X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    cześc Woseba. ja mam to samo. musze nosić okulary ale jeszcze nie byłam u optyka, nie mam czasu.

no ja od razu poszłam:)teraz tylko to podanie...dlatego Ci kochana wczoraj na eska nie odp..byłam tak zalatana ze szok..a potem to mi z głowy wyleciało..mam nadzieje ze nie jestes zła?:)

skądże:) myślałam tylko że cos się stało.

u mnie nie chce się rozkręcić ta pieprzona @ i już mnie denerwuje..

No, wyobrażam sobie, że masz w głowie niezły mętlik... Ciekawe, czy to po tym magnezie.
    Tak czy inaczej, okresu jeszcze nie ma, więc nie wiadomo, czy w te, czy wewte (tzn. czy jednak coś tam kiełkuje :D )

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHAGGA, więc jesteś architektem? To tak jak moja siostra i jej mąż. Trudna sprawa, oni mieszkają we Wrocławiu, a tam prawie nie ma zleceń, więc mają niezłą posuchę :(

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • ula84 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomocy, ja juz sama nie daje rady, ciągle tylko czekanie na owulacje na brak okresu i znowu na okres i tak od 3 lat masakra

ulka
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ula,

a napisz coś więcej... Obserwowałaś już swoje cykle? Miałaś monitoringi owulacji / specjalistyczne badania? Twój M się badał?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysiu wiemy wszystkie że nie kiełkuje..
    tylko nie chce w końcu polecieć..

ale jestem ewidentnym przypadkiem że branie leków na własną reke różnie się kończy. magnez wydłużył cykle które miałam ksiązkowe.
    a może to przez castagnus? brałam ale mi sie skończył i zapomniałam kupic nowy i olałam.. może zaburzyłam cos w organiźmie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2013, 07:55

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Cześć Dora :) Jak tam samopoczucie? Aaa i jeszcze coś, nie mam kiedy Was nadrobić, to nie wiem, byłąś już u gina?
    PS. Jednak miałam rację ovu samo zaczęło aktualizować wykres w miniaturce :p

U mnie ok:) czekam jescze w wizytą u gina, bo żeby coś można było zobaczyć/powiedzieć o ciązy to nie można iść wcześniej niż 2-3 tyg. po zapłodnieniu. Wiec teraz wybieram lekarza:)

Wosebko ja tu codziennie dmucham na wasze wykresy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2013, 07:59

Woseba, gocha04 lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Mauysiu wiemy wszystkie że nie kiełkuje..
    tylko nie chce w końcu polecieć..

ale jestem ewidentnym przypadkiem że branie leków na własną reke różnie się kończy. magnez wydłużył cykle które miałam ksiązkowe.
    a może to przez castagnus? brałam ale mi sie skończył i zapomniałam kupic nowy i olałam.. może zaburzyłam cos w organiźmie?

Cholera wie...
    Ja na razie nic nie biorę oprócz wiesiołka do owu i kwasu foliowego.
    Ale jak zacznę brać jakieś preparaty witaminowe dla starających się, to nie powinno mi to raczej nic rozregulować, prawda..?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia ja od kilku miesięcy biorę pharmaton maturelle dla starających się, cieżarnych i karmiących. Nie miało to żadnego wpływu na mój cykl (widoczego)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Mayusia ja od kilku miesięcy biorę pharmaton maturelle dla starających się, cieżarnych i karmiących. Nie miało to żadnego wpływu na mój cykl (widoczego)

Drogie toto :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Cześć Blondi :)
    Kurcze nie mam dziś zapału do pracy....dotąd (od zeszłej środy) wchodziłam do biura o 8 i bite 8 godzin pracowałam ...nie rzadko nie miałam kiedy zjeść...na neta nie wchodziłam,bo szkoda mi było czasu...wolałam szybko uporać się z rysowaniem i do domu...chociaż i tak wychodziło,że co dzień do 16 siedziałam...Już wczoraj zaczęłam w pracy przeglądać stronki ...a dziś to już w ogóle...jeszcze ie zabrałam się do roboty...popijam zieloną herbatkę i zaglądam tu :)

Mauysia, mamy na ten sam @ wyznaczoną....oby ten dzień był dla nas obu szczęśliwy...ja w ogóle mam fajny teraz wykres - szlaczek jak w przedszkolaka zeszycie :)

Blondi a Ty to tak zawsze masz późno owulację? Czy ovu coś nawalił?

Aaaa i mam pytanko,wiecie może jak powinno testy owu się robić, tzn co jeśli przed testem miało się serduszkowanie? Bo ja uznałam,że może to zakłócić wynik,więc test przed przytulankiem :)

zawsze mam późno owulacje

a.png
    a.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dora wrote:

Drogie toto :)

zaraz Ci wrzucę linka z allegro na priv bo będę wlasnie zamawiać..

mauysia lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli po owulacji znowu jest sluz rozciagliwy to mozliwe jest zajscie w ciaże?

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    a jeśli po owulacji znowu jest sluz rozciagliwy to mozliwe jest zajscie w ciaże?

Wtedy nie wiadomo: albo owulacja się przesunęła i dlatego pojawił się śluz płodny, albo to jakaś chwilowa anomalia organizmu :) która nie wpływa na zajście w ciążę :)
    To z powodu tej wątpliwości Ovu daje przerywaną czerwoną krechę, jeśli się wpisze "rozciągliwy" albo "wodnisty" pare dni po owulacji.

Blondi22 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :( Wściekła jestem od rana, bo śniegu nasypało tyle, że brzydko mówiąc zesram się z tym odśnieżaniem. Przyszłam zjeść tylko śniadanie i lecę dalej. I w takich przypadkach, żałuje, że nie mieszkam w bloku :(
    Brzuch mnie strasznie mocno boli, nie jak na owulację, tylko jak na okres, nie wiem czy to przez wiesiołek? :(
    Miłego dnia wam życzę, dzisiaj pewnie będę z doskoku, bo po odśnieżaniu padnę na ryj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2013, 08:33

Dora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    SHAGGA, więc jesteś architektem? To tak jak moja siostra i jej mąż. Trudna sprawa, oni mieszkają we Wrocławiu, a tam prawie nie ma zleceń, więc mają niezłą posuchę :(

Jestem inżynierem budownictwa (nieco więc mam mniejszy zakres niż architekt),ale w sumie praca bardzo podobna...u nas też niestety posucha...i dlatego też dostałam wypowiedzenie,bo kiepsko ze zleceniami u nas :(

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia tylko nie zasyp sie tam sama:)

no ja wracam z toalety, nic.. zaczyna mnie to martwić:(

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Witam w gronie ślepców :) Ja przerzuciłam się na soczewki.

gadgeta lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:

Wtedy nie wiadomo: albo owulacja się przesunęła i dlatego pojawił się śluz płodny, albo to jakaś chwilowa anomalia organizmu :) która nie wpływa na zajście w ciążę :)
    To z powodu tej wątpliwości Ovu daje przerywaną czerwoną krechę, jeśli się wpisze "rozciągliwy" albo "wodnisty" pare dni po owulacji.

dziekuje za odpowiedz;)

to u mnie raczej jakas anomalia organizmu bo ostatni cykl też taki był ;)

a.png
    a.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayusia bo te witaminy chyba jako jedyne, lub nieliczne mają w sobie kwasy omega..

ps: ja też nosze brylce od jakiegoś czasu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz boli mnie jewy jajnik, zawsze owulację mam w prawego jajnika :) Może ten lewy będzie szczesliwy?

Shagga_80 lubi tę wiadomość

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ