WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby NAS Zasypało na 9 miesięcy i to SZYBKO Życzę WAM Tego i Sobie :-)

Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    pierwsze zdjęcie mam wysokość 3,27 cm na chyba długość 3,06 cm... dlatego coś mi tu nie pasowało z oznaczeniami...skupił się na prawym...a średnica szyjki macicy to 4, 48 cm...teraz już wiem...tylko to za dobrze z tym jajnikiem nie jest prawda, Libra?

mój gin powiedział, że trzeba obserwować... widziałaś jakie je mam rozmiary?
    ogólnie na usg powinny być trzy wielkości określające wielkość jajnika, ale zazwyczaj w opisie wskazują dłudość i szerokość... też się przeraziłam moim jajnikiem, bo on ma prawie 5 cm długości... na innym forum rozmawiałam z dziewczyną, która ma jajnik długości 6 cm i zaszła w ciąże i dziecko urodziła... więc myślę, że jeżeli lekarz nie zwrócił mi na to uwagi, to jeszcze nie mam się czym przejmować, ale na pewno zamierzam zapytać o to na kolejnej wizycie
    a macicę mam ponad 5 cm

muzarciu, nie przejmuj się, bo uważam, że twój gin dobrze zaczął leczenie!
    moja koleżanka z PCO po takim leczeniu zaczęła jajeczkować... także szansa jest!

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim rodzinnym domku nigdy nie było jakoś dużo odśnieżania - kilka metrów od furtki do drzwi wejściowych i tyle :) (ale fakt faktem,że w moim domku będę miała jeszcze bliżej do furtki, więc jeszcze mniej machania łopatą...a i tak zakładam,że Mąż będzie to robił przed pracą - nie ważne, że o 5 rano, trudno :) ).Wiem na swoim przykładzie - nie ma co facetów za bardzo wyręczać...ja jak po narodzinach Kuby pewnego dnia uznałam jak M wróci z pracy to niech nie pomaga mi w obiedzie,bo przecież ja mam mnóstwo czasu pod Jego nieobecność to wkrótce skończyło się Jego zmywanie, sprzątanie itd (przecież radzę sobie sama!)a ,że ja w nocy wiela razy wstaję do dziecka to się nie liczy - przecież On nie wstanie bo i tak nie nakarmi....teraz powiedziałam - tylko gdy pracuje calutki dzień (gdy ma fuchę - dorabia na boku) to nic w domu nie musi robić - ma wykąpać się, zjeść i iść spać...w innym przypadku ma wiedzieć,że trzeba przygotować 2 danie, pozmywać , posprzątać itd (i jakoś wychodzi dzielenie się tymi obowiązkami) - wczoraj np ja siedziałam na necie (zamawiałam klocki Młodemu i zajęło mi to sporo czasu...szczególnie,że co chwila zaglądałam na swój wykres czy na forum ) a On zrobił obiad nawet nie proszony,a wczesniej zrobił Małemu mleko, nakarmił Go...ja jak zjadłam miałam tylko wykąpać Młodego i zmyć te parę talerzy po obiado-kolacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:
    Wspominałam Wam , że skaczę z radości, bo nawaliło tyle śniegu, że już płakać mi się chce :( ?

Rucia, a Ty musisz calutkie podwórko odśnieżać? czy po prostu wszelkie dojścia (od furtki do domu) masz takie obszerne? A swoją drogą to twój Mąż nie mógłby też pomachać łopatą :) ?

Odsnieżam chodniki w okół domu, podjazd, no i tą moją nieszczesną drogę, ale teraz M. wziął ją na siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia no super u nas maluch stoi bezczynie dobry pomysł powiem mojemu Mężowi niech się pobawi :-) .....Wiosną to super ,ale zima to koszmar....

Zrzućcie się z sąsiadami na paliwo i będziecie mieć własny pług :) super :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Szagga chyba ze jestes zawsze mega regularna to może być ze zawsze masz wszystko super :)

właśnie:)
    ja jeste regularna, więc na razie nie przejmuję się moim jajnikiem gigantem:) może już taka moja uroda:)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga ja odsnieżam, bo jestem w domu cały dzień, więc dla własnego zdrowia to robię, Paweł i tak mi pomaga jak wraca z pracy, bo niekiedy nie daję rady odśnieżyć, zwłaszcza, jak cały dzień sypie śnieg.

Lecę dziewczynki po dziecię moje.

• Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:
    Uwielbiam sól :( prędzej zrezygnowałabym z cukru niż soli :( Ale czerze powiedziawszy dziewczyny, że gdyby miałybyśmy zdrowo się odżywiać, i zrezygnować z wszelakiej chemii, to chyba leciałybyśmy na samej sałacie. :(

To też niestety racja, ale warto choć z części niezdrowych rzeczy zrezygnować. Ja niedawno właśnie zaczęłam od tego glutaminianu...ponadto wolę warzywa przywozić z ogródka mojej mamy niż ze sklepu,zresztą smakują o niebo lepiej :) I( też dlatego chcę mieć swój domek,coby mieć maluśki ogródek na włoszczyznę :) Nawet myślę,że na wiosnę ogrodzimy naszą działeczkę i będę już tam sobie siała cosik a raz na jakiś czas będę przyjeżdzać i zbierać plony,heheh

Fakt faktem własne warzywka to super sprawa. Ja od poprzedniego lata sadzę swoje warzywka, i mam pomidory, ogórki, marchew ( którą wpierdziela nornica ), fasolę, pory, cebulę, sałatę, truskawki, koper, natkę :) w tym roku może powiększe swoje plony.

no jestem pod wrażeniem Ruciuś jak z Ciebie ogrodniczka :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nie ma znaku na zbliżającą się owulkę test negatywny i to negatywnie negatywny he he!! Pewnie póżno owulka bez clo bedzie!!! a więc czekać trzeba!! Może chłop zdąży wrócić na owulkę hi hi!!:-)

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:
    Wspominałam Wam , że skaczę z radości, bo nawaliło tyle śniegu, że już płakać mi się chce :( ?

Rucia, a Ty musisz calutkie podwórko odśnieżać? czy po prostu wszelkie dojścia (od furtki do domu) masz takie obszerne? A swoją drogą to twój Mąż nie mógłby też pomachać łopatą :) ?

Odsnieżam chodniki w okół domu, podjazd, no i tą moją nieszczesną drogę, ale teraz M. wziął ją na siebie.

Dlatego my wszystkim klientom wybijamy z głowy usytuowanie budynków daleko od drogi,tak by długi był plac potem do odśnieżania :)
    A tak na marginesie, to chodzisz w okół domu,że i tam odśnieżasz? Jeśli nie te chodniczki są nieuczęszczane to ja bym nie odśnieżała :)

A ja i tak wam - mieszkańcom domków zazdroszczę, nawet jeśli w taką zimę jak tegoroczna trzeba namęczyć się z odśnieżaniem...latem i wiosną własny domek z podwórkiem rekompensuje zimowe miesiące :) Rucia,wiesz co mam na myśli - można popluskać się w swoim mega basenie :)

• Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dziś dopiero 14d.c. a ostatnio jak miałaś?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu,ale dziś zagadałam się z Wami, wygońcie mnie,hehehe...albo chociaż niech Szef wróci na dłużej,bo póki co wpada co chwilę na trochę i tylko wtedy wyłączam forum ;) ale ale...zrobiłam i tak sporo między jednym a drugim postem do Was,hehehe

• Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saagga masz racje ja tez zazdroszę... to jest moje ciągłe marzenie ale takie nie do spełnienia... nierealne :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

[img]http:[/img]

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Aguś dziś dopiero 14d.c. a ostatnio jak miałaś?

Ostatnie 3 cykle to 14 ,15 i 17 dc owulkę miałam !!! No chyba że bez clo nic nie bedzie też może być !! chociaż jajniki pobolewają i ból owulacyjny pojawia się od czasu do czasu!! Poczekamy zobaczymy co mój organizm bedzie mieszać he he!!

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten internet co u mnie chyba na lato działa bo zima nic nie mogę zrobić :-(

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Saagga masz racje ja tez zazdroszę... to jest moje ciągłe marzenie ale takie nie do spełnienia... nierealne :)

Moje musi się spełnić...za każdym projektem jaki rysuję jestem bardziej zdeterminowana :) Szczególnie jeśli wiem,że sposobem gospodarczym budując można w 2 setkach się zmieścić (a nawet i mniej można wydać) ...no i wiem,że mam trochę znajomości w branży,więc liczę,że dałoby radę tu na tym , tu na tamtym oszczędzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sfora.pl/Marzysz-o-dziecku-Lepiej-odstaw-witaminy-a30960

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8437926/High-dose-vitamin-pills-could-stop-women-conceiving.html#

POczytajcie dziewczyny o witaminach !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się faszerowałam witaminą c przez ostatnie 2 tygodnie i może dlatego na owulkę mi narazie się nie zanosi!!!:

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kaja wrote:
    Rucia ci co w mieście mieszkają to nie czują raczej tego ogroma śniegu ,jak ci co na wsi tak jak ,ja :-( jak zasypie to d....trzeba tel błagać o pług ...

U mnie pługosolarka jest rzadkim gościem, każdy jest zdany na siebie, a ja dodatkowo mam ok. 400 metrów praywatnej drogi. Ale ale ! Nie mówiłam wam :) Mąż założył pług do quada, więc drogi już nie odśnieżam łopatą, tylko jeżdże jak na traktorze :D No niestety w okół domu nadal latam z łopatą :(

u nas na drodze widzialam pług przejechał a straz z budynków zdejmuje śnieg

a.png
    a.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ