WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Nadrobiłam czytanko i już witam się :)
    Ja od kilku dni mam wrażenie,że udzieliło mi się narzekanie na gardło od Szefostwa i zaczęłam panikować....tzn może to za mocne słowo :) Po prostu wczoraj zaczęłam płukać gardło (ku uciesze mojego Kuby :) ), wzięłam rutinoscorbin i tyle...wciąż "czuję kota w gardle" więc to też potęguje negatywne odczucia...

Mauysia, co tam z Leosiem ? Coś zaszkodziło Mu,czy wirus? My rzadko mamy rewelacje żołądkowe, ale jak już są to gorzej je znosimy niż przeziębienie (choćby miało być z obturacjami),bo w tym jesteśmy przećwiczeni a biegunka czy wymioty to dla nas masakra...a głównie dla Małego,bo zwykle bardzo się On boi reakcji swojego organizmu :( Zdrówka dla Młodego.

Woseba, Beata lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj wosebka u mnie tez nici w tym cyklu

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:

A to się okaże dopiero za parę dni :)

Blondi22, Effcia28 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, mam nadzieję, że to tylko zatrucie czymś, co zjadł w żłobku... Takiej "jelitówki" to chyba jeszcze nigdy nie miał i mam nadzieję, że jeszcze długo nie będzie miał. A w piątek ma imprezę - balik ;) Szkoda by było gdyby go to ominęło.

Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko, a ty masz aż 15-dniową fazę lutealną? Bo jesteś już w 7 dniu fl, a wg tabelki dzień przewidywanej @ jeszcze daleeeko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2013, 07:12

Woseba lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Wosebko, a ty masz aż 15-dniową fazę lutealną? Bo jesteś już w 7 dniu fl, a wg tabelki dzień przewidywanej @ jeszcze daleeeko.

no z reguły zawsz etaka jest:)zcasami nawet i 16 dni..a raz to i 17 było...ale i tak wiem ze sie nie udało..czuje to:(a poza tym w ciazy to razcej temp wzrasta a nie maleje...wiem wiem...miałam nie mierzyć..ale to silniejsze ode mnie

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :-) ja tylko sie przywitam bo w drodze do pracy jestem i zycze wam milego dnia
    rucia to trzymam kciuki zeby ten lekarz byl dobry
    wosabko kobietko ty nasza nie denerwuj sie ja juz postawilam tabliczke przy tobie ze teren wynajety na 9 miesiecy i umowilam sie z moja fasolka zeby przyszla najpierw do Ciebie, ze odstepuje swoja kolejke na rzecz Ciebie. Kibicuje tobie mocno i sciszkam kciuki :-)
    mauysia zdrowka zycze dla twojego babla
    shagga to biez cos tez na gardlo albo pij cherbatke z cytryna miodem i malinami mi zawsze pomaga :-)

Woseba, Shagga_80, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej dziewczynki :-) ja tylko sie przywitam bo w drodze do pracy jestem i zycze wam milego dnia
    rucia to trzymam kciuki zeby ten lekarz byl dobry
    wosabko kobietko ty nasza nie denerwuj sie ja juz postawilam tabliczke przy tobie ze teren wynajety na 9 miesiecy i umowilam sie z moja fasolka zeby przyszla najpierw do Ciebie, ze odstepuje swoja kolejke na rzecz Ciebie. Kibicuje tobie mocno i sciszkam kciuki :-)
    mauysia zdrowka zycze dla twojego babla
    shagga to biez cos tez na gardlo albo pij cherbatke z cytryna miodem i malinami mi zawsze pomaga :-)

hej Mała:)kochana jesteś naprawde:)ja Tobie tez bardzo bardzo kibicuje:)i juz wysyłam do Ciebie mojego boćka :)a w tym żółtym zawiniątku jest Twoja fasolinka:)

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:

no z reguły zawsz etaka jest:)zcasami nawet i 16 dni..a raz to i 17 było...ale i tak wiem ze sie nie udało..czuje to:(a poza tym w ciazy to razcej temp wzrasta a nie maleje...wiem wiem...miałam nie mierzyć..ale to silniejsze ode mnie

"w ciazy to razcej temp wzrasta a nie maleje" - a na to akurat nie ma reguły, mogłabym Ci wkleić pełno linków do odpowiednich wykresów z "huśtającą się" temperaturą, ale chwilowo nie mam czasu ;)

No cóż Wosebciu, życzę poprawy humoru, a nasze pocieszenia nic tu chyba nie dadzą - musisz sama wymyślić jakiś patent, żeby W OGÓLE nie nakręcać się przed terminem @. Ja sobie jakiś tam wymyśliłam i na mnie on działa. Ty musisz obrać swój własny.

Libra, Woseba, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Ci wosabko oby drogi nie pomylil :-)

Woseba lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mała :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    a jakos tak niewiem..:(chyba za bardzo sobie wczoraj wkręciłam ze cos moze być z tego cyklu...i dzis sobie to uświadomilam..:(do tego strasznie zmęczona jestem..wogóle od kilku dni nie moge sie porządnie wyspac..nawet mi kawa nie pomaga z rana...:(jak dobrze że juz za 2 dni weekend to moze nadrobie to spanie :)

Szczerze, to ja też coraz częściej łapię się na tym,że patrzę z nadzieją na mój wykres i niestety to oznacza,że jak kolejny raz nic tego nie wyjdzie to pewnie gorzej to zniosę niż dotychczasowe niepowodzenia :( @ wg ovu powinnam dostać 31-ego ale to bez sensu , ja sądzę że raczej 1-szego czy nawet 2-iego powinnam dostać @ (czy raczej nie dostać!) ale tak naprawdę na szpilkach będę siedziała aż do poniedziałku 4-tego.ee ehh,ciężki czas mnie czeka...
    Ale jednocześnie myślę już o nowym cyklu (mam chyba rozdwojenie jaźni,hehehe) i już zaplanowałam,że na początku przyszłęgo cyklu zrobię badania Tsh, Ft4 (może też Ft3) i dwa anty (nie pamiętam dokłądnie symbolu :) ) - wczoraj przejrzałam swoje stare wyniki badań (od 2007 do 2010) i wszystko było wtedy idealnie,ale wczoraj doszłam do wniosku,że skoro leczyłam się na tarczycę przez całe swoje życie to powinnam dalej się przyjrzeć temu..no i zrobię sama sobie badania a na interpretację wyników umówię się z moją ciocią Endo..tak więc na nowy cykl taki mam plan (chyba,że nie muszę czekać z tymi badaniami do początku cyklu,co?).

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry plan :)
    Nie czekaj do początku cyklu, od razu zrób sobie TSH i inne tarczycowe.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra kobitki ja zmyka bo dojechalam do pracy do poklijania wieczorkiem :-) zycze wszystkim milegp dnia :-)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia - my kilka razy (chyba nawet dokładnie 2 razy :) ) przechodziliśmy wirusówkę (czy jelitówkę,jak kto woli :) ) - choćby pierwszy raz gdy przed moimi 30stymi urodzinami załapaliśmy przypadkiem na izbie przyjęć w Szpitalu...a potem sprzedaliśmy całej rodzinie na moich urodzinach :/ I ja zwykle odróżniam...po zapachu kupy (wiem,że to brzmi obrzydliwie :) ) - jest po prostu mega cuchnąca :/ Zdrówka dla Twojego kawalera...na bal nie wypada iść z biegunką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dobry plan :)
    Nie czekaj do początku cyklu, od razu zrób sobie TSH i inne tarczycowe.

Kurcze wcześniej tak myślałam,bo może jutro ciotka będzie przyjmowac to skoczyłabym do Niej z wynikami,ale dałabym głowę, że któraś babeczka pisała tu,żeby robić na początku cyklu...choć szczerze to ja dotąd robiłam, kiedy mi pasuje :/ Wiem,że prolaktynę jak robiłam to ciotka mówiłą,żeby na początku cyklu zrobić najlepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    dobra kobitki ja zmyka bo dojechalam do pracy do poklijania wieczorkiem :-) zycze wszystkim milegp dnia :-)

Miłego dnia ..buziaki :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:

A to się okaże dopiero za parę dni :)

dziś znowu spadła temp wiec małe szanse zostały

a.png
    a.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc kochane:***

buziaki dla wszystkich, oby ten dzień był dla Was przyjemny i miły:)

Shagga_80, mauysia, Blondi22, Rucia, Libra, Effcia28 lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zadzwoniłam sobie do alboratorium i dowiedziałąm o koszt badań i kurcze,ale jestem zła- w 2010 robiłam (w innym laboratorium) i za JEDEN hormon płaciłam 25 zl a tu - komplet TSh, Ft4 i Ft3 60 :)

‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ