Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planujące starania na 2018 rok...
Odpowiedz

Planujące starania na 2018 rok...

Oceń ten wątek:
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, ze mam dobry wynik tsh (2,67) bo przeciez w normie, a teraz sie doczytalam na jakims forum, ze to za wysoki wynik dla starających sie zajsc w ciąze... może w tym tkwi problem. Chyba czeka mnie wizyta u endokrynologa :/

34bw2n0a9897alzf.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Myslalam, ze mam dobry wynik tsh (2,67) bo przeciez w normie, a teraz sie doczytalam na jakims forum, ze to za wysoki wynik dla starających sie zajsc w ciąze... może w tym tkwi problem. Chyba czeka mnie wizyta u endokrynologa :/

Niby nie jest zły, ja miałam 2,3 i zbijam właśnie, idę zrobić w tygodniu i zobaczyć jaki jest :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak czytam, ze ok. 2 powinno być, a czym zbijasz?

34bw2n0a9897alzf.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbijam do 1. Euthyroxem 25 mg 1/2 tabletki.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Darinka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bylas u endokrynologa czy ginekolog Ci przepisał?

34bw2n0a9897alzf.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokrynolog. Zbadal mnie i zrobil usg tarczycy. Ja tez mialam wyniki krzywej cukrowej i insuliny. Wiec endokrynolog byl wskazany.

dZhdp1.png

• Darinka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie tez sie umowię i zobaczymy co mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:24

34bw2n0a9897alzf.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Najlepiej w okolicach 1-1,5 dla staraczek sama w zeszłym roku zaczynałam z 2,8 poszłam do endokrynologa i dostałam najmniejsza dawkę euthyroxu.Jak wybierasz się do endo to proponuje iść z całym panelem czyli ft3,ft4 antyTG i antyTPO pewnie i tak ci to zleci a po co dwa razy płacić :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Najlepiej w okolicach 1-1,5 dla staraczek sama w zeszłym roku zaczynałam z 2,8 poszłam do endokrynologa i dostałam najmniejsza dawkę euthyroxu.Jak wybierasz się do endo to proponuje iść z całym panelem czyli ft3,ft4 antyTG i antyTPO pewnie i tak ci to zleci a po co dwa razy płacić :)
    Dzieki za podpowiedz ft3 i ft4 mam, ale pozostale musialabym zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:39

34bw2n0a9897alzf.png
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka a robilas sobie badania po jakim czasie spadlo do odpowiedniego poziomu?

34bw2n0a9897alzf.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anty tpo i tg jest wazne. Ja mialam w normie tamte trzy a tpo podwyzszone. Niby niewiele a jednak.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Ineczka a robilas sobie badania po jakim czasie spadlo do odpowiedniego poziomu?

Mi lekarz mowil, ze kolo 4-6 tygodni.

dZhdp1.png

• Darinka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz rodzinny moze dac na to skierowanie czy odplatnie robilyscie?

34bw2n0a9897alzf.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dac, ja robilam wszystko platne bo mi sie czekac nie chcialo itp

dZhdp1.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy ktoś mnie pamięta :) jestem Mama synka, który dzisiaj kończy 4,5 roku. Odstawiłam tabletki pod koniec listopada i dopiero teraz po 4,5 roku dostałam normalny @, mój cykl trwał 47 dni. Od tego cyklu zaczynamy się starać o drugie dziecko :) pozdrawiam !

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    U mnie bardzo szybko przy najmniejszej dawce po dwóch miesiącach już było w okolicach 2, ale w moim wypadku tsh było wysokie bo miałam bardzo wysoka prolaktyne i ona mi podbijała jak dostałam leki na PRL i na tsh jednocześnie to ładne spadło :) Po pół roku było 1,5 i mniej

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi lekarz mowil, ze kolo 4-6 tygodni.
    Jak ma się prolaktyne w normie a tylko tsh wysokie to może to trwać dłużej mniej więcej tyle co napisałaś :) Oznacza to wtedy, ze musimy szukać przyczyny wysokiego tsh niedoczynnosc,nadczynność hashimoto a to juz dłużej trwa niż zbicie tylko prolaktyny, dlatego ważne jest robienie całego czycowego bo samo tsh nam nic nie powie lekarzowi tez nie.Mozna mieć ładne tsh a inne parametry nie albo odwrotnie mieć wysokie antyTPO czy anty tg a mieć tsh w normie wtedy wydaje nam się, ze wszystko dobrze a niestety tak nie jest. Ja dzięki temu, ze zrobiłam szybko wszystko odkryłam zapalenie tarczycy, które dalej się nie rozwinęło :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jak ma się prolaktyne w normie a tylko tsh wysokie to może to trwać dłużej mniej więcej tyle co napisałaś :) Oznacza to wtedy, ze musimy szukać przyczyny wysokiego tsh niedoczynnosc,nadczynność hashimoto a to juz dłużej trwa niż zbicie tylko prolaktyny, dlatego ważne jest robienie całego czycowego bo samo tsh nam nic nie powie lekarzowi tez nie.Mozna mieć ładne tsh a inne parametry nie albo odwrotnie mieć wysokie antyTPO czy anty tg a mieć tsh w normie wtedy wydaje nam się, ze wszystko dobrze a niestety tak nie jest. Ja dzięki temu, ze zrobiłam szybko wszystko odkryłam zapalenie tarczycy, które dalej się nie rozwinęło :)

Prolaktyny nie badałam, ale chyba na ten cykl to zrobie bo mam możliwość.

dZhdp1.png

• Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te, które nie mają wykupionego abonamentu premium, czy wy też nie możecie wpisywać danych do wykresu? Od wczoraj nie mogę dodać temperatur ani nic na nim zmienić:/
    U mnie w tym cyklu już myślałam że nic z tego bo miałam przedwczoraj i wczoraj plamienie ale dziś mi tak temperatura wzrosła... Może jest zawyżona bo później wstałam, no nie wiem , ale narobiła mi trochę nadziei :)

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka Elka wrote:
    Dziewczyny te, które nie mają wykupionego abonamentu premium, czy wy też nie możecie wpisywać danych do wykresu? Od wczoraj nie mogę dodać temperatur ani nic na nim zmienić:/
    U mnie w tym cyklu już myślałam że nic z tego bo miałam przedwczoraj i wczoraj plamienie ale dziś mi tak temperatura wzrosła... Może jest zawyżona bo później wstałam, no nie wiem , ale narobiła mi trochę nadziei :)

jak wstajesz to od godziny pełnej odejmujesz -10 a jak wstajesz wcześniej to dodajesz +10 ;) np. jak o 5 zawsze mierzysz, wstaniesz o 7 to odejmujesz -0,20 a jak wstajesz wcześniej np. o 4 to do tej piątej by była rzetelna dodajesz 0,10

dZhdp1.png

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ