X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PCOS - walka o dziecko
Odpowiedz

PCOS - walka o dziecko

Oceń ten wątek:
  • PA Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.G.A.T.A wrote:
    Hej
    mam PCOS,
    prolaktyna skacze jak szalona
    a do tego brak owulacji
    Staramy się ponad rok a od tego cyklu mam stymulację owulacji
    Byłam w poniedziałek na usg pęcherzyk ładny 17mm, dzisiaj muszę podać sobie ovitrelle i działać
    Odstawiamy w tym cyklu luteinę która sztucznie wywoływała mi miesiaczke bo to chyba przez nią nie miałam owu
    Jak wasze starania przy PCOS? Miałyście stymulację? Ile razy musiałyście brać ovitrelle?
    Ja jestem teraz w 2 cyklu stymulowanym. W pierwszym miałam ovitrelle. Teraz w drugim byłam w piątek na monitoringu i ładne pęcherzyki 13 i 14mm i miałam przyjść wczoraj żeby nie podawać leków w ciemno. Lekarka mnie bada a tam pęcherzyków nie ma. Musiały pęknąć w poniedziałek wieczorem albo wczoraj.

Po ovitrelle strasznie mnie ciągnęło podbrzusze z 3 dni.
    Bierzesz coś na obniżenie prolaktyny ?

👩 PCOS, hiperprolaktynemia
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • elodie_08 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naburmuszona wrote:
    Hejka dziewczyny, daje wam nadzieję, u mnie ⏸️
    Na betę mogę pójść dopiero w poniedziałek i wtedy mam tez ginekologa :)

Gratulacje! :)

• FoxMother Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy ktoś kupował diety od Akademii Płodności ? Tonący chwyta brzytwy, albo ja doszłam do pomysłu, może warto skorzystać z specjalnej pomocy dietetycznej i to coś naprawi…

👩31 🧔40

❤️‍🔥 starania o rodzeństwo od listopad 2024
    💊 PCOS

Aromek, miovela pro
    29.04 - ⏸️ (po 2 stymulacjach)
    19.05 - mamy serduszko
    3.06 - serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
  • PA Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FoxMother wrote:
    Dziewczyny, a czy ktoś kupował diety od Akademii Płodności ? Tonący chwyta brzytwy, albo ja doszłam do pomysłu, może warto skorzystać z specjalnej pomocy dietetycznej i to coś naprawi…
    Ja kupiłam 28dni do płodności ale jakoś nie mogę się za to zabrać. 3 cykl obiecuje sobie, że od miesiączki zaczynam.

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • White1 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie może sposób jak wygrać z trądzikiem hormonowym?... 🙄😔

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji | MUCHa ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%

10.24 / 02.25
    Ilość 300mln PH 8.1 Ruch A+B 26% -> 61%
    Morfo 3% -> 4% Żywe 68% -> 79%

❌️01.25-06.25
    6 cykli stymulowanych
    Lametta + Zivafert

🔜08.07 drożność
  • Bella_33 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FoxMother wrote:
    Z akademii nie , ale od siebie mogę polecić dietę z centrum respo , dostosują do wymagań, wyników badań, jest aplikacją w której można zamieniać produkty, naprawdę to jest dieta sztos. Tylko zerkałam i od czasu jak ją stosowałam ceny poszły sporo w górę .

FoxMother lubi tę wiadomość

• A.G.A.T.A Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Ja jestem teraz w 2 cyklu stymulowanym. W pierwszym miałam ovitrelle. Teraz w drugim byłam w piątek na monitoringu i ładne pęcherzyki 13 i 14mm i miałam przyjść wczoraj żeby nie podawać leków w ciemno. Lekarka mnie bada a tam pęcherzyków nie ma. Musiały pęknąć w poniedziałek wieczorem albo wczoraj.

Po ovitrelle strasznie mnie ciągnęło podbrzusze z 3 dni.
    Bierzesz coś na obniżenie prolaktyny ?

Dzisiaj wzięłam zastrzyk ok 5h temu i czuję się ok, zobaczymy później
    Od kilku lat biorę dostinex. U mnie jest problem że jak wybiorę cały (pół tabletki raz w tyg) odstawię to PRL w przeciągu 2/3 mcy wraca znowu na wysoki poziom. Teraz mam brać dostinex aż do uzyskania pozytywnego testu, mam zmniejszoną dawkę na 1/4

• PA Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.G.A.T.A wrote:
    Dzisiaj wzięłam zastrzyk ok 5h temu i czuję się ok, zobaczymy później
    Od kilku lat biorę dostinex. U mnie jest problem że jak wybiorę cały (pół tabletki raz w tyg) odstawię to PRL w przeciągu 2/3 mcy wraca znowu na wysoki poziom. Teraz mam brać dostinex aż do uzyskania pozytywnego testu, mam zmniejszoną dawkę na 1/4
    Ja miałam brać Bromocorn, ale tylko przez to, że nie mogłam zajść w ciążę. Tylko wtedy myślałam, że to jedyny mój problem. Zanim zaczęłam brać tabletki trafiłam do szpitala i tam diagnoza PCOS.

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • A.G.A.T.A Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Ja miałam brać Bromocorn, ale tylko przez to, że nie mogłam zajść w ciążę. Tylko wtedy myślałam, że to jedyny mój problem. Zanim zaczęłam brać tabletki trafiłam do szpitala i tam diagnoza PCOS.

Ja miałam dużo stresu w pracy i wtedy pojawiła się prolaktyna…
    I tak samo jak Ty dowiedziałam się o PCOS, lekarz powiedział że „da się z tego wyjść” to ja i tak ryczałam jak się dowiedziałam.
    Mam nadzieję że długo nie będę na tej stymulacji i wszystko się uda 😣
    Ponoć ładny ten pęcherzyk.. zobaczymy

• PA Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.G.A.T.A wrote:
    Ja miałam dużo stresu w pracy i wtedy pojawiła się prolaktyna…
    I tak samo jak Ty dowiedziałam się o PCOS, lekarz powiedział że „da się z tego wyjść” to ja i tak ryczałam jak się dowiedziałam.
    Mam nadzieję że długo nie będę na tej stymulacji i wszystko się uda 😣
    Ponoć ładny ten pęcherzyk.. zobaczymy
    Mi akurat prolaktyna wyszła przez przypadek jak szukałam dlaczego ciągle śpię.
    Też mam nadzieje, ze długo to nie będzie trwało.
    Może w lipcu obie zobaczymy 2 kreski 🙂

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Na forum byłam w pierwszej ciąży (strata w 21 tygodniu) i zarzekałam się, że nie wracam (nakręcałam się strasznie niepotrzebnie). Zdiagnozowali mi PAI- homo i stwierdziłam, że przed wizytą zrobię badania jakie zaleca mi jeszcze chatGPT, a tam AMH 12,4… Nie mam żadnych objawów PCOS, na usg zawsze było wszystko okej. Na USG po poronieniu (6tygodni jakoś) ginka badała jajniki bardzo dokładnie i nic niepokojącego nie zauważyła. Idę dzisiaj do innego gin (przez to moje PAI-1) i cała się trzęsę, że wyjdzie PCOS, a ja już marzę o moim tęczowym dziecku.

Odchyłki od normy były max 2 dni, a teraz pierwszy raz okres mi się już spóźnia tydzień :/ totalnie zwariowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 13:54

💔 Marcysia 21t 👼
  • White1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Dzień dobry!

Na forum byłam w pierwszej ciąży (strata w 21 tygodniu) i zarzekałam się, że nie wracam (nakręcałam się strasznie niepotrzebnie). Zdiagnozowali mi PAI- homo i stwierdziłam, że przed wizytą zrobię badania jakie zaleca mi jeszcze chatGPT, a tam AMH 12,4… Nie mam żadnych objawów PCOS, na usg zawsze było wszystko okej. Na USG po poronieniu (6tygodni jakoś) ginka badała jajniki bardzo dokładnie i nic niepokojącego nie zauważyła. Idę dzisiaj do innego gin (przez to moje PAI-1) i cała się trzęsę, że wyjdzie PCOS, a ja już marzę o moim tęczowym dziecku.

Odchyłki od normy były max 2 dni, a teraz pierwszy raz okres mi się już spóźnia tydzień :/ totalnie zwariowałam
    Pewnie się spóźnia przez stres związany z obawą o PCOS. Jeśli udało się zajść w ciążę (pcos nie ma nic do utrzymania czy prawidłowości ciąży, szczególnie na późniejszym etapie), a do tego masz regularne cykle, to niezależnie od diagnozy, nie masz czym się przejmować. Robiłaś inne badania? Na przykład LH FSH?

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji | MUCHa ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%

10.24 / 02.25
    Ilość 300mln PH 8.1 Ruch A+B 26% -> 61%
    Morfo 3% -> 4% Żywe 68% -> 79%

❌️01.25-06.25
    6 cykli stymulowanych
    Lametta + Zivafert

🔜08.07 drożność
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Pewnie się spóźnia przez stres związany z obawą o PCOS. Jeśli udało się zajść w ciążę (pcos nie ma nic do utrzymania czy prawidłowości ciąży, szczególnie na późniejszym etapie), a do tego masz regularne cykle, to niezależnie od diagnozy, nie masz czym się przejmować. Robiłaś inne badania? Na przykład LH FSH?

Jeszcze nie, na razie skupiłam się na panice tym okropnie wysoki AMH 🙈 jeju, wychodzę na jakąś furiatke ale chyba potrzebowałam wylać swój strach. Mam nadzieję, że gin mi da dzisiaj jakieś wytyczne. Ten strach mi się włączył dopiero dzisiaj jak zobaczyłam ten wynik

💔 Marcysia 21t 👼
  • IwonaQ Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku cześć - o kurcze, rozumiem twoje obawy... Ale niespotykane to jest, racja. Ja dokładnie rok temu miałam identyczne amh 12. Tyle że u mnie jajniki jak 🍇.
    Ale myślę tak jak White - regularność cykli jest chyba kkuczowa - jeśli do tej pory były okej - będzie dobrze 💕

Ja dziś po wizycie, jestem w 31 dniu krwawienia. Lekarz zapisał luteinę pod język 3x dziennie przez 5 dni, potem powinnam przestać w końcu krwawić. Dziewczyny doświadczone z braniem progesteronu - jak to teraz będzie wyglądało? Czy jak krwawienie ustanie to za kilka dni znów się zacznie - po odstawieniu? Brała w ogóle któraś z was proga na zatrzymanie 🩸? Ja mam doczynienia z progiem pierwszy raz szczerze mówiąc, mimo diagnozy pcos od 6 lat 😅
    Podobno tak długie 🩸 wynika z zaprzestania wcześniejszej prawie pół rocznej stymulacji - "podziurawiłam" sobie jajniki jak to doktorek ujął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 18:36

·👩🏼‍❤️‍👨🏽 '95
    · badania nasienia ✅
    · oba jajowody drożne ✅
    · PCOS - cykle nieowulwcyjne,
    · wit.B12 - 164ng/ml 👎
    · 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
    · 1x naturalna owulacja ❌
    · wit. D, inozytol, cynk, foliany, zakwas z buraka, zioła ojca sroki, kobalamina
    · c.d.n.... 🙏
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IwonaQ wrote:
    HejAnku cześć - o kurcze, rozumiem twoje obawy... Ale niespotykane to jest, racja. Ja dokładnie rok temu miałam identyczne amh 12. Tyle że u mnie jajniki jak 🍇.
    Ale myślę tak jak White - regularność cykli jest chyba kkuczowa - jeśli do tej pory były okej - będzie dobrze 💕

Ja dziś po wizycie, jestem w 31 dniu krwawienia. Lekarz zapisał luteinę pod język 3x dziennie przez 5 dni, potem powinnam przestać w końcu krwawić. Dziewczyny doświadczone z braniem progesteronu - jak to teraz będzie wyglądało? Czy jak krwawienie ustanie to za kilka dni znów się zacznie - po odstawieniu? Brała w ogóle któraś z was proga na zatrzymanie 🩸? Ja mam doczynienia z progiem pierwszy raz szczerze mówiąc, mimo diagnozy pcos od 6 lat 😅
    Podobno tak długie 🩸 wynika z zaprzestania wcześniejszej prawie pół rocznej stymulacji - "podziurawiłam" sobie jajniki jak to doktorek ujął.
    Czy Twój lekarz zasugerował, że rezygnacja ze stymulacji zepsuła organizm? Jestem ciekawa jego argumentacji, bo z reguły stymuluje się 6 cykli a potem następuje przerwa i często organizm rozpędzony na hormonach działa sam przez chwilę albo ciągle.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, p/ciała p.plemnikom

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • IwonaQ Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, to był zupełnie nowy lekarz, nie ten u którego mialam stymulację. Ale tak, tak mi powiedział - że to stymulacja, a następnie jej zaprzestanie spowodowało ten bajzel. Ja ostatni zastrzyk gonapeptylu miałam w styczniu - potem dwa cykle 36 dniowe, kolejny 70 dni i zaczęło się to nieszczęsne krwawienie. Więc generalnie "rozpędziłam" się, ale jedynie na dwa cykle.

Ze strony mentalnej - jedyne "dobre" w tym w stanie rzeczy jest to, że całkowicie przestałam myśleć/marzyć o byciu w ciąży, brzuszku, dziecku. Błagam niebiosa o skrócenie tego krwawienia, chcę tylko żyć bez codziennego widoku 🩸. Dobijające jest jeśli twoje ciało nie reaguje na dwa różne kolejne leki. Chcę być już teraz tylko "normalna", z normalną miesiączką jak wszystkie dziewczyny. Może taka odskocznia od ciągłych myśli o ciąży "zatrybi".

·👩🏼‍❤️‍👨🏽 '95
    · badania nasienia ✅
    · oba jajowody drożne ✅
    · wit.B12 - 164ng/ml 👎
    · wit. D, inozytol, cynk, foliany, zakwas z buraka, zioła ojca sroki, kobalamina
    · c.d.n.... 🙏
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IwonaQ wrote:
    Siesiepy, to był zupełnie nowy lekarz, nie ten u którego mialam stymulację. Ale tak, tak mi powiedział - że to stymulacja, a następnie jej zaprzestanie spowodowało ten bajzel. Ja ostatni zastrzyk gonapeptylu miałam w styczniu - potem dwa cykle 36 dniowe, kolejny 70 dni i zaczęło się to nieszczęsne krwawienie. Więc generalnie "rozpędziłam" się, ale jedynie na dwa cykle.

Ze strony mentalnej - jedyne "dobre" w tym w stanie rzeczy jest to, że całkowicie przestałam myśleć/marzyć o byciu w ciąży, brzuszku, dziecku. Błagam niebiosa o skrócenie tego krwawienia, chcę tylko żyć bez codziennego widoku 🩸. Dobijające jest jeśli twoje ciało nie reaguje na dwa różne kolejne leki. Chcę być już teraz tylko "normalna", z normalną miesiączką jak wszystkie dziewczyny. Może taka odskocznia od ciągłych myśli o ciąży "zatrybi".
    Realnie to dziwne, bo co zaproponuje osobie właśnie bez owulacji albo z cyklami 70 dni? seks przez cały rok co dwa dni czy wydanie fortuny na testy owulacyjne i monitoring? Stymulacja to bardzo częsta forma regulacji cyklu i wywołania owulacji u osób z PCOS. 🤔

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, p/ciała p.plemnikom

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Martinasek Znajoma

Wysłany: 26 czerwca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Moja historia z PCOS wygląda trochę inaczej niż u was.
    AMH 14,01 ng/ml i androstendion 218 ng/dl.
    Cykle bywały 34 dniowe i 46 dniowe ale okres zawsze przychodzi. Obserwuję cykle, jest śluz płodny, pozytywne testy owulacyjne i były monitoringi cyklu które potwierdziły, że owulację występuje.
    Prawie 3 lata starań i tylko raz wystąpiła ciąża biochemiczna.
    Wprowadzona dieta i teraz cykle się skrócił do 30 dni.
    Nadal walczymy😐

Prośba do was, jakie ćwiczenia polecacie? W okolicy tylko siłownia ale to nie dla mnie. Czy bieganie jest dobre przy PCOS?

starania od 01.2023

24.04.2024 beta 99,93, progesteron 61,5 ng/ml
    26.04.2024 beta 214,38
    06.05.2024 poronienie samoistne

pod opieka dietetyka klinicznego od 01.2024
    04.2025 histeroskopia, wycięcie 2 polipów endometrialnych
    04.2025 zapalenie endometrium
  • IwonaQ Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Realnie to dziwne, bo co zaproponuje osobie właśnie bez owulacji albo z cyklami 70 dni? seks przez cały rok co dwa dni czy wydanie fortuny na testy owulacyjne i monitoring? Stymulacja to bardzo częsta forma regulacji cyklu i wywołania owulacji u osób z PCOS. 🤔

Nie wiem, zaproponował mi USG co dwa dni pod opieką kliniki i gonadotropiny 🤷‍♀️ jednak nie skreślał leków dobranych do moich poprzednich stymulacji

Hm, może jednak dopatrzył się, że w moim przypadku mogło to być leczenie "objawowe" a nie "długoterminowe"? Nie znałam tego lekarza i jego sposobu leczenia wcześniej. To też była jednorazowa wizyta aby począć coś w moim obecnym stanie.... Nie umawialiśmy się na dłuższe leczenie 😉

·👩🏼‍❤️‍👨🏽 '95
    · badania nasienia ✅
    · oba jajowody drożne ✅
    · wit.B12 - 164ng/ml 👎
    · c.d.n.... 🙏
  • PA Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinasek wrote:
    Hej dziewczyny,
    Moja historia z PCOS wygląda trochę inaczej niż u was.
    AMH 14,01 ng/ml i androstendion 218 ng/dl.
    Cykle bywały 34 dniowe i 46 dniowe ale okres zawsze przychodzi. Obserwuję cykle, jest śluz płodny, pozytywne testy owulacyjne i były monitoringi cyklu które potwierdziły, że owulację występuje.
    Prawie 3 lata starań i tylko raz wystąpiła ciąża biochemiczna.
    Wprowadzona dieta i teraz cykle się skrócił do 30 dni.
    Nadal walczymy😐

Prośba do was, jakie ćwiczenia polecacie? W okolicy tylko siłownia ale to nie dla mnie. Czy bieganie jest dobre przy PCOS?
    Ja biegam. Ale biegałam długo przed diagnozą. Potem odpuściłam bieganie, bo zaczęłam spać i drążyć dlaczego śpię. Teraz próbuje wrócić, tylko trochę ciężko mi.

Możesz spróbować jakiejś jogi czy pilatesu. Jest sporo ćwiczeń w internecie

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ