WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak w domu mamy słodycze (z racji wizyty gości) czy jak kupujemy sobie ot tak,to pochłaniamy je natychmiast, dlatego u nas nie może być zapasów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i edukuję się na temat witamin i minerałów, i zastanawiam się co by tu jeszcze dołożyć do mojej listy :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam codziennie pokusę, bo mój m. rzadko kawę bez słodyczy wypije o 16-tej...i to z dwiema, trzema łyżeczkami cukru...

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    My jak w domu mamy słodycze (z racji wizyty gości) czy jak kupujemy sobie ot tak,to pochłaniamy je natychmiast, dlatego u nas nie może być zapasów :)

to u mnie P tak pochłania słodycze nieraz przed spaniem jak np ja sie kąpie to on buszuje po szafkach he

Shagga_80 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mum omega...może temu warto się przyjrzeć....

Rucia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do słodyczy ... Jem najczęścien czekoladę Milkę o smaku karmelowym. Jak mam 300 gramową to zjem i taką za jednym razem. Wszystko co karmelowe pochałanim od razu. Ptasie mleczko też mi wchodzi bez problemu.

Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Beatka i widzisz wszystko jasne...dobrze, że mamy tak różne doświadczenia, tym samym się uzupełniamy...u mnie jest hirsutyzm a to już objaw współistniejący z PCOS i testosteron norma razy dwa...wyklucza jakieś nowotwory i coś tam coś tam...ale jest podwyższony...PRL też nierzadko współistnieje z PCOS i tak to u mnie akurat wygląda, do tego ta straszna otyłość...także wiadomo co jest grane w 95%. Już się nie dołuję ale chcę wyjść z uzależnienia od cukrów prostych...

Dorcia potwierdziłaś moją teorię o cukrze, 3 miesiące i wszystko później wydaje się za słodkie...z solą jest podobnie ale chyba krócej nieco, zresztą nie pamiętam...zamierzam stoczyć walkę ze słodyczami...czy jem ich dużo, to chyba nie ale jak się uwolnię, może będzie super...kawa z miodem? ale ja piję tylko zbożową i bez cukru...ech...

Potrzebuję sposobów na cukrowy głód...czy macie coś sprawdzonego? Dorcia wiem, że u mnie będzie problem....zastanawiam się nad hipnozą...tylko czy to coś da?

no musimy sie wymieniac swoimi doświadczeniami i czsem same stawiąc diagnozy hehe bo z lekarzami to róznie bywa :P

ja tez podejrzewałam u siebie histurycyzm, bo w zeszłym roku na wiosne wyszła mi plama na czole... a lato jak wróciłam z wakacji to siegneło to zenitu.... choć aż tak nie zwracałam na to uwagi....
    ale teraz w niedzielę oglądałam z meżem fotki z nad morza i patrzę a tam okropna rzucająca sie w oczy plama.... ble... ja nie chce tak wyglądac a wiem że skoro raz juz wszysła to w to lato pewnie powróci...

myslisz Mazurciu że są na to jakies sposoby?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    lIBRUŚ a z tych hormonów które ja robię to by wyszło czy to jakies inne bardziej szczególowe?

wyślij mi wyniki na priv - odpiszę w wolnej chwili

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba się dzisiaj wybiorę ponownie do apteki :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale hirsutyzm to nadmiernie owłosienie, a nie plamy na ciele, więc to chyba nie było to... Ale w sumie się nie znam.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hirsutyzm to plamy? ja wiem, że nadmierne owłosienie ale doczytam...już Ty sobie Beciulka nie wkręcaj hirsutyzmu...kochana...nie chciej....żadnej nie życzę...

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:
    I dziwne dla mnie Beatko że dopiero w poniedziałek kazała przyjść na monitoring!!! Przecież to jeszcze 6 dni to już po owulce możesz być!!:-)

a może się zasugerowała Twoimi wykresami i stwierdziła, że wcześniej nie ma potrzeby

tak wlasnie dlatego powiedziała ze napewno nic sie nie wydarzy
    w poniedziałek będzie dopiero 16d.c.

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ten histurycyzm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia trzeba Becię do pionu ustawić...plamy są spowodowane czymś innym raczej...warto się temu przyjrzeć ale nie jest to pewnie hirsutyzm...

• Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    lIBRUŚ a z tych hormonów które ja robię to by wyszło czy to jakies inne bardziej szczególowe?

wyślij mi wyniki na priv - odpiszę w wolnej chwili

te ostatnie tylko czy obydwa dla porównania?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Co to ten histurycyzm?

Heheh, w ogóle przekręciłam nazwę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.endokrynologia.net/content/androgeny-u-kobiet-nadmierne-ow%C5%82osienie-hirsutyzm-tr%C4%85dzik

zajrzyjcie koniecznie tu jak chcecie się wgłębić w ten temat...Beatko Ty też..widzę że dobrze lekarz zaczął moje leczenie...z tego co tu czytam...

• Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ale hirsutyzm to nadmiernie owłosienie, a nie plamy na ciele, więc to chyba nie było to... Ale w sumie się nie znam.

uuuu to ja coś pomieszłam? czyżby podobna nazwa? byłam pewna że to to....

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki wróciłam!!!
    Posprzątałam śniadanie zjadłam i mogę siedzieć z wami teraz!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu fajny test podają na ten hirsutyzm:
    http://rozowoniebieskie.vot.pl/viewtopic.php?t=238&sid=e1cba31a6841410e6d1387b229012fe6

‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ