Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planujące starania na 2018 rok...
Odpowiedz

Planujące starania na 2018 rok...

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 16 do 25... ale brałam od 13 do 20... i dziś 25 dc. Zrobiłam sobie proga dziś.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ilodniowe cykle masz?

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    a ilodniowe cykle masz?

Dwa razy 29 i raz 26.. Chciała mi wyregulować by było 28 :p
    Wzięłam inaczej dupka bo chciałam dostać te 3 dni wcześniej by brać czopki...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie zapisalam do nowego lekarza na 5 lutego
    gin-endok i leczy tez nieplodnosc
    swietne opinie ma i blisko mnie przyjmuje

mam nadzieje, ze mi pomoze

chciclam isc do novum ale jak poczytalam jakie opinie tam maja lekarze i jacy bezczelni potrafia byc to zrezygnowalam. to nie na moje nerwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 15:16

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że Ci w klinikach to chamy :P

A ja mimo dupka... Mam teraz 10 proga i pewnie 8-10 dpo :D

dZhdp1.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz na mysli progesteron?
    a nie lepiej jak jest wyzszy?

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    masz na mysli progesteron?
    a nie lepiej jak jest wyzszy?

Zależy pewnie indywidualnie, może i lepszy byłby i większy :) Ja cholernie się cieszę z takiego :)

dZhdp1.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    no pewnie
    moj osttanio byl strasznie niski

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    :)
    no pewnie
    moj osttanio byl strasznie niski

Ja miałam 0.9 popłakałam się, że mam menopauze :P

dZhdp1.png

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,mialam dzis piekny sen...testowalam i 3 testy z dwoma wyraznymi kreskami:)jak ja sie cieszylam w tym snie,mialam nie myslec ale podswiadomosc robi swoje.prawie tydz po owulacji,29stycznia mam dostac @,ciekawe czy wytrzymam do tego dnia i nie zrobie testu.Od wczoraj mam chyba jakies zapalenie pecherza,przed snem szlam 3 razy do toalety,az mnie boli pecherz,nigdy nie mialam tego typu problemow.Czytalam ze to moze byc objaw cukrzycy lub przeziebienie no i ciazy,poniewaz powieksza sie macica,no ale nie tydzien po owulacji prawda?/kupilam dzis zurawine i leze pod kocykiem.

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mogę dołączyć? :)
    Mam 33 lata i w styczniu zaczęliśmy staranie o 3 dzidziusia.
    22-24 @, także zaraz się wyjaśni czy przyjdzie czy może nie :D
    Trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 20:38

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee- bardzo się cieszę !:) ja 12 stycznia dostałam w 47 dc po odstawieniu tabletek i zaczynamy od tego cyklu!:)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Jus@tyna Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie do testowania zostało jakieś 5 lub 8 dni mam nadzieję że ta franca w końcu nie przyjdzie :) jestem świeżo po badaniach hormonalnych wyszły wszystkie prawidłowo tempka u mnie rośnie.

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus@tyna wrote:
    Hej dziewczyny u mnie do testowania zostało jakieś 5 lub 8 dni mam nadzieję że ta franca w końcu nie przyjdzie :) jestem świeżo po badaniach hormonalnych wyszły wszystkie prawidłowo tempka u mnie rośnie.

to identycznie jak u mnie,za 8dni wypada@,oby nie przyszla.Kiedy mialas owulcje?masz jakies "objawy"??

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.... Z mojego przesunięcia starań od wiosny nici :) Jakaś masakra, tempkę mam kosmicnzą od paru dni, szyjka jest zupełnie inna, i pojawiły się wymioty :) Mąż jest w szoku bo ja nigdy nie wymiotuje, czasem jak się czymś struje (raz na rok) to muszę się zmusić a i tak nie wyjdzie :P a tutaj... Zaraz stracę żołądek :P W dodaktu za nic nie jestem zmęczona, a mam jakiegoś powera. W poniedziałek beta.

dZhdp1.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslisz,ze to ciąza?

wynik bety jutro prawda??

ja dzisiaj hormony zrobilam
    wyniki jutro to tez dam znac

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do maja wstrzymana... Wymioty przed okresem, ból pleców, mdłości... Wszystko na powrót mojej "kochanej" endometriozy... 5 lat leczenia w piździu po odstawieniu leków na 3msc ;(

dZhdp1.png

• kasiia93 Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Byłam dziś u ginekologa sprawdzić czy wszystko OK - tak po prostu, bo dość dawna mnie u niego nie było. Wspomniałam o tym, że w tym roku chcemy zacząć starania i polecił mi na 2-3 miesiące przed stosowanie OVARINu - czy któraś z Was go stosowała?

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia93 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Byłam dziś u ginekologa sprawdzić czy wszystko OK - tak po prostu, bo dość dawna mnie u niego nie było. Wspomniałam o tym, że w tym roku chcemy zacząć starania i polecił mi na 2-3 miesiące przed stosowanie OVARINu - czy któraś z Was go stosowała?

Ja, biorę też razem z infemem :p myślę, że jest super :) ale miałam gorszy miesiąc i dużo sobie odpuściłam... Muszę na nowo zacząć brać kwas i wszystko inne :P

dZhdp1.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dosc
    chyba znikne z tego forum i sie poddam
    bo nie mam sily sie oszukiwac
    badania powtorzone a wyszly gorzej niz wczesniej
    wtedy sie moglam oszukiwac ze nieodpowiedni dzien cyklu itd
    teraz bylo robione w 5dc
    fsh wtedy ok 60 a teraz 74,70
    lh 40,20 i estradiol z ponsd 100 spadl na 27,90

wyniki jak na menopauze

a wszyscy dookola mi mowili ze bedzie dobrze:/

widocznie nie moge miec dzieci jak tysiace innych kobiet i musze sie z tym psychocznie zmierzyc

16uddqk30vgif7kq.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ