końcu gdyby wiedzieli, że to uniemożliwia ciążę to nie przepisywaliby tego leku w takich dniach, chociaż wiem, że niektórzy działają schematycznie, książkowo do każdej pacjentki.
    Najważniejszy jest lekarz, trzeba mieć do niego zaufanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:28

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    Ja po monitoringu... niestety u mnie lipa w tym cyklu, brak pęcherzyka dominującego, słabe endometrium - jedynie 5,4 mm... ech szkoda gadać :(:(

Od przyszłego cyklu zaczynam CLO + dupek :(

Mam jeszcze pytanko, mam już w tym cyklu włączyć dupka, lekarz kazał brać od 16 dc, ale czy czasem nie powinnam brać dupka po "owulacji" ?? może lepiej poczekać do tego 19-20 dc i dopiero ? z tych wszystkich emocji zapomniałam gina zapytać :(
    Ale do bani :-( Przykro mi...Co jest grane? To już druga dziewczyna bez owu w tym cyklu :-(

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa stłukłam dziś talerz z zastawy ślubnej :D

mik82, Toxey lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    Widziałam przypadek na zielarkach jak laska w 12 dc nie miała pęcherzyka i zaczęła brać dong quai 4 dziennie i w 20 dc miała piękny pęcherzyk dominujący i z tego cyklu jest teraz w 30 tc :-) Może spróbuj, w sumie nic nie tracisz

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    aaa stłukłam dziś talerz z zastawy ślubnej :D
    To na szczęście :D

mik82, tomania2806, november123 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Cześć :) Co tam u was słychać?

Ja dziś zanotowałam spadek temperatury :/ jeszcze mam cichą nadzieję że dopóki nie ma @ to wszystko jest możliwe. Mój mąż powtarza mi ciągle że fajnie by było dostać prezent na ur. w postaci II kresek.
    Kochana do dopiero 7dpo taki spadek może oznaczać implantacje - mocno trzymam za to kciuki i oby jutro odbila

mik82, tomania2806 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To na szczęście :D

też tak myślę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Kochana do dopiero 7dpo taki spadek może oznaczać implantacje - mocno trzymam za to kciuki i oby jutro odbila

Też tak uważam, że to może być zagnieżdżanie. Ładny masz wykresik, bądź dobrej myśli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na jutrzejszą tempke, niby teraz test owu mi wyszedł pozytywny, ale tempka w górze i ani śladu śluzu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie dziewczyny chyba sobie wmawiam albo moja psychika durnieje że mam niby objaw ciąży że chce mi się siku co po chwilę, w pierwszym cyklu też tak było.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, co myslicie o takich wynikach nasienia ???
    koncentracja plemnikow 12,31
    calkowita liczba plemnikow w ejakulacie 43,08 mln
    ruch postepowy (PR) 20,17 %
    ruch całkowity (PR+NP) 31,93 %
    brak ruchu 68,07 %
    plemniki zywe 94 %
    prawidlowe plemniki 10%
    nieprawidlowa budowa plemnika 90%

chyba zle co nie ? :(

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ