Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie pomogę bo się nie znam

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też niestety Ci nie pomogę bo się na tym nie znam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej, co myslicie o takich wynikach nasienia ???
    koncentracja plemnikow 12,31
    calkowita liczba plemnikow w ejakulacie 43,08 mln
    ruch postepowy (PR) 20,17 %
    ruch całkowity (PR+NP) 31,93 %
    brak ruchu 68,07 %
    plemniki zywe 94 %
    prawidlowe plemniki 10%
    nieprawidlowa budowa plemnika 90%

chyba zle co nie ? :(
    Kochana zależnie jakie są normy, ale nie wygląda to dobrze :( idź do lekarza koniecznie i niech Ci powie co myśli. Może Męża też trzeba będzie leczyć...
    Trzymam kciuki.

Ale mnie dzisiaj głowa boli, na chwile przeszła a teraz znowu. Ale nie chcę brać kolejnej tabl. i tak dużo zażywam.. zaraz pójdę spać najwyżej.
    Ja się już żegnam, idę na tv i spać.
    Dobrej nocy Kochane i trzymam kciuki za jutrzejsze testerki :*

• Amerie Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    o nie dziewczyny chyba sobie wmawiam albo moja psychika durnieje że mam niby objaw ciąży że chce mi się siku co po chwilę, w pierwszym cyklu też tak było.

Ja mam to samo 5dpo:) Inny program wyliczył mi ovu dwa dni wcześniej, ale to też za wcześnie na objawy:)Ja oprócz częstych wizyt w toalecie jestem strasznie zmęczona, zaliczyłam dzisiaj nawet drzemkę w ciągu dnia:) Do tego mam problem drugi dzień ze zbadaniem szyjki, bo jest bardzo ciasno (jakby spuchnięte) i zaraz napotykam na przeszkodę, którą podejrzewam, że jest część szyjki. Do tego kłucie w jajniku. W zeszłym cyklu miałam jeszcze bardziej urojoną ciążę łącznie z mdłościami więc się nie nakręcam:)Staram się podchodzić racjonalnie i każdy objaw traktować z przymrużeniem oka:)

tomania2806 lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie podoba mi się twoje ostatnie zdanie "Staram się podchodzić racjonalnie i każdy objaw traktować z przymrużeniem oka"

Dlatego nie kupiłam jeszcze testów i nie dam się zwariować o nie trzeba myśleć racjonalnie :D

Amerie lubi tę wiadomość

• Amerie Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Amerie podoba mi się twoje ostatnie zdanie "Staram się podchodzić racjonalnie i każdy objaw traktować z przymrużeniem oka"

Dlatego nie kupiłam jeszcze testów i nie dam się zwariować o nie trzeba myśleć racjonalnie :D

Podejrzewam, że z biegiem dni moja racjonalność spadnie na drugi plan i nie wytrzymam z testem do terminu:)Tym bardziej, że mam kilka pod ręką:P

relgh371rrya3inl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    Podejrzewam, że z biegiem dni moja racjonalność spadnie na drugi plan i nie wytrzymam z testem do terminu:)Tym bardziej, że mam kilka pod ręką:P

Zauważyłam na sobie że testy odbierają mi rozum :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:02

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Widziałam przypadek na zielarkach jak laska w 12 dc nie miała pęcherzyka i zaczęła brać dong quai 4 dziennie i w 20 dc miała piękny pęcherzyk dominujący i z tego cyklu jest teraz w 30 tc :-) Może spróbuj, w sumie nic nie tracisz

Laski ale ja tak samo mialam w zeszlym cyklu. Bylam w 10dc i brak pecherzyka dominujacego po CLO a po paru dniach juz 18mm pęcherzyk. Bylam we wtorek teraz w 9dc i tez brak pecherzyka. Pojde we wtorek a noz cos urosnie:)? póki co <3 <3 sobie jak mamy ochote:)

Lena87 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka pewnie jedź sprawdzić ;) przecież każdy cykl jest inny ..
    Może jak pójdziesz na wizytę to może będziesz już po owulce ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 22:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja zbieram się do pracy powoli, w nocy miałam mdłości i częstomocz :/ nie wiem czy to od jedzenia czy co bo brzuch miałam wzdęty i twardy. Zażyłam kawałek tabl. Rennie i przeszło. Po niej zawsze przechodzi więc to chyba coś siadło mi na żołądku.
    Od rana mam niespokojny brzuch i bolące podbrzusze przy kichaniu, sikaniu i napinaniu.

Miłego dnia Kochane :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Ale do bani :-( Przykro mi...Co jest grane? To już druga dziewczyna bez owu w tym cyklu :-(

Zawsze coś musi się przyplątać, zaniedbałam trochę ostatnio monitoring stwierdziłam że mam gdzieś i wrzucam na luz, ale kurde to już 10 cs więc się zebrałam do gina i sprawa jasna,jednak jajniki potrzebują stymulacji...

Mam nadzieję że CLO pomoże i wreszcie doczekam się dwóch kreseczek

Miłej soboty i powodzenia dzisiejszym testerkom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 07:23

• mała.mi Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja zrobiłam dzisiaj ten test i oczywiście biało :-( wiem, że może być jeszcze za wcześnie (10dpo) ale straciłam już nadzieję w tym cyklu. No nic, poczekam do terminu @ i wtedy jeszcze powtórze...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane!

Wpadam zyczyc milego weekendu i zielonych sikow! ;)

<3 <3 <3

mik82 lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za wsparcie i każde dobre słowo <3
    pamiętam i wspieram <3
    podsyłam wiruski mini-graphics-angels-875981.gifmini-graphics-angels-875981.gifmini-graphics-angels-875981.gif
    Udanego weekendu :)

Aga_502, Daisy, tomania2806, Kitaja, Mimi86, mik82, Maniuś, pirelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się kochane

mała mi jeśli robiłaś test o czułości 20-25 to 10dpo mogło nic nie wykazać - nie trać nadziei powtórz test za dwa dni :)

mała.mi lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny weekendowo ;)
    Mała.mi Anastazja ma rację, za wcześnie testowanko :) Powtórz za 2 dni.
    Dziewczyny, tak wam zazdroszczę tych wszystkich objawów, ja oprócz piersi większych i tkliwych nic nie mam ;( Zresztą takie piersi mam co miesiąc w II fazie cyklu. Wcześniej chyba sobie wmawiałam wszystkie objawy, no i wszystkie miałam :) Ale w ciąży nie byłam. Tym razem postanowiłam się nie nakręcać, nie doszukiwać się niczego bo tylko schizuję. Jak zobaczę test pozytywny to uwierzę :) A tak bym chciała, żeby to było już... Może w końcu doczekam się tego cudu <3

mała.mi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam, życzę wam zielonego weekendu jeżeli testujecie, a jak nie testujecie to owocnych starań <3 <3 <3 <3

• mała.mi Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :-) Ale powiem szczerze, miałam wielkie nadzieje, że dzisiejszy test wyjdzie pozytywnie... No nic, jak nie w tym to w kolejnym cyklu się uda :-)

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Baardzo nieśmiało proszę o wpisanie mnie na 8.10

9553e593ac5ee93ee343a088f46754a0.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 10:04

justysss lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Cześć wam, życzę wam zielonego weekendu jeżeli testujecie, a jak nie testujecie to owocnych starań <3 <3 <3 <3
    piękny skok w górę ;)

tomania2806 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ