Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCO

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez bede szukac...wujek google najlpeszy jest.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, dzis podczas przerwy w pracy pobieglam do sklepu i kupilam nasze cudo inositol, 650mg. Nie jest to moze najtanszy specyfik ale i tak taniej niz monitoring u gine:) Niech dziala cuda :) Powiedzcie mi specjalistki ile tego mam brac, jedna tabletka to 650mg, narazie wzielam jedna.

muszka27 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Soy isoflavones od jutra ...juz kupilam. I wlasnie sie zastanawiam czy kupic ten inositol z h&B...znalazlam tez inositol przez przypadek w witaminach jednych, ale tam tylko 5mg wiec nie wiem czy to cos da...to link do nich..

http://www.sainsburys.co.uk/groceries/shopping/details/product_detail.jsp?bmUID=1372847484106&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_0_id=0&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_1_id=1&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_2_id=2534374310898621&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_3_id=2534374310899729&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_4_id=2534374310900893&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_5_id=2534374320061794&NEW_NAVIGATOR%3C%3Elevel_6_id=1689949372122265&GENERIC_EVENT%3C%3Egeneric_text_1=RESULT_SEARCH_CLICK&GENERIC_EVENT%3C%3Egeneric_text_2=vitamins&GENERIC_EVENT%3C%3Egeneric_number_2=845524441990293&GENERIC_EVENT%3C%3Egeneric_text_3=vitamins&bmForm=log_generic_event

strasznie dlugi link :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jest z zestawie witamin pregnacare ale tez tak malo ze trzeba by 10 tabletek dziennie polykac ! Weronika daj znac jak sie czujesz po tych isoflawach

• muszka27 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami, gdzie kupiłaś inozytol 650? ja zamówiłam w polskiej aptece i jest dostępne tylko 500 mg. Trzeba brać 1-2 tabletki dziennie po 500 mg

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja mieszkam zagranica aktualnie wiec kupilam w sieci sklepow holland&barrnet

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez bede brala z hollanda...cholerka ja biore PREGNACARE CONCEPTION od 4 miesiecy i nawet nie pamietalam ze jest tam inositol... Bede dawac znac na biezaco jak sie bede czula po iso...bede je brac od 3-7dc i zaczne od 8dc inositol, zeby nie mieszac z iso.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie, ze jest inositol w Pregnacre Concepion i to wcale nie malo bo 50mg...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zamiast pregnacare bede brala w tym cyklu: wiesiolek do owulacji, siemie lniane i mace, od 3dc-7dc isoflawony, od 8dc inositol, codziennie jeszcvze kwas foliowu i od 8dc jeszcze magnez z wit b zobaczymy czy nie wybuchne :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie raportuj jak zadziala ta mieszanka :) Drogie te isoflavy, patrzylam w Hollandzie, ale jesli dzialaja to warte kazdej ceny. A jak dluga taka terapia iso ma trac ? ile cykli ?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami max 3 cykle tyle ile w przypadku clo, ale 85% kibitek zachodzi w pierwszym cyklu...reszta w drugim cyklu...nie spotkalam jeszcze na forum nikogo kto potrzebowalby 3ego cyklu...rozmawialam z babkami, ktore leczyly sie po kilka lat biora clo i inne medykamenty z klinik nieplodnosci...lekarze mowili, ze tylko invitro a ze w Anglii masz darmowe podejscie tylko jesli ani ty ani partner nie macie dzieci wogole, masz bmi ponizej 30 i nie wiecej niz 35 lat- maja teraz te same babki po 3 dzieciaczkow i kazde z nich robione na soi...nawet jedna nazwala dziecko Isa od ISO hahha Mysle, ze sie uda na Iso i inositolu...o inositolu jeszcze malo mozna znalezc, bo dopiero niedawno byly jakies badania na ten temat, ale powaznie wpisujac isoflawony masz setki jak nie tysiace babek ktore byly naprawde w beznadziejnych sytuacjach...fajnie na niektorych forach pisze ( kzda z nich ) ile sie staraly wogole, ktory cykl z Iso byl z fasolka, w jakich dniach braly i w jakich ilosciach...wieksosc babki juz zdesperowane, po 3 lata lub wiecej i nic,,,ciaza po 1 cyklu. I jak tu nie sprobowac? Zazwyczaj biora od 1-5dc ( ale ponoc wieksza szansa na blizniaki wtedy- nie pogniewalabym sie tak czy inaczej. od 1-5dc na soi produkuje wiecej jajeczek), od 2-6dc ciut mniej jajeczek i sa lepszej jakosci, od 3-7dc normalna ilosc jajeczek i bardzo bardzo dobrej jakosci...najpierw robie 3-7dc..zaczynam w piatek przed snem...zazwyczaj babki pisza zeby brac 120-160 w pierwse 3 dni a potem w dwa nastepne 140-200...tylko ze wiekszosc ktore one kupowaly w tesco ( w tesco kosztuje tylko 4f! ale cholera mam blisko tylko tesco express a tam tego nie maja) i tamte isoflavony maja po 40gr w tabletce, natomiast te z hollanda maja 23mg, wiec bede brala 8kapsulek przez pierwsze 3 dni a pozniej 9. Boje sie troche, ale w dupie mam- chce dzidziusia i nic mnie nie powstrzyma...Inositol tez biore i tez pokladam w nim ogromne nadzieje...dobrze ze muszka znalazla cos takiego...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszka27 wrote:
    Kami, gdzie kupiłaś inozytol 650? ja zamówiłam w polskiej aptece i jest dostępne tylko 500 mg. Trzeba brać 1-2 tabletki dziennie po 500 mg
    Mucha na stronie tego sklepu z ktorego my z Kami kupujemy masz tez mozliwosc zamowienia z zagranicy...zawsze ja moge ci kupic i wyslac...no problemo:)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwuchy znalazlam jeszcze kilka babek, ktore opowiadaly swoje historie jak zaszly w ciaze po Inositolu. Przetlumaczylam je i wklejam!

1)ahhh! Jestem taka podekscytowana, już teraz! Mając nadzieję i modląc się o H & H 9 miesięcy.
    Po 2 latach prób i 4 rundy clomid (w / OBGYN) udałam się do Colorado Center for Reproductive Medicine (gdzie Guiliana Rancic poszedł!) I od razu dali mi Inozytol magicznie!
    bralam inozytolu cały ten miesiąc (3 750mg tabletki dwa razy dziennie) i również pilam ocet Bragga jabłkowy c (ma pomóc z torbielami i zasadowej w organizmie). Rozcieńczalam go wodą i pilam pare razy dziennie. Miałam 3 duże torbiele 2 miesiące temu i zamierzalam czekać aż sie rozpusci, a następnie rozpocząć Femara w / IUI.. to około 10 dolarów za butelkę 100. To suplement w grupie witaminy B! I nigdy nie słyszałem o tym. Próbowałem Vitex-i nic nie mi nie pomogl. I udalo sie od razu w pierwszym cuklu. Bardzo chcialam sie podzielic z wszystkimi ta informacja...

I znalazlam jeszcze takie info:

Wplyw inositolu na plodnosc

Mioinozytol przywraca normalną aktywność owulacyjna i płodność u kobiet z PCOS

Mio-inozytolu w połączeniu z kwasem foliowym (Inofolic) 4 dni Ga podawany w sposób ciągły przez okres 6 miesięcy. Wyniki: Dwadzieścia dwa spośród 25 (88%) pacjentów, odrestaurowanych przynajmniej jedno mialo spontaniczne cykle miesiączkowe podczas leczenia, z których 18 (72%) utrzymuje normalny owulacyjny działalność w okresie obserwacji. W sumie 10 pojedynczych ciąż (40% pacjentów) uzyskano. Dziewięć ciąż klinicznych oceniano rytmu serca płodu w USG. Dwie ciąże rozwijały się poronieniem. WNIOSKI: mio-inozytolu jest prostym i bezpiecznym leczeniem, które jest w stanie przywrócić spontaniczną aktywność jajników i w konsekwencji płodności u większości pacjentów z PCOS.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ty jak zwykle bezcenna jestes z tlumaczeniami ! Ja po przeczytaniu tego postu nakrecam sie na soje totalnie :) U nas tez nie ma w Tesco niestety, a patrzylas na amazonie- tam jest duzy wybor
    http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_p_76_1?rh=n%3A65801031%2Ck%3Asoy+isoflavones&keywords=soy+isoflavones&ie=UTF8&qid=1372879459
    Bardzo jestem ciekawa jak Ci pojdzie bo ja bede nastepna po tobie, narazie jade z clo bo jak mam przepisane to skoncze kuracje ( ale nie wierze mowiac szczerze ) Ach za blizniaki bym sie dala pokroic :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy M bylby ok z blizniakami, ale ja bylabym wniebowzieta ;) Ty chociaz masz clo, a ja cholera wie jak dlugo bede jeszcze czekala, dlatego chce sprobowac z soja i inozytolem. Z ta soja z amzaona to jest ten problem, ze nie pisze ile jakich izoflawonow jest- a musze byc wszystkie 3...no i nie mam juz czasu na amazona bo w piatek chce zaczac... bede informowac na biezaco i bede u siebie w notatkach wpisywac czy sa jakies skutki uboczne i czy czuje zeby cos sie tam dzialo...bede dawac znac...a ty jak bedziesz brala inozytol? od kiedy?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedzialam ze maja byc wszystkie trzy, ten H&B jak rozumiem mam wszystkie ? dobrze ze o tym wspomniałaś bo bym nie zwrocila uwagi.
    Ja juz biore inozytol od wczoraj,mam tylko nadzieje ze nie trzeba bedzie czekac 6 mc na wyniki ale dobre by bylo i to ;)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami jak sie czujesz po inozytolu? Tak wlasnie musza byc wymienione 3 izoflawony/ dopiero tak dzialaja...boje sie wlasnie zaoszczedzic i kupic gowno. A tak jak nie zadziala to bede chociaz wiedziala ze dobre kupilam...kilka babek na forum zaoszczedzilo i kupilo estrofam ( dla babek na menopauze, izoflawony z witaminami- oulke mialy ale nie zaszly, wiec wole jedka to H&B

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak tak piszecie, to ja się napaliłam :) No ale teraz cykl z clo...

atdci09k89ytpjkc.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wyczytałam o tych izoflawonach sojowych, że one łagodzą objawy menopauzy, i czy to aby na pewno dobre dla kobiet przed menopauzą???
    Może napiszecie coś więcej o ich działaniu?

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, biorę Inozytol 500 mg na razie po 1 tabletce. W ulotce jest napisane 1-2 tabletki. Weronika86 w Twoim cytacie na temat inositolu było napisane, że był o brany 3x750 mg? To strasznie dużo! Zastanawiam się po ile mam go brać i czy nie zwiększyć dawki do 1000 mg, czyli 2 kapsułki dziennie. Wy dziewczyny zamówiłyście Izositol 650 mg, ale on jest też z magnezem tam? Napiszcie jaki macie skład tych tabletek, ile razy jest w ulotce żeby go brać i ile jest Inozytolu w Inozytolu :D Bardzo mi pomożecie, bo nie wiem już sama, czy nie brać od razu 2 tabletek na dzień. Buziaki i pozdrawiam wszystkie dziewczyny, odwiedzające wątek :) Może coś którejś pomoże :)

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ