plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Ja mam lewy odpoczywający i mniejszy a prawy jest większy troszkę i ma pęcherzyki dookoła...mój prawy widać pracuje częściej...tak powiedział mi gin.
ja mam jeszcze większy jajnik od Ciebie! mój ma rozmiar 47mm x 29 mm, ale nie ma na nim zmian, nie widać pęcherzyków typowych dla POC...
lewy jajnik niby też mam powiększony - chyba 32mm x 21mm x 16mm(więc jego objętość jest ponad 10cm3) - co też już może świadczyć o PCO... ale to tylko na podstwaie usg, bo hormony mam ok
sprawdż sobie stosunek lh do fsh - przy pco może być powyżej 1,5
ja mam 0,78
ale faktycznie podwyższony testosteron może być skótkiem pco -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie dużo za tym przemawia...tylko czy leczenie się uda? Tego nie wiem ale spróbuję...dobra, zmykam...jednak Diane-35 muszę wziąć, bo to przyniesie więcej pożytku niż szkody w moim przypadku jak widać...to lh do fsh w dowolnym dniu cyklu czy teraz jakoś też mogę zrobić...idę w czwartek to ok 20-22 d.c. chyba...zaraz sprawdzę...bo od następnego krwawienia to już będę z tą Dianą się kumplować...
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Libra wrote:Beata wrote:lIBRUŚ a z tych hormonów które ja robię to by wyszło czy to jakies inne bardziej szczególowe?
wyślij mi wyniki na priv - odpiszę w wolnej chwili
te ostatnie tylko czy obydwa dla porównania?
dawaj wszystko i opis usg:) dam mej koleżance - ona obcykana jest bo walczy z poc od 15 roku życia -
Shagga_80 wrote:Tu fajny test podają na ten hirsutyzm:
http://rozowoniebieskie.vot.pl/viewtopic.php?t=238&sid=e1cba31a6841410e6d1387b229012fe6
HMMMM link fajny tylko cięzko tak samemu ocenić.... wysżło mi 8 phiii
ale czy obiektywnie?nie wiem jak liczyć włoski hehehOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Shagga_80 wrote:A powiedzcie mi, jak ja miałam te (jakieś 5 lat temu) robione wszelakie hormony to czy możliwe,że dziś zmieniło się diametralnie? Jest sens to badać znów? Bo kurcze,może gdybym zagadała z ciotką to znów załatwiłaby co nieco
oj kochana mogło się wszystko przewrócisc do góry nogami przez tyle latOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyRucia KOchana my Cie weźmiemy w obroty niedługo, bo Twoja wizyta też się zbliża...mum omega Rucia pisałam o tym Tobie, bo pytałaś o witaminy i w ogóle...pocztaj o tym, zmniejsza to wchłanianie tkanki tłuszczowej u mamci gdy już zachodzi, a pisałaś, że jesteś baaaaardzo szczupła...
http://www.snobka.pl/artykul/suplement-diety-mumomega-qpharma-4773 najkrótszy opis jaki znalazłam...tani nie jest ale może to by było dobre...nawet zamiast wiesiołka podobno to można... -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Rucia wrote:Moje jajniki mają wymiary:
Prawy - 36 x 18 mm
Lewy - 37 x 15
Teraz to miałaś robione,czy kiedyś? Bo jakieś dawniejsze wyniki mam i ja (w domu) czy są już nieaktualne ...czy zmienia się to tak jak np morfologia krwi?
Czerwiec tamtego roku w 16dc -
nick nieaktualnymuzarcia wrote:U mnie dużo za tym przemawia...tylko czy leczenie się uda? Tego nie wiem ale spróbuję...dobra, zmykam...jednak Diane-35 muszę wziąć, bo to przyniesie więcej pożytku niż szkody w moim przypadku jak widać...to lh do fsh w dowolnym dniu cyklu czy teraz jakoś też mogę zrobić...idę w czwartek to ok 20-22 d.c. chyba...zaraz sprawdzę...bo od następnego krwawienia to już będę z tą Dianą się kumplować...
ja robiłam badania w 3dc -
Libruś ok zaraz wszystko Ci napisze a opis usg wieczorem bo teraz nie mam przy sobie...
a z tego co wiem to ten stosunek mam cały czas dobryOliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Shagga_80 wrote:A powiedzcie mi, jak ja miałam te (jakieś 5 lat temu) robione wszelakie hormony to czy możliwe,że dziś zmieniło się diametralnie? Jest sens to badać znów? Bo kurcze,może gdybym zagadała z ciotką to znów załatwiłaby co nieco
oj kochana mogło się wszystko przewrócisc do góry nogami przez tyle lat
A już myślałam,że może wyszperam stare wyniki i będzie okSzczególnie,że wtedy wszystko wychodziło mi książkowo...tak czy inaczej warto wyciągnąć je i wziąć w razie co do ciotki,niech porówna z ewentualnie powtórzonymi badaniami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny