X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojej wsi sklepik kościół przedszkole jest więc nie mam tak żle a do miasteczka mam 3km latem i rowerem jeżdżę ale droga się niebezpieczna zrobiła u nas to ostatnio strach rowerem!!!
    Ja w bloku mieszkam wynajmuję mieszkanie i mam nadzieję że kiedyś uda nam się nazbierać na własne m w tym roku chcemy zacząć odkładanie!!!
    A takie mieszkanko jak moje u nas kosztuje ok 120 tyś więc nie jest aż tak zle!!! Szkoda ze nie mam jakiejś ciotki w ameryce co by dolary słała he he!!! ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej kochane ja tylko na chwile przywitac:)mam dzis tyle pracy ze niewiem czy to wszystko ogarne..
    aha i takie małe pytanie bym miała odnosnie domowych masek na włosy?:)kupiłam ostatnio olejek rycynowy na rzesy:)ale wyczytałam ze jest tez dobry na włosy..zna moze któras z Was jakis sprawdzony przepis ze tak to nazwe:)bo w necie to wszedzie tylko z jajkiem..ale jakos nie wyobrazam sobię żołtka na głowie...niby mozna sam olejek..ale podobno ciezko zmyć...doradźcie cos kochane moje:)

Moja mama pół życia kładła mi jajka na głowie. Jako dziecko miałam bardzo mało włosów, teraz mam ich tak dużo, że przeklinam te maseczki z jajka.

zosia-ktosia, mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku na wesele odkładać będziemy a na następny może na wlasne M!!!

Fedra lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a-koczek wrote:
    Ale to nie jest robienie za jego plecami dostanie informacje szukam mieszkania załatwiam kredyt i w czasnie gdy bedzie to rozwazał ty załatwiasz formalności

ja bym tak nie umiała, razem oglądaliśmy mieszkania razem podejmowaliśmy decyzje razem jechaliśmy załatwić kredyt i razem remontowaliśmy mieszkania... nie wyobrażam sobie żeby coś robić za plecami czy tez obok mojego męża bo w moim odczuciu nie na tym polega związek...
    no ale każdy ma swoje odczucia :)

ja tez bym tak nie umiala i nie mogla, wole poczekac ale zeby decyzje o mieszkaniu podjac razem zwlaszcza ze ja sie nie znam na wszytskim a chce zeby potem nie mogl mi wyrzucac ze go zmuszalam itd. A z tym oglądaniem to nawet jestem go w stanie zachecic bo nie wytrzymalam i mu wpsomnialam o tym i choc nie byl zadowolony z poruszanego tematu to jak sie zpaytalam to stwierdzil ze zobaczyc to by mógł ale jeszcze nie zdecydowal czy dzwonic i nas umawiac, a jutro bedziemy w tamtej okolicy wiec moze podejdziemy zobaczyc... tylko teraz siedzi mi w głowie fakt za podobne pieniadze mozemy miec dom u mnie....

Fedra, Dora lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Woseba wrote:
    hej kochane ja tylko na chwile przywitac:)mam dzis tyle pracy ze niewiem czy to wszystko ogarne..
    aha i takie małe pytanie bym miała odnosnie domowych masek na włosy?:)kupiłam ostatnio olejek rycynowy na rzesy:)ale wyczytałam ze jest tez dobry na włosy..zna moze któras z Was jakis sprawdzony przepis ze tak to nazwe:)bo w necie to wszedzie tylko z jajkiem..ale jakos nie wyobrazam sobię żołtka na głowie...niby mozna sam olejek..ale podobno ciezko zmyć...doradźcie cos kochane moje:)

a ja ci powiem że maseczka z jajek jest bardzo dobra. może dziwnie brzmi ale naprawde działa. ja jej nie stosowałam ale moja koleżanka tak. miała "płowe" blond włosy. po systematycznym stosowaniu tej sameczki włosy zrobiły jej sie bardziej lśniące i (prazynajmniej wizualnie) miała ich więcej, mniej jej wypadały.

to moze jednak spróbuje:)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Na mojej wsi sklepik kościół przedszkole jest więc nie mam tak żle a do miasteczka mam 3km latem i rowerem jeżdżę ale droga się niebezpieczna zrobiła u nas to ostatnio strach rowerem!!!
    Ja w bloku mieszkam wynajmuję mieszkanie i mam nadzieję że kiedyś uda nam się nazbierać na własne m w tym roku chcemy zacząć odkładanie!!!
    A takie mieszkanko jak moje u nas kosztuje ok 120 tyś więc nie jest aż tak zle!!! Szkoda ze nie mam jakiejś ciotki w ameryce co by dolary słała he he!!! ;-)

Aga bardziej się opłaca euro, i funty :)

AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez wynajmujemy tylko takie małe mieszkanie bo kiedys tu były biura i mamy jeden pokoj kuchnia łazienka
    kiedys moze cos pobudujemy

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:

Hej Wosebko,

dobrych parę lat temu interesowałam się tą kwestią, ale z tego, co pamiętam, to robiłam sobie jakąś taką maseczkę z nafty kosmetycznej, olejku, cytryny i jajka i jeszcze dodawałam kilka kropel jakiejśtam witaminy. W miarę dobrze się spłukiwało, ale mokre włosy były takie jakby twarde i sztywne, więc na końcu, po spłukaniu, nakładałam jeszcze trochę normalnej odżywki.

Potem przestałam się w to bawić i kupiłam taki (śmierdzący dość) specyfik - maseczkę WAX TREATMENT, czy coś w tym rodzaju, a po spłukaniu rozcierałam na włosy z dwie krople jedwabiu do włosów BIOSILK.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 3 roku życia byłam łusa jak kolano i mama robiła mi płukanki z pokrzywy i pomogło.. włosy grube, ciemne i ciężkie jak druty, bo sie układac nie chcą. Maska z jajka na twarz też dobra, bo ściąga skórę i wygląda się jak porcelanowa lalka:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia euro mój M zarabia więc mogą być dolce nawet he he!!! no albo funty!! Ale niestety będzie tylko to co mój M zarabia bo ciotki nie mamy żadnej i liczyć możemy tylko na siebie!!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Fedra wrote:
    Amicizia wrote:
    Hej musze komus napisac bo z moim M nie moge za bardzo o tym gadac, bo chyba i tak juz go troche wkurza moje ogladanie meiszkan w necie ale znalazlam mieszkanie za 275 tys 4 pokoje na osiedlu niedaleko mojej cioci i przyjaciopl co w sumie wazne dla mnie bo jak cos bedzie mial kto pomoc przy dziecku... i normalnie juz bym tam pisala sie dowiadywac czy ta oferta jeszcze aktualna itd ale nie chce znowu tam dzwonic dopoki moj M nie przetrawi i nie podejmie jakiejs decyzji... a 4 pokoje dla nas to wrecz idealne rozwiazanie, bo moj M musi miec swoja pracownie na sprzety zamykana na klucz, wiec to taki pokoj tylko dla niego, a cena tego mieszkanka na prawde super!!! i nie wiem co robic... bo tez nie chce go wkurzyc ze niby go naciskam itd ale znowu wiecznie czekac nie moge, nie wime chyba musze przestac te mieszkania ogladac ale znowu ktos musi to pilnowac bo tez wiecznie sie zastanawiac nie mozna... ale juz mi lepiej ze moglam sie wam tu wygadac... to dobrej nocki

a ja bym zadzwoniła sprawdziła czy fajne i czy mi się podoba ajeśli by mi się podobało to bym wierciła mojemu dziure w brzuchu żeby chociaż je obejrzał bo facet musi zobaczyć ;)
    a hdzie to mieszkanko w Krakowie czy tam u Ciebie? bo jeśli Kraków to musze przyznać że niezła cena :)

Witam Was, mąż mnie dziś obudził sniadaniem do łózka wiec wreszcie wstałam o przyzwoitej porze i ładnie do was dołączsam

to cena mieskzania w krakowie na Biezanowie, u mnie w miesicie taki metraz kosztuje koło 160000zł a za cene tego mieszkania w krk jestem w stanie kupic dom z działką w stanie deweloperskim. W nocy spac nie mogłam bo tak sobie pomysłałam ze moze by mi sie jednak udało przekonac mojego M do kupna domu u mnie, bo to nie takie znowu małe miasto ja tam mialabym wieksza szanse na prace a on spokojnie cos byz nalazl bo nawet uczelnie tam sa i firmy i zakłady, a poza tym chciał otworzyc własna frme wiec nie ma znaczenia gdzie by mieszkal, a poza tym tam zycie byloby tansze niz tu a teraz kiedy jest juz puszczona A4 to 40 minut i jestes w krk, a i besz tego wiele ludzi tak robi ze dojezdza do krk ode mnie bo tu taniej a tam wieksze zarobki...

ja zawsze chcialam wrocic do siebie nigdy nie chcialam mieszkacv w krk to kupno mieszkania to taki kompromis z mojej strony bo szkoda wiecznie wynajmowac a ze mam parcie na dzidziusia to i na urzadzanie nam wspólnego M....

no ja sobie nie wyobrażam mieszkania w Krakowie więc kupiliśmy mieszkanie tu u Nas za 160000 przed bumem 64m dojazd do Krakowa zajmuje około 40 min samochodem do centrum a busem 1h :)
    ja bym się nie zastanawiała i nie kupowała w Krakowie zresztą Bieżanów troche kojaże jakeiś super nowe budownictwo to nie jest no i trzeba sprawdzić czym ogrzewają :)
    tak więc trzymam kciuki za decyze a do Ciebie to teraz faktycznie 40 min A4 z Krakowa :)

Amicizia lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Amicizia wrote:
    Hej musze komus napisac bo z moim M nie moge za bardzo o tym gadac, bo chyba i tak juz go troche wkurza moje ogladanie meiszkan w necie ale znalazlam mieszkanie za 275 tys 4 pokoje na osiedlu niedaleko mojej cioci i przyjaciopl co w sumie wazne dla mnie bo jak cos bedzie mial kto pomoc przy dziecku... i normalnie juz bym tam pisala sie dowiadywac czy ta oferta jeszcze aktualna itd ale nie chce znowu tam dzwonic dopoki moj M nie przetrawi i nie podejmie jakiejs decyzji... a 4 pokoje dla nas to wrecz idealne rozwiazanie, bo moj M musi miec swoja pracownie na sprzety zamykana na klucz, wiec to taki pokoj tylko dla niego, a cena tego mieszkanka na prawde super!!! i nie wiem co robic... bo tez nie chce go wkurzyc ze niby go naciskam itd ale znowu wiecznie czekac nie moge, nie wime chyba musze przestac te mieszkania ogladac ale znowu ktos musi to pilnowac bo tez wiecznie sie zastanawiac nie mozna... ale juz mi lepiej ze moglam sie wam tu wygadac... to dobrej nocki

Amicizia to naprawdę atrakcyjna cena, ale jak dla mnie torche nawet podejrzana. Gdybyście się decydowali to sprawdźcie to dokładnie. No i pytanie z którego roku ten budynek, jaka konstrukcja, stolarka okienna, drzwiowa, czym ogrzewane, czy są piecyki gazowe, czy garaż pozdiemny lub miejsce pod blokiem, żeby późńiej nie dygać kilometr z zakupami i małym dzieckiem w deszcz i mróz. I najważniejsze czy nie zadłużone, jak księga wieczysta wygląda itp.
    A co do kredytu to najlepiej teraz wziąć, bo jak będzie dziecko to wam się dodatkowo zdolność obniży i najlepiej na tankowanie kase z konta wybierać wtedy bank nie wie na co poszło i można powiedzieć, że się samochodu nie ma:)

WIsz co z opisu i zdjec wynika ze jest ono do remontu ale w sumie to nie takie zle bo mozna wtedy sobie pomalowac i zrobic jak sie chce z tego co na zdjeciach to w sumie kwestia odswierzenia... budynke jest chyba 4-pietrowy a mieszkanie na 2 pietrze, minusem jest brak windy, tzn nie napisane ale sie domyslam bo kojarzze te bloki bo mieszkalam w tamtej okolic okolo 5 lat studiow jest to blok z 1980 r. sa tam parkingi pod blokami i w okolicy dosc bliskije parkingi z grażami do wynajmu gdzie nota bene wjek wynajmuje wiec by pomogl zalatwic ta kwestie... osiedle spokojne jest tam wszystko policja straz pogotowie przychodnia blisko do spzitala dzieciecego blisko do wjazdu na obwodnice dogodne polaczenie z centrum krakowa a przez to ze tam mieszkalam to bardzo dobrze znam okolice i chetnie bym tam mieszkala to taka zielona enklawa w krk ceny s atam nizsze dlatego ze jest niby daleko do centrum tylko paradoksalnie az tak dlugo to sie nie jedzie a poza ty w centrum to my nie mieszkamy a infrasturktura tam jest na prawde dobra...

tylko ze teraz jeszcze rozwazam kwestie domu... bo za taka kase mozna by miec dom z ogorodkeim i gdyby moj M stwierdzil ze jednal warto kupic tam dom bylabym chyba najszczesliwasza kobieta na ziemi i poza dzieckiem to juz bym chyba niczego nie chciala, bo moim najwiekszym marzeniem jest powrot do mojego miasta a do tego mze go chyba tylko cena i mozliwosc zakupu domu przekonac.... ale mam zgryza....

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wolała dom jeśli bym miała wybór :)

Rucia, Amicizia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia czyli mieszkanie z wielkiej płyty. Mieszkałam w takim bloku 14 lat. MASAKRA !!! Ściany totalnie krzywe, wszędzie świszczy i piszczy. Budownictwo typowe jak na tamte lata. Byle dużo byle szybko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:

Hej Wosebko,

dobrych parę lat temu interesowałam się tą kwestią, ale z tego, co pamiętam, to robiłam sobie jakąś taką maseczkę z nafty kosmetycznej, olejku, cytryny i jajka i jeszcze dodawałam kilka kropel jakiejśtam witaminy. W miarę dobrze się spłukiwało, ale mokre włosy były takie jakby twarde i sztywne, więc na końcu, po spłukaniu, nakładałam jeszcze trochę normalnej odżywki.

Potem przestałam się w to bawić i kupiłam taki (śmierdzący dość) specyfik - maseczkę WAX TREATMENT, czy coś w tym rodzaju, a po spłukaniu rozcierałam na włosy z dwie krople jedwabiu do włosów BIOSILK.

no cos czytałam mo tym specyfiku:)a jedwab w moim wypadku odpada...za bardzo mie sie włosy przetłuszczały po nim:(

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dzikei dziewczyny za rade i potiwerdzenie ze cena dobra i ze ogolnie teraz te obnizki

Fedra czyli myslisz przekonywac go do domu w Tarnowie?

w tym mieszkaniu ogrzewanie jest c.o. i wiesz jak juz mialabym mieszkac gdzie s w krk to chyba tam bo jendak ciotka w poblizu to dobra opcja zwlaszcza ze mieszkalam z nia 5 lsat i jest moja chrzestna i nie ma dzieci ma tylko mnie wiec zawsze by mi pomogla przy dziecku itd... no ale moz euda sie go na Tarnow przekonac.... tylko jak to zrobic... jak kiedys mowilam o cenach to stwierdzil ze calezycie dojezdzac do krk...hheh...to tez robota mamusi ktora uwaza ze dojezdzac z krzeszowic mozna ale z innego miasta juz nie a do tego ze praca to tylko w krk a to nie prawda mieszkam tu juz tyle czasu i nie mam pracy a mam az 3 fakultety i jakies znajomosci...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ja bym wolała dom jeśli bym miała wybór :)

A my kupimy mieszkanko jakieś najpierw a jak zdrowie i szczęście pozwoli to jak wygram w lotka to i domek wybuduję he he!!!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia na waszym miejscu poszłabym do agencji nieruchomości, zapytała się pierwszego z brzegu agenta o sytuacjna rynku na dzień dzisiejszy, na prognozy na najbliższe pół roku, czy mieszkania/domy potanieją, czy cena może będzie się utrzymywać, taki agent odpowie wam na wszystkie pytania, oni są dobrze poinformowani, więc będziesz mogła mieć rozeznanie, czy warto inwestować takie pieniądze w mieszkanie czy lepiej w dom, czy może poczekać bo ceny polecą w dół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:

Hej Wosebko,

no cos czytałam mo tym specyfiku:)a jedwab w moim wypadku odpada...za bardzo mie sie włosy przetłuszczały po nim:(

Wosebko mi kiedyś podpowiedziała moja fryzjerka, że jeżeli masz tylko możliwosć, to po wieczornym myciu włosów nałóż na włosy odżywkę i nie spłukuj od razu, tylko zostaw na noc i spłucz rano. Swego czasu miałam strasznie suche włosy, co 2 miesiące musiałam je podcinać, bo końcówki wyglądały jak spalone. Teraz nawet po umyciu włosów jeżeli nie mogę zostawić odżywki na całych włosach, nakładam ją tylko na końcówki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz chyba wiem jak zrobie ta maske:)dam to żóltko:)2 łyzki tego olejku i zwykłej odżywki do włosów:)tak zeby na całe włosy starczyło:)i pod folie na godzine przed myciem:)taki "przepis znalazłam" i mi nawwt odpowiada:)

zosia-ktosia, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ