WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Ja mam lewy odpoczywający i mniejszy a prawy jest większy troszkę i ma pęcherzyki dookoła...mój prawy widać pracuje częściej...tak powiedział mi gin.

ja mam jeszcze większy jajnik od Ciebie! mój ma rozmiar 47mm x 29 mm, ale nie ma na nim zmian, nie widać pęcherzyków typowych dla POC...
    lewy jajnik niby też mam powiększony - chyba 32mm x 21mm x 16mm(więc jego objętość jest ponad 10cm3) - co też już może świadczyć o PCO... ale to tylko na podstwaie usg, bo hormony mam ok
    sprawdż sobie stosunek lh do fsh - przy pco może być powyżej 1,5
    ja mam 0,78
    ale faktycznie podwyższony testosteron może być skótkiem pco

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, jak ja miałam te (jakieś 5 lat temu) robione wszelakie hormony to czy możliwe,że dziś zmieniło się diametralnie? Jest sens to badać znów? Bo kurcze,może gdybym zagadała z ciotką to znów załatwiłaby co nieco :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jajniki mają wymiary:

Prawy - 36 x 18 mm
    Lewy - 37 x 15

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba gadam dzisiaj sama ze sobą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Prawy - 36 x 18 mm
    Lewy - 37 x 15

Teraz to miałaś robione,czy kiedyś? Bo jakieś dawniejsze wyniki mam i ja (w domu) czy są już nieaktualne ...czy zmienia się to tak jak np morfologia krwi :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Chyba gadam dzisiaj sama ze sobą :)

Ejjjjjjj no coś Ty :) Ja jestem, i też gadam do Ciebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dużo za tym przemawia...tylko czy leczenie się uda? Tego nie wiem ale spróbuję...dobra, zmykam...jednak Diane-35 muszę wziąć, bo to przyniesie więcej pożytku niż szkody w moim przypadku jak widać...to lh do fsh w dowolnym dniu cyklu czy teraz jakoś też mogę zrobić...idę w czwartek to ok 20-22 d.c. chyba...zaraz sprawdzę...bo od następnego krwawienia to już będę z tą Dianą się kumplować...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiadam w temacie wyników różnych badań, bo nie miałam żadnych badań poza morfologią krwi i TSH...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    lIBRUŚ a z tych hormonów które ja robię to by wyszło czy to jakies inne bardziej szczególowe?

wyślij mi wyniki na priv - odpiszę w wolnej chwili

te ostatnie tylko czy obydwa dla porównania?

dawaj wszystko i opis usg:) dam mej koleżance - ona obcykana jest bo walczy z poc od 15 roku życia

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Tu fajny test podają na ten hirsutyzm:
    http://rozowoniebieskie.vot.pl/viewtopic.php?t=238&sid=e1cba31a6841410e6d1387b229012fe6

HMMMM link fajny tylko cięzko tak samemu ocenić.... wysżło mi 8 phiii
    ale czy obiektywnie?nie wiem jak liczyć włoski heheh

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A powiedzcie mi, jak ja miałam te (jakieś 5 lat temu) robione wszelakie hormony to czy możliwe,że dziś zmieniło się diametralnie? Jest sens to badać znów? Bo kurcze,może gdybym zagadała z ciotką to znów załatwiłaby co nieco :)

oj kochana mogło się wszystko przewrócisc do góry nogami przez tyle lat :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia KOchana my Cie weźmiemy w obroty niedługo, bo Twoja wizyta też się zbliża...mum omega Rucia pisałam o tym Tobie, bo pytałaś o witaminy i w ogóle...pocztaj o tym, zmniejsza to wchłanianie tkanki tłuszczowej u mamci gdy już zachodzi, a pisałaś, że jesteś baaaaardzo szczupła...

http://www.snobka.pl/artykul/suplement-diety-mumomega-qpharma-4773 najkrótszy opis jaki znalazłam...tani nie jest ale może to by było dobre...nawet zamiast wiesiołka podobno to można...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

Prawy - 36 x 18 mm
    Lewy - 37 x 15

Teraz to miałaś robione,czy kiedyś? Bo jakieś dawniejsze wyniki mam i ja (w domu) czy są już nieaktualne ...czy zmienia się to tak jak np morfologia krwi :) ?

Czerwiec tamtego roku w 16dc :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    U mnie dużo za tym przemawia...tylko czy leczenie się uda? Tego nie wiem ale spróbuję...dobra, zmykam...jednak Diane-35 muszę wziąć, bo to przyniesie więcej pożytku niż szkody w moim przypadku jak widać...to lh do fsh w dowolnym dniu cyklu czy teraz jakoś też mogę zrobić...idę w czwartek to ok 20-22 d.c. chyba...zaraz sprawdzę...bo od następnego krwawienia to już będę z tą Dianą się kumplować...

ja robiłam badania w 3dc

• Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie dzis za wami nadazyc.Nadrobie pozniej...
    Muzarciu co do soli masz racje, duzo szybciej sie organizm odzwyczaja.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś ok zaraz wszystko Ci napisze a opis usg wieczorem bo teraz nie mam przy sobie...

a z tego co wiem to ten stosunek mam cały czas dobry

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszło tylko w jednym o jeden punkt mniej chyba he he...dobra spadam....naczynia, obiad itd. itp.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:

oj kochana mogło się wszystko przewrócisc do góry nogami przez tyle lat :)

A już myślałam,że może wyszperam stare wyniki i będzie ok :) Szczególnie,że wtedy wszystko wychodziło mi książkowo...tak czy inaczej warto wyciągnąć je i wziąć w razie co do ciotki,niech porówna z ewentualnie powtórzonymi badaniami :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi bo własnie odgrzebałam moje USG transvaginalne miednicy mniejszej ... ;) co może oznaczać brak ciałka żółtego tuż po owulacji.

Chyba nic to nie oznacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2013, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje jajniki to 33x17 a lewy 36x12!!!
    Lekarz nic nie mówił żeby to było coś nie tak!!:-)

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ