plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDora wrote:Nie jestem w stanie dzis za wami nadazyc.Nadrobie pozniej...
Muzarciu co do soli masz racje, duzo szybciej sie organizm odzwyczaja.
Ja od kilku miesięcy odzwyczajam nas (mnie i M) od glutaminianu we wszelkiej postaci - nie kupuję żadnych bulionów, jarzynek ani gotowych przypraw...oj ciężko jest...gotowanie rosołu dla mnie to mega wyzwanie...ale chętnie je podejmuję i (wyłączając ostatni niedzielny rosół) nawet zdarza się,że wychodzi smaczny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUwielbiam sól
prędzej zrezygnowałabym z cukru niż soli
Ale czerze powiedziawszy dziewczyny, że gdyby miałybyśmy zdrowo się odżywiać, i zrezygnować z wszelakiej chemii, to chyba leciałybyśmy na samej sałacie.
Shagga_80, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Uwielbiam sól
Ale czerze powiedziawszy dziewczyny, że gdyby miałybyśmy zdrowo się odżywiać, i zrezygnować z wszelakiej chemii, to chyba leciałybyśmy na samej sałacie.
Dokładnie! I byśmy miały zero przyjemności z jedzenia. Albo i NIEprzyjemność. A nie o to chodzi -
nick nieaktualnyRucia poszukamy czegoś, nie martw się...w niższej cenie ale przyznasz, że wygląda ciekawie ale czy skutkuje? Ty i tak jesteś obstawiona jak na jakąś wojnę kilkuletnią...he he buziam kochana...z tą wielkością jest tak, że jajnik może chyba mieć od 1,5 do 3 cm a każda ma jakieś pęcherzyki pewnie i tak to później wygląda...
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Powiedzcie mi bo własnie odgrzebałam moje USG transvaginalne miednicy mniejszej ...
co może oznaczać brak ciałka żółtego tuż po owulacji.
Chyba nic to nie oznacza.
jeżeli było tuż po owulacji, mogło się jeszcze nie uformować dokładnie -
nick nieaktualnyRucia wrote:Uwielbiam sól
To też niestety racja, ale warto choć z części niezdrowych rzeczy zrezygnować. Ja niedawno właśnie zaczęłam od tego glutaminianu...ponadto wolę warzywa przywozić z ogródka mojej mamy niż ze sklepu,zresztą smakują o niebo lepiejI( też dlatego chcę mieć swój domek,coby mieć maluśki ogródek na włoszczyznę
Nawet myślę,że na wiosnę ogrodzimy naszą działeczkę i będę już tam sobie siała cosik a raz na jakiś czas będę przyjeżdzać i zbierać plony,heheh
Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja wrote:shagga80 to zapraszam na wieś na rosół mega zdrowy.....,ale mi narobiłaś ochoty na Rosół jutro bede gotowała chętnych zapraszam !!!!!
Mój brat ma działkę na mega żyznych gruntach to tam wszystko rośnie do gigantycznych rozmiarów...jeden burak czerwony starcza na kilka surówekI choć moja działka leży w innej części mojego kochanego miasteczka (znacznie mniej żyznych) to jednak stanę na głowie by mieć tam ogródek
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Rucia wrote:Uwielbiam sól
To też niestety racja, ale warto choć z części niezdrowych rzeczy zrezygnować. Ja niedawno właśnie zaczęłam od tego glutaminianu...ponadto wolę warzywa przywozić z ogródka mojej mamy niż ze sklepu,zresztą smakują o niebo lepiejI( też dlatego chcę mieć swój domek,coby mieć maluśki ogródek na włoszczyznę
Nawet myślę,że na wiosnę ogrodzimy naszą działeczkę i będę już tam sobie siała cosik a raz na jakiś czas będę przyjeżdzać i zbierać plony,heheh
Fakt faktem własne warzywka to super sprawa. Ja od poprzedniego lata sadzę swoje warzywka, i mam pomidory, ogórki, marchew ( którą wpierdziela nornica ), fasolę, pory, cebulę, sałatę, truskawki, koper, natkęw tym roku może powiększe swoje plony.
Shagga_80, Beata, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypierwsze zdjęcie mam wysokość 3,27 cm na chyba długość 3,06 cm... dlatego coś mi tu nie pasowało z oznaczeniami...skupił się na prawym...a średnica szyjki macicy to 4, 48 cm...teraz już wiem...tylko to za dobrze z tym jajnikiem nie jest prawda, Libra?
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Wspominałam Wam , że skaczę z radości, bo nawaliło tyle śniegu, że już płakać mi się chce
?
Rucia, a Ty musisz calutkie podwórko odśnieżać? czy po prostu wszelkie dojścia (od furtki do domu) masz takie obszerne? A swoją drogą to twój Mąż nie mógłby też pomachać łopatą?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Rucia ci co w mieście mieszkają to nie czują raczej tego ogroma śniegu ,jak ci co na wsi tak jak ,ja
jak zasypie to d....trzeba tel błagać o pług ...
U mnie pługosolarka jest rzadkim gościem, każdy jest zdany na siebie, a ja dodatkowo mam ok. 400 metrów praywatnej drogi. Ale ale ! Nie mówiłam wamMąż założył pług do quada, więc drogi już nie odśnieżam łopatą, tylko jeżdże jak na traktorze
No niestety w okół domu nadal latam z łopatą
mauysia, Shagga_80, gadgeta lubią tę wiadomość