WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja potrafię zjeśc ptasie mleczko naraz albo 9 batonów... i popic herbata żeby nie było za słodko :P

Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no nawiedze Was:) ale nie będę marudzic jak to mam w zwyczaju.

nie wchodze na forum bo powiem Wam szczerze że prócz pisania z Wami, to nie prowadzę wykresu (nie mam po co), tylko obserwacje śluzu, ale to dla samej siebie.

Muzarciu super że byłas u gina. trochę się z tabsami pomęczysz ale będzie warto:) zobaczysz.

Wosebuś ten twój spadek 2 dni temu taki wielki.. hmmm ciekawe czym bym spowodowany.

resztę dziewczynek witam serdecznie.

hej Zosiu

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej zosienko:)fajnie ze jestes:)no powiem Ci ze nie mam pojęcia skad ten spadek..napewno nie na zagnieżdzanie..bo to zdecydowanie za wczesnie by było..po prostu jestem dziwny pzrypadek i tyle;)

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Justyś,

ale na forum wpadaj dalej, bo my tu przecież gadamy o wielu rzeczach (od grejpfrutów po fryzury łonowe :D ), a nie tylko o staraniach :)

A w ogóle to bycie założycielką zobowiązuje ;)

Żaaart ;) Ale w każdym razie zawsze Cię wyczekujemy z niecierpliwością.

Beata, Woseba, zosia-ktosia, Libra, Shagga_80, Rucia, natusia, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    no ja potrafię zjeśc ptasie mleczko naraz albo 9 batonów... i popic herbata żeby nie było za słodko :P

mnie by zemdliło;)

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:

mnie by zemdliło;)

po to ta herbata żeby nie zemdliło :)

mauysia, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej zosienko:)fajnie ze jestes:)no powiem Ci ze nie mam pojęcia skad ten spadek..napewno nie na zagnieżdzanie..bo to zdecydowanie za wczesnie by było..po prostu jestem dziwny pzrypadek i tyle;)

Może to to, o czym pisała Malvinka pod Twoim wykresem - spadek spowodowany funkcjonowaniem ciałka żółtego. Przejrzałam net i rzeczywiście występuje to 2-5 dnia po owulacji, nie ma na razie nic wspólnego z ciążą, tylko oznacza, że funkcję estrogenu przejmuje progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2013, 08:22

Woseba lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WAŻNE PYTANKO!!!!

czy wasi ginekolodzy nie mówią Wam na którym jajniku macie pęcherzyk?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:

mnie by zemdliło;)

no mnie też by zemdliło na bank..i pewnie by nawet herbacinka nie pomogła...

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oczywiście że zagladam, nawet jak nie pisze to zerkam co Wy naśrajbowałyście:)

powiem Wam tylko że mój M ma chyba depresję, co myślałam zdarza się tylko kobietom..

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    WAŻNE PYTANKO!!!!

beatko mi zawsze mówi....ba nawet na opisie z badania mi pisze na którym jajniorku mam pęcherzyk;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:

Może to to, o czym pisała Malvinka pod Twoim wykresem - spadek spowodowany funkcjonowaniem ciałka żółtego. Przejrzałam net i rzeczywiście występuje to 2-5 dnia po owulacji, nie ma na razie nic wspólnego z ciążą, tylko oznacza, że funkcję estrogenu przejmuje progesteron.

no tez szukałam info o tym:)i tez podejrzewam ze to to własnie u mnie miało miejsce:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blodni zawsze masz 12 dni fl? wykres super
    oby szczęśliwy!

Blondi22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    wiecie co nie miałam pojęcia żecukier tak źle wpływa na płodnośc,
    a ja ciągle pochłaniam ogromne ilości słodyczy...
    musze odstawić w takim razie!

czytałam... a ja jestem łasuch:( muszę pożegnać się z czekoladką, grześkami i snikersami:(

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:

no tez szukałam info o tym:)i tez podejrzewam ze to to własnie u mnie miało miejsce:)

u mnie chyba też to było :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    no oczywiście że zagladam, nawet jak nie pisze to zerkam co Wy naśrajbowałyście:)

powiem Wam tylko że mój M ma chyba depresję, co myślałam zdarza się tylko kobietom..

kochana coś Ty przecież faceci są o wiele słabsi psychicznie niestety
    postaraj mu sie jakoś pomóc a jak nie to wyślij do specjalisty, bo z tym nie ma żartow własnie szczególnie z facetami

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

No co ty... Depresja? A nie jakiś chwilowy spadek formy..?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Beata wrote:
    WAŻNE PYTANKO!!!!

beatko mi zawsze mówi....ba nawet na opisie z badania mi pisze na którym jajniorku mam pęcherzyk;)

hmmm... to czemu mi powiedziała że tego to nie da sie określić z którego ten mój pęcherzyk?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:

ale to chyba dobrze prawda? przeciez zeby wszytsko dobrze funkcjonowało to tak ma to wyglądać...progesteron musi działać*

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    wiecie co nie miałam pojęcia żecukier tak źle wpływa na płodnośc,
    a ja ciągle pochłaniam ogromne ilości słodyczy...
    musze odstawić w takim razie!

czytałam... a ja jestem łasuch:( muszę pożegnać się z czekoladką, grześkami i snikersami:(

no niestety tyle poświęcęń nas czeka... tez uwielbiam grześki :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ