X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż powiedział mi, że adoptowane dziecko kochałby pewnie jeszcze mocniej niż swoje własne. Zobaczymy jak to będzie u Nas, gdy w końcu doczekamy się swojego :-). Bądź co bądź moją córkę zaadoptował, musieliśmy przejść przez wszystkie procedury adopcyjne, sprawy w sądzie, badania psychologiczne, wywiady środowiskowe, i widzę jaki jest szczęśliwy z finału tej sprawy :-)

mauysia, Beata, Amicizia, Muska lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wybaczcie ze jeszcze wroce na chwilke do troszke starszego tematu ale musze bo wlasnie przyczytalam cos i po porstu musze wam powiedziec

otóz to ze Kosciół popiera naprotechnologie nie znaczy ze ja wymyslil, To jest dziedzina medycyny wspierajaca małżenstwa i lecząca niepłodnośc. Każdy wybiera metodę jaką uważa za najlepszą dla siebie. Ale KOsciół też i inne metody lecznie jak transplantologia itd też popiera i to znaczy, że wszystko co uważa za zgodne z nauczaniem KOścioła Katolickiego ma Finasować?! Chyba nie! Finasowanie medycyny to zadanie państwa, które po macoszemu traktuje nie tylko naprotechnologie ale i wiele innych metod leczący rózne choroby. KOściół musi mówić co jest zgodne z jego nauką bo takie jest jego zadanie a każdy sam decyduje co robi. A nie znam sie ąż tak dokłanie na sposobie funkcjonowanie naprotechnlogii ale wime że jak kts ma ciężko sytuację finansową to nie odejdzie z kwietkiem tylko dlatego, że nie ma pieniędzy. W koncu i ginekolodzy któzy składali przyssiegę, że będą leczyć ie powinni na tym zarabiać na prywtanych wizytach a dzisiaj więkość musi chodzić prywtanoe bo cięzko znaleźć ginekologa który przyjmuje na fundusz.

Prawdą jest że wiele rzeczy szkodzi i nigdy nie wiadomo co zaszkodzi a o FAS napisalam nie po to żeby kogoś straszyc, tylko po prostu dlatego że wiem, iżistnieje taki problem i wartyo o nim wiedziec, al ejak widac zostałąm że zrozumiana

a kwsetia ojego niepicia nie manic wspólnego z lekami, bo niepiłam juz duzo wczensiej z włąsniej nieprzymuszonej woli z konkretnycn powodów dla których uważam warto było i nadal jest nie pić.

ot tyle w temacie.

miłego dnia dziewczyny

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata czaem dobrze pozwolić dziecku nam pomóc, będzie jej też miło, że się przydało to co nazbierała. Nie mówię, żeby brać kasę od dziecka ale można powiedzieć, żeby sobie zapłaciła za np. książki czy wycieczkę (jakąś część oczywiście). Chociaż ja nie mówiłam, rodzicom że płacę za cokolwiek tylko stawiałam ich przed faktem dokonanym. Najlepsze było to jak w sklepie siostra chciała coś wziąć z półki, a ja do niej, że zostaw bo mama nie ma pieniędzy hehe (miałam może z 6-7lat, a siosta 3-4)
    Inna sprawa to taka, że mamie się głupio zrobiło.

A dzieci chciałabym mieć 3, ale ile by nie wyszło to wszystkie wychowam:)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mój mąż powiedział mi, że adoptowane dziecko kochałby pewnie jeszcze mocniej niż swoje własne. Zobaczymy jak to będzie u Nas, gdy w końcu doczekamy się swojego :-). Bądź co bądź moją córkę zaadoptował, musieliśmy przejść przez wszystkie procedury adopcyjne, sprawy w sądzie, badania psychologiczne, wywiady środowiskowe, i widzę jaki jest szczęśliwy z finału tej sprawy :-)

TAK Ruciuś po pierwsze tez bardzo go podziwiam i wzruszyły mnie zdjecia które widziałam, uważam że masz naprawdę ogromne szczęście

Rucia, Libra, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, ja się cieszę, że piszesz czasem coś o naprotechnologii :) To w końcu jedna z metod ułatwiania zachodzenia w ciążę, więc to jest jak najbardziej jej miejsce :) Jak będziemy mieli problemy z zajściem (w sensie parę lat niepowodzeń), to się szerzej zainteresuję sprawą, bo zdecydowaliśmy, że jakby co, to na in vitro się nie decydujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2013, 12:19

Amicizia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś były rodziny wielodzietne i to po 15 kobiety rodziły!! Moja mama miała 13 rodzenstwa babcia zawsze mawiała litr wody do gara więcej i następne poje!!
    Teraz znowu mówią jak już 5 to jakaś patologia bo kto tyle dzieci rodzi!!!
    A tych co stać to mają jedno lub dwoje a gdzie bieda to jedno za drugim !!
    Mój brat ma 23 lata i ma już 2 i stwierdził że serdecznie ma dość he he!!!
    No może ja do 40 też dwójki dorobię chociaż!!:-)

mauysia, Libra, Woseba lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata czaem dobrze pozwolić dziecku nam pomóc, będzie jej też miło, że się przydało to co nazbierała. Nie mówię, żeby brać kasę od dziecka ale można powiedzieć, żeby sobie zapłaciła za np. książki czy wycieczkę (jakąś część oczywiście). Chociaż ja nie mówiłam, rodzicom że płacę za cokolwiek tylko stawiałam ich przed faktem dokonanym. Najlepsze było to jak w sklepie siostra chciała coś wziąć z półki, a ja do niej, że zostaw bo mama nie ma pieniędzy hehe (miałam może z 6-7lat, a siosta 3-4)
    Inna sprawa to taka, że mamie się głupio zrobiło.

A dzieci chciałabym mieć 3, ale ile by nie wyszło to wszystkie wychowam:)

tak tak to praktukuję

teraz zapłaciła za sanki :) no tak wlasnie w takich sytuacjach jak mówi mamo chciałabym ale wiem że to dużo kosztuje to tym bardziej mówie nie przejmuj sie uzbieramy i napewno kupimy choć czasem wiadomo ze jest to rzecz która moznabyłoby kupić odrazu ale uważam ze dziecko tylko w ten sposób pozna wartosc pieniądza i bardziej doceni :)

mauysia, gocha04, Libra, Rucia, Amicizia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre Beciu, dobre! może tez wprowadzę u nas :) Bo tez się boję tego, że w końcu porwie mojego Leo "żądza pieniądza" :/

gocha04 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba Mayus, a wiesz co jest najgorsze u nas...

chrzestny kóry od wielu lat mi powtarza ze przkupi ją jak dorośnie...
    dla mnie to maskara bardzo podkupuje tym mój autorytet!!!

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata popieram takie wychowywanie, bardzo mądrze:) Mam nadzieję, że moja mądrość nie zniknie przy pierwszym wymuszeniu płaczem przez moje dziecko:)

co do wykresu to temp pokręcone, ale nie wszystko jeszcze stracone może oowu się przesunęła, ból głowy zaburzył temp i dlatego tak to wygląda, a śluz to może kwestia picia mniejszej ilości wody. Ciężko powiedzieć, o której masz wizytę? Zobaczymy co gin powie.

Opierdziel chrzestnego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2013, 12:29

Beata, Libra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ami, ja się cieszę, że piszesz czasem coś o naprotechnologii :) To w końcu jedna z metod ułatwiania zachodzenia w ciążę, więc to jest jak najbardziej jej miejsce :) Jak będziemy mieli problemy z zajściem (w sensie parę lat niepowodzeń), to się szerzej zainteresuję sprawą, bo zdecydowaliśmy, że jakby co, to na in vitro się nie decydujemy.

:) dzikuje Mauysia :)

my tez jak sie nam nie uda naturalnie do roku czasu to wezmiemy sie za naprotechnlogie a jakby sie kiedys okazało ze jednak nei mozmey miec sowich to bedziemy chcieli adoptowac bo tyle dzieci czeka na rodzine któa je pokocha. i my tez nie zdecydujemy si ena in vitro :)

ale zycze nam wszytskim aby sie udalo nam jak najszybciej i naturalnie :)

a w sumie jak bedziemy miec swoje a bedziemy miec na tyle dobre warunko to kto wie moze kiedys tez i adoptujemy? wszytsko przed nami i niczego nie wykluczmay dla mnie najwazniejsza jest rodzina i drugi czlowiek a nie kariera wiec co nam Bóg da wszystko przyjmiemy i wyhcowamy najlpeiej jak umiemy :)

Beata, mauysia lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam moje drogie!!!
    wieczorkiem wpadnę napewno!!!!!!!! Miłego popołudnia!!:-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Tak Libruś

tylko tak jak juz pisąłam gdybym nie miała wcale dziecka to nie poddalabym sie nigdy!!! starałabym sie wszelkimi metodami aby dziecko mieć
    i zamiast na samochód zbierałabym na in vitro np. :)

pisząc, że pytania różne - konsensus ten sam chodziło mi o to, że każda z nas pragnie dziecka, czy pierwszego, czy drugiego, czy trzeciego...

i ja będę się starać wszelkimi sposobami dopóki starczy mi sił... a jak mi nawet in vito nie pomożę? przeraża mnie myśl, że nigdy mogę nie poczuć nowego życia rozwijającego się w mym łonie, jak się rusza i daje znać o sobie... i wszystkiego innego z tym związane...
    bo dzieci będziemy mieć... ja nie biologiczne, to adoptowane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2013, 12:44

Woseba, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiu co do córki staram się bardzo wychować ja na mądrego i wartosciowego cżłowieka, tylko boje sie czy nie przesadzę czy nie traktuję jej zbyt dorośle, bo wielkorotnie ona musi mnie wspierać ...

a jest bardzo wrazliwa na czyjąc krzywdę i wszystkich wkoło pociesza i stara sie zrozumieć, tak było już od predzszola gdy posieszała wszystkie płaczące dzieci że "mamy napweno przyjdą bo przeciez nas kochają"

pani stawiała oczy i pytała skad taka dorosłość w 3 latku i takie wyczucie...
    ehh

nie wiem ona była zawsze do przodu przed dziećmi... w zeszłym roku gdy miała niecałe 6 lat Pani powidziała że jest na poziomie 8 latka i żeby dać ją do szkoły... no i daliśmy, choć bardzo sie bałam tej emocjonalności, bo jednak to inaczej gdy wszystkie dzieci starsze są, bałam sie trochę ze mogą jej nie zaakceptowac bo mniejsza...

ale póki co odpukać jest wszystko bardzo dobrze, dzieci wybrały ja gospodarzem klasy jest bardzo lubiana i świetnie sobie radzi w szkole (przez to niektóre mamy patrzą z zawiścią, takie mam nieraz wrażenie)

jak teraz miałyśmy zebranie i dostaliśmy karty ocen dzieci to 2 matki nie wierzyly że moja Oliwka ma takie świetne oceny aż chciały obejrzeć jej zeszyty :) no i pokazałam hehhe

mauysia, Woseba, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    Tak Libruś

tylko tak jak juz pisąłam gdybym nie miała wcale dziecka to nie poddalabym sie nigdy!!! starałabym sie wszelkimi metodami aby dziecko mieć
    i zamiast na samochód zbierałabym na in vitro np. :)

pisząc, że pytania różne - konsensus ten sam chodziło mi o to, że każda z nas pragnie dziecka, czy pierwszego, czy drugiego, czy trzeciego...

i ja będę się starać wszelkimi sposobami dopóki starczy mi sił... a jak mi nawet in vito nie pomożę? przeraża mnie myśl, że nigdy mogę nie poczuć nowego życia rozwijającego się w mym łonie, jak się rusza i daje znać o sobie... i wszystkiego innego z tym związane...
    bo dzieci będziemy mieć... ja nie biologiczne, to adoptowane...

kochana zrozumiałam, tylko napisałam że tym sie u mnie już różni, że tak jak piszesz teraz za pierwsze oddalabym wszystko a skoro już mamy córkę to pomimo że tak bardzo pragnę jakoś łatwiej mi będzie sie pogodzić (będę musiała) jeśli sie nie uda

ale Tobie i każdej która nie ma wcale baaaardzo życzę z całego serca bo wiem jakie to wazne dle kobiety i odbiera czasem radośc życia..

Libra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że lepiej jeżeli dziecko próbuje dorównac tym większym, starszym niż miałoby się męczyć z maluchami. I sama widzisz Beata, że dobrze postępujecie skoro Oliwia ma dobre oceny i sobie świetnie radzi.
    Jeszcze się wam "staruszkom" odwdzięczy:)

Beata lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś zapracowane, albo brak klejących się tematów:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata popieram takie wychowywanie, bardzo mądrze:) Mam nadzieję, że moja mądrość nie zniknie przy pierwszym wymuszeniu płaczem przez moje dziecko:)

co do wykresu to temp pokręcone, ale nie wszystko jeszcze stracone może oowu się przesunęła, ból głowy zaburzył temp i dlatego tak to wygląda, a śluz to może kwestia picia mniejszej ilości wody. Ciężko powiedzieć, o której masz wizytę? Zobaczymy co gin powie.

Opierdziel chrzestnego!

MAM NADZIEJĘ ŻE COŚ ZOBACZY, WIZYTĘ MAM O 18,00
    a co do chrzestnego to długa i skomplikowana sprawa, bo on już zaczyna jej dawac po kryjomu żebyśmy nie widzieli

ostatnio sie mega wkurzyłam gdy dał jej 500 zł i powidzial niech rodzice Ci kupią kurtkę i buty na zimę!!!
    oj była awantura - powidziałam ze mnie póki co stac na ubrania dla dziecka!!!

teraz sie z tego śmieję i żartuję do mojego męza że zróbmy sobie wiecej dzieci to tym bardziej bedą nam dawać...

oczywiscie ani ten wujek ani teściowa nie widzą w tym żadnego problemu bo przecież on ja kocha jak swoja córkę i skoro dał swojemu synowui to mógł dać i jej.... rozumiecie?????
    czy tlko ja tego nie pojmuję?

Fedra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Myślę, że lepiej jeżeli dziecko próbuje dorównac tym większym, starszym niż miałoby się męczyć z maluchami. I sama widzisz Beata, że dobrze postępujecie skoro Oliwia ma dobre oceny i sobie świetnie radzi.
    Jeszcze się wam "staruszkom" odwdzięczy:)

dzięki kochana
    ale wlasnie w tym rzecz ze ona lepiej sobie radzi od większości tych starszych dzieci dlatego dziwnie na mnie patrza... a najśmieszniejsze jest to że jest od nich sporo niższa...

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapracowana :)

gocha04 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ