Planujące starania na 2018 rok...
-
WIADOMOŚĆ
-
Darinka wrote:Myslalam, ze mam dobry wynik tsh (2,67) bo przeciez w normie, a teraz sie doczytalam na jakims forum, ze to za wysoki wynik dla starających sie zajsc w ciąze... może w tym tkwi problem. Chyba czeka mnie wizyta u endokrynologa
Niby nie jest zły, ja miałam 2,3 i zbijam właśnie, idę zrobić w tygodniu i zobaczyć jaki jest -
Endokrynolog. Zbadal mnie i zrobil usg tarczycy. Ja tez mialam wyniki krzywej cukrowej i insuliny. Wiec endokrynolog byl wskazany.
-
Darinka wrote:Myslalam, ze mam dobry wynik tsh (2,67) bo przeciez w normie, a teraz sie doczytalam na jakims forum, ze to za wysoki wynik dla starających sie zajsc w ciąze... może w tym tkwi problem. Chyba czeka mnie wizyta u endokrynologa
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Najlepiej w okolicach 1-1,5 dla staraczek sama w zeszłym roku zaczynałam z 2,8 poszłam do endokrynologa i dostałam najmniejsza dawkę euthyroxu.Jak wybierasz się do endo to proponuje iść z całym panelem czyli ft3,ft4 antyTG i antyTPO pewnie i tak ci to zleci a po co dwa razy płacić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:39
-
Anty tpo i tg jest wazne. Ja mialam w normie tamte trzy a tpo podwyzszone. Niby niewiele a jednak.
-
Darinka wrote:Ineczka a robilas sobie badania po jakim czasie spadlo do odpowiedniego poziomu?
Mi lekarz mowil, ze kolo 4-6 tygodni. -
Moze dac, ja robilam wszystko platne bo mi sie czekac nie chcialo itp
-
Hej, nie wiem czy ktoś mnie pamięta jestem Mama synka, który dzisiaj kończy 4,5 roku. Odstawiłam tabletki pod koniec listopada i dopiero teraz po 4,5 roku dostałam normalny @, mój cykl trwał 47 dni. Od tego cyklu zaczynamy się starać o drugie dziecko pozdrawiam !
-
Darinka wrote:Ineczka a robilas sobie badania po jakim czasie spadlo do odpowiedniego poziomu?
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Seli wrote:Mi lekarz mowil, ze kolo 4-6 tygodni.
Ineczka wrote:Jak ma się prolaktyne w normie a tylko tsh wysokie to może to trwać dłużej mniej więcej tyle co napisałaś Oznacza to wtedy, ze musimy szukać przyczyny wysokiego tsh niedoczynnosc,nadczynność hashimoto a to juz dłużej trwa niż zbicie tylko prolaktyny, dlatego ważne jest robienie całego czycowego bo samo tsh nam nic nie powie lekarzowi tez nie.Mozna mieć ładne tsh a inne parametry nie albo odwrotnie mieć wysokie antyTPO czy anty tg a mieć tsh w normie wtedy wydaje nam się, ze wszystko dobrze a niestety tak nie jest. Ja dzięki temu, ze zrobiłam szybko wszystko odkryłam zapalenie tarczycy, które dalej się nie rozwinęło
Prolaktyny nie badałam, ale chyba na ten cykl to zrobie bo mam możliwość. -
Dziewczyny te, które nie mają wykupionego abonamentu premium, czy wy też nie możecie wpisywać danych do wykresu? Od wczoraj nie mogę dodać temperatur ani nic na nim zmienić
U mnie w tym cyklu już myślałam że nic z tego bo miałam przedwczoraj i wczoraj plamienie ale dziś mi tak temperatura wzrosła... Może jest zawyżona bo później wstałam, no nie wiem , ale narobiła mi trochę nadziei
-
Ewelka Elka wrote:Dziewczyny te, które nie mają wykupionego abonamentu premium, czy wy też nie możecie wpisywać danych do wykresu? Od wczoraj nie mogę dodać temperatur ani nic na nim zmienić
U mnie w tym cyklu już myślałam że nic z tego bo miałam przedwczoraj i wczoraj plamienie ale dziś mi tak temperatura wzrosła... Może jest zawyżona bo później wstałam, no nie wiem , ale narobiła mi trochę nadziei
jak wstajesz to od godziny pełnej odejmujesz -10 a jak wstajesz wcześniej to dodajesz +10 np. jak o 5 zawsze mierzysz, wstaniesz o 7 to odejmujesz -0,20 a jak wstajesz wcześniej np. o 4 to do tej piątej by była rzetelna dodajesz 0,10