X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy Bóg stworzyła Adama i Ewę rzekł im:
    - Mam tylko dwa prezenty, jednym jest sztuka siusiania na stojąco, a....
    Wtedy Adam skoczył do przodu i krzyknął:
    - Ja, ja, ja, ja to chcę, proszę Panie, prooooszę, istotnie ułatwi mi to życie.
    Ewa zgodziła się, mówiąc, że takie rzeczy nie mają dla niej znaczenia. Wtedy Bóg dał Adamowi prezent, a ten zaczął krzyczeć z radości. Biegał po rajskim ogrodzie i obsikiwał wszystkie drzewa i krzaki, biegał po plaży wysikując rysunki na piasku... Nie przestawał się z tym obnosić. Bóg i Ewa obserwowali oszalałego ze szczęścia mężczyznę, gdy Ewa spytała:
    -Jaki jest drugi prezent?
    Bóg odpowiedział:
    - Mózg Ewo, mózg...

Effcia28, zosia-ktosia, Amicizia, Libra, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wrzucę ...
    8ce9fe0b850b8575435b3e109946e68a.png

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    zosia a nie kusi Cię żeby zrobić test?

Effciu u mnie i tak by nie wyszedł bo to dopiero 11 dzień po owulce a nie mam przy sobie tego ultra czułego. jutro raniutko sprawdzę tempkę,jak będzie wysoka to mimo wszystko nie zrobię testu.. dopiero w poniedziałek jak @ by się nie zjawiła.. ale wątpię by zabłądziła, bo ona do mnie drogę zawsze znajduje..

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc czekamy do poniedziałku na dobre wieści,żeby mężusiowi kopara opadła niech go bobas przed faktem dokonanym postawi- tego Ci życzę:)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka nie chcę być jak zdarta płyta ale niech się uda ;-) W końcu parę razu wpuściłam tu wirusy ciążowe a Wy je łapałyście ;-) Wrzucę dodatkową....

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Muzarciu ja za dużo to ci nie powiem bo niewiele widac z tych wykresów.. ten ma dopiero kilka dni pomiaru, zwłaszcza że poprzedniego nie mierzyłaś od początku @

podobny wzrost tempek, ale narazie nic nie da się wywnioskować. w tym obecnym masz wzrost a tam raczej był spadek.

mimo wszystko ten jakiś normalniejszy sie wydaje:)

muzarcia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja idę się umyć.. może wypatrzę śluz różowy to już dziś byście wiedziały że z ciąży nici.

zaraz wracam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpuszczam wirusa ciążowego rozprzestrzeniającego się drogą literkową...poważna groźba zarażenia...w planach epidemia;-)

Amicizia, Libra, gadgeta, Fedra, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia chodzi o te trzy temperatury...7,8,9 dzień cyklu...po co ta trzecia mi wzrasta o tyle?

"to ja idę się umyć.. może wypatrzę śluz różowy to już dziś byście wiedziały że z ciąży nici.

zaraz wracam"

Ja Ci dam różowy śluz...nu nu...Zośka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2013, 21:15

• Dora Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam teraz temp 37, 22 .... czy to źle ?!

dla takiego zmarżlaka jak ja to dziwne... i glowa mnie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2013, 21:15

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Lecę dziewczynki bo niby o 22 mój ze mną film razem obejży ale wątpię!!
    Jak coś to wrócę do was !!!:-(
    Dobranocki papatki moje drogie!!!:-)

Dobrej aczkolwiek niespokojnej nocy i bezsennej raczej...

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży się ma temperaturę powyżej 37 stopni także wszystko jest ok-nie doszukuj się niczego,bo się zdenerwujesz a Tobie nie wolno!A głowa na początki tez może pobolewać:)a i jeszcze może Ci być zimno,choć wszyscy będą chodzić w krótkich rękawkach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2013, 21:21

Dora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia w ciąży zwiększa się objętość krwi i płynów w organizmie...głowa może boleć i mogą występować zawroty głowy...niby ma to związek z lekkim obrzmieniem mózgu i jego naczyń krwionośnych...jakkolwiek, by to groźnie brzmiało...jest naturalne...odpoczywaj kochana a na ból głowy w ciąży coś w necie czytałam ze sposobów domowych jest...wietrzenie przed spaniem to podstawa...z dala od grzejników też...a temp wieczorem może być wyższa i jest z reguły...

Dora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku należy unikać stresu. Nadmierne denerwowanie się (zwłaszcza sprawami nieistotnymi) sprzyja powstawaniu bólu głowy oraz migreny. Warto w codziennym życiu oddzielić sprawy mniej ważne od naprawdę istotnych i zwolnic troszeczkę tempo. Będąc w ciąży powinnyśmy strać się prowadzić regularny tryb życia, nie przemęczać się i często odpoczywać (w końcu jesteśmy odpowiedzialne za dwie osoby – siebie i naszą pociechę).
    2
    Kolejną rzeczą jest odpowiednia ilość snu (co związane jest ze wspomnianym wcześniej regularnym trybem życia). Zarówno niedobór, jak i nadmiar snu wywołują bóle głowy. Dlatego istotne jest, aby chodzić spać i budzić się mniej więcej o podobnych godzinach. Pamiętajmy również, że potrzebujemy od 8 do 10 godzin snu (nasz organizm wówczas ma szansę na regenerację).
    3
    Następnie należy odpowiednio dotleniać organizm - wystarczy przejść się codziennie na krótki spacerek lub chociaż posiedzieć troszkę na balkonie lub tarasie.
    4
    Regularne posiłki również pomagają zapobiec bólom głowy (niektóre osoby reagują właśnie bólem na głód, silne pragnienie lub niektóre pokarmy, np. sery pleśniowe, kaszę, czekoladę, kakao). Należy oczywiście spożywać pięć posiłków dziennie o regularnych porach. Do swojej diety warto dodać produkty bogate w magnez (np. kasza gryczana, mąka razowa, pestki dyni, kakao, koper, migdały, soja, banany, szczaw, jeżyny, fasola biała, botwina), ponieważ właśnie niedobór tego pierwiastka często wywołuje tzw. ból napięciowy. Dolegliwość bywa uciążliwa i potrafi utrzymywać się nawet tygodniami, z krótkimi tylko przerwami.
    5
    Kolejno nie możemy dopuścić do odwodnienia organizmu. Nawet niewielkie odwodnienie może powodować silne bóle głowy, dlatego nie zapominajmy o piciu! Unikajmy kawy, herbaty czy gęstych soków, które mogą dodatkowo sprzyjać utracie płynu z organizmu lub utrudniać jego wchłanianie. Najlepsza jest czysta woda, niegazowana, o niskiej zawartości minerałów (do 500 mg pierwiastków na litr). Warto zaznaczyć, ze możemy dostać wodę, która jest specjalnie przeznaczona dla kobiet w ciąży (zazwyczaj takie wody mineralne posiadają atest Instytutu Matki i Dziecka lub Centrum Zdrowia Dziecka).
    6
    Podczas pojawienia się bólu głowy zalecamy masaż, który wyciszy emocje. Opuszkami palców zataczamy koła w okolicy skroni i szczytu głowy. Masaż powinien trwać od 10 od 15 minut. Czasami możemy zastosować akupresurę. Wtedy przed około 2 minuty, z krótkimi przerwami, uciskamy miejsce na dłoni między kciukiem a palcem wskazującym lub punkt na wewnętrznej stronie nadgarstka.
    7
    Jeśli wszelkie możliwe metody zawiodą, można zastosować tabletki od bólu głowy, w miarę bezpiecznym środkiem jest paracetamol (np. Apap, Codipar, Paracetamol, Panadol). Warto sprawdzić na ulotce, czy lek nie zawiera dodatkowych substancji, ponieważ mogą one być niebezpieczne dla dziecka.
    Życzymy dużo zdrowia i uśmiechu!

Dora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyła mi się moja czerwona herbata;-(

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a więc już mówię co i jak.. szyjka co prawda jakby ciut wyżej ale to nieważne.. koło szyjki zaczyna się pojawiać malusieńko zabarwionego śluzu, póki co jasniuteńko beżowego. moja propozycja" @ jutro po południu albo w poniedziałek przyjdzie, teraz sie rozpakowywuje by uderzyć za kilkanaście godzin..

co do Muzarci nie wiem czemu poszła w górę twoja temp, nie była zaburzona? nawet katarem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

-Niech mi pan powie dlaczego pan tak pije?
    -Zaraz spróbuję wyjaśnić panu przyczynę, odpowiada roztrzęsiony pacjent.

Zakochałem się w pewnej wdowie, która miała dorosłą córkę. Ożeniłem się z tą wdową i niedługo potem mój ojciec ożenił się z moją pasierbicą.
    W ten sposób moja żona i ja staliśmy się teściami dla mojego ojca.
    Za jakiś czas moja macocha, to znaczy córka mojej żony, urodziła syna.
    Ten chłopiec stał się automatycznie moim bratem, ponieważ był synem mojego ojca.
    Ale ponieważ jest równocześnie synem córki mojej żony, więc moja żona stała się jego babcią, a ja stałem się dziadkiem dla mojego brata.
    Niedługo potem moja żona urodziła syna, który stał się szwagrem dla mojego ojca.
    Starsza siostra mojego syna jest równocześnie jego babcią, ponieważ mój ojciec jest jego dziadkiem.
    Mój ojciec jest więc szwagrem mojego dziecka, ponieważ jego siostra jest żoną mojego ojca.
    Ja jestem wobec tego bratem dla mojego własnego syna. Mój syn jest mojej babci bratankiem, a ja jestem dziadkiem dla samego siebie.
    Stałem się więc bratem dla mojego ojca, ale jednocześnie jestem synem i ojcem dla niego.
    Moja żona jest moją macochą, matką,szwagierką i przybraną siostrą. A ja jestem ojcem i synem dla samego siebie.
    -Rozumiem, odpowiada psychiatra, niech pan pije dalej.

zosia-ktosia, rena, Amicizia, domi, Libra, gadgeta, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    a więc już mówię co i jak.. szyjka co prawda jakby ciut wyżej ale to nieważne.. koło szyjki zaczyna się pojawiać malusieńko zabarwionego śluzu, póki co jasniuteńko beżowego. moja propozycja" @ jutro po południu albo w poniedziałek przyjdzie, teraz sie rozpakowywuje by uderzyć za kilkanaście godzin..

co do Muzarci nie wiem czemu poszła w górę twoja temp, nie była zaburzona? nawet katarem?

jeszcze jej nie ma,więc zobaczymy

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiadomo co z mayusia?bo już chyba po terminie @

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    a wiadomo co z mayusia?bo już chyba po terminie @

Mauysiątko dostała @ 5tego stycznia. teraz ma 8 dzień cyklu

Effcia28 lubi tę wiadomość

‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ