X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Beata wrote:
    wOSEBKO MKOCHANA CO JA WIDZĘ :)
    dla mnie jak nic to implementacja... (choć nie chcę cie nakrecac i zapeszac)
    ale był spadek i przy tym plamienie... a teraz ładnie niech wztasta :)

no ja tez sie staram nie nakręcac..ale ciazko jest..w sumie miewałam juz takie plamienia..więc moze być róznie...

ale ze spadekiem temp. jednocześnie?

oj mam nadzieję że to coś innego tym razem

Woseba lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Witaj Wosebko

dziewczyny która z was miała robione badanie na rezerwe?

ja nie robiłam, ale chyba w przyszłym cyklu się skuszę... w piątek mam wizytę u gina, więc się w cenach zorientuję

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Woseba wrote:
    Beata wrote:

no ja tez sie staram nie nakręcac..ale ciazko jest..w sumie miewałam juz takie plamienia..więc moze być róznie...

no własnie chyba bez spadeczku..dlatego sobie tak wkrecam..he he..oj będzie płacz bedzie jak @ przyjdzie:(

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    z krwi robi się rezerwę. badanie to AMH

dzięki Zosiu a wiesz coś więcej o tym?
    zrobie w zwykłym labolatorium? ile to może kosztować?
    w jakim dniu sie robi?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    bLODNI jak chwilowe to ok przeczekasz i weźmiecie sie za starania wtedy kiedy będziecie pewni...

tylko zeby nie wysżło tak jak u nas.... przez pare lat sie tak wachaliśmy
    i maż mówil jak będziemy zarabiać kwote X to bedzie nas stac na 2 dziecko heheh

teraz zarabiamy kwote x + 1000 zł i nadal mamy wątpliwości czy nas stac bo doszedło kredyt i inne wydaki...
    wiec zawsze jest coś

no my mamy kredyt jeszcze z wesela do konca tego roku

heheh to nie jest źle... to możesz juz zachodzic wydaki przyjdą akurat na koniec roku :)

my mamy kredyt jeszcze na 14 lat :(

oj to długo ;/
    no ja wole poczekac jeszcze

a.png
    a.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://leczenie.gameta.pl/diagnostyka/ocena-rezerwy-jajnikowej.html

wiele ciekawych informacji

to badanie robi się obojętne którego dnia cyklu. u mnie to koszt 120-150zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2013, 10:50

Beata, Libra lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Beata wrote:
    Woseba wrote:
    Beata wrote:

no własnie chyba bez spadeczku..dlatego sobie tak wkrecam..he he..oj będzie płacz bedzie jak @ przyjdzie:(

no widzisz :)

ok ale już nic nie mówię .. czekamy z niecierpliwością

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    Witaj Wosebko

ja nie robiłam, ale chyba w przyszłym cyklu się skuszę... w piątek mam wizytę u gina, więc się w cenach zorientuję

no ja dziś ide na wizytę to zapytam tez mojej ginki co o tym myśli
    bo wczoraj bodajże tu w poradzie dnia wyczytałam o tym i podejrzewam że z moimi cyklami może mnie to dotyczyć....

ale Ciebie kochana to chyba nie...

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale jak by sie przytrafiła fasoleczka to płakac nie bede;)

Libra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki zosia idę poczytać :)

blodni masz racje jeśli chwila to jest na co czekać...jesli ma to Wam dac komfort psychiczny (ale pewnie niebawem Ci się odmieni )

my nie mamy na co czekac... ja wierzę że jeśli sie teraz uda to damy radę.. a jesli sie nie uda do wakacji to pomyslę że to jakis znak

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    Witaj Wosebko

bo wczoraj bodajże tu w poradzie dnia wyczytałam o tym i podejrzewam że z moimi cyklami może mnie to dotyczyć....

a kogo dotycza takie badania?

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja jestem podłamana...

czy powinnam wyrzucić magnez w pieruny? czy to jego wina czy cykl bezowulacyjny mam teraz? zero objawów płodności!!! zero śluzu!

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

blodni masz racje jeśli chwila to jest na co czekać...jesli ma to Wam dac komfort psychiczny (ale pewnie niebawem Ci się odmieni )

my nie mamy na co czekac... ja wierzę że jeśli sie teraz uda to damy radę.. a jesli sie nie uda do wakacji to pomyslę że to jakis znak

my bysmy chieli ale wiadomo kosztuje niestety utrzymanie dziecka i jak o tym pomysle to mnie to przeraza

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    Witaj Wosebko

tam było napisane że jeśli kobieta ma bardzo długie cykle albo jeśli co jakiś czas cykl wypada to wtedy zalecane jest zbadanie bo może być ze rezerwa jest na wyczerpaniu...

no i coć czuje ze u mnie to moze być skoro w tym roku miałam 3 tak długie cykle....?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    Witaj Wosebko

ja mam dosyć niski fsh i lh, ale za to estriadol mam 95, więc sobie pomyślała, że w przyszłym cyklu zrobię sobie komplet na rezerwę...

dzięki zasia za info:)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    Witaj Wosebko

tam było napisane że jeśli kobieta ma bardzo długie cykle albo jeśli co jakiś czas cykl wypada to wtedy zalecane jest zbadanie bo może być ze rezerwa jest na wyczerpaniu...

no i coć czuje ze u mnie to moze być skoro w tym roku miałam 3 tak długie cykle....?

a tak jak ja mialam np w tamtym roku co drugi miesiac cykle bo mialam długie to też to moze byc

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisąłam sobie w ulubionych ten link przyda sie pewnie jak już będziemy miały wyniki

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Belluś no to niebawem półmetek za tobą..

nie brakowało ci czasem tego podekscytowania starankami? bo ty zaszłaś od razu a my tu co miesiąc sie staramy (no niektóre z nas) i razem przezywamy wzloty i upadki..

ja tam bym się chętnie zamieniła moim podekscytowaniem starankami na zajście od razu :D która chętna? :D

BellaRosa, Libra, Muska lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:

my bysmy chieli ale wiadomo kosztuje niestety utrzymanie dziecka i jak o tym pomysle to mnie to przeraza

blondi nie podłamuj mnie...
    już kiedyś mialysmy tu dyskusje na ten temat... dziewczyny dały mi wiarę że damy rade!!! ni tego sie trzymam... ale tak bardzo chciałabym zaperwnić moim dzieciom wszystko.... tylko czy to jets najważniejsze?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do rezerwy blondi to raczej małoprwdopodobne żeby w Twoim wieku była na wyczerpaniu... choć to różnie bywa

Blondi22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ