Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCO

Oceń ten wątek:
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,chyba dolacze do was....
    cos czuje,ze mam to dziadostwo....albo pewne jego wlasciwosci....
    ale jeszcze nic o tym nie wiem....
    postaram sie was nadrobic w wolnej chwili na razie wklejam swoj ostatni post z pamietnika,bo tam dzis zapisalam wszystkie swoje objawy...
    na tak fakty
    -nadwaga...
    -podwyzszona prolaktyna
    -podwyzszony testosteron
    -podwyzszone LH (testy owu nigdy nie pokazuja tylko jednej kreseczki,zawsze jest druga,cieniutka ale jest)
    -podwyzszone andregeny
    -ostatnio wyrwalam wlosa na brodzie....co prawda jeden,ale zawsze.....
    -nieregularne cykle.....
    ksiazkowo....

na nie jest cos, co mi sie tu troche nie zgadza....
    -nadwage mialam zawsze,za to zadnego pco nikt nigdy u mnie nie widzial..
    -z hormonami to nie wiem co bylo wczesniej,bo nigdy nie badalam
    -nieregualne cykle sa od niedawna...dziwnym zbiegiem okolicznosci sa od pazdziernika 2012...jednym slowem moje Pco wyskoczylo jak z pod ziemi wraz z 1 mysla o dziecku....
    moza miec pco i miec regularne miesiaczki????
    zaznaczam tez,ze niegdy w zyciu nie mialam zadnej torbieli...

• maxi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie dotarlam do drugiej stron tego forum...niezle jestec obcykane...ja tez mieszkam za granica w hiszpanii...
    nie wiem czy tu maja takie wynalazki, o ktorych piszecie,na razie glowa mi spuchla od tych wszystkich info...

• maxi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze czytam o tym Inzotylu i strasznie sie nakrecilam!!!!!!!!
    niedlugo sprawdze czy maja to u nas w aptekach.
    to sie bierzec odziennie......przez 3 cykle,tak?

• olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam inozytol, ale jednak na opakowaniu napisano, że nie należy przyjmować w ciąży, więc chyba jednak zaczekam do 1dc. Co prawda możliwość ciąży to u mnie jakiś 1%, ale wyobraźnia działa :)

• maxi Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zamiar brac wiesiolek,magnez,kwas foliowy i Inzotol....zobaczymy co bedzie ;)
    w ogole zauwazylam,ze witaminy z grupy B sa bardzo wazne przy staraniach o ciaze.....zwlaszcza po tabletkach anty.....ja rok temu kupilam sobie komplex witami B1 B6 i B12 bo wyczytalam,ze po tabsach jest duzy niedobur tych witamin....a wyczytalam to, bo mialam stany depresyjne i jakos tak na to wpadlam....ze wlasnie te witaminy naturalnie poprawiaja nastroj....i jak odstawilam tabsy pol roku @ jak w zegarku....a teraz co....bez duphastonu ani rusz....

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia81 wrote:
    Cześć, ja co prawda chwilowo w odwrocie od starań (wyjazd męża się szykuje za 1,5 mies.), ale obiecałam sobie, że wypróbuję inozytol, bo mam taki stresowy okres w życiu, że dawka dobrego nastroju mi się przyda :) A jakby miał faktycznie działanie wspomagające płodność (w walce z PCOS) to bym się nie pogniewała :)
    Mam nadzieję, że Wasze kuracje skończą się dodaniem suwaczków ciążowych :)

Gosiu musi dzialac kochana...ja 4 dni temu mialam pierwsza owulke samodzieln od 10 lat!!!wiesz co to dla mnie znaczy? ze mam sznse na dzidzie. hurrraaa!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maxi wrote:
    Czesc dziewczyny,chyba dolacze do was....
    cos czuje,ze mam to dziadostwo....albo pewne jego wlasciwosci....
    ale jeszcze nic o tym nie wiem....
    postaram sie was nadrobic w wolnej chwili na razie wklejam swoj ostatni post z pamietnika,bo tam dzis zapisalam wszystkie swoje objawy...
    na tak fakty
    -nadwaga...
    -podwyzszona prolaktyna
    -podwyzszony testosteron
    -podwyzszone LH (testy owu nigdy nie pokazuja tylko jednej kreseczki,zawsze jest druga,cieniutka ale jest)
    -podwyzszone andregeny
    -ostatnio wyrwalam wlosa na brodzie....co prawda jeden,ale zawsze.....
    -nieregularne cykle.....
    ksiazkowo....

na nie jest cos, co mi sie tu troche nie zgadza....
    -nadwage mialam zawsze,za to zadnego pco nikt nigdy u mnie nie widzial..
    -z hormonami to nie wiem co bylo wczesniej,bo nigdy nie badalam
    -nieregualne cykle sa od niedawna...dziwnym zbiegiem okolicznosci sa od pazdziernika 2012...jednym slowem moje Pco wyskoczylo jak z pod ziemi wraz z 1 mysla o dziecku....
    moza miec pco i miec regularne miesiaczki????
    zaznaczam tez,ze niegdy w zyciu nie mialam zadnej torbieli...

Maxi u mnie tez nigdy nie wykryto wczesniej pcos, rowniez zwsze bylam puszysta i rowniez mam identyczne badania i objawy jk ty...az dziwnie sie to czyta, bo jakbym czytala wrecz o sobie...mi tez dopiero 6 miesiecy temu pokazl sie wlasnie wlos na brodzie...na razie wyrywam, ale jest on bardzo twardy i u mnie bardzo bily wiec rzuca sie w oczy...jk ws kota :( maskra...jeszcze a rana bede sie kurwa z mezem golic! hahaha sprobuj kochana inositol, ale dawka 2000mg nie mniej bo nie dziala...na opakowniu podja dawke 500-650mg, ale na pcos przy badaniach miedzynarodowych pomogly dopiero dawki z rzedu 2000-5000gr...na poczatku bralam na noc, bo balam sie czy moga byc jakies skutki uboczne itd ale nie czulam roznicy i zaczelam brac z rana po sniadaniu i od razu czulam roznice...juz pol godziny po wzieciu ruszaly sie jajniki i mialam duzo wiecej energii! bralam 2000mg ale po 10 dniach zwiekszylam do 4000mg dziennie i kilka dni po zwiekszeniu dawki wystpila u mnie owulka!!!! biore 2000-3000mg rano i dobieram wieczorem w sumie jak mi sie przypomnie...rowniez bralam izoflawony sojowe oraz chrom, ktory tez swietnie dziala na pcos! izoflawony dzialaja jak clo. Nawet bierze sie go w tym samym czasie...mysle, ze kazdy z suplementow przyczynil sie do mojej owulki...biore rowniez podwojna dawke kwasu foliowego bo trzeba przy suplementacji inozytolu...oraz wszystkie badania na pcos wykazaly, ze kobiety z pcos maja niedobory magnezu, vit d3 najwieksze niedobory, wiec tez to dodalam i czuje sie rewelacyjnie...waga spad jak szalona...nawet staniki musilm pokupowac i mjtusy dzisij nowe, bo cyce zmalaly i dupka haha

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze weronika napawasz nadzieja!!!!
    ja juz magnez wcina razem z duphastonem i kwasem foliowy,do tego wcinam witaminy B ale dokupie koniecznie wiesilek
    a chrom i inzotyl bierzesz codziennie????bez wzgledu na dzien cyklu,tak??
    a zawsze mialas nieregularne cykle????
    kurcze z forum wiecej sie czlowiek dowie niz od lekarza....ci lekarze to gamonie same....kazdy co innego gada,kasa leci a rezultatow zadnych nie ma....

• maxi Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie z nadwaga chyba zwiekszyc dawke,bo sie rozchodzi po kosciach.....ale zaczne od 500 mg....i stopniowo zwieksze do 2000mg

• olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zażyłam wszystko już dzisiaj: inozytol, magnez, kwas foliowy :) W końcu od dłuższego czasu zaczęłam myśleć pozytywnie. Ostatnio same doły łapałam przez to wszystko. A teraz jest plan i do działania. A jak jeszcze bym zaczęła chudnąć to już w ogóle rewelacja. I cieszę się, że jest nas więcej :)

maxi, muszka27 lubią tę wiadomość

• maxi Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka84 wrote:
    Jednak zażyłam wszystko już dzisiaj: inozytol, magnez, kwas foliowy :) W końcu od dłuższego czasu zaczęłam myśleć pozytywnie. Ostatnio same doły łapałam przez to wszystko. A teraz jest plan i do działania. A jak jeszcze bym zaczęła chudnąć to już w ogóle rewelacja. I cieszę się, że jest nas więcej :)
    ja tez mam taki plan:)
    a jakbym jeszcze schudla...to hohoho

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja juz zgłupiałam, ile trzeba brac czasu inozytol? 3 miesiace??
    a i druga sprawa ja mam kwas foliowy 0,4 mg to ile mam barc tabsów na raz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jeszcze planuje mace brac, brała ktoras z was?
    chcialam brac izoflawany sojowe ale mam jazdy z niedoczynnoscia tarczycy, a przy tym nie jest wskazany ten specyfik niestety:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 01:27

• sebza Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak tam dziewczynki po suplementach? Podzielcie się wrażeniami :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dopiero czwarty dzień dzisiaj brałam. Ostatnie dwa dni bardzo bolała mnie głowa, mam nadzieję, że nie ma to nic wspólnego z tabsami. Na drugi dzień skoczyła mi temperatura w górę, trzyma się do dzisiaj, aż się lampka zapaliła, że to dni płodne, a przecież dziś 28 dc. Dwa ostatnie trwały 32 dni, ale ten cykl kiepski, bo raczej owulacji nie było. Będzie cud jak w ogóle @ dostane.
    Dziewczyny? A jak u was???

• olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, znalazłam dzisiaj takie izoflawony sojowe, tylko cena podejrzanie niska. To o to chodzi??? Innie, które wyszukałam kosztują 91 zł za 30 sztuk...
    http://www.firmarelax.pl/menostop-izoflawony-sojowe-60-kaps-p-2180.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-07&utm_content=2180#nclid=da4048bcbbe199d01eee0dc640bf0ad9

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://vitamarket.pl/p4227-Soja-kompleks-Izoflawonow-sojowych-30-kapsulek.html

• olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie ufam i kupuję :D

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka84 wrote:
    Ja już kupiłam inozytol, ale jednak na opakowaniu napisano, że nie należy przyjmować w ciąży, więc chyba jednak zaczekam do 1dc. Co prawda możliwość ciąży to u mnie jakiś 1%, ale wyobraźnia działa :)
    Olinka przy pco lekarze tez zalecaja nadal przyjmowac inozytol. Widac sa rozne opinie. Ja raczej nie zrezygnowalabym w ciazy, bo zbyt dobrze sie czuje a watpie czy dobry humor i wiecej energii moze zaszkodzic maluszkowi w moim przypadku. :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2076 wrote:
    aaa jeszcze planuje mace brac, brała ktoras z was?
    chcialam brac izoflawany sojowe ale mam jazdy z niedoczynnoscia tarczycy, a przy tym nie jest wskazany ten specyfik niestety:(

Masz racje przy niedoczynnosci jest niewskazane. Mace bralam, napisalam w twoim temacie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ