X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Ja mam lewy odpoczywający i mniejszy a prawy jest większy troszkę i ma pęcherzyki dookoła...mój prawy widać pracuje częściej...tak powiedział mi gin.

ja mam jeszcze większy jajnik od Ciebie! mój ma rozmiar 47mm x 29 mm, ale nie ma na nim zmian, nie widać pęcherzyków typowych dla POC...
    lewy jajnik niby też mam powiększony - chyba 32mm x 21mm x 16mm(więc jego objętość jest ponad 10cm3) - co też już może świadczyć o PCO... ale to tylko na podstwaie usg, bo hormony mam ok
    sprawdż sobie stosunek lh do fsh - przy pco może być powyżej 1,5
    ja mam 0,78
    ale faktycznie podwyższony testosteron może być skótkiem pco

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, jak ja miałam te (jakieś 5 lat temu) robione wszelakie hormony to czy możliwe,że dziś zmieniło się diametralnie? Jest sens to badać znów? Bo kurcze,może gdybym zagadała z ciotką to znów załatwiłaby co nieco :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jajniki mają wymiary:

Prawy - 36 x 18 mm
    Lewy - 37 x 15

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba gadam dzisiaj sama ze sobą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Prawy - 36 x 18 mm
    Lewy - 37 x 15

Teraz to miałaś robione,czy kiedyś? Bo jakieś dawniejsze wyniki mam i ja (w domu) czy są już nieaktualne ...czy zmienia się to tak jak np morfologia krwi :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Chyba gadam dzisiaj sama ze sobą :)

Ejjjjjjj no coś Ty :) Ja jestem, i też gadam do Ciebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dużo za tym przemawia...tylko czy leczenie się uda? Tego nie wiem ale spróbuję...dobra, zmykam...jednak Diane-35 muszę wziąć, bo to przyniesie więcej pożytku niż szkody w moim przypadku jak widać...to lh do fsh w dowolnym dniu cyklu czy teraz jakoś też mogę zrobić...idę w czwartek to ok 20-22 d.c. chyba...zaraz sprawdzę...bo od następnego krwawienia to już będę z tą Dianą się kumplować...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiadam w temacie wyników różnych badań, bo nie miałam żadnych badań poza morfologią krwi i TSH...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    lIBRUŚ a z tych hormonów które ja robię to by wyszło czy to jakies inne bardziej szczególowe?

wyślij mi wyniki na priv - odpiszę w wolnej chwili

te ostatnie tylko czy obydwa dla porównania?

dawaj wszystko i opis usg:) dam mej koleżance - ona obcykana jest bo walczy z poc od 15 roku życia

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Tu fajny test podają na ten hirsutyzm:
    http://rozowoniebieskie.vot.pl/viewtopic.php?t=238&sid=e1cba31a6841410e6d1387b229012fe6

HMMMM link fajny tylko cięzko tak samemu ocenić.... wysżło mi 8 phiii
    ale czy obiektywnie?nie wiem jak liczyć włoski heheh

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A powiedzcie mi, jak ja miałam te (jakieś 5 lat temu) robione wszelakie hormony to czy możliwe,że dziś zmieniło się diametralnie? Jest sens to badać znów? Bo kurcze,może gdybym zagadała z ciotką to znów załatwiłaby co nieco :)

oj kochana mogło się wszystko przewrócisc do góry nogami przez tyle lat :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia KOchana my Cie weźmiemy w obroty niedługo, bo Twoja wizyta też się zbliża...mum omega Rucia pisałam o tym Tobie, bo pytałaś o witaminy i w ogóle...pocztaj o tym, zmniejsza to wchłanianie tkanki tłuszczowej u mamci gdy już zachodzi, a pisałaś, że jesteś baaaaardzo szczupła...

http://www.snobka.pl/artykul/suplement-diety-mumomega-qpharma-4773 najkrótszy opis jaki znalazłam...tani nie jest ale może to by było dobre...nawet zamiast wiesiołka podobno to można...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:

Prawy - 36 x 18 mm
    Lewy - 37 x 15

Teraz to miałaś robione,czy kiedyś? Bo jakieś dawniejsze wyniki mam i ja (w domu) czy są już nieaktualne ...czy zmienia się to tak jak np morfologia krwi :) ?

Czerwiec tamtego roku w 16dc :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    U mnie dużo za tym przemawia...tylko czy leczenie się uda? Tego nie wiem ale spróbuję...dobra, zmykam...jednak Diane-35 muszę wziąć, bo to przyniesie więcej pożytku niż szkody w moim przypadku jak widać...to lh do fsh w dowolnym dniu cyklu czy teraz jakoś też mogę zrobić...idę w czwartek to ok 20-22 d.c. chyba...zaraz sprawdzę...bo od następnego krwawienia to już będę z tą Dianą się kumplować...

ja robiłam badania w 3dc

• Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie dzis za wami nadazyc.Nadrobie pozniej...
    Muzarciu co do soli masz racje, duzo szybciej sie organizm odzwyczaja.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Beata Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś ok zaraz wszystko Ci napisze a opis usg wieczorem bo teraz nie mam przy sobie...

a z tego co wiem to ten stosunek mam cały czas dobry

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszło tylko w jednym o jeden punkt mniej chyba he he...dobra spadam....naczynia, obiad itd. itp.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:

oj kochana mogło się wszystko przewrócisc do góry nogami przez tyle lat :)

A już myślałam,że może wyszperam stare wyniki i będzie ok :) Szczególnie,że wtedy wszystko wychodziło mi książkowo...tak czy inaczej warto wyciągnąć je i wziąć w razie co do ciotki,niech porówna z ewentualnie powtórzonymi badaniami :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi bo własnie odgrzebałam moje USG transvaginalne miednicy mniejszej ... ;) co może oznaczać brak ciałka żółtego tuż po owulacji.

Chyba nic to nie oznacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2013, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje jajniki to 33x17 a lewy 36x12!!!
    Lekarz nic nie mówił żeby to było coś nie tak!!:-)

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ