plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
mala29_ wrote:zosia-ktosia wrote:widzisz Miryndaa ja też czasem bardzo chcę dziecka ale jak widzę M i jego zachowanie to ręcę mi opadają i się cieszę że nie zaszłam do tej pory w ciążę..
dla mnie staranka się skończyły na tym cyklu. już więcej "nie poproszę" męża o stosunek, w ogóle żeby kobieta się prosiła.. ach szkoda mi mnie samej..
teraz albo będę przebiegła albo dam spokój..
czytam że żel conceive plus albo pre seed są skuteczne przy zapłodnieniu, plemniki dłużej żyją i są ruchliwsze..\
stosowała go któraś?
zosiu ja stosuje żel concevive i jest typowy do zapłodnienia bo stwarza plemnika przyjazne środowisko.
mała29 skuteczny jest ten żel?
bo też się nad nim kiedyś zastanawiałam -
nick nieaktualnyŁożysko zaczyna się kształtowac powoli od zagnieżdźenia się zarodka ale zajmuje mu to troche czasu. Po raz pierwszy zaczyna pracowac między 8 a 10 tygodniem. Po dziesiątym już dziecko korzysta w pełni z łozyska ale swoją ostateczną dojrzałość uzyskuje ono do 12 tygodnia.
Na poczatku dziecko odżywia się dzięki ciałku żółtemu i rzeczywiście nie ma dobrego połączenia z krwiobiegiem matki. Nie oznacza to że można pić, palić i brać narkotyki. Właściwie tylko pierwsze 2-3 tygodnie od zapłodnienia są bezpieczne jeżeli chodzi o przenikanie alkoholu. Potem jest coraz więcej połączeń krwionośnych i toksyczne substancje mogą przenikać do dziecka i szkodzić podziałom komórkowym.Dora, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość
-
cześć laseczki już was nadrobiłam, jak wczoraj weszłam wprowadzić dane to patrze łał ale żeście nasmarowały tych stron, a później myślę.. qrcze chyba jakas dobra wiadomość i na wykresy przyjaciółek i patrze DORA chwali sie II... ja cie ale ulga, że i tu zaczyna się coś ruszać odnośnie fasolek:)
DORA jeszcze raz gratuluje!
Amicizia, Mirynda współczuje wam, oby wszystkie wątpliwości, kłótnie i osoby trzecie odwaliły się raz na zawsze od waszego życia.
Malvinka a może na te korzonki jakieś plastry rozgrzewające?Dora, Amicizia lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
a u mnie ovu zrezygnowało z przepowiadania owulacji, bo przez brak wcześniejszych temperatur i nie za wysokie teraźniejsze nie wie o co kaman... a ja dalej czekam na rozwiązanie cyklu... dziś juz śniło mi się, że dostałam @, ale póki co ni widu ni słychu, szyjka ja na 28dc średnio twarda i średnio wysoko, dlatego zaznaczyłam na wykresie, że średnio, bo wiem że może być jeszcze wyżej i jeszcze twardsza.
cos niepokojącego tylko dzieje sie z moją lewa piersią, bo od kilku dni zauwazyłam, że boli mnie tylko w jednym punkcie, ale żadnych gruczołków powiększonych nie wyczuwam.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnyWitam dziewczynki!!!
Mój M właśnie pojechał do pracy!!!
Sobota była katastroficzna ale za to niedziela super!!!
I znowu sama w pokoju łóżka nie mam to sobie materac nadmuchałam a jutro nowe łóżko przywiozą!!
Zlitowałam się nad moją siostrą i 400 zł jej na prąd pożyczyłam chociaż wątpie że odda to ta siostra co pisałam że piję!!!!!!Już 2 miesiąc bez prądu i szkoda dzieci normalni i wpłaciłam tą kasę jej do elektrowni!!!
Umówiłam się z nią że co miesiąc 100 zł odda zobaczymy jak będzie!!!
Mirynda na twoim miejscu dała bym sobie spokój z facetem no chyba że pewna jesteś jego a z tego co czytałam to nie jesteś!!!
Wiem po swoim byłym jaki był związany z rodziną a z matką to dopiero że naprawdę wstyd gadać!!! -
hej dziewczyny, jak już się pewnie domyślacie mam problem z zajściem w ciążę, i nie wiem co mam już robić. od dwóch lat się staramy, przez rok byłam pod stałą kontrolą lekarza jadłam tabletki, robiłam testy i chodziłam bardzo często na USG i nadal nic, zaczynam już tracić nadzieję, tym bardziej, że lekarz powiedział że nie widzi u nas konkretnej przyczyny. wszyscy dookoła mówią,że to przez moją blokadę, że za bardzo chcę i za dużo o tym myślę - macie jakiś sposób żeby to zmienić??proszę pomóżcie mi bo zwariuję......
-
nick nieaktualnyDziewczyny to dziś się wam wygadam !!!
nie udowodniłam nigdy mojemu byłemu mężowi ale z tego co się dowiedziałam to on ze swoją matką sypiał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A po tym jak się dowiedziałam o tym to nie dziwi mnie to jak mama go za tyłek łapała zazdrosna była jak sami gdzieś jechaliśmy za czółko chwytała jak chory był i do łazienki wchodziła jak się kąpał a jak wiedziała że gdzieś jedziemy to od rana w aucie siedziała i z nami jchała !!! Bo jaka matka 34latkowi plecy myję ja ma żonę!!!
I Mirynda zaobserwuj naprawdę jak w twoim związku jest!!!!!!
Bo zboczenia i inne wszędzie są!! -
cześć Aga, naprawde szkoda dziciaków, żeby tak bez prądu w XXI w funkcjonowały, ale nie sądzę, żeby ci siostra kasę też oddała, miejmy nadzieję, że niebawem się "nawróci" i poprawi...
a ja wczoraj miałam gości u siebie i popijali różne bimberki i ja mowię do M to nalej mi tak mniej niż pół kieliszka to spróbuje... nalał, wypiłam... później drugą na spróbówkę i tak samo mniej niż pół kieliszka i wiecie co...... myślałam, że pawia puszczę, poprostu tak mi podeszło do góry, że aż załzawiłam i siedziałam karmi sączyłam to jedynie mi ostatnio smakuje. Ale miałam ubaw po pachy, wypić nie cały kieliszek i prawie się zwymiotować hehehe nigdy tak nie miałam.Fedra lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnyhugo18 wrote:hej dziewczyny, jak już się pewnie domyślacie mam problem z zajściem w ciążę, i nie wiem co mam już robić. od dwóch lat się staramy, przez rok byłam pod stałą kontrolą lekarza jadłam tabletki, robiłam testy i chodziłam bardzo często na USG i nadal nic, zaczynam już tracić nadzieję, tym bardziej, że lekarz powiedział że nie widzi u nas konkretnej przyczyny. wszyscy dookoła mówią,że to przez moją blokadę, że za bardzo chcę i za dużo o tym myślę - macie jakiś sposób żeby to zmienić??proszę pomóżcie mi bo zwariuję......
Hugo witam cię!!!
Ty to to jak ja wszystko u mnie ok i faceta też!!
Lekarz powtarza że szczęścia brak co miesiąc jak jadę do niego!!!
W lutym na inseminację sie decydujemy!!! Jak nie pomoże to się załamię chyba!!! -
jeju Aga co za historia... wogóle nie do pomyślenia to wszystko <szok>👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnygocha04 wrote:cześć Aga, naprawde szkoda dziciaków, żeby tak bez prądu w XXI w funkcjonowały, ale nie sądzę, żeby ci siostra kasę też oddała, miejmy nadzieję, że niebawem się "nawróci" i poprawi...
a ja wczoraj miałam gości u siebie i popijali różne bimberki i ja mowię do M to nalej mi tak mniej niż pół kieliszka to spróbuje... nalał, wypiłam... później drugą na spróbówkę i tak samo mniej niż pół kieliszka i wiecie co...... myślałam, że pawia puszczę, poprostu tak mi podeszło do góry, że aż załzawiłam i siedziałam karmi sączyłam to jedynie mi ostatnio smakuje. Ale miałam ubaw po pachy, wypić nie cały kieliszek i prawie się zwymiotować hehehe nigdy tak nie miałam.
Gocha może odda po 100 ale mam nadzieję że odda bo mój M był przeciwny temu a jak nie odda to się nasłucham!!!no szkoda tylko dzieci niestety!! -
nick nieaktualnygocha04 wrote:jeju Aga co za historia... wogóle nie do pomyślenia to wszystko <szok>
gocha szok no fakt!!!!!!!!!!!!!!
Sama w szoku jestem czasem nadal!!
Już wiem dlaczego zamiast do pracy to do mamy jeżdził mój były jak jachora z łóżka wstać nie mogłam przed pierwszą operacją kręgosłupa!!!
Szok i wstyd nic więcej!! -
jeju Aga wielę już tu czytałam,ale czegoś takiego się nie spodziewałam.Jakie ludzie maja problemy to normalnie szok,człowiek sobie nawet nie wyobraża:)nie masz się czego wstydzić -przecież my nie odpowiadamy za innych!Dobrze,ze teraz u Ciebie ok:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2013, 20:32
-
cześc Hugo i Effcia.
Aga to niech lepiej odda, żeby ci narzeczony nie gadał. Wiadomo dać kase dla kogoś kto lubi się z alkoholem to żadna pomoc tak naprawdę dla tej osoby, ale dzieci...? co one bidulki zawiniły, żeby im nie pomóc. Niestety i tak źle i tak niedobrze.
Hugo ciężko stwierdzić dlaczego tak jest każdy zdrowy, a i efektów brak.. być może to stres i blokada z nie posiadania maleństwa. Może musisz znaleźć sobie jakieś zajęcie, które pomoże ci nie myśleć o tym chociaż przez chwilę.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Dziewczyny to dziś się wam wygadam !!!
nie udowodniłam nigdy mojemu byłemu mężowi ale z tego co się dowiedziałam to on ze swoją matką sypiał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A po tym jak się dowiedziałam o tym to nie dziwi mnie to jak mama go za tyłek łapała zazdrosna była jak sami gdzieś jechaliśmy za czółko chwytała jak chory był i do łazienki wchodziła jak się kąpał a jak wiedziała że gdzieś jedziemy to od rana w aucie siedziała i z nami jchała !!! Bo jaka matka 34latkowi plecy myję ja ma żonę!!!
I Mirynda zaobserwuj naprawdę jak w twoim związku jest!!!!!!
Bo zboczenia i inne wszędzie są!!
no nie! ja pierdziele -
nick nieaktualny