Planujące starania na 2018 rok...
-
WIADOMOŚĆ
-
muszerka89 wrote:Co do lekarza to się nawet nie wypowiadam,niestety taka prawda jak się nie zapłaci to nic sobie z nas nie robią,a i nie raz się idzie prywatnie a i tak mało się człowiek dowie.
Jeśli chodzi o badania,to faktycznie robione nie podczas menstruacji nie są miarodajne,sama ostatnio narobiłam badań przed wizytą u lekarza,wydałam tylko niepotrzebnie kase i jeszcze narobiłam sobie nadziei że jednak ze mną wszystko ok bo prócz podwyższonego testosteronu wszystkie były w normie,a Pani doktor i tak stwierdziła,że muszę zrobić 3-5 dc bo tak się ni liczą.
Także wcinaj dupka,i jak przyjdzie @ rób jeszcze raz badania,może wcale nie wyjdą takie złe;-)
liczę na to, teraz sie staram nie myslec.Zaczne sie stresowac przy odbiorze wynikow jak bede szla ponownie.Generalnie myslalam ze po laparoskopii i usunieciu ognisk endometriozy zajde w ciaze w max pol roku, a teraz po prostu chce zajsc.Wszystko sie zmienia i czlowiek mniej oczekuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja ... Eh, jest mi dziś mega smutno z bólu się zwijam... ostatni taki ból 5 lat temu, myślałam, że jest lepiej.. Ale gówno! kurwa mać, nawet dupek nie pomógł, a miałam brać od 16 do 25... dziś 16dc... zaczęłam wcześniej bo niby dziś powinnam dostać okresu i chciałam przedłużyć ten cykl. Jestem pewna, że skończy się tak jak każde 3 miesiące bez anty
-
nick nieaktualnySeli wrote:A ja ... Eh, jest mi dziś mega smutno z bólu się zwijam... ostatni taki ból 5 lat temu, myślałam, że jest lepiej.. Ale gówno! kurwa mać, nawet dupek nie pomógł, a miałam brać od 16 do 25... dziś 16dc... zaczęłam wcześniej bo niby dziś powinnam dostać okresu i chciałam przedłużyć ten cykl. Jestem pewna, że skończy się tak jak każde 3 miesiące bez anty
Przykro mi Seli,i co znowu będziesz musiała wrócić do tabletek anty?bo rozumiem że tabletki bierzesz żeby wyciszyć tą endomedriozę tak?no ale jak tu przy tabletkach zajść w ciąże,pogmatwane to wszystko. -
wspolczuje Seli, chociaz ja marze nawet o bolesnym okresie ale zeby byl
a co do endometriozy ja nie mialam tego markera mialam laparo diagnostyczne i okazalo sie ze jest endometrioza wiec sie zajeli od razu tym co jest
teraz inny lekarz kaze mi zrobic to CA 125 a ja nie wiem po co , bo myslalam ze to w celach diagnostycznych tylko
czy rozumiem ze to rosnie w zaleznosci na jakim etapie sie ma?
moze Ty Seli wiesz? -
muszerka89 wrote:Przykro mi Seli,i co znowu będziesz musiała wrócić do tabletek anty?bo rozumiem że tabletki bierzesz żeby wyciszyć tą endomedriozę tak?no ale jak tu przy tabletkach zajść w ciąże,pogmatwane to wszystko.
Jak mniej się dzieje to anty, jak nie... To jednoskładnikowe blokujące okres mam ogromnego doła, bo ból jest okropny, boje się, że coś mi tam wyrasta, a wiem, że czasem wystarczy tydzień. ;/ Nie chciałabym kolejnej operacji... -
seli biedna.moze zrob sobie jakis oklad termoforem...nie wiem:(
dziwczyny powiedzcie czy staracie sie glownie serduszkowac w calym cyklu,czy glownie celujeie w dni plodne???dzis sie naczytalam ze kobieta zaszla 3 dni [email protected] sie przyznac,ale nie uprawiamy regularnie seksu,z mojego powodu.Moje libido jest -10.moj maz juz nawet nie zbliza sie,bo zawsze szukam wymowek.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
29.09.2018❤️ -
_magda87_ wrote:seli biedna.moze zrob sobie jakis oklad termoforem...nie wiem:(
dziwczyny powiedzcie czy staracie sie glownie serduszkowac w calym cyklu,czy glownie celujeie w dni plodne???dzis sie naczytalam ze kobieta zaszla 3 dni [email protected] sie przyznac,ale nie uprawiamy regularnie seksu,z mojego powodu.Moje libido jest -10.moj maz juz nawet nie zbliza sie,bo zawsze szukam wymowek.
Ogrzewałam się i nagle przeszło, dziwne bo już wyłam z bólu i dobrze znałam taki ból...
To nie dobrze, to tak... Bezsenu. Najlepiej co 2-3 dni, bo po 3 dniach u mężczyzny plemniki ulegają uszkodzeniu, jeśli badał nasienie lub nie to właśnie co 2 dni jest najlepiej. Za często jest nie dobrze też ale po 5 dniach abstynencji mężczyzny już jest tragedia z plemnikami. Tak nam tłumaczyli na badaniu -
Hej dziewczyny to ja też się zapisuję ) my zaczęliśmy starania od grudnia niestety @ lada dzień ma przyjść... Ehhh... mam nadzieję, że do marca nam się uda. Mam umowę do 30 czerwca i do tego dnia moja kruszynka powinna mieć min.12 tygodni później niestety musimy przełożyć starania o cały rok ślub mamy w sierpniu 2019 no i nie wiem jak z pracąCzekamy na Ciebie maleństwo
-
A ja nie dostalam. Bol ustal. I temperatura wystrzelila. Dziwactwo ;p
-
_magda87_ wrote:seli biedna.moze zrob sobie jakis oklad termoforem...nie wiem:(
dziwczyny powiedzcie czy staracie sie glownie serduszkowac w calym cyklu,czy glownie celujeie w dni plodne???dzis sie naczytalam ze kobieta zaszla 3 dni [email protected] sie przyznac,ale nie uprawiamy regularnie seksu,z mojego powodu.Moje libido jest -10.moj maz juz nawet nie zbliza sie,bo zawsze szukam wymowek.
Jeśli nie chodzisz na monitoring, to nie możesz być pewna dni płodnych. Od zakończenia @ do przynajmniej 24 dc co dwa dni!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Bylam. O to chodzi. Ale w 8 dc i po objawach i sladzie pekniecia nie kontynuowalam. Ginka powiedziala, ze pekl, szyjka sie obnizyla i sluz juz nie byl plodny. Powiedziala, ze musial peknac w 6dc i mogl byc to pusty pecherzyk.
-
Witam Was dziewczyny
Jestem tu nowa, chociaż konto założyłam już jakiś czas temu, to dopiero teraz tak naprawdę zaczynamy z mężem myśleć o pierwszym dziecku Mam 24lata, ślub wzięliśmy w październiku tamtego roku.
Na razie czekamy, aż ja dostanę umowę w pracy, mąż będzie za niedługo zmieniał pracę, więc myślę, że nasze starania zaczniemy gdzieś w drugiej połowie roku.
Na razie jestem na etapie "przygotowań", tzn chce się wybrać do ginekologa (takiego, który chciałabym, aby prowadził moją ciążę), dentysta, badania, itp.
Mam nadzieję, że obecność tutaj i wymiana doświadczeń z Wami pomoże mi dotrwać do wyczekiwanych starań, bo już nie mogę się doczekać
Pozdrawiam Was ciepło -
kasiia93 wrote:Witam Was dziewczyny
Jestem tu nowa, chociaż konto założyłam już jakiś czas temu, to dopiero teraz tak naprawdę zaczynamy z mężem myśleć o pierwszym dziecku Mam 24lata, ślub wzięliśmy w październiku tamtego roku.
Na razie czekamy, aż ja dostanę umowę w pracy, mąż będzie za niedługo zmieniał pracę, więc myślę, że nasze starania zaczniemy gdzieś w drugiej połowie roku.
Na razie jestem na etapie "przygotowań", tzn chce się wybrać do ginekologa (takiego, który chciałabym, aby prowadził moją ciążę), dentysta, badania, itp.
Mam nadzieję, że obecność tutaj i wymiana doświadczeń z Wami pomoże mi dotrwać do wyczekiwanych starań, bo już nie mogę się doczekać
Pozdrawiam Was ciepło
Hej To jest zawsze dobry plan A ginekolog to święta rzecz, ja zmieniałam 3 razy... I mam nadzieję, że jestem u dobrego bo zaczynam się leczyć
-
Hej, postanowiłam sie dołączyć do Was dziewczyny. Od kwietnia 2017 nie biorę tabletek anty(bralam 8 lat). Myslalam, ze zajde w ciaze niedlugo po odstawieniu, ale niestety. Ginekolog twierdzi, ze wszystko jest ok. Przepisał mi ovarin, zjadlam trzy opakowania. Podczas ost wizyty 27 grudnia stwierdzil ladny pęcherzyk 26 mm i sprzyjające warunki do zaplodnienia, wiec sie staralismy z mężem. Dzis dostalam @. Troche poczytalam i ten pecherzyk 26 mm to chyba troche duzy jednak moze wgl nie pękł... no i zaczynam się martwic
-
Darinka wrote:Hej, postanowiłam sie dołączyć do Was dziewczyny. Od kwietnia 2017 nie biorę tabletek anty(bralam 8 lat). Myslalam, ze zajde w ciaze niedlugo po odstawieniu, ale niestety. Ginekolog twierdzi, ze wszystko jest ok. Przepisał mi ovarin, zjadlam trzy opakowania. Podczas ost wizyty 27 grudnia stwierdzil ladny pęcherzyk 26 mm i sprzyjające warunki do zaplodnienia, wiec sie staralismy z mężem. Dzis dostalam @. Troche poczytalam i ten pecherzyk 26 mm to chyba troche duzy jednak moze wgl nie pękł... no i zaczynam się martwic
Zbadaj siebie i męża Jak już prawie rok mija, myślę, że można się diagnozować.