X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planujące starania na 2018 rok...
Odpowiedz

Planujące starania na 2018 rok...

Oceń ten wątek:
  • Ewelka Elka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i tak wczoraj miałam temperaturę 36.72 o normalnej porze, a dziś 36.93 godzinę później ;) niezły wzrost prawda? ;)

2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka Elka wrote:
    Dziewczyny te, które nie mają wykupionego abonamentu premium, czy wy też nie możecie wpisywać danych do wykresu? Od wczoraj nie mogę dodać temperatur ani nic na nim zmienić:/
    U mnie w tym cyklu już myślałam że nic z tego bo miałam przedwczoraj i wczoraj plamienie ale dziś mi tak temperatura wzrosła... Może jest zawyżona bo później wstałam, no nie wiem , ale narobiła mi trochę nadziei :)
    Od wczoraj albo dzisiaj tylko w abonamencie premium trochę słabe to zrobili :(

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Prolaktyny nie badałam, ale chyba na ten cykl to zrobie bo mam możliwość.
    Warto zrobić :) Niby można w dowolnym cyklu, ale jar obijam do 5dnia opisałam w pamiętniku co i jak gdyby co a potem jak wyniki interpretować trochę się naczytałam o tej prolaktynie heh

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, a Ty dlugo sie staralas? Czy to wlasnie po uregulowaniu tsh i prolaktyny zaszlas w ciąże ?

34bw2n0a9897alzf.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Warto zrobić :) Niby można w dowolnym cyklu, ale jar obijam do 5dnia opisałam w pamiętniku co i jak gdyby co a potem jak wyniki interpretować trochę się naczytałam o tej prolaktynie heh

Dobrze wiedziec ;) chce zrobic wszystko. Bo tak sie zastanawiam ile ja mam estradiolu. Zrobil mi sie miesniak i wyglada, ze to przez ten nadmiar...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Ineczka, a Ty dlugo sie staralas? Czy to wlasnie po uregulowaniu tsh i prolaktyny zaszlas w ciąże ?
    Udało się w 9 cyklu. Zbiłam PRL tsh,ale od razu się nie udało chodziłam na monitoring miałam nawet drożność robiona i w pierwszym cyklu po hsg się udało.Cala moja drogę opisałam w pamiętniku często do niego odsyłam bo wszystko dokładnie tam opisuje a sporo osób pyta i łatwiej mi napisać raz niż potem w różnych wątkach wiec zapraszam :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dobrze wiedziec ;) chce zrobic wszystko. Bo tak sie zastanawiam ile ja mam estradiolu. Zrobil mi sie miesniak i wyglada, ze to przez ten nadmiar...
    Ja na pierwsza wizytę u gin szlam z wynikami z 5 dc tsh,PRL,estradiol LH i FSH jak dostałam zalecenie o kontakt z endo to do tej wizyty dorobiłam ft3,ft4,antyTG anty tpo i po zestawieniu tychbwynikow plus usg już wszystko wiedział dostałam lek na tsh a na PRL gin mi przepisała

v5abi09kg49ph79h.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zajrzeć ale nie mogę do Twojego pamiętnika, jest tylko jeden wpis...

dZhdp1.png

• Darinka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

I ja również zaglądałam i tylko jeden wpis.

34bw2n0a9897alzf.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Skopiuj linka z opisu pod suwaczkiem Niestety po zajściu w ciąże przeniosło mnie na fioletowa i nie mogłam dodać tutaj wpisów wiec wszytsko opisuje na fioletowej :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczko, Twoja rozpiska pomaga :) Sama chce zrobić hormony :)

dZhdp1.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ineczko, Twoja rozpiska pomaga :) Sama chce zrobić hormony :)
    Bardzo się ciesze :) Sama nabiegalam się do lekarzy narobiłam badań, które jak policzę ile kosztowały to eh a składki na NFZ co miesiąc zabierają a nic się z tego nie ma.Potem zauważyłam, ze ogromna radość sprawia mi to, ze mogę się doświadczeniem i wiedza z kimś podzielić a jeszcze rok temu byłam totalnie zielona :) I tak oto powstał pamiętnik :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,jestem w trakcie dni plodnych,od piatku robie testy owulacyjne,w sobote i niedzile byly II kreski ale takie bladsze,dzis jest grubsza,wg wykresu mam dzis owulacje.Wczoraj bardziej odczuwalam objawy,klucie w jajnikach i bol w podbrzuszu,dzis jakby sie uspokoilo,w sobote rzadki sluz,wczoraj gesty i rozciagliwy.Serduszka od soboty,dzis tez jestesmy nastawieni,maz w dobrym humorze,idealne warunki wydawaloby sie,ale nie nastawiam sie ze sie teraz uda.Bardzo bym oczywiscie chciala ale zobaczymy:)

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _magda87_ wrote:
    hej,jestem w trakcie dni plodnych,od piatku robie testy owulacyjne,w sobote i niedzile byly II kreski ale takie bladsze,dzis jest grubsza,wg wykresu mam dzis owulacje.Wczoraj bardziej odczuwalam objawy,klucie w jajnikach i bol w podbrzuszu,dzis jakby sie uspokoilo,w sobote rzadki sluz,wczoraj gesty i rozciagliwy.Serduszka od soboty,dzis tez jestesmy nastawieni,maz w dobrym humorze,idealne warunki wydawaloby sie,ale nie nastawiam sie ze sie teraz uda.Bardzo bym oczywiscie chciala ale zobaczymy:)

Magda, trzeba wierzyć, że sie uda i nie tracić nadzieji :) skoro wszystkie znaki wskazuja na owulacje to tylko sie cieszyc;) a jak długo sie starasz?

34bw2n0a9897alzf.png
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Magda, trzeba wierzyć, że sie uda i nie tracić nadzieji :) skoro wszystkie znaki wskazuja na owulacje to tylko sie cieszyc;) a jak długo sie starasz?

Tak instensywnie to staramy sie pierwszy cykl,chcielismy w poprzednim juz ale moj maz mial wyjazd i slabo sie staralismy,takze od nowego bedziemy sie starac.Moj organizm obserwuje juz tak mniej wiecej od lipca,kwas foliowy od sierpnia.Zostal mi ostatni tester owulacyjny,nie wiem w ktory dzien mialam owulacje,wg kalendarzyka bella wczoraj,wg ovu dzis,a ja czulam ze mialam w niedziele:)

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche czasu mnie tu nie bylo
    skonczylam brac duphaston te zwiekszona dawke i od wczoraj czekam na okres
    jak do poniedz nie dostane to chyba sie zalamie:/
    musze powtorzyc badania hormonow i sprobowac najlepiej zglosic sie na badania do ginekologa ktory pracuje w szpitalu gdzie robia komplet badan np przez kilka dni
    2 osoby mi tak polecily wiec moze to lepsze niz ganianie od lekarza do lekarza a moja kolezanka takie skierowanie dostala
    biore od dzisiaj tez Bromergon na zbicie prolaktyny, juz mam skutki uboczne w postaci bolow glowy:/

16uddqk30vgif7kq.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOSTALAM OKRES!!!!!!!!!
    teraz w poniedz powtorka LH, FSH i estradiol
    trzymajcie kciuki zeby wyszly ok

okres po duphastonie wskazuje na to, ze to nie menopauza
    wiec moze mam szanse na ciaze:)

16uddqk30vgif7kq.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    DOSTALAM OKRES!!!!!!!!!
    teraz w poniedz powtorka LH, FSH i estradiol
    trzymajcie kciuki zeby wyszly ok

okres po duphastonie wskazuje na to, ze to nie menopauza
    wiec moze mam szanse na ciaze:)

SUPER !

Ja czekam... 5 dzień po dupku :)

dZhdp1.png

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie nie wiem czy mi nie przepisza dupka jeszcze przez kilka cykli zeby okres unormowac bo ren progesteron u mnie slaby
    ile czasu Ty masz brac?

16uddqk30vgif7kq.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ