PCO
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje Drogie Panie, gdyby któraś z Was brała metformax bądź siofor to powiedzcie swojemu lekarzowi przy wypisywaniu recepty, że od 1 lipca te dwa leki są na ryczałt, również dla kobiet z pco, czyli płacimy jak cukrzycy.
Dziś miałam przeprawę ze swoim lekarzem o to, ale się udało i w sumie wyszło, że 2 op leku mam za free.aska_kielce2 lubi tę wiadomość
"... coś mi mówi, że jeszcze wszystko będzie możliwe..." -
nick nieaktualnyWitajcie, jestem tu nowa, o Pco dowiedziałam się jakieś 2 lata temu, dużo już o tej chorobie wiem, ale nie slyszalam jeszcze o tym inozytol, Cykle mam niestety długie bo cos ok 35-40 dni masakra, na sluz biorę oeparol, dodatkowo kwas foliowy i magnez chela mag b6. Mialam już również badanie hsg,oba jajowody drożne, współzyje z M w tych dniach tak mi się wydaje, ale ciąży ciągle brak:( Napiszcie proszę czy w związku z suplementami które zazywam mogę również brac ten inozytol i w jakich dawkach? Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki abyście jak najszybciej zobaczyły te upragnione II kreseczki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhmm, wlasciwie to teraz mi się tak normuje..., I cykl po odstawieniu @ dostałam po 96 dniach, następny już 126 dni z duphastonem (bez niego nie wiem ile bym jeszcze czekala), także takie longi sa mi znane.... miałam monitoring cyklu i pęcherzyk pojawial sie i znikal... dawali mi tez clo, ale po nim nic mi nie roslo... potrm zastrzyki z puregonu, tez niby nic nie roslo, ale to było 1,5 roku temu... po tych nieudanych probach zmienilam lekarza i tez nic nie pomogl, następnie poszlam do endokrynologa- gin, ten wyslal na badanie drożności jajowodów... to było w styczniu tego roku. od marca przeszłam na diete o niskim ineksie glikiemicznym, nie było to łatwe ,a le w ciągu 3 miesięcy udało się schudną 13 kg, obecnie zmienilam styl zycia na zdrowszy, wagę trzymam. Dawno nie robiłam zadnych badan hormonów, ostatnie mam z lipca 2012, zły stosunek LH/FSH i wysoki testosteron, który objawia się u mnie tylko wypadaniem włosów i robią mi się takie zakola, nie cierpie tego, wlasnie moze któras z Was mogłaby coś polecieć na obniżenie tego testosteronu, czytałam o lukrecji ale ciężko kupić
Estera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgnisiu widze ze przeslas przez wiele, jak to przy PCO bywa, ale jesli cykle sa juz tak ladne i nie dlugie to chyba jestes na dobrej drodze do sukcesy, gratuluje wytrwalosci w diecie, dziala cuda przy tym schorzeniu !
Niestety nie mam pojecia czy istnieja jakies naturalne wspomagace w kwestii testosteronu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam,
Drogie Kolezanki, jestem tutaj nowa, ale z tym samym problemem co wy.
Zaczelam okolo 2 tygodnie temu mierzenie temperatur i ten miesiac uznaje za totalnie próbny, ale mam ogromną prosbe.
Możecie spojrzeć na mój wykres i cokolwiek powiedziec?
Do wczoraj system ovu zaznaczal mi owulacje na 39dc, niestety dzisiejsza temperatura byla o 0,1 nizsza niz standardowo, po czym wyskoczyla informacja ze niestety program nie moze tamtego okresu uwazac za owulacje.
Proszę o pomoc, czy po owulacji musi ta temperatura podskoczyc i trzymac poziom czy ma podskoczyć i dalej może być rozna? Czy raczej owulacji nie bylo:( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja byłam u nowej lekarki wczoraj. Popatrzyła na wyniki i powiedziała, że z takimi to się w ciążę zachodzi. I póki co nie ma nic do roboty. Wściekła byłam bo przecież mam PCO i chcę działać!!! a potem zdałam sobie sprawę, że to była chyba dobra wiadomość i warto próbować bez kuracji hormonalnej co? Dodam, że kiedyś miałam miesiączki raz do roku, a teraz od pół roku ładnie co 32-33 dni. Więc teraz luzuję... i nie zwalam wszystkiego na PCO, nie taki diabeł straszny jak go malują Damy radę dziewczynki
weronika86, kasjja, Estera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja się staram jakieś 24 miesiące, ale cały czas jakoś tak luzuje, mnie tez powoli wróciły takie 35-40 dni w porównaniu do 125 dni to w miare normalne. Olinka84, jeżeli masz zielone światło od ginki, to pozostaje tylko działanie Powodzenia dziewczynki:-)))
Estera lubi tę wiadomość
-
Agniś wrote:hmm, wlasciwie to teraz mi się tak normuje..., I cykl po odstawieniu @ dostałam po 96 dniach, następny już 126 dni z duphastonem (bez niego nie wiem ile bym jeszcze czekala), także takie longi sa mi znane.... miałam monitoring cyklu i pęcherzyk pojawial sie i znikal... dawali mi tez clo, ale po nim nic mi nie roslo... potrm zastrzyki z puregonu, tez niby nic nie roslo, ale to było 1,5 roku temu... po tych nieudanych probach zmienilam lekarza i tez nic nie pomogl, następnie poszlam do endokrynologa- gin, ten wyslal na badanie drożności jajowodów... to było w styczniu tego roku. od marca przeszłam na diete o niskim ineksie glikiemicznym, nie było to łatwe ,a le w ciągu 3 miesięcy udało się schudną 13 kg, obecnie zmienilam styl zycia na zdrowszy, wagę trzymam. Dawno nie robiłam zadnych badan hormonów, ostatnie mam z lipca 2012, zły stosunek LH/FSH i wysoki testosteron, który objawia się u mnie tylko wypadaniem włosów i robią mi się takie zakola, nie cierpie tego, wlasnie moze któras z Was mogłaby coś polecieć na obniżenie tego testosteronu, czytałam o lukrecji ale ciężko kupić
-
nick nieaktualnyWeronika86 dzięki za info, w zasadzie ja się nastawiłam, że już z do końca życia będę się "dietować", wiem właśnie, że nie chodzi o to by tylko schudnąć ale zmienić cały system żywieniowy. Mam nadzieję, że ten testosteron mi się unormuje, wybieram się zrobić nowe badania, bo ostatnie mam z lipca 2012 a wtedy o wiele większa byłam i miesiączki absolutnie nie były regularne... Muszę się jednak zmobilizować i jak przyjdzie mi teraz @ to wybiorę się w 2 /3 dc to zrobię tez od razu LH i FSH i ten testosteron. Weroniko86 a słyszałaś o tej lukrecji, pisałam już wcześniej o niej...
-
nick nieaktualny