X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dochodze do wniosku że depresja.. sam nawet sie spytał gdzie ma się udać bo on widzi że z nim jest coś nie tak..
    powiedział mi że mając prawie 40lat do niczego w życiu nie doszedł, nic nie ma, tzn ma ale dlugi. Ze myślał że w tym wieku juz będzie mieć stabilne życie, szczęśliwą rodzinę i dom (albo chociaż własne mieszkanie)..

ja mu nie jestem w stanie pomóc. nie umiem. on mnie nie słucha. jest nadpobudliwy, wszystko go denerwuje..
    mówie Wam że ciężko jest mi z tym wszystkim.

MIAŁO NIE BYĆ MOJEGO JĘCZENIA... ech

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    WAŻNE PYTANKO!!!!

czy wasi ginekolodzy nie mówią Wam na którym jajniku macie pęcherzyk?

mi powiedział, na prawym miałam pęcherzyk 7mm, a na lewym 16mm...
    nie wiem, czemu Ci nie powiedziała... pewnie jest jeszcze u Ciebie za wcześnie, więc konkretów dowiesz się na kolejnej wizycie

Heloł Zosieńka:) nareszcie jesteś:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2013, 08:34

zosia-ktosia, Beata lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no dochodze do wniosku że depresja.. sam nawet sie spytał gdzie ma się udać bo on widzi że z nim jest coś nie tak..
    powiedział mi że mając prawie 40lat do niczego w życiu nie doszedł, nic nie ma, tzn ma ale dlugi. Ze myślał że w tym wieku juz będzie mieć stabilne życie, szczęśliwą rodzinę i dom (albo chociaż własne mieszkanie)..

ja mu nie jestem w stanie pomóc. nie umiem. on mnie nie słucha. jest nadpobudliwy, wszystko go denerwuje..
    mówie Wam że ciężko jest mi z tym wszystkim.

MIAŁO NIE BYĆ MOJEGO JĘCZENIA... ech

Zosiu, sądzę, że pomagasz mu samym wsparciem, tym, że jesteś obok, i zapewnianiem, że razem pokonacie wszystkie przeszkody. A nawet jeśli wszystkich się nie uda, to będziecie razem i w tym Wasza siła.
    A do specjalisty niech się swoją drogą uda.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:
    hej zosienko:)fajnie ze jestes:)no powiem Ci ze nie mam pojęcia skad ten spadek..napewno nie na zagnieżdzanie..bo to zdecydowanie za wczesnie by było..po prostu jestem dziwny pzrypadek i tyle;)

Może to to, o czym pisała Malvinka pod Twoim wykresem - spadek spowodowany funkcjonowaniem ciałka żółtego. Przejrzałam net i rzeczywiście występuje to 2-5 dnia po owulacji, nie ma na razie nic wspólnego z ciążą, tylko oznacza, że funkcję estrogenu przejmuje progesteron.

no tez szukałam info o tym:)i tez podejrzewam ze to to własnie u mnie miało miejsce:)

u mnie chyba też to było :)

no fakt:)u ciebie ten spadek w 3 dpo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:
    hej zosienko:)fajnie ze jestes:)no powiem Ci ze nie mam pojęcia skad ten spadek..napewno nie na zagnieżdzanie..bo to zdecydowanie za wczesnie by było..po prostu jestem dziwny pzrypadek i tyle;)

Może to to, o czym pisała Malvinka pod Twoim wykresem - spadek spowodowany funkcjonowaniem ciałka żółtego. Przejrzałam net i rzeczywiście występuje to 2-5 dnia po owulacji, nie ma na razie nic wspólnego z ciążą, tylko oznacza, że funkcję estrogenu przejmuje progesteron.

no tez szukałam info o tym:)i tez podejrzewam ze to to własnie u mnie miało miejsce:)

ale to chyba dobrze prawda? przeciez zeby wszytsko dobrze funkcjonowało to tak ma to wyglądać...progesteron musi działać*

no pewnie dobrze:)ale i tak jak zawsze cykl skończy sie na czerwono..nawet na nic innego sie nie nastawiam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2013, 08:40

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    blodni zawsze masz 12 dni fl? wykres super
    oby szczęśliwy!

zazwyczaj mam 14 dni fl

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:

u mnie chyba też to było :)

u mnie tez to było;)

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu sprawdź pocztę

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, u Ciebie było ale chyba w drugą stronę :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Beata wrote:
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:

ale to chyba dobrze prawda? przeciez zeby wszytsko dobrze funkcjonowało to tak ma to wyglądać...progesteron musi działać*

no pewnie dobrze:)ale i tak jak zawsze cykl skończy sie na czerwono..nawet na nic innego sie nie nastawiam...

nie kracz! pozytywne nastawienie jest najważniejsze !

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam ewakuować się...Szef siedział ze mną....

Witaj Zosieńko :) Co do tego Twojego ,wiesz ja myślę,że dobrze,że sam widzi,że coś nie tak...to już duuuuuuży krok naprzód, może rzeczywiście warto by było poszukać jakiegoś dobrego terapeuty, jestem pewna,że u was w łodzi znajdzie się ktoś dobry...ja wielokrotnie chciałam iść do psychoterapeuty (nawet raz byłam,gdy pracowałam w Warszawce i koleżanka umówiła mnie ze swoją znajomą psycholożką i bardzo mi pomogło) teraz nie mam gdzie iść, u nas "na wsi" wszelkich dobrych specjalistów jak na lekarstwo - dlatego też zwykle wszelkich lekarzy szukam w łodzi - daleko nie mam :)

Beatko , mnie właśnie Klamki historia zainspirowała (że tak nazwę) i pomyślałam,że nawet nigdy nie wiedziałam o tym, że robi się coś takiego jak USG piersi...jestem już w odpowiednim wieku no i przeszłam wielomiesięczne karmienie piersią...warto zainteresować się tematem :)

Blondi...kurcze mam jakieś dobre przeczucie,co do Twojego wykresu :) Ale oby nie zapeszyć :)

Blondi22, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia, czy wg Twojej metody ovu dobrze mi wyznaczyło owulkę?

• Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    WAŻNE PYTANKO!!!!

nie wiem, czemu Ci nie powiedziała... pewnie jest jeszcze u Ciebie za wcześnie, więc konkretów dowiesz się na kolejnej wizycie

no tak ale mój miał 8mmm i ona powiedziała ze to nie wiadmo z którego jest..? a ja myslałam że czym wcześniej czyli czym mniejszy to jest włąsnie bliżej któregoś jajnika?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko czy Ty masz PCOS, że mówiła, iż jeden pęcherzyk szczególnie się wyróżnia...i jak go tam widziała, to chyba wie na którym jajniku go zauważyła....z tymi lekarzami też tak jest..
    ..mój mi wczoraj wpisał, że @ ma co 90 - 180 dni a ja mam co 30 - 33 a dwa, trzy w roku mam co 60-90...dlatego nie wiem dlaczego tak napisał...
    ...i tak na dobrą sprawę dlaczego twierdzi, że moje @ to nie @...
    ....nie rozumiem...teraz myślę, że mogłam poczekać jeszcze...ech...
    ...widziałabym spadki temp przed @ to wiedziałabym czy to @ czy tylko te śródcykliczne krwawienia....a tak? do dupy...do dupy to wszystko...ale leczenie zacznę...no trudno...trzeba to trzeba...

Beatko to się poprawiam, bo już nic z tego nie rozumiem.....już naprawdę nie wiem o co chodzi...nie pomyślałam, że jajnik uwolnił pęcherzyk i ona go gdzieś indziej widzi...teraz to zgłupiałam....może nie zapamiętała gdzie zobaczyła ten pęcherzyk... po odejściu od usg po prostu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2013, 09:03

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi, u Ciebie było ale chyba w drugą stronę :D

a 4dzien fl to nie to?

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    blodni zawsze masz 12 dni fl? wykres super
    oby szczęśliwy!

zazwyczaj mam 14 dni fl

aha czyli czekamy jeszcze 2 dni wyyyysokich temeratur :) i wszystko stanie sie jasne :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słodyczy,to ja zawsze lubiłam słodkości...ale w ciąży miałam tak,że potrafiłam zjeść calutką czekoladę w pięć minut (czy zemdliło mnie, pewnie! dlatego zaraz byłą herbatka - jak u Beatki :) )...i teraz już mi tak zostało - taka pamiątka po ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    WAŻNE PYTANKO!!!!

Beata a mi się wydaje że ten twój gin sam nie wie co widział bo jak mówi że jest 8mm to powinien wiedzieć go na którym jajniku!!!
    Mi Zawsze gin mówi jaki na którym jajniku jest nawet a ja przewarznie chodzę w 10dc na pierwszy monitoring!!!
    bo jak można coś widzieć i nie wiedzieć gdzie to jest!!! :-)
    To moje zdanie!!!
    Witam dziewczynki przy porannej kawie !!!
    jakoś się obudzić dziś nie umię!!
    Witaj Zosieńko!!!:-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Musiałam ewakuować się...Szef siedział ze mną....

Witaj Zosieńko :) Co do tego Twojego ,wiesz ja myślę,że dobrze,że sam widzi,że coś nie tak...to już duuuuuuży krok naprzód, może rzeczywiście warto by było poszukać jakiegoś dobrego terapeuty, jestem pewna,że u was w łodzi znajdzie się ktoś dobry...ja wielokrotnie chciałam iść do psychoterapeuty (nawet raz byłam,gdy pracowałam w Warszawce i koleżanka umówiła mnie ze swoją znajomą psycholożką i bardzo mi pomogło) teraz nie mam gdzie iść, u nas "na wsi" wszelkich dobrych specjalistów jak na lekarstwo - dlatego też zwykle wszelkich lekarzy szukam w łodzi - daleko nie mam :)

Beatko , mnie właśnie Klamki historia zainspirowała (że tak nazwę) i pomyślałam,że nawet nigdy nie wiedziałam o tym, że robi się coś takiego jak USG piersi...jestem już w odpowiednim wieku no i przeszłam wielomiesięczne karmienie piersią...warto zainteresować się tematem :)

Blondi...kurcze mam jakieś dobre przeczucie,co do Twojego wykresu :) Ale oby nie zapeszyć :)

ja jakos nie mam przeczucia

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie pytanie techniczne czy wam ovu też tak muli i błąd często pokazuje!!!:-(

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ