X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Rucia, ale przecież u was jest ok, zdrowi jesteście, więc może wam tylko trochę szczęścia brakuje... to życzę szczęścia, obyście się dobrze wstrzelili:)
    muzarciu, ależ z Ciebie zawzięta kobietka... brniesz do celu i po trochy zrzucasz kilogramki... trzymam kciuki, oby dalej szło Ci jak z płatka:)
    heloł shagga, u Ciebie też piękny wykresik:)

Właśnie Libra to najbardziej boli, ze jesteśmy zdrowi a borykamy się z tym wszystkim już prawie 2 lata.

może za dużo myślenia - za mało szczęścia... teraz czas proporcje odminić... dużo szczęścia - mało nyślenia;) i zaskoczysz:* jestem co do tego przekonana:) tylko łatwo powiedzieć... trudnie zrobić

Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Rucia, ale przecież u was jest ok, zdrowi jesteście, więc może wam tylko trochę szczęścia brakuje... to życzę szczęścia, obyście się dobrze wstrzelili:)
    muzarciu, ależ z Ciebie zawzięta kobietka... brniesz do celu i po trochy zrzucasz kilogramki... trzymam kciuki, oby dalej szło Ci jak z płatka:)
    heloł shagga, u Ciebie też piękny wykresik:)

Właśnie Libra to najbardziej boli, ze jesteśmy zdrowi a borykamy się z tym wszystkim już prawie 2 lata.

Kochana, przecież pisałaś,że dokładne obserwacje prowadzisz dopiero 3 cykl,tak? A więc może wcześniej nie wstrzelaliście się w dobry czas :)
    Teraz na pewno będzie inaczej,zobaczysz :) Uszy do góry !!!!

3 cykl tutaj. obserwacje prowadzę od maja 2011 roku ( mierzenie temp, śluz, testy owu ).

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
    she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
    Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
    gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
    Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
    agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
    Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
    Dora...................2...................30lat...........FASOLINKA.............pomorskie
    anna_w...............10...................31lat.......FASOLINKA................lubelskie (27.09.2013)
    samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
    Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
    Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
    kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
    иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
    mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
    Shagga_80........3.....................32lat.......31.01.................łódzkie
    Woseba...............13......24lata.............02.02................południe Polski
    anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
    Amicizia ......4 ODWOŁANE……….26 lat.......03.02................małopolskie
    Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
    Libra...................4...................30lat........04.02.................łódzkie
    muzarcia..............leczenie.......30lat.......4.02................opolskie
    glazik22..............1...................22 lata......04.02.............podkarpackie
    ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
    AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
    Beata.................7...................29lat.......12.02.................mazowieckie
    gocha04.............8....................27lat.......13.02.................mazowieckie
    zosia-ktosia........7..ODWOŁANE......30lat.......14.02...........łódzkie
    Mała29.............90...................29lat.......15.02................Wielka Brytania
    Fedra..................54.................28lat......16.02.................małopolskie
    Nina82...............10...................30lat.......20.02..............śląskie
    Blondi22...............3.................22lata......27.02................Mazowieckie
    LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
    Wsk...................8....................23lata......??.01.................lubuskie
    natusia...............4.....................27lat........??.02............kuj-pom
    Effcia........................5.............28lat........??.04.........wielkopolskie
    patik....................2...................24lata......?????................śląskie.
    kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
    klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
    aneczkaaa1985...31................27 lat......?????................warm-mazurskie
    Malvinka.............4.....................25lat.......?????...............dolnośląskie

Wrzucam raz jeszcze ...następny raz mam nadzieję na tabelkę z Samirą na górze listy jak zafaslkowana :)

tez mam taka nadzieje..ale wiecej tabelka się rządzić nie będę..po prostu chciałam żeby było w porzadku datowym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz spadam bo mam dużo pracy..do tego podbrzusze znowu boli:(jak tak dalej pójdzie to sie nabawie ciąży urojonej...

Libra, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    a teraz spadam bo mam dużo pracy..do tego podbrzusze znowu boli:(jak tak dalej pójdzie to sie nabawie ciąży urojonej...

hehehe... pewnie jak wiele z nas:) ja o ciąży pomyśle, jak mi się @ spóźni conajmniej 3 dni:) a teraz to się zastanawiam, czy mięśniak może boleć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Woseba wrote:

hehehe... pewnie jak wiele z nas:) ja o ciąży pomyśle, jak mi się @ spóźni conajmniej 3 dni:) a teraz to się zastanawiam, czy mięśniak może boleć...

nie mam pojęcia..wiem ze jak są mieśniaki to sa bolesne @ i duzo skrzepów..ale czy bola to niewiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Libra wrote:
    Woseba wrote:

nie mam pojęcia..wiem ze jak są mieśniaki to sa bolesne @ i duzo skrzepów..ale czy bola to niewiem...

kiedyś miałam (daaaaawwwo temu), ale teraz nie mam bolesnych @
    a tak wogóle moja @ przypomina płodny, rozciągliwy śluz o kolorze bordowym, hehehe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:

Kochana,chyba nie obraziłaś się :(
    Jeśli tak,to wybacz...nie chodziło mi,żebyś się "rządziła się tabelką" bo niby czemu nie miałabyś?! Po prostu wydawało mi się,że zmienić należy pozycję na liście babeczek które zaczęły niestety nowy cykl...jeśli odebrałaś moje wypowiedzi źle to przepraszam i RZĄDŹ SIĘ ILE CHCESZ :)

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Właśnie skończyłam Wasze posty nadrabiać:P
    Rucia, 3mam kciuki żeby się szczęście do Was uśmiechnęło i Wam się udało:-)
    Muzarciu super że waga leci w dół;-) tak 3mac:D
    A mój wykres znowu jakiś dziwny hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra teraz tylko brakuje temperatur szybujących w górę, i kotkowi będzie rósł ogonek :)

Shagga_80, Sandraa, Libra, Beata, gadgeta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandraa wrote:
    Dzień dobry:)
    Właśnie skończyłam Wasze posty nadrabiać:P
    Rucia, 3mam kciuki żeby się szczęście do Was uśmiechnęło i Wam się udało:-)
    Muzarciu super że waga leci w dół;-) tak 3mac:D
    A mój wykres znowu jakiś dziwny hehe

Czesc Sandraa :)
    Kochana, wydaje mi się,że gdybyś mierzyła temperaturę termometrem z dwoma miejscami po przecinku to byłoby widać jakieś jakieś "ruchy" wykresu, to raz...dwa,że wygląda na to,że wczoraj miałabyś szczyt śluzu,więc teraz spodziewać należałoby się wzrostu tempki :) Ale tu pomogłaby Ci bardziej mentorka Mauysia , mentorko przerwij pracę (jak ja,hehehe) i popraw mnie :)

PS. Ja właśnie jem śniadanko :)

Sandraa, mauysia, Libra lubią tę wiadomość

• Sandraa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec chyba jednak zakupie nowy termometr:)
    Takiego wykresu to jeszcze nie miałam:)
    Zobaczymy co będzie dalej:)
    Shagga - smacznego:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Woseba wrote:
    Libra wrote:
    Woseba wrote:

kiedyś miałam (daaaaawwwo temu), ale teraz nie mam bolesnych @
    a tak wogóle moja @ przypomina płodny, rozciągliwy śluz o kolorze bordowym, hehehe:)

niom i czytalam, że moje dolegliwości mogą być spowodowane mięśniakiem... wizyta w przyszłym tygodniu, chyba trzeba sprawdzić, czy się tam co złego nie dzieje

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam Was caly czas was nadrabialam i w konuc si eudalo, my dzis jedziemy z Mna Jasna Góre do o. Nikodema ktory pomaga różnym małżeństwom i mam nadzieje, że otworzy oczy mojemu M.

a ze starankami toi awet dobrze ze je odlozylam bo sie okazalo ze mam zapalenie szyjki i musze je wyleczyc wiec moze dopiero w marcu znowu zaczniemy sie starac jak wszytsko pojdzie dobrze :)

ogolnie to juz nie pamietam wiele z tego czo czytalam u was:)

mauysia, Libra, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć tym, z którymi się nie witałam :)

Sandruś, dopiero skończyłam rozciągliwy śluz, więc sądzę - tak jak Shagga - że skok owulacyjny lada dzień.
    Muzarciu -- oby tak dalej z tą wagą, super!
    Ruciu --> rozumiem Twoje rozgoryczenie - jakby gin wykrył coś nie tak, można by to leczyć i zajść (teoretycznie). A tak to nie wiadomo na czym się stoi.
    A do października jeszcze masa czasu, wiec nie zamartwiaj się na razie logistyką dojazdów do Wawy - do tego czasu będziesz już chodzić z brzucholem :) Albo z mniejszym brzuszkiem - grunt, że będziesz już w ciąży:)

Libra, Beata, Shagga_80, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, oczywiście miało być "Sandruś, dopiero SKOŃCZYŁAŚ rozciągliwy śluz" !

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczyny wybaczcie jesli was uraze ale nie rozumiem dlaczego myslicie o in vitro kiedy u was wyniki sa dobre, i co to za lekarz ktory ptoponuje drogie badania i nastawia ze pewnei in vitro a nie przeanalizuje dobrze waszego cyklu tylko sie zdziwi ze wy go dobrze znacie i prowadzicie wykres? jak dla mnie in vitro nie jest zadnym leczeniem tylko po prostu sztucznym zaplodnieniem ktore w waszych przypadkach nie jest potrzebne i wogole nie usuwa rpoblemu i duzo kosztuje, a moze warto zainteresowac sie naprotechnologia, pomoga w dokladniejszym obserwowaniu cyklu, dokladnie zdiagnozuja przebadaja i beda leczyc i skutecznosc naturalnego poczecia po ich metodzie leczenia jest bardzow ysokoa ijets to bardzo popularna metoda na swiecie, tylko u nas mniej, bo kocerny az tyle na niej zarobic nie moga, wizyta ikolo 2 godzinna kosztuje gdzies czytalam kolo 100 zl moze warto chociaz wybrac sie na jedna i posluchac jaka oni maja altrenatywe dla was?

kilka namiarow na naPro podalam kiedys w watku z linkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2013, 09:42

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    WItam Was caly czas was nadrabialam i w konuc si eudalo, my dzis jedziemy z Mna Jasna Góre do o. Nikodema ktory pomaga różnym małżeństwom i mam nadzieje, że otworzy oczy mojemu M.

a ze starankami toi awet dobrze ze je odlozylam bo sie okazalo ze mam zapalenie szyjki i musze je wyleczyc wiec moze dopiero w marcu znowu zaczniemy sie starac jak wszytsko pojdzie dobrze :)

ogolnie to juz nie pamietam wiele z tego czo czytalam u was:)

witaj Ami, zdrówka życzę, by te choróbska już Ci odpuściły!

Amicizia lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Beata - dzięki za pocieszenie, ale to nie to ;-)
    Gocha - w tym cyklu w ogóle nie planowałam mierzyć, stąd brak tych temperatur. W pierwszej fazie mam zwykle pomiędzy 35,80 do 36,10.

Ninaskoro w I fazie masz takie niskie temp to myśle, że jest raczej w porządku. Ja też mam niskie temp.
    Zbadaj progesteron między 21-24dc może masz troche za niski,to dostaniesz prochy i po kłopocie:)

Nina82 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć tym, z którymi się nie witałam :)

Sandruś, dopiero skończyłam rozciągliwy śluz, więc sądzę - tak jak Shagga - że skok owulacyjny lada dzień.
    Muzarciu -- oby tak dalej z tą wagą, super!
    Ruciu --> rozumiem Twoje rozgoryczenie - jakby gin wykrył coś nie tak, można by to leczyć i zajść (teoretycznie). A tak to nie wiadomo na czym się stoi.
    A do października jeszcze masa czasu, wiec nie zamartwiaj się na razie logistyką dojazdów do Wawy - do tego czasu będziesz już chodzić z brzucholem :) Albo z mniejszym brzuszkiem - grunt, że będziesz już w ciąży:)

Mayuś ... zawsze potrafisz dobrać słowa tak, żeby człowiekowi zrobiło się lepiej :) dzięki.

Właśnie najbardziej drażni mnie to, że wszystko jest w porządku, nie ma się do czego przyczepić, więc nie ma co leczyć. Gdyby było coś nie tak, to podreperowałabym się, i może szybciej bym zafasolkowała. Ale tyle już przeszłam, to dam radę przejsć jeszcze więcej :)

Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość

‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ