plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
Effcia........................5.............28lat........08.01???.........wielkopolskie
zosia-ktosia........6....................30lat.......11.01..................łódzkie
Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
Beata.................6...................29lat.......14.01.................mazowieckie
aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
Mała29.............89...................29lat.......17.01................Wielka Brytania
samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
anna_w...............9...................30lat.......20.01................lubelskie
blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
Shagga_80........3.....................32lat...... .31.01.................łódzkie
иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
Malvinka.............4.....................25lat.......??.01...............dolnośląskie
Wsk...................8....................23lata......??.01.................
Woseba...............13(odwołane)......24lata......02.02................południe Polski
anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
Libra...................4...................30lat........04.02.................łódzkie
ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
Amicizia ............2………………….26 lat.......07.02................małopolskie
muzarcia............1.....................30lat.......?????................opolskie
kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
klamka...................4................35lat........????................mazowieckie -
nick nieaktualnygocha04 wrote:Rucia wrote:Amicizia na waszym miejscu poszłabym do agencji nieruchomości, zapytała się pierwszego z brzegu agenta o sytuacjna rynku na dzień dzisiejszy, na prognozy na najbliższe pół roku, czy mieszkania/domy potanieją, czy cena może będzie się utrzymywać, taki agent odpowie wam na wszystkie pytania, oni są dobrze poinformowani, więc będziesz mogła mieć rozeznanie, czy warto inwestować takie pieniądze w mieszkanie czy lepiej w dom, czy może poczekać bo ceny polecą w dół.
Moim zdaniem samemu lepiej się rozeznać w rynku, agenci są fajni jak ktoś wie czego szuka, bo wtedy można powiedzieć im to, to i to potrzebuje i oni mają całą ofertę, albo większość, ale jak trafi na kanalie albo jakiegoś świerzaka to będzie gadał tak, żeby cokolwiek sprzedać bo oni mają co najmniej 2% od ceny sprzedaży. I co ważne jak zachodzi z agentem to zmiejszają się szanse na negocjacje.
Gocha ale mi chodzi tylko o rozeznanie się, nie korzystanie z ich usług. Długi czas pracowałam w agencji nieruchomości jako doradca klienta, wiem jacy potrafią być agenci, ale jeżeli chodzi tylko o jakieś informacje to zawsze pomogą. -
mauysia wrote:Ja mieszkam w czteropiętrowym bloku z płyty z końca lat 60 i wygląda mi to na solidne budownictwo.
najgorsze są te ogromne wierzowce, a płyta płycie nierówna. Wiadomo w lata 80 też wkraczał kryzys i robili to na co ich było stać, a że było ogólne zamieszanie to i tak samo budowali.
A z kredytami wcale nie jest tak kolorowo, banki strasznie zaostrzyły kryteria i maglują strasznie. Mało kogo teraz na kredyt stać, pomimo tego, że na pierwszym spotkaniu doradca wylicza zdolność. A wyliczać musi, bo musi też wyrobić jakieś minimum wniosków, żeby go nie wywalili.
Ceny mieszkań już i tak mocno spadły więcej spadać nie będą, mogą teraz utrzymywac się na takim poziomie przez jakiś czas.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyMoja koleżanka zalazła mieszkanie na tablicy.pl bez pośredników super cena!! Ja znowu auto kupiłam z tablicy.pl i jak narazie nie narzekam!!
kota mojego też z tych ogłoszeń kupiłam i nawet udało mi się zarobić i wystawiłam 2 fotele na sprzedaż i szybko kupiec się znalazł!!!Fedra lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:i dzikei dziewczyny za rade i potiwerdzenie ze cena dobra i ze ogolnie teraz te obnizki
Fedra czyli myslisz przekonywac go do domu w Tarnowie?
w tym mieszkaniu ogrzewanie jest c.o. i wiesz jak juz mialabym mieszkac gdzie s w krk to chyba tam bo jendak ciotka w poblizu to dobra opcja zwlaszcza ze mieszkalam z nia 5 lsat i jest moja chrzestna i nie ma dzieci ma tylko mnie wiec zawsze by mi pomogla przy dziecku itd... no ale moz euda sie go na Tarnow przekonac.... tylko jak to zrobic... jak kiedys mowilam o cenach to stwierdzil ze calezycie dojezdzac do krk...hheh...to tez robota mamusi ktora uwaza ze dojezdzac z krzeszowic mozna ale z innego miasta juz nie a do tego ze praca to tylko w krk a to nie prawda mieszkam tu juz tyle czasu i nie mam pracy a mam az 3 fakultety i jakies znajomosci...
he he he
powiem tak u mnie być takiego taniego domu nie kupiła więc lepiej w Tarnowie korzystać puki się da bo jak zrobili A4 to ludzie będą uciekać z krk do innych miast tam gdzie zycie tańsze
a że w Tarnowie rodzine mamy to będę robić tak meża do kuzyna a ja do Ciebie na kawęAmicizia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
AGA 30 wrote:Fedra wrote:ja bym wolała dom jeśli bym miała wybór
A my kupimy mieszkanko jakieś najpierw a jak zdrowie i szczęście pozwoli to jak wygram w lotka to i domek wybuduję he he!!!
no0 my też zaczeliśmy od mieszkania bo to pewniejsza inwestycja i mam taki sam plan że jak wygramy w totka to sobie domek sprawimy
a może i My się do Tarnowa przeniesiemy za AmiAmicizia lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
gocha04 wrote:Rucia wrote:Amicizia na waszym miejscu poszłabym do agencji nieruchomości, zapytała się pierwszego z brzegu agenta o sytuacjna rynku na dzień dzisiejszy, na prognozy na najbliższe pół roku, czy mieszkania/domy potanieją, czy cena może będzie się utrzymywać, taki agent odpowie wam na wszystkie pytania, oni są dobrze poinformowani, więc będziesz mogła mieć rozeznanie, czy warto inwestować takie pieniądze w mieszkanie czy lepiej w dom, czy może poczekać bo ceny polecą w dół.
Moim zdaniem samemu lepiej się rozeznać w rynku, agenci są fajni jak ktoś wie czego szuka, bo wtedy można powiedzieć im to, to i to potrzebuje i oni mają całą ofertę, albo większość, ale jak trafi na kanalie albo jakiegoś świerzaka to będzie gadał tak, żeby cokolwiek sprzedać bo oni mają co najmniej 2% od ceny sprzedaży. I co ważne jak zachodzi z agentem to zmiejszają się szanse na negocjacje.
Tu sie torche rozeznałąm czytajac artykuły na necie i ogolnie na razie nie zapowiadaja podwyzek i przeiwduja przestój na tym rynku bo wygasła rodzina na swoim i jest zapowiedziany nowy program Mieszkanie dla Młodych, wiec raczej nie przewiduja wzrostu cen bo wiekszosc bedzie chciala czekac na moment z dopłatami do mieszkan wiec ogolnie teraz jest dobry czas na kupno mieszkan czy domow a ceny ogolnie wiem jakie sa u mnie a jakie w krk 100% roznicy wiec wiecie....
mysle zachecac meza do domu... wlasnie nie wytrztymalam i mu wpsomnialam o tym bo chcialam to mieszkanie ogladac ale skoro mysle teraz o domu... to wlasnie zeby nie bylo tak jak Gosia napisala wspomnialam mu na razie tylko mu mowie dodaje informacji na metoda "na dzieciaka" tak zawsze go rozbrajałąmw wiec o domu i mieszkaniu staram sie dokladnie tak mu mowic ... tylko problem jest taki ze on mialby dom albo chociaz ziemie ale kompletnie nieuzbrojona u siebie w tym zadupiu gdzie nei znajdziemy na pewno pracy a ja tam mieszkac nie zamierzam... wiec musze mu pokazac przewage mojego miasta od jego Krzeszowic... wiem i rzumiem dlaczego chcilaby mieskzac u siebie bo ja z podobnych powodow chce u siebie... no ale zjego rodzicami ne wyobrazam sobie mieszkania i zycia i ogolnei to ja strasznie tesknie za moim miastem i rodzina i moim starym psiakiem i kotami a on nie bardzo umie to zrozumiec tzn rozumie ale nie tak jak ja bo to facet i nie do konca wie co czuje kobieta i jak bardzo doskwiera mi to mieszkanie w Krk....
no coz... modle sie zbey udalo mi sie go przekonac....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2013, 10:31
Fedra lubi tę wiadomość
-
Rucia wrote:Amicizia na waszym miejscu poszłabym do agencji nieruchomości, zapytała się pierwszego z brzegu agenta o sytuacjna rynku na dzień dzisiejszy, na prognozy na najbliższe pół roku, czy mieszkania/domy potanieją, czy cena może będzie się utrzymywać, taki agent odpowie wam na wszystkie pytania, oni są dobrze poinformowani, więc będziesz mogła mieć rozeznanie, czy warto inwestować takie pieniądze w mieszkanie czy lepiej w dom, czy może poczekać bo ceny polecą w dół.
z tego co ostatnio słyszałam ceny już w dół raczej nie pójdą jeśli nawet to nie wiele teraz sytuacja na rynku pracy jest bardzo cieżka i jest lekka stagnacja jeśli chodzi o kupno domu czy mieszkania ludzie czekają aż ceny zejdą a sprzedający czekają aż ludzie będą mieć kase na ich nieruchomości i nie koniecznie chcą z ceny zejść...
ale s[pecjalisty zapytać nie zawadzi bo ja to słyszałam w grudniu17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Rucia wrote:gocha04 wrote:Rucia wrote:Amicizia na waszym miejscu poszłabym do agencji nieruchomości, zapytała się pierwszego z brzegu agenta o sytuacjna rynku na dzień dzisiejszy, na prognozy na najbliższe pół roku, czy mieszkania/domy potanieją, czy cena może będzie się utrzymywać, taki agent odpowie wam na wszystkie pytania, oni są dobrze poinformowani, więc będziesz mogła mieć rozeznanie, czy warto inwestować takie pieniądze w mieszkanie czy lepiej w dom, czy może poczekać bo ceny polecą w dół.
Gocha ale mi chodzi tylko o rozeznanie się, nie korzystanie z ich usług. Długi czas pracowałam w agencji nieruchomości jako doradca klienta, wiem jacy potrafią być agenci, ale jeżeli chodzi tylko o jakieś informacje to zawsze pomogą.
Jak tak zajść i się podpytać to ok, ale nic im nie podpisywać, bo późńiej już jesteś ich klientem i koniec. Podpisać oczywiście jak agent pojedzie pokazać jakieś mieszkanie i konkretnie będzie mówił.
Rucia ja z agentami też współpracuje i tam mają takie rotacje, że nowi sa kompletnie nie przygotowani i nie czający o co chodzi i szlak mnie trafia jak ich widzę. Ale są i agenci bardzo ogarnięci i wiedzący co z czym się je i umiejący przedstawić ofertę klientowi.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
zosia-ktosia wrote:wiecie co? a ja tak na chwilę zmieniając temat..
kilka dni temu byłam sobie na fb i zagadał do mnie mój znajomy z podstawówki.. gadka luźna, o pogodzie, on pytał akurat o tytuł piosenki.. no i zeszło na związki.. zaczął mi pisać że mus ie nie układa, że żona odeszła, nie widuje się z dzieckiem itp.. z jego ust wyglądało to nieciekawie.. napisałam że życze mu powodzenia i żeby jego żona zmądrzała bo nie wie co traci..
wczoraj wchodze na fb a tam wiadomośc od jego zony:( poznałam po nazwisku, bo jej nie znam.. napisała że nie powinnam jej oceniać itp skoro jej nie znam i że to jej mąż ma problem z sobą..
głupio mi sie zrobiło.. toteż ja przeprosiłam, i rzeczywiście na drugi raz zamkne sie bo wiem sama po sobie że każdy medal ma dwie strony.. a jak to w związkach bywa czasem mężczyźni robią z siebie niewinne istotki..
uciełam temat i już.
ale widze że tu nic nie jest pewne, piszesz do jednej osoby, odpisuje inna:)
no to faktycznie ma ładne problemy z żoną jeśli włazi mu na jego konto i czyta jego korespondencje
ale faktycznie jeśli chodzi o facetów to na dwoje babka wróżyła często tak gadają bo mają ochote na romans wtedy ich żony są takie złe taki ich nie rozumieją i w sumie to oni są w trakcie rozwodu a tak naprawdę sielanka jak nigdzie tylko bzykać mu się chce i opowiada pierdołyzosia-ktosia lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
hehe Rucia a ja swój jeszcze 29lat będę spłacać, czyli bliżej niż dalej heheh:)
Rucia lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
zosia-ktosia wrote:kredyt - najgorsza rzecz na świecie. a tak się zarzekałam że nigdy żadnego nie wezmę..
jeden spłacam, drugi dopiero zacznę
widzisz Zosia to tak jak pisałam wczoraj 'na co plujesz to boliżesz' nie ma co się zarzekać, bo i tak będzie jak ma być.Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Amicizia wrote:gocha04 wrote:Rucia wrote:Amicizia na waszym miejscu poszłabym do agencji nieruchomości, zapytała się pierwszego z brzegu agenta o sytuacjna rynku na dzień dzisiejszy, na prognozy na najbliższe pół roku, czy mieszkania/domy potanieją, czy cena może będzie się utrzymywać, taki agent odpowie wam na wszystkie pytania, oni są dobrze poinformowani, więc będziesz mogła mieć rozeznanie, czy warto inwestować takie pieniądze w mieszkanie czy lepiej w dom, czy może poczekać bo ceny polecą w dół.
Tu sie torche rozeznałąm czytajac artykuły na necie i ogolnie na razie nie zapowiadaja podwyzek i przeiwduja przestój na tym rynku bo wygasła rodzina na swoim i jest zapowiedziany nowy program Mieszkanie dla Młodych, wiec raczej nie przewiduja wzrostu cen bo wiekszosc bedzie chciala czekac na moment z dopłatami do mieszkan wiec ogolnie teraz jest dobry czas na kupno mieszkan czy domow a ceny ogolnie wiem jakie sa u mnie a jakie w krk 100% roznicy wiec wiecie....
mysle zachecac meza do domu... wlasnie nie wytrztymalam i mu wpsomnialam o tym bo chcialam to mieszkanie ogladac ale skoro mysle teraz o domu... to wlasnie zeby nie bylo tak jak Gosia napisala wspomnialam mu na razie tylko mu mowie dodaje informacji na metoda "na dzieciaka" tak zawsze go rozbrajałąmw wiec o domu i mieszkaniu staram sie dokladnie tak mu mowic ... tylko problem jest taki ze on mialby dom albo chociaz ziemie ale kompletnie nieuzbrojona u siebie w tym zadupiu gdzie nei znajdziemy na pewno pracy a ja tam mieszkac nie zamierzam... wiec musze mu pokazac przewage mojego miasta od jego Krzeszowic... wiem i rzumiem dlaczego chcilaby mieskzac u siebie bo ja z podobnych powodow chce u siebie... no ale zjego rodzicami ne wyobrazam sobie mieszkania i zycia i ogolnei to ja strasznie tesknie za moim miastem i rodzina i moim starym psiakiem i kotami a on nie bardzo umie to zrozumiec tzn rozumie ale nie tak jak ja bo to facet i nie do konca wie co czuje kobieta i jak bardzo doskwiera mi to mieszkanie w Krk....
no coz... modle sie zbey udalo mi sie go przekonac....
o jej tylko nie to zadupie Krzeszowice... tarnów to przynajmniej jest miastoja miałam możliwość pracowania w Krzeszowicach ale dojazd odemnie żaden mimo że to jakieś 20 km
tak więc lepiej urabiaj o Tarnów a jak już nie to lepiej Kraków ale nie Krzeszowice...
zresztą powiedz mu ze jak będzie dzidzia to bardziej Ci pomoże Twoja mama niż teściowa zawsze tak jestAmicizia lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
takie czasu.. ludzi nie stać żeby samemu odłożyć.. żeby rodzice pomogli..przynazjmniej ja tak mam.
ale w końcu się biorę za finanse. coś tam zbiram "do skarpety" nawet M nie wie bo zaraz by "pożyczył".. on ma takie lepkie łapki do kasy.. nie umie się rządzić nimi.
a tak to chociaż na czarną godzinę coś będzie. w lutym 13tka wpłynie to też całośc osdłożę.Fedra, Rucia lubią tę wiadomość
-
gocha04 wrote:Rucia wrote:gocha04 wrote:Rucia wrote:Amicizia na waszym miejscu poszłabym do agencji nieruchomości, zapytała się pierwszego z brzegu agenta o sytuacjna rynku na dzień dzisiejszy, na prognozy na najbliższe pół roku, czy mieszkania/domy potanieją, czy cena może będzie się utrzymywać, taki agent odpowie wam na wszystkie pytania, oni są dobrze poinformowani, więc będziesz mogła mieć rozeznanie, czy warto inwestować takie pieniądze w mieszkanie czy lepiej w dom, czy może poczekać bo ceny polecą w dół.
Gocha ale mi chodzi tylko o rozeznanie się, nie korzystanie z ich usług. Długi czas pracowałam w agencji nieruchomości jako doradca klienta, wiem jacy potrafią być agenci, ale jeżeli chodzi tylko o jakieś informacje to zawsze pomogą.
Jak tak zajść i się podpytać to ok, ale nic im nie podpisywać, bo późńiej już jesteś ich klientem i koniec. Podpisać oczywiście jak agent pojedzie pokazać jakieś mieszkanie i konkretnie będzie mówił.
Rucia ja z agentami też współpracuje i tam mają takie rotacje, że nowi sa kompletnie nie przygotowani i nie czający o co chodzi i szlak mnie trafia jak ich widzę. Ale są i agenci bardzo ogarnięci i wiedzący co z czym się je i umiejący przedstawić ofertę klientowi.
he he he
ja z racji tego że szukałam lokalu dla dwóch firm i troche się naoglądałam to też poznałam troche prace tych ludków od nieruchomości i naprawdę trzeba czasami się strasznie pilnowac bo potrafią takie kity wciskać że hej...
Ami jak będziesz chciała to razem moze podejść do jakiegoś biura pośrednictwa nieruchomości i się rozejrzeć co oni tam proponująAmicizia lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Amicizia wrote:i dzikei dziewczyny za rade i potiwerdzenie ze cena dobra i ze ogolnie teraz te obnizki
Fedra czyli myslisz przekonywac go do domu w Tarnowie?
w tym mieszkaniu ogrzewanie jest c.o. i wiesz jak juz mialabym mieszkac gdzie s w krk to chyba tam bo jendak ciotka w poblizu to dobra opcja zwlaszcza ze mieszkalam z nia 5 lsat i jest moja chrzestna i nie ma dzieci ma tylko mnie wiec zawsze by mi pomogla przy dziecku itd... no ale moz euda sie go na Tarnow przekonac.... tylko jak to zrobic... jak kiedys mowilam o cenach to stwierdzil ze calezycie dojezdzac do krk...hheh...to tez robota mamusi ktora uwaza ze dojezdzac z krzeszowic mozna ale z innego miasta juz nie a do tego ze praca to tylko w krk a to nie prawda mieszkam tu juz tyle czasu i nie mam pracy a mam az 3 fakultety i jakies znajomosci...
he he he
powiem tak u mnie być takiego taniego domu nie kupiła więc lepiej w Tarnowie korzystać puki się da bo jak zrobili A4 to ludzie będą uciekać z krk do innych miast tam gdzie zycie tańsze
a że w Tarnowie rodzine mamy to będę robić tak meża do kuzyna a ja do Ciebie na kawę
juz zapraszam, teraz tylko trzeba skuteczny plan uknuc zeby meza przekonac do kupna domu w Tarnowie
i oglnie polecam, przyjemne nie za duze nie za małe miasto bardzo ładne starówka to starówka jest gdzie spacrowac sa parki baseny lodowiska las itd. uwielbiam moje miastoFedra lubi tę wiadomość