X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29 koooocham gotowac:) mam pelno ksiazek kucharskich, ale hehehhe, najczesniej tylko dla inspiracji, poniewaz sporadycznie robie wszystko wedlug przepisu:)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2012, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż ci zazdroszczę ja nie nawiedzę gotować jak już mam coś zrobić to czuje się jak ktoś za kare by mnie postawił przy garach :P

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już....liście zgrabione w ogrodzie, ogólnie posprzątane...pawilon już bez moskitiery i ścianek. Został tylko dach, bo dziś obiad w ogrodzie koniecznie. Kupiłam zimnotłoczony olej z nasion wiesiołka firmy GAL za 15,90 150 kapsułek po 500mg. Oeparol ma w jednej 510mg i to chyba nie szkodzi, prawda?
    Jak to jest z lnianym siemieniem...mają jakiś odtłuszczony....może taki być?

Woseba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia ten mielony jest taki :)ja go mam:)Odtłuszczenie siemienia lnianego powoduję, iż jest ono mniej kalorycznie i zachowuje dłuższą świeżość gdyż nie zawiera tłuszczu ulegającego jełczeniu. tu masz linka ciekawe rzeczy pisza:)http://www.oleowita.pl/siemie-lniane-mielone-odtluszczone.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że dość tanio kupiłam te kapsułki z wiesiołka....dobra nikogo nie ma to lecę i ja dalej popracować. Pa kobiety pracujące;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia jesteś gdzieś w krzaczkach ale jesteś;-)
    a nie traci on na właściwościach przez odtłuszczenie?

Woseba lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2012, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa muzarcia

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29, to gdzie sie stolujecie? a moj m niestety lubi takie typowe obiady na ktorych wyrosl, wiec wiekszosc gotuje dla siebie:)

muzarcia, wydaje mi sie, ze lepsze jest nieodtluszczone, no chyba ze jakies problemy moze z watroba, wydaje mi sie, ze to ten tluszcz w srodku ziarenek jest zdrowy... no chyba ze bedziesz go zalewala i bardziej chodzi o gluta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze, bo pani w aptece nie miała pewności...wątrobę mam słabą ale spoko...to mam kupiś w proszku, ziarenka całe czy jak? zakręciłam się bardzo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Monisia jesteś gdzieś w krzaczkach ale jesteś;-)
    a nie traci on na właściwościach przez odtłuszczenie?

kochan nie mam pojęcia..ja takie kupiłam bo mniej roboty..ale moze następnym razem kupie całe ziarenka i porównam:)czy było lepiej z od razu mielonymi czy całymi ziarnami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2012, 11:57

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2012, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka oczywiście że w domu ale zawsze robię obiad na szybko albo mój M tez gotuje i to dobrze gotuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam gdzieć, że len w jakiejś formie truje...już wiem....zalewany chyba na zimno....wytrącają się chyba jakieś cyjano coś tam;-) bądź tu mądra jak z niewiedzy można sobie krzywdę zrobić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepsze sa cale, i trzeba mielic w mlynku. Te juz w proszku bardzo szybko traca to, co w siemieniu dobre. Czesto to juz zostaje tylko blonnik z tego co bylo, bo nie wiadomo w jakich one warunkach bylo przechowywane, ani jak dlugo juz jest sproszkowane.

Troche o nim czytalam, i zawsze pisali, zeby brac to w ziarenkach.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2012, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Jestem jeszcze, bo pani w aptece nie miała pewności...wątrobę mam słabą ale spoko...to mam kupiś w proszku, ziarenka całe czy jak? zakręciłam się bardzo!

spróbuj najpierw z mielonym i zobaczysz jak będzie działać :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czas na mnie...zajrzę jeszcze...bo tu za długo mnie nie ma i później nie jestem w temacie...a tempo jest tutaj równe...obiad na 15-tą zacznę za 10 minut robić he he....

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    klamka oczywiście że w domu ale zawsze robię obiad na szybko albo mój M tez gotuje i to dobrze gotuje :)

a moj niby gotuje, ale wiekszosc na ta sama modle, hehehe, i mowi, ze on bedzie gotowal, jak bedziemy mieli wieksza kuchnie, heheheh. Ale fajnie jak facet gotuje:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2012, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kochane dziewczynki..
    tak sobie myślę, jak my sobie poradzimy jakbym zafasolkowała.. mieszkamy w bloku, 2 pokoje, jeden zajmuję z mężem, drugi jest mojego dziecka.. nie stać mnie na kupno większego, na kredyty patrzeć nie mogę..
    bardzo bym chciała mieć jeszcze jedno dzieciątko bo ja też mam 2 braci i nie wyobrażam sobie byc jedynakiem (mój m jest i czasem ma takie "jedynacze" zachcianki, zachowania)..
    co jakis czas włącza mi się rozumowe podejmowanie współżycia skończonego ciążą i coraz częściej się zastanawiam czy po prostu będzie nas stać na kolejne dziecko, żeby je wychowac i te sprawy..
    wiem że nigdy nie ma odpowiedniego momentu.. jednak ja jestem w trudniejszej sytuacji bo dziecko mam ale nie z mężem.. i on też ma ale nie ze mną.. i moja Alicja nigdy nie będzie przez niego kochana, nie będzie tej więzi, tego czegoś co jest między rodzicami i dzieckiem.. ja też nie czuje że mogłabym jego córkę traktowac jak swoją, po 1wsze widze ją raz na ruski rok a po 2gie nie lubię jej i mnie denerwuje i ona ma matkę więc jej martkować nie muszę..

sorki musiałam się wygadać.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2012, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę po koperek do ogródka i do dzieła...pa pa pa co do lnu to nie mam młynka więc sama spróbuję potestować...a! i są tableki do ssania z lnu...to dopiero ciekawostka...
    Ile mam brać tego wiesiołka dziewczyny? ile bierzecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2012, 12:03

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2012, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój M. bardzo dobrze gotuje i ja lubię jak coś wymyśla fajnego :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 października 2012, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu, na pewno nie przejmuj się kwestiami lokalowymi. Znam wiele rodzin, które wychowały dzieci na bardzo małym metrażu. No i wiele moich rówieśników, mówię szczególnie o tych z podstawówki, bo wtedy się chodziło do domów koleżanek/kolegów żeby się pobawić itp, było "ściśniętych" (to chyba była norma na przełomie lat 80/90 :) ) i nie wspominają tego źle. Grunt, żeby wychować dziecko na dobrego człowieka, a wszystko mu się ułoży :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ