WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze na chwilę. Co do linków Agi. Od ponad miesiaca zażywam witaminy, te które biorę mają duże znaczenie na gospodarkę hormonalną, która pomimo moich dobrych wyników, jednak chyba była kulawa. Nigdy, ale to przenigdy nie miałam tak " idealnego " wykresu jak obecny. Temperatury są ustabilizowane, nie skaczą mi jak oszalałe, wcześniej jak już tu kiedyś wspominałam mój wykres przypominał sinusoidę. Nie sądzę, zeby witaminy mi zaszkodziły. Z resztą mam żywy przykład dziewczyny którą poznałam w szpitalu. 5 lat się starała, chuda jak patyk, brała witaminy, tylko że ona robiła badania pod kątem czego ma mało a czego dużo. Zaszła w upragnioną ciąże. Więc ja jestem jak najbardziej za tym aby pomagać sobie witaminami.

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ja jeszcze na chwilę. Co do linków Agi. Od ponad miesiaca zażywam witaminy, te które biorę mają duże znaczenie na gospodarkę hormonalną, która pomimo moich dobrych wyników, jednak chyba była kulawa. Nigdy, ale to przenigdy nie miałam tak " idealnego " wykresu jak obecny. Temperatury są ustabilizowane, nie skaczą mi jak oszalałe, wcześniej jak już tu kiedyś wspominałam mój wykres przypominał sinusoidę. Nie sądzę, zeby witaminy mi zaszkodziły. Z resztą mam żywy przykład dziewczyny którą poznałam w szpitalu. 5 lat się starała, chuda jak patyk, brała witaminy, tylko że ona robiła badania pod kątem czego ma mało a czego dużo. Zaszła w upragnioną ciąże. Więc ja jestem jak najbardziej za tym aby pomagać sobie witaminami.

ale z tego co ja zrozumiałam szkodzi nadmiar witamin... więc trzeba pilnować się wtedy, kiedy stosuje się kilka preparatów, by nie przekroczyć dzienej dawki określonych witamin

Shagga_80, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak rucia ale czasami można brać większe ilości i wtedy to może zakłócić gospodarkę organizmu!!
    Jak ktoś bierze w normalnych dawkach to też nie wierzę żeby szkodziły!!
    A tak jak ja ostatnie 2 tygodnie brałam dużą dawkę witaminy c to może i mój organizm się jakoś roztroił he he!!:-)
    A jak ty bierzesz witamin specjalnie na hormony to też inna inszość !!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:

ale z tego co ja zrozumiałam szkodzi nadmiar witamin... więc trzeba pilnować się wtedy, kiedy stosuje się kilka preparatów, by nie przekroczyć dzienej dawki określonych witamin

No właśnie lubra!!!
    Bo branie garści witamin dziennie a każda tabletka jak zawiera te same witaminy to wtedy i zaszkodzić można!!

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynk - buduje receptory dla hormonów płciowych, odpowiada za funkcjonowanie endometrium.

Wit C. - wpływa na długość fazy lutealnej.

Magnez - w ramach świadomego przygotowania do ciąży każda kobieta powinna zadbać o uzupełnienie niedoboru tego kationu. Niedobór może prowadzić do poronień.

Wit E - niedobór może prowadzić do zaburzeń w przebiegu ciąży, poronień i obumierania płodu. Witamina płodności.

Wit A - odpowiedzialna jest za kształtowanie się łożyska, proces wzrostu embrionów.

Wit B6 - przecidziała kobiecej niepłodności.Umożliwia utrzymanie w równowadze hormonów i całego układu immunologicznego.Leczy niedomogę ciałka żółtego, jedną z przyczyn niemożności zajścia w ciąże.

Wit F - zwiększa płodność.

AGA 30, Libra, Effcia28, gadgeta, Beata, gocha04, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mądry człowiek czyta ulotki i wie jakie dawki może przyjmować :) Jak na razie nie zauważyłam u siebie skutków ubocznych. Jak zauważę, to poczytam co może mi szkodzić :)

Shagga_80, Effcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle trzeba czytać skład - jak w jednym preparacie jest jakiejś witaminy już w ilości pokrywającej dziennej zapotrzebowanie to jeśli w drugim będzie witamina ta sama to już będzie za dużo...ja póki co biorę tylko kwas foliowy...ale od przyszłego cyklu wrócę do Oeparolu...w tym cyklu przestałam (bo coś źle zinterpretowałam,szkoda gadać jaka głupia jestem :p ) ale zacznę brać w nowym cyklu..i może Staremu kupię cosik (Salfazin się nazywało z tym cynkiem?) , teraz tak sam dla siebie berze multiwitaminę z żeń-szeniem ..może zrobię morfologię sobie i jak wyjdzie wszystko książkowo (a tak zwykle mam) to nie będę żadnych dodatkowych witamin brać :) no może magnez zacznę brać, bo to chociażby na moje nerwy się przyda :)

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może powinnam odstawić witaminy, biore je już dłuższy czas, choć widze pozytywy w ich braniu, bo np. nie dopadło mnie przeziebienie ani razu, antybiotyk ostatni raz brałam 2 lata temu jak miałam ropień gruczołu bartholiniego,

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś ani duża ilość ani mała ilość witamin mi nie pomaga zajść w ciążę he he!!!
    człowiek niedługo bedzie się zastanawiać czy może pomarańcza zjeść he he!!
    Zimno mi dziś jak psia mać a jeszcze na urodziny muszę jechać!!

mauysia, Libra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [no gadgetko, nadrabiaj szybko, bo jeszcze nie zdążę z Tobą pogawędzić przed wyjściem z pracy :) ]

Libra, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już gadgetka namierzona;)

Shagga_80, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabia nas pewnie już he he!!!
    Nikt tu nikomu nie przeleci między palcami he he!!:-)

mauysia lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skąd wiecie ,że ktoś jest skoro jeszcze nic nie napisał?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale mam zaleglosci....;-)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczaczek u Was tez tyle śniegu?bo ja z synem wyszłam na chwilkę na dwór żeby poodgarniać i nie było mnie 2 godziny-mam dość:(Rutka już teraz wiem co Ty wtedy przeżywałaś jak miałaś tony śniegu do odwalenia!Teraz ja to mam

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    a skąd wiecie ,że ktoś jest skoro jeszcze nic nie napisał?

Bo dostaję komunikaty, że gadgetka właśnie zalajkowała mój wpis :)

Permanentna inwigilacja normalnie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2013, 13:13

Libra, Effcia28 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia
    Podobno zima to ma dopiero zaatakowac. A moj m. na drugim koncu Polski w delegacji. Nie wiem jak on wroci...
    Ja juz mam dosyc tej zimy

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wam o mojej siostrze że pije!!!
    Teraz właśnie mama do mnie zadzwoniła że ona niby w ciąży jest!!!
    To już porażka na maksa no chyba że mózg ma tak przepity że myśli że w ciąży jest!!!
    MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-(

• Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Beata wrote:
    Aguś dziś dopiero 14d.c. a ostatnio jak miałaś?

Ostatnie 3 cykle to 14 ,15 i 17 dc owulkę miałam !!! No chyba że bez clo nic nie bedzie też może być !! chociaż jajniki pobolewają i ból owulacyjny pojawia się od czasu do czasu!! Poczekamy zobaczymy co mój organizm bedzie mieszać he he!!

ee no to jesze Ci wyznaczy moze nawet na dziś... a mnie tez jajnik boli 4 dzień.. i byłam pewna ze ovu sie przyspieszy a jednak nie...

p.s. ale sie najadłam cheesburgerami (w sumie tylko 3 ) ale popiłam herbata i jestem mega pełna..

Shagga_80 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podobały się Wam święta bez śniegu? Bo mnie nie...jak jest zima to musi być śnieg :)

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ