plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:Nie jestem teraz na czasie z kredytami. My nasz spłacamy od 5 lat
ehhh u Nas w czerwcu będzie 6 lat kredyt wzięty na 160 tyś a do spłacenia zostało jeszcze coś koło 140 albo 120 tys jak się nie myle masakra...
Widzę, ze mamy taką samą kwotęTeraz też 6 rok leci. Tylko chyba to był marzec?
ha ha ha no to ładnie czyli spłacamy razemi pewnie podobna kwota do spłaty została
Tymi sprawami zajmuje się mój M. on trzyma to wszystko w ryzach, więc nawet nie wiem ile na dzień dzisiejszy zostało do spłacenia.
no to u mnie podobnie więc mozemy sobie 5 przybić jedna rzezc mniej na głowie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Rucia wrote:Wiecie co dziewczyny. obiecałam sobie, że dzisiaj się wezmę solidnie za jakąś robotę w domu, a wyszło jak zwykle - godzina 12:00 a ja siedzę na forum. Tym akcentem żegnam się na razie, później wpadnę, przy okazji pomyslę o jakimś odwyku od Was.
no co ty ja od rana miałam zacząć pisac prace nie zrobiłam nic
ja Ci dam odwyk cholero jednazosia-ktosia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:AGA 30 wrote:zosia-ktosia wrote:aaa. zapomniałam się pochwalić "nowiną"
dziś rano wlazłam bosą nogą w kupkę mojego pieska..
możecie sobie tylko wyobrazic co wtedy o nim pomyślałam...
ech..pieski są takie kochane.. jak spią
Zosia no to pierwsza niespodzianka za tobą he he!!! nie ostatnia zapewnie!! mÓj M ostatnio rozjechał się na wymiotach kota bo w nocy zwymiotował a on do toalety szedł !!! Ale epitety leciały!!
hhehe aż oplułam ze smiechu monitor jak to przyczytałamjuż sobie to wyobrazam
Wiecie mój M mówi że nie lubi naszego kota że dla niego kot może nie istnieć ale jak kiedyś wypił 4 piwka to myślałam że z krzesła spadnę ze śmiechu bo mój M wziął kota na ręce i mówi mu "Chodz do papy" zaczął go głaskać lulać jak małe dziecko!!!!mauysia, zosia-ktosia, Fedra, Rucia, gadgeta lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Ami --> nie wiedziałam, że masz męża wynalazcę!
Ruciu --> takie wykorzystywanie dzieci do ciężkiej pracy jest karalne!!!
Zosiu, Aguś, Fedra --> ale fajnie mi się je płatki przy Waszych wynurzeniach..he he he
a no mam ;P i co z tego? głowe do urządzen am gorzez z głowa do codziennego zycia :0
a tak na serio to mój M sknczył eketronike na AGH i teraz robi doktorar na AGH na mechatornice budujac jakies urzadzenie ktore jest z grantu, w sumie juz jest stworzone i dziala teraz ma napisac rozprawe i sie bronic, przewod doktorski juz ma otwarty, ale smao urzadzenie jeszcze do sorzearzy sie nei dnadaje bo potrzebje liftingu i wodotrysków czyli ladnego opakowania
a dopoki nie dostanie papierka jest zwiazany ze swoja firma ktora srednio placi ale i tak calkiem dobrze jak tak sie patrzy na wypłaty, poniewa jest to firma jego profesorka wiec wiecie... sam odejsc nie mze ale zwolnic zawsze by mogli tylko ze jest za dobry a szkoda, bo jakby go zwolnili moglby pracowac gdzie chce...ma duzo innych fajniejszych propozycji... no ale coz szkoda zmarnowac te 5 lat ... mam nadzieje ze w koncu juz zrobi ten doktorat...Fedra lubi tę wiadomość
-
ja tez mialam dzisiaj wstac o normalnej porze co sie udalo tylko dlatego ze M mnie obudzil sniadaniem
i mialam zabrac sie za cos w domu i czytanie ksiazek do mojego doktoratu a poki co tez siedze tylko na forum... alez to uzaleznia, ale dobrze miec Was, zamiast trus niemilosiernie mezowi o mieszkaniu i domu moge tu z wami pogadacFedra lubi tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:aaa. zapomniałam się pochwalić "nowiną"
dziś rano wlazłam bosą nogą w kupkę mojego pieska..
możecie sobie tylko wyobrazic co wtedy o nim pomyślałam...
ech..pieski są takie kochane.. jak spią
heheh ja dziś sprzątałam wymioty mojej kocicy Cytrulicy, znaczy Cytry tak się nazywa:) a miesiąc temu M jak wrócił z pracy i zdjął buty to w holu wdepnął w wymioty, późńiej poszedł do pokoju i tam drugą nogą wdepnął.... hehehe to się nazywa szczęście:)AGA 30, Fedra, Rucia, zosia-ktosia lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Wiecie co, skoro już tak zeszło na tematy fiansowe, to przypomniała mi się jedna kwestia. Sprawdzałyście swój pakiet ubezpieczeń, albo Waszym m. na okoliczność narodzin dziecka? bo,żeby dostać pare złotych z tej okazji, to trzeba mieć o jakieś grosze wyższą składkę. W ciąży już jest za późno,żeby to zmienić a warto. Kasa na wózeczek się zawsze przyda;)Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Amicizia wrote:Gocha pisalas o tym nie placeniu karta za paliwo, powiedz mi a ile miesiecy orzed zlozeniem wniosku nalezy nie placic, tzn do ilu miesiecy wstecz banki beda na to patrzec? bo jak na razie mielismy sporo oplaz za auto i przez to ze byl to okres siwteczny to poszlo z kredytowej, ktora tez jak przyjdzie co do czego bedzie trzeba zamknac, to wiem ale wlasnie sie zastanawiam jak dlugi nie mozna placic za plaiwo karta zeby banki tego nie wykryly...
Ami jak ja brałam to mi sprawdzali na 18 miesięcy do tyłu, teraz pewnie też podobnie.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnyFedra wrote:Rucia wrote:Wiecie co dziewczyny. obiecałam sobie, że dzisiaj się wezmę solidnie za jakąś robotę w domu, a wyszło jak zwykle - godzina 12:00 a ja siedzę na forum. Tym akcentem żegnam się na razie, później wpadnę, przy okazji pomyslę o jakimś odwyku od Was.
no co ty ja od rana miałam zacząć pisac prace nie zrobiłam nic
ja Ci dam odwyk cholero jedna
To ja już wróciłam w takim razie, brzydko mówiąc gówno dzisiaj zrobię, ale nie istotne, nadrobię jutro, idę tylko po kawę i zaraz wracamFedra lubi tę wiadomość
-
gocha04 wrote:Amicizia wrote:Gocha pisalas o tym nie placeniu karta za paliwo, powiedz mi a ile miesiecy orzed zlozeniem wniosku nalezy nie placic, tzn do ilu miesiecy wstecz banki beda na to patrzec? bo jak na razie mielismy sporo oplaz za auto i przez to ze byl to okres siwteczny to poszlo z kredytowej, ktora tez jak przyjdzie co do czego bedzie trzeba zamknac, to wiem ale wlasnie sie zastanawiam jak dlugi nie mozna placic za plaiwo karta zeby banki tego nie wykryly...
Ami jak ja brałam to mi sprawdzali na 18 miesięcy do tyłu, teraz pewnie też podobnie.
aha to bardzo duzo, to pewnie nawet jak traz przestaniemy placic to nam moga doliczyc... zobaczymy... od tego mamy doradce zeby nam pomogl jak sie juz zdecydujemy... ale mam nadzieje ze M juz przestanei karta placic za paliwo... ale z dowjaga zlego dobrzez etylko m placi karta bo mozemyprzemilczec moje autko, bo byloby gorzej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2013, 11:29
-
Dora wrote:Wiecie co, skoro już tak zeszło na tematy fiansowe, to przypomniała mi się jedna kwestia. Sprawdzałyście swój pakiet ubezpieczeń, albo Waszym m. na okoliczność narodzin dziecka? bo,żeby dostać pare złotych z tej okazji, to trzeba mieć o jakieś grosze wyższą składkę. W ciąży już jest za późno,żeby to zmienić a warto. Kasa na wózeczek się zawsze przyda;)
ja się kiedyś chciałam w zusie czego na ten temat dowiedzieć jak to jest jak się ma firmę i zajdzie w ciaży bo gdzieś usłyszałam ze wystarczy składki podnieść i później się fajną kase od zusu dostaje ale oczywiście niczego się nie dowiedziałam
a co do ubezpieczeń to nie każdy ubezpieczyciel ma taką "funkcję" ale przypomne mojemu zeby sprawdził jak to jest u niego jakby mu się dziecko urodziłow sumie już kilku tatusiów w firmie mają to się popytać moze
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ami zawsze teraz można przestać płacić kartą i najwyżej naściemnać, że już nie ma samochodu. A oni też robią taki myk, że pytają się o markę auta i wtedy też inaczej liczą, bo co polonez a co mercedes... części kilkakrotnie droższe.
My naszczęście mieliśmy poldka gdyby coś poszło nie tak, ale nie dopatrzyli się naszczęście:)👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualny
-
Beatę chyba choroba rozłożyła, bo coś dziś się nie pokazała, ani chyba nie zaktualizowała wykresu.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualny
-
ja dostanę fige z makiem, bo mam zlecenie:/ czyli u mnie ciąża=bezrobocie👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnyRucia wrote:Mnie wkurzyła zmiana dotycząca becikowego
Wraz z wejściem w życie nowelizacji becikowe przysługiwało będzie jedynie wówczas, gdy dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie będzie przekraczać kwoty 1 922 zł. My niestety przekraczamy
Rucia ja też się nie zaliczę niestety na to becikowe!! No cóż widocznie za dużo na pampersy będziemy miały!!!;-( -
gocha04 wrote:Ami zawsze teraz można przestać płacić kartą i najwyżej naściemnać, że już nie ma samochodu. A oni też robią taki myk, że pytają się o markę auta i wtedy też inaczej liczą, bo co polonez a co mercedes... części kilkakrotnie droższe.
My naszczęście mieliśmy poldka gdyby coś poszło nie tak, ale nie dopatrzyli się naszczęście:)
no tak mam nadzieje ze M zakodowal i juz nie bedzie placic, a my mamy skode wiec tez nie z tych drozszych ale do tanich tez nie nalezy, ale to bedziemy sie martwic jak przyjdzie co do czego na razie najwazniejsze zby maz zgodzil sie na dom w tarnowie bo tu do 300000 tys mzna kupic cos na prawde fajnego i wystarczajcego.
a z becikowym to jak to jest dochód licza na rodzicow i juz urodzone dziec tak? bo wteyd mielibysmy szanse przy obecnych zarobkach, bo jesli tylko na ans dwoje to juz gorzej...ale no coz taka jest polityka prorodzinna naszego kraju tzn nie ma jej wcale