X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    cześc Woseba. ja mam to samo. musze nosić okulary ale jeszcze nie byłam u optyka, nie mam czasu.

no ja od razu poszłam:)teraz tylko to podanie...dlatego Ci kochana wczoraj na eska nie odp..byłam tak zalatana ze szok..a potem to mi z głowy wyleciało..mam nadzieje ze nie jestes zła?:)

skądże:) myślałam tylko że cos się stało.

u mnie nie chce się rozkręcić ta pieprzona @ i już mnie denerwuje..

No, wyobrażam sobie, że masz w głowie niezły mętlik... Ciekawe, czy to po tym magnezie.
    Tak czy inaczej, okresu jeszcze nie ma, więc nie wiadomo, czy w te, czy wewte (tzn. czy jednak coś tam kiełkuje :D )

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHAGGA, więc jesteś architektem? To tak jak moja siostra i jej mąż. Trudna sprawa, oni mieszkają we Wrocławiu, a tam prawie nie ma zleceń, więc mają niezłą posuchę :(

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • ula84 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomocy, ja juz sama nie daje rady, ciągle tylko czekanie na owulacje na brak okresu i znowu na okres i tak od 3 lat masakra

ulka
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ula,

a napisz coś więcej... Obserwowałaś już swoje cykle? Miałaś monitoringi owulacji / specjalistyczne badania? Twój M się badał?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysiu wiemy wszystkie że nie kiełkuje..
    tylko nie chce w końcu polecieć..

ale jestem ewidentnym przypadkiem że branie leków na własną reke różnie się kończy. magnez wydłużył cykle które miałam ksiązkowe.
    a może to przez castagnus? brałam ale mi sie skończył i zapomniałam kupic nowy i olałam.. może zaburzyłam cos w organiźmie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2013, 07:55

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Cześć Dora :) Jak tam samopoczucie? Aaa i jeszcze coś, nie mam kiedy Was nadrobić, to nie wiem, byłąś już u gina?
    PS. Jednak miałam rację ovu samo zaczęło aktualizować wykres w miniaturce :p

U mnie ok:) czekam jescze w wizytą u gina, bo żeby coś można było zobaczyć/powiedzieć o ciązy to nie można iść wcześniej niż 2-3 tyg. po zapłodnieniu. Wiec teraz wybieram lekarza:)

Wosebko ja tu codziennie dmucham na wasze wykresy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2013, 07:59

Woseba, gocha04 lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Mauysiu wiemy wszystkie że nie kiełkuje..
    tylko nie chce w końcu polecieć..

ale jestem ewidentnym przypadkiem że branie leków na własną reke różnie się kończy. magnez wydłużył cykle które miałam ksiązkowe.
    a może to przez castagnus? brałam ale mi sie skończył i zapomniałam kupic nowy i olałam.. może zaburzyłam cos w organiźmie?

Cholera wie...
    Ja na razie nic nie biorę oprócz wiesiołka do owu i kwasu foliowego.
    Ale jak zacznę brać jakieś preparaty witaminowe dla starających się, to nie powinno mi to raczej nic rozregulować, prawda..?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia ja od kilku miesięcy biorę pharmaton maturelle dla starających się, cieżarnych i karmiących. Nie miało to żadnego wpływu na mój cykl (widoczego)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Mayusia ja od kilku miesięcy biorę pharmaton maturelle dla starających się, cieżarnych i karmiących. Nie miało to żadnego wpływu na mój cykl (widoczego)

Drogie toto :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Cześć Blondi :)
    Kurcze nie mam dziś zapału do pracy....dotąd (od zeszłej środy) wchodziłam do biura o 8 i bite 8 godzin pracowałam ...nie rzadko nie miałam kiedy zjeść...na neta nie wchodziłam,bo szkoda mi było czasu...wolałam szybko uporać się z rysowaniem i do domu...chociaż i tak wychodziło,że co dzień do 16 siedziałam...Już wczoraj zaczęłam w pracy przeglądać stronki ...a dziś to już w ogóle...jeszcze ie zabrałam się do roboty...popijam zieloną herbatkę i zaglądam tu :)

Mauysia, mamy na ten sam @ wyznaczoną....oby ten dzień był dla nas obu szczęśliwy...ja w ogóle mam fajny teraz wykres - szlaczek jak w przedszkolaka zeszycie :)

Blondi a Ty to tak zawsze masz późno owulację? Czy ovu coś nawalił?

Aaaa i mam pytanko,wiecie może jak powinno testy owu się robić, tzn co jeśli przed testem miało się serduszkowanie? Bo ja uznałam,że może to zakłócić wynik,więc test przed przytulankiem :)

zawsze mam późno owulacje

a.png
    a.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dora wrote:

Drogie toto :)

zaraz Ci wrzucę linka z allegro na priv bo będę wlasnie zamawiać..

mauysia lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli po owulacji znowu jest sluz rozciagliwy to mozliwe jest zajscie w ciaże?

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a jeśli po owulacji znowu jest sluz rozciagliwy to mozliwe jest zajscie w ciaże?

Wtedy nie wiadomo: albo owulacja się przesunęła i dlatego pojawił się śluz płodny, albo to jakaś chwilowa anomalia organizmu :) która nie wpływa na zajście w ciążę :)
    To z powodu tej wątpliwości Ovu daje przerywaną czerwoną krechę, jeśli się wpisze "rozciągliwy" albo "wodnisty" pare dni po owulacji.

Blondi22 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :( Wściekła jestem od rana, bo śniegu nasypało tyle, że brzydko mówiąc zesram się z tym odśnieżaniem. Przyszłam zjeść tylko śniadanie i lecę dalej. I w takich przypadkach, żałuje, że nie mieszkam w bloku :(
    Brzuch mnie strasznie mocno boli, nie jak na owulację, tylko jak na okres, nie wiem czy to przez wiesiołek? :(
    Miłego dnia wam życzę, dzisiaj pewnie będę z doskoku, bo po odśnieżaniu padnę na ryj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2013, 08:33

Dora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    SHAGGA, więc jesteś architektem? To tak jak moja siostra i jej mąż. Trudna sprawa, oni mieszkają we Wrocławiu, a tam prawie nie ma zleceń, więc mają niezłą posuchę :(

Jestem inżynierem budownictwa (nieco więc mam mniejszy zakres niż architekt),ale w sumie praca bardzo podobna...u nas też niestety posucha...i dlatego też dostałam wypowiedzenie,bo kiepsko ze zleceniami u nas :(

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia tylko nie zasyp sie tam sama:)

no ja wracam z toalety, nic.. zaczyna mnie to martwić:(

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Witam w gronie ślepców :) Ja przerzuciłam się na soczewki.

gadgeta lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:

Wtedy nie wiadomo: albo owulacja się przesunęła i dlatego pojawił się śluz płodny, albo to jakaś chwilowa anomalia organizmu :) która nie wpływa na zajście w ciążę :)
    To z powodu tej wątpliwości Ovu daje przerywaną czerwoną krechę, jeśli się wpisze "rozciągliwy" albo "wodnisty" pare dni po owulacji.

dziekuje za odpowiedz;)

to u mnie raczej jakas anomalia organizmu bo ostatni cykl też taki był ;)

a.png
    a.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia bo te witaminy chyba jako jedyne, lub nieliczne mają w sobie kwasy omega..

ps: ja też nosze brylce od jakiegoś czasu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz boli mnie jewy jajnik, zawsze owulację mam w prawego jajnika :) Może ten lewy będzie szczesliwy?

Shagga_80 lubi tę wiadomość

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ