X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    Ja po monitoringu... niestety u mnie lipa w tym cyklu, brak pęcherzyka dominującego, słabe endometrium - jedynie 5,4 mm... ech szkoda gadać :(:(

Od przyszłego cyklu zaczynam CLO + dupek :(

Mam jeszcze pytanko, mam już w tym cyklu włączyć dupka, lekarz kazał brać od 16 dc, ale czy czasem nie powinnam brać dupka po "owulacji" ?? może lepiej poczekać do tego 19-20 dc i dopiero ? z tych wszystkich emocji zapomniałam gina zapytać :(
    MI kazał brać od 16 dc, ale owulacje chyba zazwyczaj miałam wcześniej. teoretycznie powinno się brać po owulacji, ale przy małej dawce ponoć nie blokuje owulacji.

magda-ck lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać 1X1 więc to chyba nie jest duża dawka, zresztą jak raczej cykl bezowulacyjny to chyba posłucham gina i wezmę od 16 dc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    Mam brać 1X1 więc to chyba nie jest duża dawka, zresztą jak raczej cykl bezowulacyjny to chyba posłucham gina i wezmę od 16 dc...
    A nie wiesz dokładnie kiedy u Ciebie jest owulacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nona od nowego cyklu winko + migdały !!

Z jednej strony cieszę się wiem na czym stoję, chyba wreszcie trafiłam na lekarza który nie zbywa mnie moim młodym wiekiem, ale z drugiej to smutno trochę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A nie wiesz dokładnie kiedy u Ciebie jest owulacja?

około 18-19 dc, mierzę tempkę więc zobaczymy jak ovu wyznaczy, w zeszłym miesiącu pozytywny test owu wyszedł mi w 18 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    około 18-19 dc, mierzę tempkę więc zobaczymy jak ovu wyznaczy, w zeszłym miesiącu pozytywny test owu wyszedł mi w 18 dc
    No to najwyżej poczekaj i weź po owulacji, ale jak ja zaczynałam dupka też miałam chyba później owulację, ale cykle się skróciły i ten 16 dc był dobry ;) w tamtym cyklu to miałam chyba owulację w 12 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś czuję, że jeśli nie ten cykl z tymi dwoma pęcherzykami (jeden duży, drugi mniejszy) to żaden inny :/ sama nie wiem czemu tak mam, ale odstawię wtedy CLO i będę starała się żyć normalnie i nie stymulować. Zostawię tylko lek na prolaktynę i progesteron na wszelki wypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to poczekam kiedy ovu wyznaczy mi owulke i dopiero wezmę, dzięki Pirelko

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda tak chyba lepiej zrobić jeśli masz się stresować i martwić, że zablokuje Ci owulację, chociaż ja też miałam problem z braniem inaczej niż zalecił lekarz, w końcu gdyby wiedzieli, że to uniemożliwia ciążę to nie przepisywaliby tego leku w takich dniach, chociaż wiem, że niektórzy działają schematycznie, książkowo do każdej pacjentki.
    Najważniejszy jest lekarz, trzeba mieć do niego zaufanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:28

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    Ja po monitoringu... niestety u mnie lipa w tym cyklu, brak pęcherzyka dominującego, słabe endometrium - jedynie 5,4 mm... ech szkoda gadać :(:(

Od przyszłego cyklu zaczynam CLO + dupek :(

Mam jeszcze pytanko, mam już w tym cyklu włączyć dupka, lekarz kazał brać od 16 dc, ale czy czasem nie powinnam brać dupka po "owulacji" ?? może lepiej poczekać do tego 19-20 dc i dopiero ? z tych wszystkich emocji zapomniałam gina zapytać :(
    Ale do bani :-( Przykro mi...Co jest grane? To już druga dziewczyna bez owu w tym cyklu :-(

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa stłukłam dziś talerz z zastawy ślubnej :D

mik82, Toxey lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda-ck wrote:
    Widziałam przypadek na zielarkach jak laska w 12 dc nie miała pęcherzyka i zaczęła brać dong quai 4 dziennie i w 20 dc miała piękny pęcherzyk dominujący i z tego cyklu jest teraz w 30 tc :-) Może spróbuj, w sumie nic nie tracisz

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    aaa stłukłam dziś talerz z zastawy ślubnej :D
    To na szczęście :D

mik82, tomania2806, november123 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Cześć :) Co tam u was słychać?

Ja dziś zanotowałam spadek temperatury :/ jeszcze mam cichą nadzieję że dopóki nie ma @ to wszystko jest możliwe. Mój mąż powtarza mi ciągle że fajnie by było dostać prezent na ur. w postaci II kresek.
    Kochana do dopiero 7dpo taki spadek może oznaczać implantacje - mocno trzymam za to kciuki i oby jutro odbila

mik82, tomania2806 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To na szczęście :D

też tak myślę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Kochana do dopiero 7dpo taki spadek może oznaczać implantacje - mocno trzymam za to kciuki i oby jutro odbila

Też tak uważam, że to może być zagnieżdżanie. Ładny masz wykresik, bądź dobrej myśli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na jutrzejszą tempke, niby teraz test owu mi wyszedł pozytywny, ale tempka w górze i ani śladu śluzu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie dziewczyny chyba sobie wmawiam albo moja psychika durnieje że mam niby objaw ciąży że chce mi się siku co po chwilę, w pierwszym cyklu też tak było.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, co myslicie o takich wynikach nasienia ???
    koncentracja plemnikow 12,31
    calkowita liczba plemnikow w ejakulacie 43,08 mln
    ruch postepowy (PR) 20,17 %
    ruch całkowity (PR+NP) 31,93 %
    brak ruchu 68,07 %
    plemniki zywe 94 %
    prawidlowe plemniki 10%
    nieprawidlowa budowa plemnika 90%

chyba zle co nie ? :(

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ