plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmicizia wrote:i dzikei dziewczyny za rade i potiwerdzenie ze cena dobra i ze ogolnie teraz te obnizki
Fedra czyli myslisz przekonywac go do domu w Tarnowie?
w tym mieszkaniu ogrzewanie jest c.o. i wiesz jak juz mialabym mieszkac gdzie s w krk to chyba tam bo jendak ciotka w poblizu to dobra opcja zwlaszcza ze mieszkalam z nia 5 lsat i jest moja chrzestna i nie ma dzieci ma tylko mnie wiec zawsze by mi pomogla przy dziecku itd... no ale moz euda sie go na Tarnow przekonac.... tylko jak to zrobic... jak kiedys mowilam o cenach to stwierdzil ze calezycie dojezdzac do krk...hheh...to tez robota mamusi ktora uwaza ze dojezdzac z krzeszowic mozna ale z innego miasta juz nie a do tego ze praca to tylko w krk a to nie prawda mieszkam tu juz tyle czasu i nie mam pracy a mam az 3 fakultety i jakies znajomosci...
Amicizia 40 minut dojazdu, to żadna strata. Mój M. teraz mając 20 km do warszawy jedzie niekiedy godzinę. Mając jeszcze możliwośc dojazdu autostradą do Krakowa, ja bym się nie zastanawiała nad wyborem, tylko od razu szła w dom.
Znajdź jakiś sposób na M. Może jakoś go urobiszWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2013, 09:48
Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wiecie co? a ja tak na chwilę zmieniając temat..
kilka dni temu byłam sobie na fb i zagadał do mnie mój znajomy z podstawówki.. gadka luźna, o pogodzie, on pytał akurat o tytuł piosenki.. no i zeszło na związki.. zaczął mi pisać że mus ie nie układa, że żona odeszła, nie widuje się z dzieckiem itp.. z jego ust wyglądało to nieciekawie.. napisałam że życze mu powodzenia i żeby jego żona zmądrzała bo nie wie co traci..
wczoraj wchodze na fb a tam wiadomośc od jego zony:( poznałam po nazwisku, bo jej nie znam.. napisała że nie powinnam jej oceniać itp skoro jej nie znam i że to jej mąż ma problem z sobą..
głupio mi sie zrobiło.. toteż ja przeprosiłam, i rzeczywiście na drugi raz zamkne sie bo wiem sama po sobie że każdy medal ma dwie strony.. a jak to w związkach bywa czasem mężczyźni robią z siebie niewinne istotki..
uciełam temat i już.
ale widze że tu nic nie jest pewne, piszesz do jednej osoby, odpisuje inna:) -
nick nieaktualny
-
zosia-ktosia wrote:wiecie co? a ja tak na chwilę zmieniając temat..
kilka dni temu byłam sobie na fb i zagadał do mnie mój znajomy z podstawówki.. gadka luźna, o pogodzie, on pytał akurat o tytuł piosenki.. no i zeszło na związki.. zaczął mi pisać że mus ie nie układa, że żona odeszła, nie widuje się z dzieckiem itp.. z jego ust wyglądało to nieciekawie.. napisałam że życze mu powodzenia i żeby jego żona zmądrzała bo nie wie co traci..
wczoraj wchodze na fb a tam wiadomośc od jego zony:( poznałam po nazwisku, bo jej nie znam.. napisała że nie powinnam jej oceniać itp skoro jej nie znam i że to jej mąż ma problem z sobą..
głupio mi sie zrobiło.. toteż ja przeprosiłam, i rzeczywiście na drugi raz zamkne sie bo wiem sama po sobie że każdy medal ma dwie strony.. a jak to w związkach bywa czasem mężczyźni robią z siebie niewinne istotki..
uciełam temat i już.
ale widze że tu nic nie jest pewne, piszesz do jednej osoby, odpisuje inna:)
O kurczę, ale akcja...
Ciekawe, czy to żona podczytuje jego wiadomośći na FB (ale niby jak?), czy to on jej wszystko powiedział... Tak czy inaczej, rzeczywiście sytuacja dla Ciebie niekomfortowa... -
Rucia wrote:Amicizia czyli mieszkanie z wielkiej płyty. Mieszkałam w takim bloku 14 lat. MASAKRA !!! Ściany totalnie krzywe, wszędzie świszczy i piszczy. Budownictwo typowe jak na tamte lata. Byle dużo byle szybko.
Niekoniecznie Rucia, te wielkie wierzowce z płyty są faktycznie do kitu i zsypy na klatkach (co prawda teraz większość z nich jest już pozamykana i nieczynna) ale robactwo może się tam szlajać, no i brak miejsc pod blokiem to standard. W tych mniejszych wielkich płytach, czyli max 4 piętra jest troche lepiej, ale wiadomo co cienka płyta a co np kamiennica z przed wojny z mega grubymi murami. Nowe budownictwo jest łade, pytanie tylko jak długo będzie ładne i estetyczne teraz też się na wszystkim oszczędza.
Ami musisz zdecydować się czy na mieszkanie męża namawiać czy na dom, bo jak zaczniesz o mieszkaniu i on się zgodzi, a później wypalisz z domem to, żeby nie było takiej sytuacji, że broń boże on się wkurzy i powie, że z jego rodzicami będziecie mieszkać albo na wynajmowanym. Przemyśl to i stwórz odpowiednią strategie działania....mam nadzieje że się uda
mauysia, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
AGA, Libra, zaktualizujecie tabelkę?
No, szybkim krokiem zbliżamy się do kolejnego potencjalnego wysypu fasolek
BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
Effcia........................5.............28lat........08.01???.........wielkopolskie
Libra...................3...................30lat........10.01.................łódzkie
zosia-ktosia........6....................30lat.......11.01..................łódzkie
Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
Beata.................6...................29lat.......14.01.................mazowieckie
aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
Mała29.............89...................29lat.......17.01................Wielka Brytania
samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
anna_w...............9...................30lat.......20.01................lubelskie
blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
Shagga_80........3.....................32lat...... .31.01.................łódzkie
иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
Malvinka.............4.....................25lat.......??.01...............dolnośląskie
Wsk...................8....................23lata......??.01.................
Woseba...............13(odwołane)......24lata......02.02................południe Polski
anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
Amicizia ............2………………….26 lat.......07.02................małopolskie
muzarcia............1.....................30lat.......?????................opolskie
kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
AGA30...............26..................30lat.......?????.................opolskie
klamka...................4................35lat........????................mazowieckie -
3 godziny mnie nie było, a tu tyle żeście naskrobały
że trudno nadążyć
.
Zrobiłam badania, jestem lżejsza 0 280 zł. Wyniki za godzinę i znowu muszę wyjść w domu. Teraz tylko badania nasienia i monitoring po południu.
Co do badania szyjki to ja tego w ogóle nie potrafięi jakoś mam hamulce, bo nie lubię tam sobie "grzebać"
Jak ja wam zazdroszczę tych cena mieszkań. W moim mieście mieszkanie deweloperskie kosztuj ponad 400tyś. Rynek wtórny odrobinę tylko tańszy.
-
Rucia wrote:Amicizia na waszym miejscu poszłabym do agencji nieruchomości, zapytała się pierwszego z brzegu agenta o sytuacjna rynku na dzień dzisiejszy, na prognozy na najbliższe pół roku, czy mieszkania/domy potanieją, czy cena może będzie się utrzymywać, taki agent odpowie wam na wszystkie pytania, oni są dobrze poinformowani, więc będziesz mogła mieć rozeznanie, czy warto inwestować takie pieniądze w mieszkanie czy lepiej w dom, czy może poczekać bo ceny polecą w dół.
Moim zdaniem samemu lepiej się rozeznać w rynku, agenci są fajni jak ktoś wie czego szuka, bo wtedy można powiedzieć im to, to i to potrzebuje i oni mają całą ofertę, albo większość, ale jak trafi na kanalie albo jakiegoś świerzaka to będzie gadał tak, żeby cokolwiek sprzedać bo oni mają co najmniej 2% od ceny sprzedaży. I co ważne jak zachodzi z agentem to zmiejszają się szanse na negocjacje.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyBellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
Effcia........................5.............28lat........08.01???.........wielkopolskie
Libra...................3...................30lat........10.01.................łódzkie
zosia-ktosia........6....................30lat.......11.01..................łódzkie
Dora...................2...................30lat.......13.01..................pomorskie
gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
Beata.................6...................29lat.......14.01.................mazowieckie
aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
Mała29.............89...................29lat.......17.01................Wielka Brytania
samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
anna_w...............9...................30lat.......20.01................lubelskie
blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
Shagga_80........3.....................32lat...... .31.01.................łódzkie
иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
Malvinka.............4.....................25lat.......??.01...............dolnośląskie
Wsk...................8....................23lata......??.01.................
Woseba...............13(odwołane)......24lata......02.02................południe Polski
anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
Amicizia ............2………………….26 lat.......07.02................małopolskie
muzarcia............1.....................30lat.......?????................opolskie
kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
klamka...................4................35lat........????................mazowieckiemauysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Ja mieszkam w czteropiętrowym bloku z płyty z końca lat 60 i wygląda mi to na solidne budownictwo.
Moich rodziców blok był wybudowany w latach 80. 8 piętrowy tandetny klocek, gdzie pamiętam do dziś, okna się nie domykały, wiało pod parapetami, w zimę spałam w ubraniu, meble nie przylegały do ścian, sąsiad kichnął piętro niżej, to krzyczałam mu na zdrowie, jak kotś na kiblu siedział, też było słychać czy ma krótsze czy dłuższe posiedzenie.mauysia, AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucia wrote:mauysia wrote:Ja mieszkam w czteropiętrowym bloku z płyty z końca lat 60 i wygląda mi to na solidne budownictwo.
Moich rodziców blok był wybudowany w latach 80. 8 piętrowy tandetny klocek, gdzie pamiętam do dziś, okna się nie domykały, wiało pod parapetami, w zimę spałam w ubraniu, meble nie przylegały do ścian, sąsiad kichnął piętro niżej, to krzyczałam mu na zdrowie, jak kotś na kiblu siedział, też było słychać czy ma krótsze czy dłuższe posiedzenie.
to są uroki bloków he he!!!wszyscy o wszystkich wiedzą!! -
Rucia wrote:mauysia wrote:Ja mieszkam w czteropiętrowym bloku z płyty z końca lat 60 i wygląda mi to na solidne budownictwo.
Moich rodziców blok był wybudowany w latach 80. 8 piętrowy tandetny klocek, gdzie pamiętam do dziś, okna się nie domykały, wiało pod parapetami, w zimę spałam w ubraniu, meble nie przylegały do ścian, sąsiad kichnął piętro niżej, to krzyczałam mu na zdrowie, jak kotś na kiblu siedział, też było słychać czy ma krótsze czy dłuższe posiedzenie.
No to niezłe masz doświadczenia z wielką płytą
Ja mieszkałam 25 lat w 11-piętrowcu z lat 80 (na parterze), ale na szczęście nie miałam takich doznań