X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planujące starania na 2018 rok...
Odpowiedz

Planujące starania na 2018 rok...

Oceń ten wątek:
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszerka89 wrote:
    Co do lekarza to się nawet nie wypowiadam,niestety taka prawda jak się nie zapłaci to nic sobie z nas nie robią,a i nie raz się idzie prywatnie a i tak mało się człowiek dowie.
    Jeśli chodzi o badania,to faktycznie robione nie podczas menstruacji nie są miarodajne,sama ostatnio narobiłam badań przed wizytą u lekarza,wydałam tylko niepotrzebnie kase i jeszcze narobiłam sobie nadziei że jednak ze mną wszystko ok bo prócz podwyższonego testosteronu wszystkie były w normie,a Pani doktor i tak stwierdziła,że muszę zrobić 3-5 dc bo tak się ni liczą.
    Także wcinaj dupka,i jak przyjdzie @ rób jeszcze raz badania,może wcale nie wyjdą takie złe;-)

liczę na to, teraz sie staram nie myslec.Zaczne sie stresowac przy odbiorze wynikow jak bede szla ponownie.Generalnie myslalam ze po laparoskopii i usunieciu ognisk endometriozy zajde w ciaze w max pol roku, a teraz po prostu chce zajsc.Wszystko sie zmienia i czlowiek mniej oczekuje

16uddqk30vgif7kq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do samego dupka to chyba poproszę na następny raz o kilka paczek,bo te moje długie cykle to mnie doprowadzą do szału,ileż można czekać;-) Dziennie czekam aż mi ta temperatura podskoczy a tu nic

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie masz? ja mialam zawsze krotkie, takie 25 dniowe

16uddqk30vgif7kq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po unormowaniu TSH co 40 dni,wcześniej najdłuższy coś koło 70.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tą endometriozą? ja się oczywiście naczytałam na internecie i przy okazji ostatnich badań zrobiłam CA 125 wynik był ok coś koło 5 a norma do 40 czy to już jest pewne że wszystko ok?

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ... Eh, jest mi dziś mega smutno :( z bólu się zwijam... ostatni taki ból 5 lat temu, myślałam, że jest lepiej.. Ale gówno! :( kurwa mać, nawet dupek nie pomógł, a miałam brać od 16 do 25... dziś 16dc... zaczęłam wcześniej bo niby dziś powinnam dostać okresu i chciałam przedłużyć ten cykl. Jestem pewna, że skończy się tak jak każde 3 miesiące bez anty :(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A ja ... Eh, jest mi dziś mega smutno :( z bólu się zwijam... ostatni taki ból 5 lat temu, myślałam, że jest lepiej.. Ale gówno! :( kurwa mać, nawet dupek nie pomógł, a miałam brać od 16 do 25... dziś 16dc... zaczęłam wcześniej bo niby dziś powinnam dostać okresu i chciałam przedłużyć ten cykl. Jestem pewna, że skończy się tak jak każde 3 miesiące bez anty :(

Przykro mi Seli,i co znowu będziesz musiała wrócić do tabletek anty?bo rozumiem że tabletki bierzesz żeby wyciszyć tą endomedriozę tak?no ale jak tu przy tabletkach zajść w ciąże,pogmatwane to wszystko.

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspolczuje Seli, chociaz ja marze nawet o bolesnym okresie ale zeby byl

a co do endometriozy ja nie mialam tego markera mialam laparo diagnostyczne i okazalo sie ze jest endometrioza wiec sie zajeli od razu tym co jest
    teraz inny lekarz kaze mi zrobic to CA 125 a ja nie wiem po co , bo myslalam ze to w celach diagnostycznych tylko
    czy rozumiem ze to rosnie w zaleznosci na jakim etapie sie ma?
    moze Ty Seli wiesz?

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszerka89 wrote:
    Przykro mi Seli,i co znowu będziesz musiała wrócić do tabletek anty?bo rozumiem że tabletki bierzesz żeby wyciszyć tą endomedriozę tak?no ale jak tu przy tabletkach zajść w ciąże,pogmatwane to wszystko.

Jak mniej się dzieje to anty, jak nie... To jednoskładnikowe blokujące okres :( mam ogromnego doła, bo ból jest okropny, boje się, że coś mi tam wyrasta, a wiem, że czasem wystarczy tydzień. ;/ Nie chciałabym kolejnej operacji...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seli biedna.moze zrob sobie jakis oklad termoforem...nie wiem:(

dziwczyny powiedzcie czy staracie sie glownie serduszkowac w calym cyklu,czy glownie celujeie w dni plodne???dzis sie naczytalam ze kobieta zaszla 3 dni [email protected] sie przyznac,ale nie uprawiamy regularnie seksu,z mojego powodu.Moje libido jest -10.moj maz juz nawet nie zbliza sie,bo zawsze szukam wymowek.

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _magda87_ wrote:

dziwczyny powiedzcie czy staracie sie glownie serduszkowac w calym cyklu,czy glownie celujeie w dni plodne???dzis sie naczytalam ze kobieta zaszla 3 dni [email protected] sie przyznac,ale nie uprawiamy regularnie seksu,z mojego powodu.Moje libido jest -10.moj maz juz nawet nie zbliza sie,bo zawsze szukam wymowek.

Ogrzewałam się i nagle przeszło, dziwne bo już wyłam z bólu i dobrze znałam taki ból...

To nie dobrze, to tak... Bezsenu. Najlepiej co 2-3 dni, bo po 3 dniach u mężczyzny plemniki ulegają uszkodzeniu, jeśli badał nasienie lub nie to właśnie co 2 dni jest najlepiej. Za często jest nie dobrze też ale po 5 dniach abstynencji mężczyzny już jest tragedia z plemnikami. Tak nam tłumaczyli na badaniu :P

dZhdp1.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie jajniki bola, wczoraj w nocy tez
    chcialabym dostac ten okres jeszcze w czasie brania duphastonu:/

16uddqk30vgif7kq.png
  • NaTaLusia87 Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to ja też się zapisuję :)) my zaczęliśmy starania od grudnia niestety @ lada dzień ma przyjść... Ehhh... mam nadzieję, że do marca nam się uda. Mam umowę do 30 czerwca i do tego dnia moja kruszynka powinna mieć min.12 tygodni później niestety musimy przełożyć starania o cały rok ślub mamy w sierpniu 2019 no i nie wiem jak z pracą

Czekamy na Ciebie maleństwo
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dostalam. Bol ustal. I temperatura wystrzelila. Dziwactwo ;p

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _magda87_ wrote:

Jeśli nie chodzisz na monitoring, to nie możesz być pewna dni płodnych. Od zakończenia @ do przynajmniej 24 dc co dwa dni! :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam. O to chodzi. Ale w 8 dc i po objawach i sladzie pekniecia nie kontynuowalam. Ginka powiedziala, ze pekl, szyjka sie obnizyla i sluz juz nie byl plodny. Powiedziala, ze musial peknac w 6dc i mogl byc to pusty pecherzyk.

dZhdp1.png

• kasiia93 Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :)
    Jestem tu nowa, chociaż konto założyłam już jakiś czas temu, to dopiero teraz tak naprawdę zaczynamy z mężem myśleć o pierwszym dziecku :) Mam 24lata, ślub wzięliśmy w październiku tamtego roku.
    Na razie czekamy, aż ja dostanę umowę w pracy, mąż będzie za niedługo zmieniał pracę, więc myślę, że nasze starania zaczniemy gdzieś w drugiej połowie roku.
    Na razie jestem na etapie "przygotowań", tzn chce się wybrać do ginekologa (takiego, który chciałabym, aby prowadził moją ciążę), dentysta, badania, itp.

Mam nadzieję, że obecność tutaj i wymiana doświadczeń z Wami pomoże mi dotrwać do wyczekiwanych starań, bo już nie mogę się doczekać :)

Pozdrawiam Was ciepło ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia93 wrote:
    Witam Was dziewczyny :)
    Jestem tu nowa, chociaż konto założyłam już jakiś czas temu, to dopiero teraz tak naprawdę zaczynamy z mężem myśleć o pierwszym dziecku :) Mam 24lata, ślub wzięliśmy w październiku tamtego roku.
    Na razie czekamy, aż ja dostanę umowę w pracy, mąż będzie za niedługo zmieniał pracę, więc myślę, że nasze starania zaczniemy gdzieś w drugiej połowie roku.
    Na razie jestem na etapie "przygotowań", tzn chce się wybrać do ginekologa (takiego, który chciałabym, aby prowadził moją ciążę), dentysta, badania, itp.

Mam nadzieję, że obecność tutaj i wymiana doświadczeń z Wami pomoże mi dotrwać do wyczekiwanych starań, bo już nie mogę się doczekać :)

Pozdrawiam Was ciepło ;)

Hej :) To jest zawsze dobry plan :) A ginekolog to święta rzecz, ja zmieniałam 3 razy... I mam nadzieję, że jestem u dobrego bo zaczynam się leczyć :)

dZhdp1.png

• Darinka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, postanowiłam sie dołączyć do Was dziewczyny. Od kwietnia 2017 nie biorę tabletek anty(bralam 8 lat). Myslalam, ze zajde w ciaze niedlugo po odstawieniu, ale niestety. Ginekolog twierdzi, ze wszystko jest ok. Przepisał mi ovarin, zjadlam trzy opakowania. Podczas ost wizyty 27 grudnia stwierdzil ladny pęcherzyk 26 mm i sprzyjające warunki do zaplodnienia, wiec sie staralismy z mężem. Dzis dostalam @. Troche poczytalam i ten pecherzyk 26 mm to chyba troche duzy jednak :/ moze wgl nie pękł... no i zaczynam się martwic :(

34bw2n0a9897alzf.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Hej, postanowiłam sie dołączyć do Was dziewczyny. Od kwietnia 2017 nie biorę tabletek anty(bralam 8 lat). Myslalam, ze zajde w ciaze niedlugo po odstawieniu, ale niestety. Ginekolog twierdzi, ze wszystko jest ok. Przepisał mi ovarin, zjadlam trzy opakowania. Podczas ost wizyty 27 grudnia stwierdzil ladny pęcherzyk 26 mm i sprzyjające warunki do zaplodnienia, wiec sie staralismy z mężem. Dzis dostalam @. Troche poczytalam i ten pecherzyk 26 mm to chyba troche duzy jednak :/ moze wgl nie pękł... no i zaczynam się martwic :(

Zbadaj siebie i męża :) Jak już prawie rok mija, myślę, że można się diagnozować.

dZhdp1.png

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ