PCO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMuszka ja tez jestem skolowana i nie wiem ile tego brac, nie chce przesadzic bo i tak biore metformine, wiec jak narazie jedna 650 mg dziennie, z drugiej strony to supplement vitaminowy, z tego co przeczytalam nie ma ma ryzyka 'przedawkowania'. Choc patrzac na ten artykul - tam badanie robili na grupie kobiet z dawka 200mg dziennie ( o ile dobrze zrozumialam ??? )
http://www.europeanreview.org/wp/wp-content/uploads/94.pdf
Sklad kochana powinien byc w tym linku ktory Ci wyslalam, tam jest dokladnie napisane.
Gosiu tak jak piszesz izoflowany wplywaja na estrogeny, dlatego przy PCO dawkuje sie tak samo jak clo, tylko przez 5 dni na poczatku cyklu, a nie codziennie jak w przypadku suplementu przy menopauzie.
Czuje sie normalnie, nie widze zadnych zmian choc nie mam napadow 'na slodkie' ale moze byc to tylko przypadek.
Sebza ja bylam sceptyczna do wszelkich suplementow i ' nie lekarstw' ale Weronika i Muszka tak mnie nakrecily swym optymizmem i jestem gotowa sprobowacWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 15:59
muszka27, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ja wierzę w Inozytol. Myślę, że coś w tym jest (przyczyna PCO trudności z przekształcaniem mio- inozytolu w d- chiro czy jak tam napisali ;P ).
Kami, był skład ale po angielsku i nie wszystko zrozumiałam (dzisiaj spojrzę tam jeszcze raz z tłumaczem google)
Ja biorę już 2 dni Inozytol 500 mg i czuję się bardzo dobrze a nawet jestem bardziej wesoła a często zdarzały mi się stany melancholii i smutku. Poza tym wit. B8 działa korzystnie na układ nerwowy , a więc mąż będzie miał troszkę łatwiej ze mnąKami, Kami lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySklad :Inositol, Bulking Agent - substancje wypleniajace(Microcrystalline Cellulose), substancje' usztywniajace' Agent (Povidone), substancje przeciw-zbrylajace : (Stearic Acid, Silicon Dioxide, Magnesium Stearate),
Sodium Carboxymethylcellulose - emulgator, srodek zageszczjacy, Glycerine - glyceryna, Sodium Citarate- emulsja
Czyli jedyna aktywna substancja to Inostiol a reszta to utwierdzacze substancje potrzebne do zrobienia' tabletek' -
Tak to magnez muszka...Dziewczyny mam kuzwa problem...popatrzecie na moj wykres...nigdy tak nie mialam i przejrzalam setki wykresow i nic podobnego nie znalazlam...dlaczego moja tempka od startu miesiaczki leci do gory zamiast na dol? powinna isc na dol cholerka albo trzymac sie na stalym poziomie...dzisiaj mialam przy zmierzenieu 36.7 a pol godziny pozniej dalej lezac w lozku-37...dla mnie temperatura 36.7 to tylko poowulacyjna... Kazda powyzej 36.5 jest poowulacyjna dla mnie...nie wiem o co biega...
-
nick nieaktualnyWeronika ja tam mialam przy ostatnim wykresie, caly czas rosla, 37 w 3 dnu cyklu, nie wiem czemu, lekarz tez nie wiedzial. Nie bylam przeziebiona, chyba nie bylo zadnego stanu zapalnego. Jedna dziewczyna na forum mi doradzla ze moze byc to oznaka podwyzszonej prolaktyny, kiedys mialam prolaktyne w normie, teraz nie mialam okazji sprawdzic wiec nie wiem. A bierzesz juz soje? Clo podwyzsza temperature, soya moze tez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 13:07
-
Nie nie bore jeszcze soi..zaczynam dzisiaj na noc.Kami izrael ma ogromna skutecznosc i za 4000f masz miesiac wyzywienia i pobytu w profesjonalnej klinice plus invitro...wiekszosc izraelskim stron jest anglojezyczna...jak na razie sa pionierami w invitro i w innych dziedzinach nauki... w anglii masz 23% skutecznosci..w Izraelu 87%, w anglii robia ok 300 invitro w roku a w Izraelu ponad 3 tysiace!
-
nick nieaktualnyWeronika bezcenne informacje znowu , jak kiedys bedziesz w Dublinie to stawiam piwo/kawe/herbate Sprawdze ten Izrael, nie mialam pojecia- i to jaki deal odbieraja cie z lotniska ect ! Nie zabezpieczamy sie od 1.5 roku a z pomoca medyczna to bedzie we wrzesniu rok. Gdyby nie fakt ze jestem po 30stce to bym sie nie spieszyla ale w moim przypadku to kazdy miesiac ma znaczenie ! O to ja te isoflowany chyba kupie po takiej cenie, jak nie dla mnie to komus innemu moze sie przydadza!
-
muszka27 wrote:Dziewczyny, biorę Inozytol 500 mg na razie po 1 tabletce. W ulotce jest napisane 1-2 tabletki. Weronika86 w Twoim cytacie na temat inositolu było napisane, że był o brany 3x750 mg? To strasznie dużo! Zastanawiam się po ile mam go brać i czy nie zwiększyć dawki do 1000 mg, czyli 2 kapsułki dziennie. Wy dziewczyny zamówiłyście Izositol 650 mg, ale on jest też z magnezem tam? Napiszcie jaki macie skład tych tabletek, ile razy jest w ulotce żeby go brać i ile jest Inozytolu w Inozytolu Bardzo mi pomożecie, bo nie wiem już sama, czy nie brać od razu 2 tabletek na dzień. Buziaki i pozdrawiam wszystkie dziewczyny, odwiedzające wątek Może coś którejś pomoże
muszka27 lubi tę wiadomość
-
Kami wrote:Weronika bezcenne informacje znowu , jak kiedys bedziesz w Dublinie to stawiam piwo/kawe/herbate Sprawdze ten Izrael, nie mialam pojecia- i to jaki deal odbieraja cie z lotniska ect ! Nie zabezpieczamy sie od 1.5 roku a z pomoca medyczna to bedzie we wrzesniu rok. Gdyby nie fakt ze jestem po 30stce to bym sie nie spieszyla ale w moim przypadku to kazdy miesiac ma znaczenie ! O to ja te isoflowany chyba kupie po takiej cenie, jak nie dla mnie to komus innemu moze sie przydadza!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Muszka chyba ten inositol bedzie na mnie dzialal wzielam wczoraj ok 17.00 2x 1000mg, czulam sie tragicznie caly dzien wiec jak po 45 min poczulam ulge to wiedzialam ze to od Inositolu...poczulam sie spokojniej w srodku i dostalam duzej dawki energii..czulam sie jak nastolatka...naprawde...chcialam ci podziekowac za znalezienie tego... nawet jesli nie pomogl mi zajsc w upragniona ciaze to jestem przesczesliwa, ze czuje sie swietnie! wczoraj rowniez wzielam Soje...juz po godzinie czulam jak jajniki zaczynaja pracowac...delikatne klucia a spalam jak zabita...strasznie mi sie przyjemnie po tym zrobilo...jak po zmarznieciu wypicie cieplego mleczka i zawinieta w kocyk...takie przyjemne uczucie i spalam jak zabita...dzisiaj moja tempka rekordowa niska, wiec mysle, ze cos zaczelo dzialac...