WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki...witam się z posterunku pracy :)
    Co u nas nowego? Wczoraj poszliśmy do Teścia na jakieś 2 godzinki (mieszkają dwa bloki dalej) i do teraz odchorowuję...chyba moja astma pogorszyła się - za tydzień idę do alergologa z Młodym to i chyba o siebie zadbam, bo od wczoraj (po tym kocie Teściów) musiałam się już 3 razy inhalować, a rano dziś to w ogóle nie zdążyłabym,bo musiałam wyciągnąć nebulizator i kilkanaście minut siedzieć podłączona :( Kiedyś musiałabym kilka godzin tam siedzieć by mieć takie objawy astmy...no cóż - nie służy mi tam wizyta:( Zresztą wczoraj było mi w pewnej chwili dość niezręcznie, bo Bratowa M rozmawiała wielokrotnie z Teściem o byłej dziewczynie mojego M i okazuje się,że siostra M bardzo się z Nią nadal przyjaźni i nawet Tamta przychodzi do moich Teściów...nie wiem,może jestem dziwna,ale było mi dziwnie (zresztą M też miał minę jakby był zmieszany) i po przyjściu do domu skomentowałam - skończę Ci samotne wyjścia do rodziców - bo kto wie, może siostrzyczka chce wyswatać Ich znów- Tamta jest po rozwodzie...a poważnie,to nie czuję się zagrożona,ale było mi nie zręcznie gdy o Niej mówili...pewnie dziwna jestem..
    Teraz jestem w pracy i muszę dziś ogarnąć się dość szybko,bo nie chce mi się tu kolejnego dnia siedzieć :/
    Musze poszukać tabelki teraz,bo kurcze znów mi przesunęło @ i chyba ten termin jest bliższy prawdzie,bo wcześniej wyznaczyło mi ze średniej z ostatnich cykli a że ostatnio miałam mega krótki (chyba nigdy tak krótkiego nie miałam dotąd) to i długość cyklu mi zmniejszyło.

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku Wosebko, to kuruj się domowymi sposobami i nie daj się choróbskom!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłyście,że poprawili , że już są powiadomienia o wiadomości przychodzącej? To znów nawaliło uaktualnianie miniaturki wykresu ...ehhh jek nie urok...

Rucia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, nie jesteś dziwna :) Też bym się czuła zmieszana...
    A tabelki możesz poszukać i uaktualnić swoją drogą, bo chyba została gdzieś głęboko w tyle (pamiętam tę ze strony 1153, ale nie wiem, czy to najświeższa wersja).

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Zauważyłyście,że poprawili , że już są powiadomienia o wiadomości przychodzącej? To znów nawaliło uaktualnianie miniaturki wykresu ...ehhh jek nie urok...

dzisiaj w nocy coś kombinowali, bo po północy jak chciałam się zalogować, to była ogłoszona przerwa:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Babeczki...witam się z posterunku pracy :)
    Co u nas nowego? Wczoraj poszliśmy do Teścia na jakieś 2 godzinki (mieszkają dwa bloki dalej) i do teraz odchorowuję...chyba moja astma pogorszyła się - za tydzień idę do alergologa z Młodym to i chyba o siebie zadbam, bo od wczoraj (po tym kocie Teściów) musiałam się już 3 razy inhalować, a rano dziś to w ogóle nie zdążyłabym,bo musiałam wyciągnąć nebulizator i kilkanaście minut siedzieć podłączona :( Kiedyś musiałabym kilka godzin tam siedzieć by mieć takie objawy astmy...no cóż - nie służy mi tam wizyta:( Zresztą wczoraj było mi w pewnej chwili dość niezręcznie, bo Bratowa M rozmawiała wielokrotnie z Teściem o byłej dziewczynie mojego M i okazuje się,że siostra M bardzo się z Nią nadal przyjaźni i nawet Tamta przychodzi do moich Teściów...nie wiem,może jestem dziwna,ale było mi dziwnie (zresztą M też miał minę jakby był zmieszany) i po przyjściu do domu skomentowałam - skończę Ci samotne wyjścia do rodziców - bo kto wie, może siostrzyczka chce wyswatać Ich znów- Tamta jest po rozwodzie...a poważnie,to nie czuję się zagrożona,ale było mi nie zręcznie gdy o Niej mówili...pewnie dziwna jestem..
    Teraz jestem w pracy i muszę dziś ogarnąć się dość szybko,bo nie chce mi się tu kolejnego dnia siedzieć :/
    Musze poszukać tabelki teraz,bo kurcze znów mi przesunęło @ i chyba ten termin jest bliższy prawdzie,bo wcześniej wyznaczyło mi ze średniej z ostatnich cykli a że ostatnio miałam mega krótki (chyba nigdy tak krótkiego nie miałam dotąd) to i długość cyklu mi zmniejszyło.

to bez sensu masz, też byłoby mi głupio...

Beata lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Witam sie z rana,:-) u mnie chyba dzis zaswieci slonce. Oj przyda sie bo energii brak.

mauysia, Woseba, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prądu miało nie być od 8, hehehe ale dzięki temu jeszcze z Wami tutaj siedzę:)
    cześć Dorcia:) jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 07:29

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga, nie jesteś dziwna :) Też bym się czuła zmieszana...
    A tabelki możesz poszukać i uaktualnić swoją drogą, bo chyba została gdzieś głęboko w tyle (pamiętam tę ze strony 1153, ale nie wiem, czy to najświeższa wersja).

Dzięki Mauysia,aż mi lepiej,że nie mam paranoi, hehehe ;)
    A w ogóle to brat M ma dziecko o dwa lata młodsze od mojego Kubusia (teraz ma 8 mcy) no i ja wczoraj dużo siedziałam przy Niej (wiecie jak sama pragnę dziecka to tym bardziej ciągnie mnie do maluszków :) no i Kubuś też był bardzo zainteresowany Maluchem, myślę,że będzie dobrym starszym bratem :)

mauysia, Woseba, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus,dobrze sie czuje.
    Zdecydowalam w koncu, ze pojde do lekarki u ktorej rozpoczelam leczenie tarczycy. Dam jej jeszcze szanse na wykazanie sie;-)

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedzialam sie tez ostatnio sprawie konfliktu serologiczneo,ze jestesmy jako kraj zacofani w trj kwestii. I immimoglobuline , kobiety w innycj krajach dostaja za darmo 2xw ciazy i po porodzie. A w Polsce oczywiscie tylko po porodzie.

aa szwagierka niedlugo rodzi to juz jestem na biezaca ze znieczulaniem..brakuje u nas w kraju anestezjologow. Szwagierka dostanie znieczulenie jak anestezjolog bedzie wolny....

• Beata Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane z rana,
    już Was lecę nadrabiać
    a w międzyczasie pochwalę sie moimi janikami heheh
    prawy 22x24mm
    lewy 33x23mm

chyba szyjka 38mm

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dora:)miło Cie widzieć:)i fajnie ze dobrze sie czujesz:)i oby juz tak zostało:)

Shagga_80 witaj:)no Ci powiem ze sytuacja nie fajna..tez bym zareagowała na Twoim miejscu..

Roboty mam tyle a sie skupic nie moge..brzuch mnie boli..:(jak jadłam snadanie w domu to mi sie nie dobrze zrobiło i jak mi sie odbiło to cos mnie strasznie zakuło w podbrzuszu..i boli dalej..tak jakby na owu...i ciagnie starsznie..eh..znowu sobie wkrecam ze moze sieudało..a potem jak zawsze na koniec cyklu rozczarowanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 08:02

Dora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...dzień dobry...wpierw Mauysi należą się podziękowania...za co? Za skrót jaki zrobiła o moich kłopotach dla Fedry...nie było mnie na forum i tym bardziej dzięki mentorko...czasem wpadam jak oparzona i wyskakuję równie szybko...wiem...

Wy się już przyzwyczaiłyście do tego...

...dziś zaczynam dzień od owu...temp spadła na 36,15 a mierzyć muszę elektronicznym, bo pomyłka nastąpiła i za dużą kasę dostałam termometr jaki miałam dotychczas...który notabene też nie jest tani u nich....ale są jedyni już na allegro...liczą sobie za unikaty...liczą...
    ...ja również potrafię liczyć i się zastanawiam jak to teraz ułożyć...

Chyba im odeślę ten term. ale najtańszą przesyłką i niech wysyłają nowy na swój koszt...w sumie chciałam zrezygnować z zakupu już po tej akcji ale mam jednak zamiar mierzyć pomimo tabletek...bo później jak zejdę z nich chcę zobaczyć różnicę w cyklach...co myślicie?

Przy anty temp nic ni e powie ale potraktuję to jako doświadczenie jak mi się nie odechce...wczoraj wzięłam tabletkę na odsikanie ale tylko pół tabsa chociaż kazał mi całą...odsikałam 2 litry lekko...

...zapisał mi dwa opakowania Tialoridu...dobrze, że wzięłam tylko pół, bo ciśnienie mam nawet przy mojej wadze tak gdzieś max do 145/85 jak pracuję w szybkim tempie w ostatnim czasie. Gdybym wzięła całą to mogłoby być nieciekawie...
    Nawet nad ranem tabsy jeszcze działały chyba...

Jak będę brała D-35 to opuchnięcia będą też i od niej więc chciałam się zabezpieczyć...dobrze zrobiłam...widzę zarys kości piszczelowych...

Aga może jednak pójdź do lekarza, nie czekaj już jak samo spadnie...ono nie wzrosło proporcjonalnie...obiecaj, że się zastanowisz, co?

Wiem, że inne kobiety chodzą z kilka razy większym ciśnieniem ale lepiej na takim etapie zacząć coś z tym robić, bo później jest trudniej z racji poczynionych przez nadciśnienie uszkodzeń... tak przynajmniej ja słyszałam od lekarza...a wiem, że szykujesz się na zabieg do Kliniki...

Przyjaciele radzą co zrobić możemy, a wrogowie co zrobić musimy...

Buziam dziewczynki, Wosebko to nam zdrowiej, ja też coś więcej kaszlę ale to norma, bo się czasem myliłam i całowałam m.przez sen jego, dostawał cmokasy i pewnie ja kupiłam od niego trochę wirusów...
    Libra witaj kochana... Rucia, shagga...wszystkim życzę miłego dnia, tym czajnikom zapracowanym i tym jeszcze nieobecnym...Mauysiu dzięki raz jeszcze...
    Później Was poczytam i coś skrobnę chyba, że się plany zmienią...

mauysia, Beata, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Dowiedzialam sie tez ostatnio sprawie konfliktu serologiczneo,ze jestesmy jako kraj zacofani w trj kwestii. I immimoglobuline , kobiety w innycj krajach dostaja za darmo 2xw ciazy i po porodzie. A w Polsce oczywiscie tylko po porodzie.

aa szwagierka niedlugo rodzi to juz jestem na biezaca ze znieczulaniem..brakuje u nas w kraju anestezjologow. Szwagierka dostanie znieczulenie jak anestezjolog bedzie wolny....

Doruś, a wy macie konflikt serologiczny?

"Szwagierka dostanie znieczulenie jak anestezjolog bedzie wolny." - ale mowa o tym zewnątrzoponowym (czy cuś), czy Dolarganie?

Dora lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej muzarciu,

no wiesz co, żeby taki bubel Ci przysłali...? Ale bym się wkurzyła.

My też wpadamy czasem tylko na chwilkę na forum, szczególnie wieczorkiem. Więc to wyskakiwanie u nas to (u mnie przynajmniej, wieczorem) reguła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 08:02

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej Dora:)miło Cie widzieć:)i fajnie ze dobrze sie czujesz:)i oby juz tak zostało:)

Shagga_80 witaj:)no Ci powiem ze sytuacja nie fajna..tez bym zareagowała na Twoim miejscu..

Roboty mam tyle a sie skupic nie moge..brzuch mnie boli..:(jak jadłam snadanie w domu to mi sie nie dobrze zrobiło i jak mi sie odbiło to cos mnie strasznie zakuło w podbrzuszu..i boli dalej..tak jakby na owu...i ciagnie starsznie..eh..znowu sobie wkrecam ze moze sieudało..a potem jak zawsze na koniec cyklu rozczarowanie...

Dlatego kochana trzeba cierpliwie czekać, nie doszukuj się objawów :) Uwierz od razu lepiej się człowiekowi funkcjonuje, gdy po prostu czeka do terminu @. Pamiętam jak sama tak świrowałam po owu, każde beknięcie było objawem ciąży, teraz po prostu wiem, że to wszystko wina progesteronu :)Luzik Wosebko !!

Woseba, mauysia, Shagga_80, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, brakuje mi w wiadomościach opcji " skasuj wszystkie ". Denerwujące jest kasowanie każdej wiadomości po kolei. Chyba zgłoszę tą sugestię :)

mauysia, AGA 30, Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
    Dora...................2...................30lat...........FASOLINKA.............pomorskie
    anna_w...............10...................31lat.......FASOLINKA................lubelskie (27.09.2013)
    samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
    Nina82...............9...................30lat.......22.01..............śląskie
    Malvinka.............4.....................25lat.......23.01...............dolnośląskie
    blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
    Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
    natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
    Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
    kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
    иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
    mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
    Shagga_80........3.....................32lat.......31.01.................łódzkie
    Woseba...............13......24lata.............02.02................południe Polski
    anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
    Amicizia ......4 ODWOŁANE……….26 lat.......03.02................małopolskie
    Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
    Libra...................4...................30lat........04.02.................łódzkie
    muzarcia............1.....................30lat.......4.02................opolskie
    glazik22..............1...................22 lata......04.02.............podkarpackie
    ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
    AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
    Beata.................7...................29lat.......12.02.................mazowieckie
    gocha04.............8....................27lat.......13.02.................mazowieckie
    zosia-ktosia........7..ODWOŁANE......30lat.......14.02...........łódzkie
    Mała29.............90...................29lat.......15.02................Wielka Brytania
    Fedra..................54.................28lat......16.02.................małopolskie
    LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
    Wsk...................8....................23lata......??.01.................lubuskie
    Effcia........................5.............28lat........??.04.........wielkopolskie
    patik....................2...................24lata......?????................śląskie.
    kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    aneczkaaa1985...31................27 lat......?????................warm-mazurskie

mauysia lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dora wrote:

Doruś, a wy macie konflikt serologiczny?

"Szwagierka dostanie znieczulenie jak anestezjolog bedzie wolny." - ale mowa o tym zewnątrzoponowym (czy cuś), czy Dolarganie?

Tak ja mam rh- a moj m. fh+..
    Jezeli dziecko bedzie miec po tacie czynnik rh+ to bedzie konflikt. Najgorsze,ze to dopiero po porodzie sie okazuje jaka krew ma.dziecko. Na zachodzie juz w ciazy profilaktycznie kazdej matce rh-podaje sie immunoglobuline. W polsce tylko sie sprawdza badaniami na przexiwciala czy nie doszlo do wymiesznia sie krwi i wytwodzenia przeciwcial. Jak juz do tego dojdzie to podaje sie immunoglobuline. Na zachodzie nikt nie czeka.
    Rozmawialam o tym z nasza gadgetka kochana, ktora zawsze wyjasni.
    Porozmawiam jeszcze z m. chrzestna czy wie gdzie to kupic bo ona tez jest pielegniarka. .

‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ